Her geçen gün bu ligin tiyatroluğu ortaya çıkıyor. Yok olmaz dediğimiz şeylerin olduğunu, içerinde önceleri gizliden gizliye, sonradan açıktan açığa Fener 'i kollamaların olduğunu net görebiliyorum. Sanırım şike mağduru olarak kabul ettikleri Fenerbahçe 'lerine bir telafi sunmaya çalışıyorlar. Birkaç somut örnek verecek olursak;
-Kurullar zaten Fenerbahçe 'lilerin ağırlığında oluşturulduğunu biliyoruz.
-İcat edilen Play-off zımbırtısı
-Ara açılmaması için FB 'nin Avrupa yasağı sırasında gelen yabancı sınırlaması
-Fener 'in aldığı cezaların iptal yada indirime gidişi, (1 sezon kadın ve çocuklara maç, bu sezon da saha yerine tribün kapatma).
-Bu yıl ki bedava penaltılar, Emre B. ve Caner 'in saha içinde sürekli kayırılmaları
-Fikstür ayarlamaları (kader haftalarına girdiğimiz son haftalarda, 4 hafta üst üste Fener'den önce oynamamızın izahı yok)
-Puan eşitliğinde olası averaj üstünlüğümüzün hakemin 30cm taça çıkan topu görmemesi! ile FB 'ye hediye ettiği gol ile elimizden alındığını da anımsayalım.
Fenerbahçe 'nin 2 haftadır geriden gelip, üstelik aynı maç içinde 2 'şer kez yenik duruma düştüğü maçları çevirmesinde birşeyler var gibi geliyor. Diğer rakiplere "Fenerbahçe 'ye karşı öne geçebilirsin ama maçı kazanamazsın" mesajı vermek de olabilir, başka şeyler de. Şikeli maçları zor kazanılmış göstermek buna dahil. (Malum şikeli sezonda da Sivas 'a karşı son maçı 4-3 kazanmıştı Fener, net skorla değil).
Mersin maçı Galatasaray 'ın saha içi yada dışı etkenlerle puan kaybetti(rildi)ği maç olabilir. Beşiktaş 'ın da hafta 33 'e dek puan kaybı yaşayacağını sanıyorum.
Peki herşey bizim elimizdeyken neden böyle olumsuz düşünüyorum? Maalesef oyuncularımız bu düzeni kıracak başkaldırış içerisinde değil de, düzene uyan uyuşukluk gösteriyorlar. Biz ciddi stres altında giderek daha kötü oynuyoruz, Fener ise bu dönemi zor maçlarını hem de özgüven kazanarak geçirdi.
Umarım yanılırım. Ancak bu gidişata göre Galatasaray şampiyon yapılmayacak.