STSL 15/16 H:32 | Galatasaray 0-1 Beşiktaş | MS | 8 Mayıs

İddaa bizim sahada neye göre 1.50 vermiş bu tinercilere. Mete söz mü vermiş:38573:

o zaman semih yok diye 1 oynayalim 2 bitsin
bunu mu demek istemistin

kazanacagimizi dusunmedigimden bize oynamam , besiktasin da orani degecek oran degil cunku 1.50 oraninda galibiyet favorisi gormuyorum

aslinda bu vesileyle su analizi yapmak lazim , biz eger avrupa icin bu maci kazanacaksak , yakalama olasiligimiz olan 2 takimin durumuna bakmak lazim , bunlardan osmanli ile de basaksehir ile de min 2 maclik farkimiz var ,bir baska deyisle ikisinin de 1 mac maglup olmalari bile yetmiyor

osmanlispor bu hafta bizden once oynayacak , aslinda o gun konusabiliriz ama bursayi yendigi takdirde bjk ye yenilse bile son macini kazanacagini dusunuyorum

basaksehiri ise yakalama sansimiz var , cunku aramizda 5 puan olsa da ,fenere puan kaybettikleri takdirde (beraberlik veya maglubiyet) , sonraki hafta eskisehir deplasmanina gidecekler, fakat eskisehirin bu mac icin umudunun olmasi icin yine bizim bjk macimizdan once oynayacagi gaziantep macinda en azindan yenilmemesi gerekiyor , hele kazanirsa cok iyi olur

biz osmanlinin puan kaybedip kaybetmedigini , eskisehirin de basaksehir karsisina olum kalim macina cikip cikmadigini bilerek derbiye cikacagiz .. bilemeyecegimiz sey basaksehirin durumu , ama zaten orada da basaksehir kazanirsa avrupa ligine gidip gidemedigimizden cok fenerin puan kaybine sevinir oluruz muhtemelen

bazi kosullarda 7 puanin dahi yetme olasiligi olabilir fakat o denklem cok karisik olur , yazmakla bitmez ... 9 puan alirsak ilk 5 e gireriz diye dusunuyorum cunku tahminim basaksehir bu iki haftada maksimum 1 puan alir , hatta onu bile alamayabilir

Fikoyu arenadan uzuntuden aglaya aglaya gondermek şart!

2 macimiz var. Once bjk ye sonra fb ye geciricez.

Sonra son macta 90+ larda fb yine şampiyonlugu kaybedecek ve kadikoye inip her yeri atese vericek buyuk sikebahce taraftari!!

Son maç muhtemelen küme düşmüş Mecnun'un Sivasi ile oynuyyor. Gerçi düşmese bile yatar Mecnun her türlü.

Sinan oynamaz umarım yenilirsek girsin berabere yapsın 5.hayal kabul edelim feneri şampiyon etmeğe lüzum yok

Sinan oynamaz umarım yenilirsek girsin berabere yapsın 5.hayal kabul edelim feneri şampiyon etmeğe lüzum yok

Osmanlı bursa maçına bağlı 5.lik daha önceden söyledim zerre umudum yok bursadan osmanlı düm düz eder normal şartlarda bursayı.

Artik yorumsuz olarak 4 olasilik kaldi matematiksel olarak kesinlesen

1- Fener sampiyon olur ve kupayi da alir

2- Fener sampiyon olur ama kupayi biz aliriz

3- Bjk sampiyon olur , fener kupayi alir

4- Bjk sampiyon olur , kupayi biz aliriz

Bunlardan en kotumser senaryo 1 ve kimse istemez , en iyimser senaryo ise 4 , herkes ister , fakat gri bolgedeki 2 olasiligin hangisinin daha lehimizde oldugu tartisilir

Birinde fener sampiyonluklari esitler , ve karisikliga girmekten kurtulur , sampiyonlar ligine uzun aradan sonra direk katilir ve yan gelirlerle beraber ciddi bir kazanim elde eder, biz ise avrupa hakki elde etmis oluruz, cezamiz kalkarsa hemen ,kalmazsa da buyuk ihtimalle seneye o arenaya doneriz

Digerinde ise , avrupadan en az 1 ,belki 2, hatta bu seneye benzer bir sezon daha yasarsak 3 veya daha fazla uzak kaliriz, maddi sikinti yasar ve lokal ligle yetiniriz ,fakat en ciddi rakibimiz de bizim bu durumumuzdan bile daha kotu sekilde yatirimlarinin karsiligini alamamis olur, buyuk olasilikla sampiyonlar liginden uzak kalir, girse bile gelirinin bir kalemi ikiye bolunur ve en onemlisi en kotu zamanimizda bile onlarin ilerisinde kalmis oluruz

Cok ikilemdeyim, bu sorular 3 hafta icerisinde yanit bulacak

Bunlardan en kotumser senaryo 1 ve kimse istemez , en iyimser senaryo ise 4 , herkes ister , fakat gri bolgedeki 2 olasiligin hangisinin daha lehimizde oldugu tartisilir

Birinde fener sampiyonluklari esitler , ve karisikliga girmekten kurtulur , sampiyonlar ligine uzun aradan sonra direk katilir ve yan gelirlerle beraber ciddi bir kazanim elde eder, biz ise avrupa hakki elde etmis oluruz, cezamiz kalkarsa hemen ,kalmazsa da buyuk ihtimalle seneye o arenaya doneriz

Digerinde ise , avrupadan en az 1 ,belki 2, hatta bu seneye benzer bir sezon daha yasarsak 3 veya daha fazla uzak kaliriz, maddi sikinti yasar ve lokal ligle yetiniriz ,fakat en ciddi rakibimiz de bizim bu durumumuzdan bile daha kotu sekilde yatirimlarinin karsiligini alamamis olur, buyuk olasilikla sampiyonlar liginden uzak kalir, girse bile gelirinin bir kalemi ikiye bolunur ve en onemlisi en kotu zamanimizda bile onlarin ilerisinde kalmis oluruz

Ben rahatim.

Bjkye koyalim fenere koyalim kalani icin yesinler bir birini! ;)

En ölü oldugumuz sene

"Birinden kupayi aldik, kupayi aldigimiz takimi once liderlikten ettik, sonra baskani agiz ishali olmus olup guvenlik kamerasi gorse GS aleyhine konusan kucuk şikecilerin sampiyonluk hayallerini ASY ye gomduk hungur hungur uzuntuden aglata aglata evine yolladik" diyebilmek en sonunda da o r leri soyleyemeyen buyuk şikeci yavsagin taraftarlarina size 4. Yildizi biz taktirdik diyebilmek icin ve en onemlisi GS armasi icin 2 sini de yenmek isterim!

Cunku ben Galatasaray'liyim ! ;)

Son düzenleme:
fener bu yıl mali anlamda açıldı eğer şampiyon olursa hem bu açığı gelecek parayla önemli ölçüde kapatır hem de seneye CL'ye direk ve tek olarak gideceği için harmanı tek başına kaldırır üstüne dördüncü yıldızı takar ve bunu ticari sunumla birleştirip gelecek yıl kadro planlamasını daha iyi kurar...
fenere arenada çelme taktık bu da ikinci tekme olmalı muhakkak bunu yapmamız lazım ...

2,3'ten daha iyi abi net,tartışılmaz bile bu.Kupayı alalım da kim şampiyon olmuş o kadar da mühim değil.

Biz yenelim de kim ne yapıyorsa yapsın inşallah kupayı da alacağız 5. de olacağız(bu iyi birşey değil ama bu senelik böyle napalım)

Tarih boyunca su defalarca kanitlanmistir ki, fenerin kayiplari bizi hep ayakta tutmustur. Ornegin 2006 da bizim sampiyonlugumuz asla ve katiyen biz sampiyon oldugumuz icin degil, 90% oraninda "fener sampiyon olamadigi" icin onemlidir. Neden mi ? Tabii ki bizim acimizdan sampiyonlugu onlardan almamiz bir sportif basari acisindan onemlidir

Fakat o sezon biz ortalarda gozukmeseydik de ornegin bir sivas, bir ts de sampiyonlugu fenerden almis olsaydi, onlar acisindan maddi etkisi ayni olacakti. Bu durumda malesef ki "biz olmuyorsak kim olursa olsun"culara karsin bazi argumanlarim var, ben de bir donem ,isin maddi boyutlarina dalmadan once bire bir bu dusuncedeydim ,fakat divan kurullarina izleyici olarak daimi katilim gosterdikce , rakamlarda boguldukca, fenerin her basarisiz senesinin ardindan gelir anlaminda cok daha iyi pozisyon aldigimizi farkettim , bu yonetimlerden bagimsiz bir degisken , nedenini bilmiyorum , sanirim taraftarimiz da camiamiz da fener disinda biri sampiyon oldugunda o seneyi bay gecmisiz gibi bir reaksiyon gosteriyorlar

Bu nedenledir ki fenerin bu sene bir sekilde sampiyon olamamasi asiri onem arz ediyor ,hem yaptiklari yatirimlarin karsiligini bulamamasi acisindan ,hem de girecekleri sportif kaosun bizden daha siddetli olacagindan oturu

Ben bu hesaplamalari yaparken bireysel anti fenerci duygularimi ise karistirmadan tamamen maddi menfaatler uzerine yogunlastim, fenerin basarisiz sezonlarinda ya da hedefe ulasamadigi zamanlardaki kayiplari akil almaz boyutta oluyor , bu bjk ve bizde daha dengeli bir dagilim arz ediyor , bu yuzden fener camiasinin sampiyonlugu kaybedip CL yi buyuk riske sokmasinin onlari en yaralayacagi sezonlardan birindeyiz

Butun bu denklemleri topladigimizda , elbette biz kalkip seyirci olarak ne dersek diyelim onemli olan oyuncularin karakterleridir yesil sahada, fakat ben bir seyirci olarak da degil , bir finansal analist olarak kesinlikle fenerin bu sene sampiyon olmasini istemiyorum

fener şampiyon olursa neler olabilir bakalım .
1- şampiyonluktan gelen parayı alacaklar. ( ciddi bir para )
2- seneye CL'ye direk katılacaklar ( ciddi bir para )
3- CL ön elemesini hiçbir türk takımı geçemeyeceğinden parayı tek başına alacaklar
4- dört yıldızı ticari anlamda reklam gelirlerine dönüştürüp gerek fenerium gerekse stad gelirleri şeklinde birleştirecekler.
( bir ay önce gs storeye gittim adam akıllı dört yıldızlı forma ve ürün yok . olanlar da ilk baskı. dördüncü yıldız üstte iğrenç duruyor. )
5- yeniden avrupa arenasına çıkacaklar bu da taraftar demek sayı demek reklam ve pazarlama demek . yeni transflerde referans demek .

biz ise seneye yokuz tüm bunları alt alta toplayan akıllı bir adam asla fenerin şampiyon olmasını istemez.
ben hiç gocunmuyorum rahatlıkla diyorum bjk inşallah 3 puan alır.
avrupa yolumuz ziraat kupasından geçmeli. ligle işimiz yok .
fenere çelmeyi taktık bu işi bjk'ye 3 puanı vererek tamamlamamız lazım .

Bjk ye koyalım

Kupada Fener yatsın daha tatlı olur

Fikret çıldırsın

fenerin sampiyon olmamasi gerekiyor ,ozellikle sadece CL acisindan dahi baksak direk katilim ve on elemedeki bjk nin muhtemelen katilamamasi sonucunda artan havuz payiyla onemli bir gelir elde edecekler , azimsanmayacak bir para bu , yani van persie leri ,nanileri, kjaerleri bedavaya getirmis olacaklar ,bjk ise ancak stadla ilgili bazi harcamalari yapmak icin gaz almis olacak .

fener sampiyon olamasa dahi az da olsa CL on elemesini gecme ihtimali var, sifir diyemeyiz, once hele bir sampiyon olamasinlar ,sonra da CL ye katilamama totemine baslariz , ki o da onemli

Kisaca Hedo baskanin dedigi gibi

Hidayet turkoğlu - maddi manevi - milyonlarinsevgilisi.com - Dailymotion Video

Not: Genc Sinan Guler icerir

Bj kulübümüze yatıp şampiyon yapacağız
Sonra kupada fb ye koyup kupayı kaldıracağız

Iki kardeş kulüp kupaları paylaşacağız. It oglu it Fb ye kupa yok

Geri
Üst Alt