Suat Kaya: "UEFA Kupası'nı kazandığımız kadro ile şu anki kadro maç yapsa, mevcut kadro kaleye gelemez"

Anlasilmak icin abartmis ama genel olarak söyledikleri dogru

Fiziksel olarak 2000 kadrosu her türlü üstün

Birseysel olarak da bence osimhen,muslera ve sanchez disinda bir üstünlük var

Ortasahaları kıyaslamak yeter. Belki stoper rotasyonu daha iyi olabilir sadece oda göreceli. Abartmış ama haklı. Şuan ki kadro avrupa kupası filan mümkün değil alamaz. Kadro dediysek oyun hoca kalitesi filan hepsini içine katıyoruz.

Her dönemi kendi içinde değerlendirmek gerekir. O zamanın futboluna göre şimdiki çok daha fiziksel; her takım yoğun pres yapıyor ve prese karşı koymak zorunda kalıyor artık. Kat edilen mesafe ölçümleri yapılabilmiş olsaydı, muhtemelen totalde 100 km yi, oyuncuların da tek tek 10 km yi bulamadığını görürdük (Şükür için 9 km mesafenin 'muazzam' diye nitelendiğini hatırlıyorum; tek oyuncu için ölçüm yapılabiliyordu nadiren).

Ciddi futbol otoritelerinin ''Avrupa' nın en iyi hücum pres yapan takımı'' ünvanını haklı olarak verip daha ilk turlarda finalin adını ''Arsenal-Galatasaray'' koymasını sağlayan kadroyu şimdi sahaya çıkarsak, mevcut takıma yakın bile pres yapamaz ve perişan olur. Sadece Nelsson' un geride kalarak oynaması bile eşleşmeyi bozup presin yırtılmasına sebep oluyorken, 'paldır küldür' Bülent ve Barca' nın 'fiziken bitik' diye gönderdiği Popescu ile nasıl yapabilirsin ki aynı işleri?..

Her dönemi kendi içinde değerlendirmek gerekir. O zamanın futboluna göre şimdiki çok daha fiziksel; her takım yoğun pres yapıyor ve prese karşı koymak zorunda kalıyor artık. Kat edilen mesafe ölçümleri yapılabilmiş olsaydı, muhtemelen totalde 100 km yi, oyuncuların da tek tek 10 km yi bulamadığını görürdük (Şükür için 9 km mesafenin 'muazzam' diye nitelendiğini hatırlıyorum; tek oyuncu için ölçüm yapılabiliyordu nadiren).

Ciddi futbol otoritelerinin ''Avrupa' nın en iyi hücum pres yapan takımı'' ünvanını haklı olarak verip daha ilk turlarda finalin adını ''Arsenal-Galatasaray'' koymasını sağlayan kadroyu şimdi sahaya çıkarsak, mevcut takıma yakın bile pres yapamaz ve perişan olur. Sadece Nelsson' un geride kalarak oynaması bile eşleşmeyi bozup presin yırtılmasına sebep oluyorken, 'paldır küldür' Bülent ve Barca' nın 'fiziken bitik' diye gönderdiği Popescu ile nasıl yapabilirsin ki aynı işleri?..
Yazdiklarini yanlis anlamadiysam...

Hocam simdiki nasil daha fiziksel Allah askina? Sirf kosuyorlar diye mi? Dokundugun an yerde kirk takla atan tiplerle dolu sahalar. Aksam 82 finalini izliyordum. Ondan once de 06 Fransa-Brezilya ceyrek final macini. Adamlarin yedigi tekmelerin onda biri siddetinde dokunsan bugunkuler oteki dunyaya gocer yaw. Ne sertlik var ne adamlik.

Ayrica kosu mesafesi kadar yaniltici baska bir sey yok. 12 km kosuyorlar da ne gibi bir nitelik katiyorlar oyuna? Al Cicaldau da kosuyor? Jelert tifili da kosuyor. Oyuna kattiklari bi sey var mi? Yok.

Taktikler az bucuk degisti diye eskilere eksi yazmak bence yanlis.

Abartmis o kadar da degil mevcut futbol her 10 senede bir evriliyor kosu mesafeleri artarak devam ediyor

Futbol degisiyor ozamanki kadro ozamanki futbol bilgisiyle su andaki formasyonlarla basa cikamaz oyuncu kalitesi farkli bir olay oyun farkli bir olay su andaki city 20 sene onceki dunyanin en iyi takimi kimse onu paramparca eder topu gostermeden mac biter

20 30 sene onceki maclari izleyince komik geliyor

Boyle basit bir kiyaslama yanlid degisken cok fazla

Yazdiklarini yanlis anlamadiysam...

Hocam simdiki nasil daha fiziksel Allah askina? Sirf kosuyorlar diye mi? Dokundugun an yerde kirk takla atan tiplerle dolu sahalar. Aksam 82 finalini izliyordum. Ondan once de 06 Fransa-Brezilya ceyrek final macini. Adamlarin yedigi tekmelerin onda biri siddetinde dokunsan bugunkuler oteki dunyaya gocer yaw. Ne sertlik var ne adamlik.

Ayrica kosu mesafesi kadar yaniltici baska bir sey yok. 12 km kosuyorlar da ne gibi bir nitelik katiyorlar oyuna? Al Cicaldau da kosuyor? Jelert tifili da kosuyor. Oyuna kattiklari bi sey var mi? Yok.

Taktikler az bucuk degisti diye eskilere eksi yazmak bence yanlis.
Fiziksellikten kastım art niyetli fauller değil elbette ki bunun adamlıkla da zerre alakası yok; şimdi tereddütsüz kırmızı kart verilen birçok kalleşçe eyleme 80 lerde filan sarı kart bile verilmezdi. Tam profesyonellikle birlikte hakemlik de çok gelişti tabii

Koşu mesafesi kadar tempo ve temasa dayanıklılık da önemli. O bakımdan Cicaldau oörneğin uymamış, zaten adam yerine koyan mı var?

İzlediğin eski maçlarda gördüğün 7-8 km kat etmesi imkansız kütük gibi herifleri şu an üst düzey maçlarda göremezsin. Atletik yönden bariz defolu adamlar tutunamaz bu mecrada.

Fiziksellikten kastım art niyetli fauller değil elbette ki bunun adamlıkla da zerre alakası yok; şimdi tereddütsüz kırmızı kart verilen birçok kalleşçe eyleme 80 lerde filan sarı kart bile verilmezdi. Tam profesyonellikle birlikte hakemlik de çok gelişti tabii

Koşu mesafesi kadar tempo ve temasa dayanıklılık da önemli. O bakımdan Cicaldau oörneğin uymamış, zaten adam yerine koyan mı var?

İzlediğin eski maçlarda gördüğün 7-8 km kat etmesi imkansız kütük gibi herifleri şu an üst düzey maçlarda göremezsin. Atletik yönden bariz defolu adamlar tutunamaz bu mecrada.
Abi bak hala bugunu ovuyorsun. Futbolun icinde olan sertlige kalleslik diyorsun ustune hakemlik gelisti falan diyosun yani. Biz her mac kime sovuyoruz abuk subuk kararlarindan dolayi?

Tabi Cica'yi ornek vericem. Trent-Arnold'u mu vereyim?

Abi bak hala bugunu ovuyorsun. Futbolun icinde olan sertlige kalleslik diyorsun ustune hakemlik gelisti falan diyosun yani. Biz her mac kime sovuyoruz abuk subuk kararlarindan dolayi?

Tabi Cica'yi ornek vericem. Trent-Arnold'u mu vereyim?
1.Kalleşlik dedğim, normal faulün dışında, direkt rakibini sakatlamaya yönelik, kırmızı kart gerektiren müdahaleler. Dur tahmin edeyim, Amerikan güreşini ve Amerikan Futbolunu çok seviyorsundur. Bildim mi?!

2. Eski hakemler hiç de öyle sütten çıkma ak kaşık değillerdi; 10 metre ofsaytı görmezden gelmeler, verdikleri-vermedikleri penaltılar, kartlar filan akıllara ziyandır. Medya ve Sosyal Medya ağı şimdiki kadar yoğun ve etkin olmadığından dolayı fazla gündemde kalmıyordu.

3. Hala inatla temposu ve temasa dayanıklılığı yetersiz olduğu için üst düzeyde tutunamamış adamı örnek vererek benim savımı desteklemiş olduğunu fark edemiyorsun. Laf fiziksellikten geldi hani, tempo ve dayanıklılık da o kapsamdadır.

1.Kalleşlik dedğim, normal faulün dışında, direkt rakibini sakatlamaya yönelik, kırmızı kart gerektiren müdahaleler. Dur tahmin edeyim, Amerikan güreşini ve Amerikan Futbolunu çok seviyorsundur. Bildim mi?!

2. Eski hakemler hiç de öyle sütten çıkma ak kaşık değillerdi; 10 metre ofsaytı görmezden gelmeler, verdikleri-vermedikleri penaltılar, kartlar filan akıllara ziyandır. Medya ve Sosyal Medya ağı şimdiki kadar yoğun ve etkin olmadığından dolayı fazla gündemde kalmıyordu.

3. Hala inatla temposu ve temasa dayanıklılığı yetersiz olduğu için üst düzeyde tutunamamış adamı örnek vererek benim savımı desteklemiş olduğunu fark edemiyorsun. Laf fiziksellikten geldi hani, tempo ve dayanıklılık da o kapsamdadır.

Nedense Suat'ın skorer yönünü hiç hatırlamıyorum..Şimdi baktım 5 maçta 1 gol katkisi yapmış baya iyi ön libero için
konya'dayken 10 numara pozisyonunda oynayıp epey gol atardı. bize gelince yine bir dönem orta sahada hücuma dönük takıldı, terimle birlikte çok iyi bir ön liberoya evrildi. fırsatçı yönünden dolayı sürpriz goller atardı..

96-2000 dönemini geçin, o efsane takımın kolu kanadı kırılmış, çok daha vasat hali bile cl çeyrek finalinin kıyısından dönmüştü. barça-l'pool-roma grubunda son maça namağlup girip son maç ofsayttan yediği golle çeyrek finali kaçırmıştık..

şimdiki genç nesil taraftarlarımız bu konuda harbiden çok şanssızlar. bizim gençlik zamanlarımızda en kötü halimizle bile avrupa devleriyle başabaş mücadele edip çoğu zaman onları alt edebilen avrupa fatihi galatasaray'ı doya doya yaşamıştık..
şimdiki galatasaray ise maalesef fbjk seviyesine düşmüş, avrupayla rekabet edemeyen, tek amacı feneri geçmek olan bir takım haline geldi.

günün birinde tekrar avrupa fatihi olduğumuz eski güzel günlerimize dönebiliriz umarım..

CPH2581 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Abartmis o kadar da degil mevcut futbol her 10 senede bir evriliyor kosu mesafeleri artarak devam ediyor

Futbol degisiyor ozamanki kadro ozamanki futbol bilgisiyle su andaki formasyonlarla basa cikamaz oyuncu kalitesi farkli bir olay oyun farkli bir olay su andaki city 20 sene onceki dunyanin en iyi takimi kimse onu paramparca eder topu gostermeden mac biter

20 30 sene onceki maclari izleyince komik geliyor

Boyle basit bir kiyaslama yanlid degisken cok fazla
bu günkü dandik takım önce gitsin genç oğlanları elesin
o takım 98 de isviçre şampiyonu grasshopersı falan içerde dışarda güle oynaya yenip şl yapıyordu

Suat'ın yuveye kafa çaktığı maç olaylı değil miydi? Maç tarafsız sahada oynansın diyordu gevşekler.

bu günkü dandik takım önce gitsin genç oğlanları elesin
o takım 98 de isviçre şampiyonu grasshopersı falan içerde dışarda güle oynaya yenip şl yapıyordu
Bos yapma sadece osimhen o ovulen popescu bulent tandeminin icinden gecer

O takim o tarihlet icin iyiydi bu donemde hic birsey yapamaz

sen sadece pope-bülentin defans yaptığını düşünen zırcahil o dönemi izlememiş veledin tekisin muhtemelen zaten

Fikrini kabul ettiremeyince hemen coluk cocuk muhabbetine girmeye ne kadar alismissiniz

yasim 44 o donemi cok iyi hatiliyorum
Bos adamsin onur bombos seninle ugrasmicam

30 sene önceki futbolla günümüzdeki futbolu karşılastirmak zor ama o zamanki kadro Avrupa’nın en iyi 5 takımı dışındakilere kafa tutan bir kadroydu, şimdiki kadronun en iyi 25 takim dışındakileri bile eleyebilecek oyun kalitesi yok. O zamanki kadro Prag, Young Boys kalitesindeki takimlari ezip geçiyordu.

Bos yapma sadece osimhen o ovulen popescu bulent tandeminin icinden gecer

O takim o tarihlet icin iyiydi bu donemde hic birsey yapamaz
osimhen'i bende çok beğeniyorum, bu mucize olsada uzun yıllar bizde kalsa keşke..
ama bence osimhen'den daha iyi bir golcü olan henry uefa finalinde popescu ve tek kollu bülent'in içinden geçememişti mesela.. veya shevchenko, crespo, batistuta, bergkamp, raul gibi dönemin efsane golcülerinin hiçbirisi içimizden geçememişti.
87'den 2013'e kadarki galatasaray zaman zaman inişleri olsada her yönüyle avrupa fatihiydi. ancak 2014'ten beri bu ünvanımızdan gün geçtikçe uzaklaştık, bence..
98-2002 arası galatasaray o dönemin şartlarında avrupanın en güçlü takımlarından biriydi.. bugünkü galatasaray ise günümüz şartlarında zayıf avrupa takımlarıyla bile rekabet edemeyecek seviyede bir takım ne yazık ki..

CPH2581 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt