STSL 14/15 H:23 | Fenerbahçe 1-0 Galatasaray | MS | 8 Mart

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Olası bir galibiyette WES başrol olacak gibi geliyor bana. Fazlasıyla umutluyum galibiyet için.

Umarim hep ofsayt gol atariz ki antudakilerin bizim nasil şike yaptigimiz mesajlari yazarlar :D

Dun fenerin konya macini izledim. Ardindan antudaki mac topgini okudum, bugun de ne kadar yorumcu varsa hepsini okudum.
Mactan sonra izlenimim basit:
fener emre ve alper sahada olmadiginda siradan bir takim haline donusuyor, baska yaratici ayagi yok.
Ayrica kanatta caner olmadiginda da bir kanadi eksik oynuyor.
bu anlamda kulubeleri oldukca zayif.
emenikeyi santrafor oynatma tercihi cok kaybettiriyor ama emenike sola gectigi anda oradan yardirmaya basliyor. Bu akhisar macinda da ayni oldu.
antuda buyuk tepki var ve malesef uyanmaya baslamislar. % 70 azize saydiriyor ve artik dusurulmesi gerektigini soyluyor. Bunun yanisira ismaile ve oyunculara saydiranlar da az degil. % 99'u biz olamiyorsak bjk sampiyon olsun diyor. Ayrica Galatasaray macinda puan kaybi olursa stadi bu sefer gercekten yakabilirler, o derece ofke var.
yorumcular da emenike israri yuzunden sampiyonluk gidecek diyor. Ayrica emre yoksa diego neden oynamaz neden 3 on libero ile oynaniyor diye elestiriyorlar.

Tum bunlari birlestirdigimizde ismail bizim macta emenikeyi santrafor oynatma riskini kesinlikle alamaz, bunu neredeyse kesin bence. Bu riski alirsa zaten daha mac bitmeden istifa tezahuratlarini duymaya baslayacak.
Ya sol acik baslatir ya da hic oynatmaz.
Hic oynatmazsa sow-webo-kuyt yapmasi gerek (alper bizim macta da oynamayacagi varsayilarak). Bu durumda bu kanatta cok zorlanacagimizi dusunmuyorum.
Emenikeyi solda oynatirsa cok dikkat etmek gerekiyor, kesinlikle acik alan birakmamaliyiz. Konya macinda yapisik oynadilar ve guzel onlem oldu.
Canerin cezasi bitiyor, bu da tehlike. Ozellikle bizim sag kanada cok dikkat etmeliyiz.

Emre kesin oynayacak, en azindan sakatligi nuksedip cikana kadar. Burada da onde basmaliyiz, rahat uzun top yaptirmamaliyiz.

Bizim sol kanatta ise standart GG var, Oyle elini kolunu sallaya sallaya cikmasini onlememiz gerekiyor. Cikarsa dogru isler yapan bir oyuncu.

Kornerlerde duran toplarda da nasil bizde chedjou varsa onlarda da egemen var, faul maul bir sekilde topa vuruyor. Buna dikkat edilmeli. Hep karsidan kosarak gelerek yukseliyor bu da ona hiz ve ortaligi dagitmak icin vucudunu kullanmak anlaminda avantaj sagliyor. Boyle toplarda mutlaka bizden de geriden kosarak kafaya cikan birisi olmasi lazim.

Tum bunlari birlestirdigimde fenerin asagidaki kadroyla cikacagini dusunuyorum:
Volkan
GG-Egemen-Alves-Caner
Topal-Meireles
Emre
Kuyt-Webo-Sow

Emenike'yi yine santrafor oynatirsa Webo yedek. Emenikeyi oynatir ama solda gorev verirse Sowu santrafor oynatir. Alper umarim bizim maca yetismez, yetisirse emenike yedek, Alper sol oynatir.

Bizim ne olursa olsun yapacagimiz is bence belli:
Kanatlari kapatmaliyiz.
Ortayi da Hamit Selcuk kapatirken Sneijder maksimum destek vermeli.
Ve kesinlikle onde basmaliyiz.

Onde basmak son 3-4 mactir en iyi yaptigimiz islerden biri olmaya basladi. Ama onde basarken arkaya emenike gibi adamlari kacirirsak isimiz cok zor olur, top onlardayken emreye onde basip emenikeye yapisik oynamaliyiz.

Kanatlari kapatmaktan kastim da kanatlarda hizli ve tehlikeli oyuncularimizin olmasi. Bu bakimdan da son 3-4 mactir guzel bir formasyonla oynuyoruz:
solda Yasin, sagda Bruma GG ile Caneri tedirgin etmeye ve rahat cikmalarini engellemeye yetecektir. Yeter ki macin baslarinda bu oyuncular 1-2 defans arkasi veya topla dripling seklinde hizli ciksinlar, ben buradayim dikkat et desinler. Kaldi ki arkadan Sabri ve Olcan da hizli cikis yapabilen oyuncular.
Geriye sadece bu kanat oyuncumuzun derbi stresini kaldirmasi kalir.

Ozetleyecek olursak, zaten son 3-4 mactir oynadigimiz gibi kanatlari kapatip ortada da onde basarsak, yani kendi oyunumuzu oynarsak istedigimiz sonucu rahat alabiliriz.

Bu arada fener cok kotu diye abarttiklarina bakmayin. Konya maci haric hep cok ve net pozisyon buldular, sadece atamadilar. Konya macinin sebebi ise yaratici ayak olmadigindandi. Bu pozisyonlardan 2 tanesini attiklarinda yine ayni kisilerin muhtesem fener, fener kendine geldi falan diye manset attiklarini gorursunuz.
Bu yuzden mumkun oldugunca kanatlari kapatip onde basma isini tum maca yayarak iyi yapmaliyiz. Emenike oynarsa ozellikle kanatta yapismaliyiz. Arkadan gelecek Canere dikkat etmeliyiz. GG'yi de surekli rahatsiz etmeliyiz.

Ha diyeceksiniz ki hep feneri durdurma yonuyle ele almissin, hayir bu feneri durdurma degil standart sablonumuzun bu olmasi gerektigini soylemeye calisiyorum. Hucumda zaten zorlayacagimiza eminim, Bittik biz lafi bu macta yine soylenecek bence. Tek gereken oyuncularimiz derbi stresine girip bocalamasin, her zaman ne oynuyorlarsa yine aynisini oynasinlar, bu yetecektir.

Bu maç şimdiden bu kadar konuşulmaya başlandıysa işimiz çok zor. Her sene yapıyorsunuz bunu.

Maçı kazanabileceğimize ihtimal vermiyorum. Beraberlik yeterli olur bizim için.

76f90074a9cafd5b0a7dbd72873f8e77.jpg

972dc745922518f14939826f0f3d9055.jpg

GT-I9300 Tapatalk

Moral bozmak istemiyorum ama tarihimizde Fener'e karşı buna benzer puan durumlarında kazandığımız maç aklıma gelmiyor.

Fener hep bu tür durumlarda bir şekilde kazanıyor karşımızda ve ligden kopmuyor.

Fener'in ligden kopmasının Lig TV ve federasyonun işine gelmeyeceğini de göz önüne alırsa pek ümidim yok açıkçası bu maçtan.

Beraberlik bile zor gibi ama kazanmak büyük sürpriz olur.

Taraftar olarak çok erken havaya girdiğimizi görüyorum. Daha çok maç var. İnşallah takım da rehavete kapılmamıştır.

GT-I9300 Tapatalk

iste 15 senedir bunu yapan takım fener oluyor.

emenike-sow gi
bi kazmalar bizim macta suarez-neymar performansı gösterir.

takım savunmamız cok kötü zaten. hani
bu macta cl serisine geri de döneiliriz :(

İşte o yüzden diyorum ya bu sefer biz öyle kazanalım diye. İçime öyle doğuyor valla. İnşallah böyle bir senaryo olur dahada koyar eziklere

Fener kaç haftadır kaçırıp duruyor ama bu sefer kaçırmazlar, artık o hakları doldu. Bizimde dandirik takımlara dahi verdiğimiz pozisyonların haddi hesabı yok. Biz %50 daha az pozisyon versek, fener %50 daha az pozisyona girse bile kafadan 3 tane sallarlar her türlü. Yani 3-0 gibi birşey olursa kimse şaşırmasın. Zaten biz kazanırsak fener kopar, bu da kimsenin işine yaramaz.

Klasik senaryo ise şu; fener girdiği 2-3 pozisyondan 2 sini gol yapar. Sonra geriye çekilirler, bu sefer biz baskı kurarız. Burda gene vayy be ne baskı kurduk diye konuşulur, ikinci yarı 60-70 arası bi tane gol atarız durum 2-1 e gelir. 2-2'yi bulalım derken fener kontradan 1 gol daha bulur ve maç 3-1 biter.

Simdi tabloyu abartmamak gerektigini düsünüyorum. Ayni sekilde olasi yenilgiyi de abartmamak gerektigini düsünüyorum.

Besiktas bugün kazanir, Allah korusun haftaya kaybedersek yine hersey basa döner. Dolayisiyla temkinli ve konsantre olmakta fayda var.

Fenerbahce tam kadro cikar ve kazanmak icin herseyi yapar. Bizim de sakin, rahat, akilli ama ayni sekilde arzulu olmamiz lazim.

Gercekten mac tahmini yapamiyorum, cünkü her sene ayni seyi yasiyoruz. Cikacagiz, oynayacagiz, görecegiz.

2209.jpg

Taraftar olarak çok erken havaya girdiğimizi görüyorum. Daha çok maç var. İnşallah takım da rehavete kapılmamıştır.

GT-I9300 Tapatalk
Yalnız spor medyasında da var bu ilginçlik bu sene, henüz 12 maç var ve son 5-6 maçta oluşan lig onu atmosferi yaratılmaya başlandı her yerde .

Fener kaç haftadır kaçırıp duruyor ama bu sefer kaçırmazlar, artık o hakları doldu. Bizimde dandirik takımlara dahi verdiğimiz pozisyonların haddi hesabı yok. Biz %50 daha az pozisyon versek, fener %50 daha az pozisyona girse bile kafadan 3 tane sallarlar her türlü. Yani 3-0 gibi birşey olursa kimse şaşırmasın. Zaten biz kazanırsak fener kopar, bu da kimsenin işine yaramaz.

Klasik senaryo ise şu; fener girdiği 2-3 pozisyondan 2 sini gol yapar. Sonra geriye çekilirler, bu sefer biz baskı kurarız. Burda gene vayy be ne baskı kurduk diye konuşulur, ikinci yarı 60-70 arası bi tane gol atarız durum 2-1 e gelir. 2-2'yi bulalım derken fener kontradan 1 gol daha bulur ve maç 3-1 biter.

Yok 4-1 biter bence.

------------------Burak------------------
Yasin/Bruma---Sneijder-----------Olcan
----------Selcuk--------Hamit----------
Hakan---Chedjou------Semih------Sabri
----------------Muslera------------------

Hakan Balta %100 oynamalı yoksa duran toptan 1 gol yemeyi garantileriz. Sow-Webo-Kuyt-Alves-Egemen-Topal gibi kafa vuran adamları var, eşleşme problemi çok bariz olur özellikle Melo da yokken. Balta çok kritik.

Olcan kesinlikle oynamalı ileride. Yasin ve Bruma arasında kararsızım hafta içi antrenman performansına göre hoca karar vermeli. Ayrıca bizim en etkili olduğumuz ve eziklerin en cok gol yediği bölge cepheden pozisyonlar, dolayısıyla kanatlarda ters ayaklı oyuncular oynarsa daha cok pozisyon yaratabiliriz.

Koray kesinlikle oynamamalı cok eksiği var yeni bir uğur ucar-ferhat öztorun faciası yaşanabilir, Semih formsuz da olsa büyük maç tecrübesi yeter.

Hamza hoca bunları düşünüyordur umarım, banane ben kadromu bozmam derse 3-4 fark yeyip döneriz malesef.

Son düzenleme:
Aslinda klasik bir Kadiköy maci olacaktir. Tahrik, itis kakis, sert fauller, taraftar baskisi vs. Hakem faktörü de önemli bu durumda.

Önemli olan, Emre, Volkan, Caner, Alves gibi cirkef oyuncularin tahriklerinden etkilenmemek, sinmemek.

Galatasaray´in sinirleri cok cabuk bosaliyor Kadiköy´de. Aslinda bu fobinin en büyük nedeni de bu.

Yani stresli olmasi gereken taraf biz degiliz bu sefer. Maglubiyetin de telafisi var. Fenerbahce´nin yok.

Gercekten cok akilli ve sakin oynayip, istedigimizi alabiliriz bu sefer. Onlar cildirsin, debelensin dursun.

Inanalim bu sefer ya. Kazanacagiz diyelim ve kazanalim. Bu maci alirsak, o coskuyla kimse durduramaz bizi bi daha.

Bence ideal kadro

Muslera
Sabri
Chedjou
Balta (fener maçlarında etkili oynuyor ayrıca tecrübesiyle hem Semih'den hem de Koray'dan bir adım önde)
Telles (Olcan'ı rezil ederler oynarsa sol bekte, Kuyt ezer geçer fiziksel olarak)
Selçuk
Hamit
Emre (fenerin 3'lü orta sahasına karşı ezilmemek için hem kanat hem orta alan özellikli Emre doğru tercih olabilir)
Olcan/Yasin/Bruma
Sneijder
Burak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt