STSL 12/13 H:2 | Beşiktaş 3-3 Galatasaray | Maç Sonucu | 26 Ağustos

Cevap: STSL 12/13 H:2 | Beşiktaş 3-3 Galatasaray | Maç Sonucu | 26 Ağustos

Hakan Balta´ya alternatif sart tabiki, ama hata yaptigi icin degil. Öyle de lazimdi. O hatayi Coentrao da yapabilir, Marcelo da yapabilir.

Pek takilmiyorum buna. Bazen hersey takir takir islemiyor iste, gercekten bu maca denk geldi.

Ilk yari ne kadar üstün ve ezici bir takim oldugumuzu kanitladik aslinda.

Ben 2.yari bu panik havasini üstümüzden atacagimizi düsünürken, daha da panik olmaya basladik. Tek elestirim bu.

o bence panikten değil. defans yapmayı düşünen takıma karşı o kilidi açacak adamların top tutamasıdır ayağında. melo-hamit-amrabat daha iyi olacaktır. beşiktaş maçı bence çok farklı bir yapıdaydı. bireysel hatalar dışında ben hücüm etkinliğimizi beğenmedim.

çok çabuk top kaybettiler-zaten bire birde etkisizlerdi. bu kadar top kaybı yaparsak hücümda malesef 2.yarı gibi kötü bir durum ortaya çıkar.

biz böyle devam etmeyiz tabi. sezonun daha yeni başları. önemli olan mücadele-maçı bırakmamaktır. bunda devam ediyoruz. takım yapısı olarak ilerde daha iyi olucaz. türkiye liginde zamanla bu yapıyı oluşturacaz.

şpl ye kadar artık transfer olurmu olmaz mı bilemem, oraya kadar daha dengeli olmalıyız.

Hamit'ten bir sağ acık performansı bir Keita etkisi beklersen veremez tabi :) Ama 4-4-2 nin olayı budur bir kanat daha akıcı bir kanat daha iç oyuncusu olur, arkadaki bekler de dengeler

Yazdığımı okumadın sanırım. Genel olarak beklenen demiştim. Bizim orta sahanın yaratıcılığa ve hareketli adama ihtiyacı var. Emre hamite göre bu tipe daha uyan bi oyuncu. Maçlar oynansın bunu daha net göreceğiz zaten. Emre li kadro hamtli kadrodan daha etkili olacak bana göre.

Taraftar olarak biz dahil Bi sımarıklık söz konusu buda bence asırı güven saglıyor ve asırı güveninde zararlı oldugunu biliyoruz.. Ayrıca sunuda söyliyim İyi oynadıgımız dakikalarda gol bulamadıgımız her mac özellikle deplasmanlarda sıkıntı olacak gibi en azından takım oturana kadar

Şu maç bir defa daha gösterdi ki futbol sahada oynanıyor.Kağıt üzerinde Bjk-8jk olmalıydı ama biz 2. yarıdaki kötü oyunla 1 puana razı olduk malesef.

4-3-1-2 veya 4-4-2 olması gereken bu.

takımda şunda forvetlerin hepsi aynı tarzda. bence hücüm anlamında bu dezaventaj. dün gördük hep kanatlara atıyorlar kendini. maç içinde bunu yaparsın elbet ama sürekli yaparsan kendini yorarsın pozisyon almada zorlanırsın.

belki benim kadar suarezi isteyen olmamıştır. isteme nedenimde buydu. (sakat olmadan önceki oyunu ile )

topu alır-duvar olur-tekniği ve hızı ile adam geçer-asist özelliğini yansıtır-şutu ve vuruşları ile etkili olur. dar alanda iyi çıkar. kapalı defansı açar.

şimdi kaka-nene olayı.

şunuda söyleyiyim diğer futbolcuların verimliğini artırcak her mevkidei bir oyuncudur.

nasıl melo (iyi olduğu zaman) orta sahanın yükünü alıp çağ atladıyorsa.

nasıl ujfa defansın tecrübesi ve dengesini kuruyorsa

nasıl selçuk pas trafiğinin beyni ise.

hücüm hattında böyle bir üst düzey isim gereklidir.

türkiye ligi için yeterli ölçüdeyiz.

şpl de şu durum var.

rakip senin gibi veya senden çok üstün kadroya sahip olacak. mücadelemiz onalrdan aşğı olmaz bu güven var ama

topu ilerde tutacak bir adam yoksa- orta sahan ne kadar basarsa bassın-pas trafiği yapsın. hücümda yerleşemez veya top kaybı olursa verimliliğimiz artmaz. diğer mevkilere çok yük biner.

belki söyleceğim örnekler çok üst düzey isimler ama o takımların başarılı olma nedenleri

1-messi-ronoldo/mesut-chelsa drogba varken-bayern roben-riberyy. bu adamların üst düzey bu kabulde. yapı bu topu ayağına aldığında bekliyor veya adam geçip diğer adamlara pozisyon yaratıyor. top kayıpları az olduğunda orta sahanın ileri çıkmasını takımın yerleşmesini sağlıyor.

2-hagi en göze çarpan örnektir. takımı rahatlatır adam geçer.

diyeceksiniz böyle adam bulmak-türkiyeye getirmek zor. kaka olayı zor diyelim- nene. geçen sene fatih terimin istediği isimler shaqiri-suarez. fatih teriminde kafasında bu var bence.

Tr için yeterliyiz. Ama fener orta sahaya emre tarzı yabancı bi adam gelirse şampiyonluk havada kalır. Allahtan topal ve hasan ali gibi gereksiz adamları aldılar. Ama forvetleri bizden iyi. Ve krasic te kanatta adamlara baya güç vericek. Hiç belli olmaz şampiyonluk kimse garanti gözüyle bakmamalı.

rüya takım falan olmadığımızı dün akşam tüm gerçekliğiyle görmüş olduk. bjk gibi bir takımdan 3 gol yemeyi beceren takımımız acaba c.liginde kalburüstü takım lardan kaç yer bunu merak etmeye başladım şimdiden. müthiş bir konstrasyon eksikliği var takımda. ve bu nasıl oluyorsa fatih hocanın takımında olabiliyor. o kadar kolay gol yiyiyoruzki, inanın bana geçen seneki takıma duyduğum o özgüvenimi 2-3 maçta sıfırlayıverdi bu takım. defans hakikatten saatli bomba. ş. liginde bunu sıkıntısını çok çekeceğiz gibime geliyor. keşke amrabatı alana kadar, chivu yu bu takıma alabilseydik, daha mantıklı bir hamle olurdu. hem stoper hem solbek oynayabilen kaliteli bir oyuncumuz olurdu. bu puan kaybı umarım bizi kendimize getirir, çünkü her ne kadar oyuna hükmetmekte zorlanmasak da, kolay gol yiyip çok zor gol buluyoruz. bu da ciddi bir sıkıntı bizim açımızdan. bunu tersine çevirmemiz gerekiyor ve ilk yapacağımız şey takım savunmasını iyi yapmak ve bireysel hataları asgariye indirebilmek.

Su nokta gercekten cok önemli hocam kadro daha iyi kaybettigimiz adam yok hersey tıkırında yolunda ama takımda sıkıntı var bilmiyorum ben bile havaya giremedim dün böle bi rehavet gevseklik var gibi nasıl olsa yeneriz nasıl olsa atarız hesabı:o

Clde de hakan balta olacak orda evra oynamıyacak heralde. Ve baltayı her hızlı adam otobana cevirir. Bunu biliyoruz.

Adamı iyice biyerlere soktun.Durum o kadar vahimse Fatih Terim'e haber et de hemen Hakan'ı kadro dışı bıraksın.

Adamı iyice biyerlere soktun.Durum o kadar vahimse Fatih Terim'e haber et de hemen Hakan'ı kadro dışı bıraksın.

Yerlere sokmakla ne alaka. Hakan balta yıllardır hızlı adamlara karşı zaaf gösterir. Sanki bilmiyoruz bunu. Hızlı ve seri bi bek değil çünkü. Cl de hızlı kanat adamlarına karşı zayıf halkamız olacak. Bunu diyorum.

o bence panikten değil. defans yapmayı düşünen takıma karşı o kilidi açacak adamların top tutamasıdır ayağında. melo-hamit-amrabat daha iyi olacaktır. beşiktaş maçı bence çok farklı bir yapıdaydı. bireysel hatalar dışında ben hücüm etkinliğimizi beğenmedim.

çok çabuk top kaybettiler-zaten bire birde etkisizlerdi. bu kadar top kaybı yaparsak hücümda malesef 2.yarı gibi kötü bir durum ortaya çıkar.

biz böyle devam etmeyiz tabi. sezonun daha yeni başları. önemli olan mücadele-maçı bırakmamaktır. bunda devam ediyoruz. takım yapısı olarak ilerde daha iyi olucaz. türkiye liginde zamanla bu yapıyı oluşturacaz.

şpl ye kadar artık transfer olurmu olmaz mı bilemem, oraya kadar daha dengeli olmalıyız.

Transfer yapmasak da cok kaliteli ve yeterli bir takimiz. Ben takima güveniyorum. Bu havanin 1 mac sonra degisecegini de biliyorum.

Cok sey bekledigimiz yeni futbolcularin, Fatih Terim´in sistemine de bi alismasi gerekir. Biraz zaman gerekli.

Hamit kötü oynuyormus. Gercek performansindan uzak evet, ama galiba Di Maria gibi yardirmasini bekliyor bazilari.

Biz öyle oynamayacagini transfer edilirken söylemistik. Hamit de kendini bulacak. Hamit´in futbolculugunu mu sorgulayayim? Sacma :)

Semih dün Türkiye´nin en iyi stoperiydi herkese göre, bugün degilmis demek ki :)

Gecen sezon ligin en az gol yiyen defans hatti, bugün lesh olmus bazilarina göre.

Bunlardan bahsediyorum. Hem ayagimiz yere bassin, hemde elestirileri abartmayalim.

Ben Inönü deplasmanini aradan cikarttigimiz icin mutluyum acikcasi.

Yerlere sokmakla ne alaka. Hakan balta yıllardır hızlı adamlara karşı zaaf gösterir. Sanki bilmiyoruz bunu. Hızlı ve seri bi bek değil çünkü. Cl de hızlı kanat adamlarına karşı zayıf halkamız olacak. Bunu diyorum.

Hakan'ın yavaş adam olduğunu hepimiz biliyoruz ama hiçkimse otoban olur diyemez.

net penalti yahu, ben macta heycandan hic dikat etmemistim simdi bakiyorum, aciyor kolunu, direkt topa gidiyor dirsek, hani kacirsa, anlicagim ama adamin niyeti kacirmak degil ki, gole giden topu durdurmak.

net penalti, tartismasi yok, carpma olsa bile penalti olmali, gole giden bir suttan bahsediyoruz.

Ben etmiştim. Topu görüyoru bırak refkleksi, görüyor ve kolu ile engelliyor topu. Vücuduna yapışık falan da değil.

Bazı arkadaslar hemen sallamaya başlamışlar yine. Dünkü maçta fazlasıyla hata yaptık ve çok sansizdik. Biz dünkü puan kaybına rağmen Türkiye'nin en iyi takimiyiz ve en iyi oynayan takimiyiz. Her mac süper oynayacağız diye birsey yok.

Lütfen birbirimizi kırmayalım böyle bir şansız mac için ve su som ağzımızı da acmayalım. Ne zaman burda farktan rahatlıktan bahs edilince böyle saçma sapan maclar çıkıyor karşımıza.

Ne zaman kötü bir sonuc alsak, taraftar Hakan Balta´ya cullaniyor. Dün insani bir hata yapti yahu. Bu kadar. Herkes yapabilir.

Besiktas ataklari hangi kanattan gelisti bana bir anlatirmisiniz? Sag kanadimiz otobana döndü dün.

Bakiyorum da, kimse Eboue´yi elestirememis. Yemiyor tabi.

Ama vurun Hakan Balta´ya hemen. Alisik zaten. Bizde elestirmeye alisigiz.

Sakin olalım cl otoban olurmuşuz fark yermişiz onları bir geçelim ..Sene başı melo amrabat ve hamit bariz bir şekilde güçsüz ,fiziksel açıdan tam hazırlanmadıkları açık ..Muslera dahil herkes gecen senenin çok altında buda çok normal ,karşımızda ki taraftarından yönetimine ağzından salya akıtan galatasaray düşmanlarının oluşturduğu takım iti gibi saldırarak defansa yaslandı bizim hatalarımızdan gol buldular ,asıl umutsuzlağa kapılması gerekenler penaltımız verilmedi ezdik mezdik ayağı yapan gerizekalılardır drbide kendi evinde deplasmanda gibi oynuyorsan bu ligi 10.falan anca bitirirsin Allah ömür verirse görürüz ,hepimiz burdayız...

Bu maçta bi kere şu görüldü. Melo, melo, melo..

Kötü melo'nun bile oyundan çıkmasıyla orta sahayı tamamen teslim ettik, Selçuk'un performansı gözle görülür biçimde düştü, ortadan kayboldu gitti.

Hamit'inse bol bol 1 metre ötedeki adama pas çalışması lazım..

Geri
Üst Alt