Cevap: STSL 11/12 H:14 | Galatasaray - Fenerbahçe | 7 Aralık | 19.30
Fenerbahçe özellikle 3 senedir ezbere top oynuyor. Sistemleri yok.
Taktikleri ise Daum'dan kalma küçük takımlara karşı gol atana kadar şuursuzca saldır, gol attıktan sonra santrafor dahil kendi yarı sahana kapan ve aşırı defans yap ve yine daha sonrasında kontradan atabilirsen devamını at.
Derbilerde ise maçın başında direk kapanık başlıyorlar. Ve dikkat edin genelde derbilerde erken gol yiyorlar daha sonra şuursuzca saldır taktikleri çalışıyor bir şekilde atıyorlar işte.
Bizim maçta FT yönetiminde bu taktik çökecek.
Elmander gibi ileride harika top saklayan ve orta sahaya yardım eden bir santraforumuz var. Eboue oldukça iyi ve zaten Stoch yarım atak bile yapamaz o bölümden. Sol taraftan yine Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz aynı an da çıkmayacaklardır. Gökhan çıkarsa Mehmet beke iner, Mehmet çıkarsa Gökhan bekler genelde böyle yapıyorlar. Ama Gökhan aşırı kötü bir bek olduğu için o kanattan bizim iyi ataklar yapmamız lazım ama maalesef Hakan Balta ve Riera'lı tarafa denk geliyor.
Orta alanda psikolojik baskı altında bir Emre ve yeteneksiz Baroni'leri var. Orta saha üstünlüğünü kesinlikle elimizde 90 dakika tutacağımızı düşünüyorum. Defans hatları çok kötü. Özellikle Yobo-Bilica(Bekir) ikilisi gerçekten vasat. Kalede yine Volkan aşırı bir psikolojik baskı altında olacak.
Tomas-Semih defans göbeğimiz Fenerbahçe'den kat kat kaliteli. Sol bekimiz sıkıntılı o da yine derbi de en azından defansif anlamda elinden geleni yapacaktır diye düşünüyorum.
Alex bu sefer umarım yine kendini yere atar ve penaltı kazanır. Kalemizde de bir aslan parçası var. Eski sahte penaltılarının öcünü alır Alex'den.
Şaka bir yana, kısaca yenmemek için değil handikaplı yenmemek için hiç bir neden yok. 11 aslan çıkıp sadece oynasın, sonucu göreceğiz iddia ediyorum bu maçı handikaplı alacağız.
Terim'in derbi karnesi kötü olabilir. Ama psikolojik olarak Fenerbahçe'ye göre daha dinç, daha sağlıklı ve daha güçlü olduğumuz bir gerçek. Eğer taraftarda 90 dakika gerekli desteği verirse, her koldan çok rahat bir galibiyet bekliyorum.
Ben inanıyorum...