STSL 12/13 H:24 | Eskişehirspor 0-0 Galatasaray | Maç Sonucu | 2 Mart

Cevap: STSL 12/13 H:24 | Eskişehirspor - Galatasaray | 19.00 | 2 Mart

bu seneki formumuzun zirvesindeyiz (nokta)

kadro olarak tabiki

-------------mus--------------

-sabri--semih--gökhan--hakan

-----------selcuk--------------

------hamit----sniejder------

-burak--------------amrabat

----------drogba------------

olarak çıkacağız..

Riera, Melo, Umut sonradan girecek

kadro olarak tabiki

olarak çıkacağız..

Hamit ile Hakan'ı çıkart Engin/Yekta ve Riera koy. Sneijder'i ileri al, Amrabat'ı geri çek. Tamamdır.

Bu maçı atlatırsak %70-80 oranında ligi bitirmiş oluruz.Sonraki 4 maçın 3'ü içeride.Zaten Kadıköy'e 4 puan farkla gidelim yeterli.

Ben içerideki maçlardan daha cok korkuyorum zemin bu haldeyken. Gerekirse 1 ay olimpiyatta oynayalım ama düzeltsinler şu zemini. Kimse bahsetmiyor ama çoğu atağımız zemin yüzünden bitiyor. Yediğimiz ilk golde Muslera'nın ayağı kaydığı için top Selcuk'a carpıyor, 2. golde Dany'nin zemin yüzünden ayağı kayıyor ve adamı düşürüyor , devamı penaltı. Bunların konuşulmaması gerçekten ilginc, daha ne olsun 2 gol yedik zemin yüzünden yazık günah

bence drogba sneıjder burak üçlüsünden biri kenarda oturmalı garibim selçuk iki maçtır açık kapatacam diye helak oldu elmander ile başlasak fena olmaz

Burak, Drogba, Sneijder'i sahaya koyarsın daha sonra diğerlerini dizersin, sistemi belirlersin . Elmander ayakta duramıyor , Drogba'yı mı kesecek

yine 4-3-3 oynarsak melo orta sahaya, sneijder de ileri üçlünün soluna yerleşir diye düşünüyorum. malum es es deplasmanı o kadar hücumcu kadro sıkıntı yaratabilir. bir de fatih terim eboue ve hamit'i mutlaka ilk 11'de sahaya sürecektir

Sneijder'ı sol kanat oynatmak gibi bi saçmalık yapan olmaz umarım.

yine 4-3-3 oynarsak melo orta sahaya, sneijder de ileri üçlünün soluna yerleşir diye düşünüyorum. malum es es deplasmanı o kadar hücumcu kadro sıkıntı yaratabilir. bir de fatih terim eboue ve hamit'i mutlaka ilk 11'de sahaya sürecektir

sneijder ne işi var solda arkadasım.

Cumartesi bu maçı almamız gerekiyor. Çünkü bjk fener maçından çıkacak her türlü sonuçta az veya çok karlı oluruz.

Pazar cipsleri kolaları alıp derbi izleriz artık :)

bu maçta çok daha iyi oynayacağız.. yaşanan gelişmeler takıma daha iyi kenetledi..

kadro olarak tabiki

olarak çıkacağız..

Baltayı gördükten sonra Riera'yı banko yazın kadrolara... Onun dışında aynı kadroyu bekliyorum

sneijder ne işi var solda arkadasım.

inter'de son zamanlarda orada oynadı ve iyi de oynadı. 4-3-3'ün soluyla 4-4-2'nin solu bir değil, zaten orda sol kanat gözüküyor diye de takılmayın hücumdayken burak forvete, sneijder de forvet arkasına kayacaktır sürekli.

Şu an kadrolara Hamit, Hakan, Eboue yazmak forma adaleti mantığıyla örtüşmüyor. Sol bek olmayan Riera Hakan'dan 5 kat iyi sol beklik yaparken topu 10 kat iyi oyuna sokuyor.

Hamit'e birisi 10 numara oynamadığını hatırlatmalı. Sneijder bile Hamit'den çok koşmaya başladı. Biraz yedek kalırsa bu takımda yıldız değil görev adamı olması gerektiğini hatırlar.

Aynısı Eboue için de geçerli. Galiba o da kendisini sağ kanat sanıyor. Sağ kanat oyuncuları bile geriye daha çok döner, yardım eder. Ayrıca takımı ne kadar sahiplendiğini, arkadaşlarının emeğine ne kadar saygı duyduğunu maç 2-2 iken sahayı 5 dakikada terkedip maçı soğutmasından anlamış olduk.

Şu an kadrolara Hamit, Hakan, Eboue yazmak forma adaleti mantığıyla örtüşmüyor. Sol bek olmayan Riera Hakan'dan 5 kat iyi sol beklik yaparken topu 10 kat iyi oyuna sokuyor.

Hamit'e birisi 10 numara oynamadığını hatırlatmalı. Sneijder bile Hamit'den çok koşmaya başladı. Biraz yedek kalırsa bu takımda yıldız değil görev adamı olması gerektiğini hatırlar.

Aynısı Eboue için de geçerli. Galiba o da kendisini sağ kanat sanıyor. Sağ kanat oyuncuları bile geriye daha çok döner, yardım eder. Ayrıca takımı ne kadar sahiplendiğini, arkadaşlarının emeğine ne kadar saygı duyduğunu maç 2-2 iken sahayı 5 dakikada terkedip maçı soğutmasından anlamış olduk.

Sallamadan önce kim ne kadar koşmuş bak değerlere sonra konuş bence.

-----------Drogba------------

Amrabat--------------Burak--

------Sneijder---Selcuk------

------------Melo------------

Riera--Zan---Kaya-------Sabri

------------Muslera---------

% 72,8 kazanacağımız kanısındayım.

Sallamadan önce kim ne kadar koşmuş bak değerlere sonra konuş bence.

Şöyle anlatayım: Her şeyden önce koşu mesafesi yanlış bir tanım. Çünkü yazılan değer futbolcunun saha içerisinde katettiği toplam mesafeyi gösteriyor.

Çok koştu dediğimiz futbolcular 10 km'yi geçerken kaleciler her maç nasıl 4-5 km koşuyor diye hiç düşünmedin mi? Adam ceza sahasından en fazla 2-3 kere çıkıyor. Sen hiç ceza sahasının kenarlarında turlayan kaleci gördün mü?

Koşu mesafesini anlamlı hale getiren bu koşunun ne kadarının sprint olarak yapıldığı. Yani oyuncu 20-25 km hızla kaç kere, toplam ne kadar mesafe koşu yapmış buna bakılır. Bunlardan daha da önemli olan ise bu koşuların ne kadarının kritik koşu olduğu. Yani savunmada rakibi takip etmek, basmak, alan bırakmamak, ya da kontratağa çıkarken top almak için ne kadar koşu yapmış.

Koşu bantı ile tecrüben varsa bilirsin. Saatte 6.8 km hız, hafif tempolu yürüyüş hızıdır. Yani bir futbol sahasına çıkıp 90 dakika hafif tempolu yürüyüş yaparsan 10.2 km koşmuş sayılıyorsun. Bunu Saraçoğlu'nda yaparsan Aykut Kocaman kendi takımında bile oynatabilir. Benim için ise hiç bir şey ifade etmez.

Benim eleştirilerime laf ettikten sonra eleştirdiğim hiç bir oyuncunun olmadığı bir kadro kurmuş olmanı da ayrıca ilginç bulduğumu ifade etmeliyim.

-----------Drogba------------

Amrabat--------------Burak--

------Sneijder---Selcuk------

------------Melo------------

Riera--Zan---Kaya-------Sabri

------------Muslera---------

Baltayı gördükten sonra Riera'yı banko yazın kadrolara... Onun dışında aynı kadroyu bekliyorum

Penaltıda çok sinirlendiğinizi biliyorumda o pozisyon dışında çok kötü değildi balta bence.. Daha doğrusu olaya şöyle bakmak lazım.. Balta GS standardını aşşağıya çekiyor ve Rieranın potansiyeli ondan daha iyi.. Ama bu şartlar altında baltanın bir maç daha oynaması;

1. Baltayı piskolojik olarak kaybetmemek
  2. Baltayı fiziksel olarak kaybetmemek
  3. Rieraya gaz vermek açısından ve döndüğünden fişek gibi olmasını sağlamak

açısından değerli bence..

Ayrıca gökhan-hakan bilinen bir ikili.. Potansiyelinin altında oynayan bi riera gökhan ile birlikte, özellikle Dany gibi çabuk vurudğunu indirien bi fuıtbolcu yokken riskte olablir!!

sol bek pozisyonunda sıkıntı yaşayabiliriz çünkü adam kaçırdıklarında hızıyla yetişip arkalarını toplayacak bir dany olmayacak sahada.

Riera´nin defansi Hakan Balta´dan kötü degil bence. Fazla ileri cikmaz, sorun da kalmaz bence.

Ben defansin Gökhan Zan´la beraber daha dengeli olacagini düsünüyorum.

Geri
Üst Alt