Cevap: STSL 11/12 H:7 | Antalyaspor 0-0 Galatasaray | 21 Ekim | Maç Sonucu
Öncelikle Yunus Yıldırım' ın bugünkü performansına değineyim. Rezaletti. Ne yaparım ederim de bu maçı berabere bitirebilirim, ne yaparım ederim de bu maçta gol olmasını engellerim der gibiydi. Senelerdir maç izleyen bir futbol seyircisi olarak Yunus Yıldırım bugün art niyetli değildi diyemem. Yönetimi midemi bulandırdı.
Gelelim Yunus Yıldırım' ın genel performansına, daha doğrusu hakemlik stiline. STSL' de böyle bir hakemin görev yapıyor olması bu lige hakarettir. Hücum oyuncularına çaldığı faullerin hiçbirini savunma oyuncularına çalmıyor. Kararlarında adalet ve denge yok. Futbolu bilmiyor ve katlediyor. MHK Başkanı olsam bu adama amatör liglerde bile maç yönettirmem.
Takıma gelecek olursak, eksiklerimizin olduğu doğru. Aslında iyi oynayan ve kazanan takımdan eksilen Kazım ve Engin yerine Aydın ve Eboue yerine daha nokta tercihler ile başlasaydı Fatih Terim daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Engin' in boşluğunu Ayhan ile doldurmak bence yanlış bir tercih olmazdı. Selçuk ve Melo' nun olduğu bir orta sahada Ayhan iyi işler yapabilirdi. Ama kadroda yoktu. Bu bölgede her ne kadar ben forumdaki pek çok arkadaş gibi çok beğenmesem de Yekta da Eboue' den daha faydalı olurdu diye düşünüyorum. Kazım' ın boşluğunu da Eboue' yi sağ beke alıp, Sabriyi ileri sürerek doldurabilirdi. Ya da Aydını direk sağ açığa koyup orada faydalanmaya çalışabilirdi. Ama olmadı, iş işten geçti.
Kadro derinliğimizin olmadığı da bir gerçek, Kazım olmadığı zaman yerine oynayacak oyuncu Aydın. Riera' nın yedeği bile yok denilebilir ki kendisi zaten hayalet gibi. Ama önlem alınması gereken yerlerin en önemlilerinden biri kesinlikle ön libero pozisyonu. Galatasaray orta sahası Melo ile gerçekten kabuk değiştirdi, orta sahamız geçen senekinden çok farklı ama allah korusun Melo sakatlansa veya cezalı duruma düşse yedeği olan Ceyhun onun gösterdiği performansın yanına bile yaklaşamaz ve geçen seneki kimliğine bürünür bir anda orta sahamız. Buna da çözüm üretmesi gerekir derim Fatih Terimin.