Bu kuslarin/caycilarin derdi Sampiyonluk degil... ligdeki konumlari degil.. tek dertleri Galatasarayin sampiyon olmasi. Burda Sampiyonluk degil burda hayatta kalma mucadele edebilme savaslari var.
Herkes sahada olanlara bakarak hakemi konusyor..
Bunlarin asil dertleri Galatasaray Sampiyon olup direk Sampiyonlar ligine katilirsa ordan gelecek gelir ile su anki borc batakligindan kurtulacagi.

Besiktas - cokmek uzere, oyuncu maaslari 2 sezondur zorla odeniyor... kadrolari baya bir kuculdu (kaliteli oyuncu bakisindan)
Fener - Tam anlamiyla coktu... iflas ile savasiyorlar bunun yaninda ne guven veren hoca, ne guven veren oyuncular nede guven veren bir baskanlari var.
Basak - Kadrosu nerdeyse emekli yaslarina geldi.. bu sene yaptilarmi yaparlar yoksa 2 sezon yine yeniden takimin omurgasini oturmayla gecer. Ayrica hocalari avci degil yem oluyor final maclarinda.

Galatasaray - Oyunu istikrarli degil, maci domine etmeyi nadir basariyorz ama hocamiz guven veriyor, baskan isini yapiyor, oyuncularda buyuk maclarda ayakta durmasini biliyor.

-----------
2 kus borclardan dolayi bogulmak uzere
1 kus yaslandi kadro omurgasi yenilenmesi lazim
1 Aslan savasmasini biliyor.

hersey olabilir. Takdiri ilahi.

Bu hafta cok uzun surecek..... Pazar gunu ise his anlaminda anca 2 saat surecek

inşallah şikeciler gibi denizli-bursa sendromu yaşamayız. tüm hafta hakemleri etkilemek için var güçleriyle çalışacaklar.

Şimdi geldik en önemli soruya. Sezonun en önemli maçı, şampiyonluk maçımızda ilk 11'imiz nasıl olmalı, hangi sistemde oynamalıyız, yedeklerde kimler olmalı, sonradan oyuna kimler girmeli..?

İlk 11 asılnda aşağı yukarı belli. Sadece 2 konu var.

1.si: Belhanda'nın cezasının bitmesi nedeniyle son Rize deplasmanındaki kadrodan 1 oyuncu çıkacak orta sahadan Donk-Fernando-Ndiaye 3'lüsünden biri yedek başlayacak maça. Bu 3 isimden Fernando'ya dokunulmaz. Geriye kalanlar arasında bence Donk ilk 11 başlamalı ve Ndiaye yedeklerde sonradan oyuna girmeli eğer gole ihtiyacımız olursa 2. yarıda 60. dakikadan sonra falan Donk'un yerine oyuna girmeli ama Fatih Terim tam tersini de yapabilir. Fernando-Ndiaye-Belhanda ile başlayıp Donk'u yedeğe çekebilir.

Diğer konu sağ ve sol beklerde. Sağ bekte Mariano formsuz. Son Rize maçındaki vasat oyununu oynayacaksa hiç oynamasın sağ bekte Linnes oynasın daha iyi. Nagatomo da kendisinden beklediğimiz oyunu oynayamıyor bir türlü. Nagatomo yerine Linnes sol beke geçebilir. Linnes aslında tam bir joker oyuncu sağ bek, sol bek, sağ açık, sol açık. Yedeklerde her daim olmasını istediğim tarzda bir oyuncu ama yedeklere sadece 1 yabancı yazabildiğimiz için Kostas Mitroglou ile ya Linnes tribüne gidecek ya da orta sahadan Donk veya Ndiaye'den biri.

Son olarak beraberlik bize yetiyor. Bunu bilip buna göre oynamalıyız. Şuursuzca bastırmamalıyız. Geriyi sağlama almalıyız. İlk hedefimiz gol yememek olmalı. Gol yemediğimiz sürece en kötü 0-0 biter maç. Lakin gol atma çabasından da hiç bir zaman vazgeçmemeliyiz. 0-0 her zaman için riskli bir skor. Dakika 90'da olsa karambolden bir gol yeme ihtimali var her zaman için. Onun için onlardan önce 1 gol bulursak işimiz rahatlar. Gerçi Rize maçında da 1-0 öne geçtik 2'yi kaçırdık penaltıyı falan ama adamlar 2-1 öne geçtiler. Oyüzden 1-0 hatta 2-0 önce geçsek dahi işi 90 dakika sıkı tutmak gerekir. Rehavete kapılmamalıyız. Tribünler de oley oley nidaları çekmesin maç bitmeden bir zahmet.

Çok kritik bir maç Allah yardımcımız olsun.

1 kabul Bence N'diaye tribune... cok asiri pozisyon hatasi ile pas yuzdesi cok dusuk. Ikisinden birini biraz vasatin ustune cektigini iyi oynuyor.
2 sag ve sol bekler ..marianonun sonradan oyuna girdigini ve iyi oynadigini hatirlamiyorum. Burda hoca hakkini verirse Linnes oynamayi hak ediyor ama bu yine hocaya kalmis is. Mariano icerdi 3 cigerli oynuyor gibi disarda cigersiz.
Yuto konusunda .... birsey diyemiyorum.... tamamen hocanin takdirine birakiyorum.

0-0 a gore oynamak normal sartlerde olur ama bu basakin ekmegine yag surmek gibi olur. Dogru anlarda dogru baski ile Sahayi buyutmemiz lazim. Kadrolari yasli ve kendi pas oyunun disina ciktilarinda baya bir bocaliyorlar. Eger topu bunlara birakirsak istedikleri gibi pas yaparak ustumuze gelirler. Savunmayi pozisyona almaya gore yapamiyoruz.

Kontrollu pres yapilmasindan yanayim. Dedigin 95% ine katilyorum. Ndiaye tribune..ciao.

1 kabul Bence N'diaye tribune... cok asiri pozisyon hatasi ile pas yuzdesi cok dusuk. Ikisinden birini biraz vasatin ustune cektigini iyi oynuyor.
2 sag ve sol bekler ..marianonun sonradan oyuna girdigini ve iyi oynadigini hatirlamiyorum. Burda hoca hakkini verirse Linnes oynamayi hak ediyor ama bu yine hocaya kalmis is. Mariano icerdi 3 cigerli oynuyor gibi disarda cigersiz.
Yuto konusunda .... birsey diyemiyorum.... tamamen hocanin takdirine birakiyorum.

0-0 a gore oynamak normal sartlerde olur ama bu basakin ekmegine yag surmek gibi olur. Dogru anlarda dogru baski ile Sahayi buyutmemiz lazim. Kadrolari yasli ve kendi pas oyunun disina ciktilarinda baya bir bocaliyorlar. Eger topu bunlara birakirsak istedikleri gibi pas yaparak ustumuze gelirler. Savunmayi pozisyona almaya gore yapamiyoruz.

Kontrollu pres yapilmasindan yanayim. Dedigin 95% ine katilyorum. Ndiaye tribune..ciao.
En son evimizde oynadığımız ve Beşiktaş'ı 2-0 yendiğimiz sistemin aynısı olsun diyorsun yani. Orada da Ndiaye tribünde idi. Rize deplasmanında Ndiaye nasıl oynadı? Maçı izlemedim ama Diagne'ye verdiği mükemmel ara pasını görüyorum özetlerde. Tabi Diagne kaçırmış golü kaleciyle karşı karşıya kaldığında topa vurmalıydı kaleciyi de çalımlayacağım deyince açısını kaybetmiş.

Ama Donk'un ilk golün hazırlanışında yaptığı katkı, topu kazanıp ileri sürerek Onyekuru'ya çıkarması gerçekten Ndiaye'nin hareketinden daha güzel. Her türlü Donk hak ediyor ilk 11'i.

Muslera
Mariano Luyindama Marcao Nagatomo
Donk Fernando
Feghouli Belhanda Onyekuru
Diagne​
Değişiklikler:
Dk.70 Nagatomo - Linnes
Dk.75 Donk - Selçuk
Dk.85 Onykuru - Sinan

Son düzenleme:
Galatasaray taraftarları, şampiyonluk maçı olarak görülen Medipol Başakşehir karşılaşması için özel bir hazırlık yapıyor. Koreografi çalışması yapan taraftarlar, Aslantepe’yi bayram yerine çevirmek istiyor. (Fanatik)

Galatasaray’dan Başakşehir hazırlığı;

50.000 kırmızı tişört.
Kale arkasında “Koreografi”
50.000 kırmızı atkı
500’den fazla meşale

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bu maçta bizi çok kötü doğrayacaklarini düşünüyorum... Bütün aşağılık rakiplerimiz bunun yolunu yapıyor günlerdir.

En son evimizde oynadığımız ve Beşiktaş'ı 2-0 yendiğimiz sistemin aynısı olsun diyorsun yani. Orada da Ndiaye tribünde idi. Rize deplasmanında Ndiaye nasıl oynadı? Maçı izlemedim ama Diagne'ye verdiği mükemmel ara pasını görüyorum özetlerde. Tabi Diagne kaçırmış golü kaleciyle karşı karşıya kaldığında topa vurmalıydı kaleciyi de çalımlayacağım deyince açısını kaybetmiş.

Ama Donk'un ilk golün hazırlanışında yaptığı katkı, topu kazanıp ileri sürerek Onyekuru'ya çıkarması gerçekten Ndiaye'nin hareketinden daha güzel. Her türlü Donk hak ediyor ilk 11'i.

Muslera
Mariano Luyindama Marcao Nagatomo
Donk Fernando
Feghouli Belhanda Onyekuru
Diagne​

Aynen oyle, Ndiaye benim gozumde yetersiz oyuncu. Ayrildiginda hic uzulmedim ve vay be bizde bir baska kulubu oyuncunun degerinin ustunde bir fiyata sata bilme basarisini gosterdik diye sevinden.
Ndiaye atletik yapisindan dolayi bos alan buldugunda aradan hizlanip cikiyor veya alan buldugunda o tur paslari verebiliyor ama takim oyununa katkisinda cok cok yetersiz.

1- topa mudahale girisleri cogu zaman riskli ve kontrolsuz (kart yemeye cok uygun bir yapisi var)
2- pozisyon alma becerisi bizim orta sahamizda en zayif olan oyuncumuz (Onyekuru son haftalardir baya bir duzelti savunma yonunu)
3- kendi alanimizdaki toplari eziyor veya top kayibina ugruyor. (asiri guven mi diyelim....bilmiyorum kayseri macina yedigimiz gol)

Fizik gucu atletik yapisi gayet iyi ve bizim ligin ustunde bir kalitede ama kararli davranma, pas yuzdesi, oyuna yonlendirme katkisi cok dusuk.
O verecegi 1-2 dogru pas icin ben sahsen topa sahip olmayi tercih ederim.

Bence N'diaye oyuna girme ani ise - bizim orta sahamiz yoruldugunda ve bununla birlike takim olarak savunma yapma tercihimiz oldugu andir. Bu durumdan ustumuze gelin rakibin orta sahasi ve savunmasi bos alan birakacaktir. Kapti bir iki top ile cok acik ve genis alan bulabilecek bir oyuncu... Diger tanimla topa sahip olan buyuk takim oyuncusu degil "mid-level" kontra atak/kontrollu oyun anlayisi olan takimin en onemli tasi olabilir.
-----------

Kupa finaline Suat Arslanboğa'yı verdiklerine göre, hakem 100% Cüneyt Çakır olacak. VAR da Halil Umut Meler olur.

Berabere bitse nasıl olur? Deplasman golu gibi bir kural oluyor mu yoksa direkman averaja mı bakıyoruz

Başakşehir-Ankaragücü maçının ikinci yarısında oyuna girip, karşılaşmanın akışını değiştiren Emre Belözoğlu,Galatasaray ile 33. haftada oynanacak Süper Lig'in final niteliğindeki maça yetiştirilecek..

Berabere bitse nasıl olur? Deplasman golu gibi bir kural oluyor mu yoksa direkman averaja mı bakıyoruz
Berabere biterse deplasmanda Sivas'ı yenersek şampiyon oluruz. Puan eşitliği halinde ise deplasman golü diye bir şey yok genel averaja bakılır.

Uğur Meleke geçen bir programda deplasman golü kuralı yok demişti. Averajımız daha iyi olduğu için biz önde oluyoruz ama son hafta Şikebahçe v2 ile oynuyoruz ve onlarda aldıkları teşvik primle rize’den daha fazla asılır maça düşme ihtimali olmasa bile.
O yüzden bu hafta çakıp işi bitirmeliyiz.

Geri
Üst Alt