Sen şu futboldan Umutlusun yani. Ben Prandelli iyimiydi diyorum. Ondan iyi olmasi onun iyi oldugunu göstermez. 50 Tane pozisyon veriyoruz yine atamiyorlar. Bunun bir Hamza Hocadan oldugunu söylemiyorum ama oyuncu tercihleri vasatti. Hele o Umutu üst üste 4-5 maç oynattigi dönemde yitirdigimiz puanlar var. Şu an lidersen fener ve tinercilerin rezilligi yüzünden. Herifler ölmüş. Bizde ölüyüz. Sadece bizde sneijder Muslera ve Yasin mucizesi var. Ben olurda seneye durursa oyuncu tercihlerini merak ediyorum. Bende başarili olsun isterim. Hamza Hamzaogluna bir gicigim yok. Burasi Premier lig degil. Niye umudum olmasin ligde.
şu an bana, hatta sana deseler ki iki seçeneğin var yarın gazetelerde göreceğin haberlerle alakalı:
-gb tek kale oynadı oyunu paçavra etti ama galatasaray 1-0 galip...
-Galatasaray 5dk'da bir yüzde yüzlük gol pozisyonu kaçırdı... hem de sadece burak umu değil... semih kaya bile kaçırdı... ama maç 0-0 sonuçlandı...
hangisini seçersin? Benim birinciyi seçeceğim açık... siz de bunu seçersiniz muhtemelen... Benim Hamza hocayı destekleme sebebim bizi şimdiye kadar yarışta tuttuğu için esasen... Prandelli örneğini vermem ise Hamza hoca gitsin diyenlerin genelde yabancı hoca getirme düşüncesi içinde olduklarından... açıkça söylüyorum düşüncem herhangi bir yabancı teknik direktörün Türkiye'de herhangi bir takımı şampiyon yapmasının imkansıza yakın olduğunu düşünmemden... Çünkü Galatasaray bir his takımıdır ve değişecek gibi de durmuyor bu... Zaten Hamza hoca takımı şampiyon yaparsa otomatikman 1 seneyi cebine koyacak... Şampiyon hocayı göndermek kime yaramış bu ülkede?
Biraz sert yazıyorum hamza hoca konusunda kusura bakmayın... sonuçta hepimiz Galatasaray paydasında birleşiyor ve aynı iki rengi destekliyoruz... Herkesin Galatasarayın başarıya ulaşacağı yolla alakalı çeşitli düşünceleri olabilir buna da katılıyorum... ama halihazırda konum itibariyle başarılı olan bir hoca varken neden sinerji bozuluyor onu anlamıyorum. Yoksa senin adın barış benim adım ahmet bu ve galatasaraylı olduğumuz dışında birbirimiz hakkında ne biliyoruz?
Yasin mucizesi mesela Hamza hocanın eseridir... Sneijder mucizesi Abdürrahim katkılıdır... Felipe melo kendinden menkul bir mucize... Selçuk ile Burak'ın performansındaki yükseliş yine Hamza hocanın... sene başı bu adamlar yuhalanıyordu. Onlar mı oynamadı Prandelli mi oynatamadı bilemem... ama Hamza hoca oynatıyor bu adamlar da katkı veriyorsa şimdi işlerin daha iyi olduğu gerçeğini de kabul ederim. işte bu saydığımız kişilerle alakalı durumlar, saha içi saha dışı her şey bir olur ve takım şampiyon olur...
Hocanın ilk 11 tercihleri Umut özellikle sorgulanıyor... Sinan gümüş -ki kendisinden ben de umutluyum- ve Bruma neden oynamadı deniyor. Benim düşüncem Sinan gümüşün sezon sonu şu ortamda formaya kavuşamaması kendi açısından bir iyiliktir... Bir röportaj vardı sene başı bazı oyuncular beni oyuna sokmasın diye dua ediyorlar demişti bizden biri hatırlayan yazsın... Seyirci baskısının yoğun olduğu yere atarsan yeni adamları çok stres yaşarlar... bir ihtimal performans sergilerler ama yüksek ihtimalle de kaybolurlar... Beşiktaşta gökhan Töre nasıl kayboluyor son haftalarda bir bakın... Yasin olayında, ve yasinin parlayıp brumanın parlayamamasında da durum aynısı... Yasin ilk oyuna girdiğinde kupada kim ne bekledi ondan ekstra? hiç kimse... adam hiç kimsenin ekstra bir şey beklemediği zamanlarda elindeki şansı kullandı ve kendini ispatladı... Şimdi maçlara taraftar kredisi cebinde başlıyor... Bruma ise geldiğinden beri üzerinde 12 milyon euroluk bir stres var... bunu futbolcu açıklamaz ama her türlü hisseder kanaatindeyim... oyuna girdiğinde daha hızını alamadan, ilk virajı dönemeden düzlükteki yarış otomobili performansı bekliyoruz çocuktan yalansa söyleyin... belki hiç bir zaman hızlanamayacak, bizim beklediğimiz bruma olamayacak... ama olacaksa da bunu göstermenin zamanı lig başıydı... şimdi maçı koparacak adam sneijderdir, buraktır, taraftar desteği arkasında olan melodur falan... ne sinan gümüş ne de bruma için parlama zamanı bu zamanlar değildir... Şu haftaların stresi bazı gençleri parlatmak bir yana motor yaktırır... Beşiktaşa bakın işte... bu takım lig başında böyle mi oynuyordu? Sene başı umutun yerine sinanı, ve bu sene de bekleneni tam olarak ortaya koyamayan brumayı oynatmasın hoca o zaman sizin görüşünüzü paylaşırım, Tabi umut sene başı her maç 1 2 gol atıyor olmazsa

yemin ediyorum at fava bekle...