Suat Kaya: "UEFA Kupası'nı kazandığımız kadro ile şu anki kadro maç yapsa, mevcut kadro kaleye gelemez"

Bunu o dönemki oyunculardan biri söyleyince haliyle hoş olmuyor. O rakibi ısıran, hayvani pres gücü olan takımın hakkını yemek istemiyorum ama senin bu itici tavrın bizi dönemine göre değerlendirmek gerekir demek zorunda bırakıyor Suat Reis.

Pele, şimdi top oynasaydı bırak 1000 gol atmayı üst seviye santrafor olur muydu? Tartışılır.

30 sene önceki futbolla günümüzdeki futbolu karşılastirmak zor ama o zamanki kadro Avrupa’nın en iyi 5 takımı dışındakilere kafa tutan bir kadroydu, şimdiki kadronun en iyi 25 takim dışındakileri bile eleyebilecek oyun kalitesi yok. O zamanki kadro Prag, Young Boys kalitesindeki takimlari ezip geçiyordu.
Öyle bir şey yok. Gayet de Strum Graz gibi bir takım gelip o kadroya 3 atabiliyordu. St Gallen ile eşleşip zar zor elemiştik. Geçen paylaştım 2000 yılı UEFA ve Süper kupayı alan o takım ligde 34 maçın 10'unda puan kaybetmişti. Neredeyse 3 maçta 1 puan kaybı.

Zar zor eleyerek CL'ye kaldığımız da çok oluyordu. Hatta 96-00 takımının tarihinde CL gruplarından bir kere bile çıkmışlığı yoktur.

İki dönem arasındaki en önemli fark, o zamanlar futbol tüm dünyada benzer dinamiklerle oynanıyordu. O yüzden dönemin dinamiklerine uygun yapılanan takımlar herkese kafa tutabiliyordu.

Şimdi ise futbol evrim geçirdi, Türk futbolu bu evrime ayak uyduramadı ve geride kaldı.

Bu sebeplerle o dönemki takım ile bu dönemki takımı karşılaştırmak ve "biri birini kaleye yaklaştırmazdı" demek bana abes geliyor.

Geri
Üst Alt