- 31 Ağustos 2021
- 70.440
- 50.404
- 3.843
Transferlere gelince bu sene çok farklı herkesin unuttuğu şu transfer limiti olayı var. Erden Timur bunu uzun uzun açıkladı. İcardi ilk hedefti ve tüm limit ona gittikten sonra Bonservissiz alabileceğimiz oyunculara yöneldik. Bence içlerinde de en uygunlarını aldık. Zaha geldiğinde böyle olabileceğini kim düşünebilirdi? Tete için de keza öyle. Bence bu sezonun 2 transfer hatası var. Ndombele ve köhn ün alınış zamanı. Geri kalanların hepsini bir mantık çerçevesine oturtabiliriz. Angelinho yu da koyarım bu mantık çerçevesine ki bonservis ödemeden oyuncudan çıkmak da bir başarı idi bence.
o kısmı zaten eleştirisel olarak söylemedim - tutmadı yani bazı hareketler mantıklı olmasına rağmen. Bir veridir sonuçta . Erden Timur'u zten trasnfer değil - sağduyulu - gergin olmayan - doğrusu neyse ona göre hareket eden tavrı takdirlik - ben o yüzden seviyorm , rol değil içtenbir karakter. yoksa herkes her şeyi %100 öngöremez. öyle dünya yok
Ben de yönetimsel çerçevede bakmaya çalışıyorum zaten olaya. Mesela Florya nın durumu konuşuluyor ama Florya nın emlak konuttan alınan kısmı hiç konuşulmuyor. Emlak konuta peşkeş çekildiği söyleniyor ama henüz emlak konut ile yapılan bir anlaşma olmadığı unutuluyor. Bazen Florya nın kalan arazisinin düşük bedele alınmasının protokolünde ileride yapılacak anlaşma şartlarının görüşüldüğünü düşünüyorum. Bakıldığında 20 dönmlük bir arazi üzerinde yapılacak bir yatırımın eleştirilenden çok daha az bir fzibilitesi olacaktı.
seçimin zaten odak noktası bu.
bir taraf dedi ki - ordan gelecek avansja (gelecekteki bir kaynak yani) BB den çıkacağız üstüne öngörü olarak X para kalıyor.(BB den çıkmadık - kaldıki bunu ben karşısı ortaya çıktı diye olmadı olarak bakmıyorum - nisan sonunda söylendi bu laf - 1 ay sonundayız - bilinmeyenler var "kapım açık" kısımıda yeterli kalmadı)
öbür tarafta diyroki - baba sen kurula bunu içimizden yaparız , gelir paylaşımı , arsa payı bölümü ya da herneyse artık öyle değilde %100 geliri bize gelecek şekilde yaparız diye tanıttınız . baktığımızda da X para kalması yerine 800-900 M dolar bandında gelir potansiyeli var diyor.
kilit kısım bu zaten.
düşün yani hakikaten Süheyl batum tarafının deiği gibi yapılsa - 2 3 yıl geç bitse proje ama 400-500 bandı değilde 800-900 bandı kazanılsa kim ne diyebilir (ki aradaki farkın ufak kısmı ile BB den gelecek faizleride karşılayabilirsin gibi tablo var ) - ama ordaki en büyük soruda : NASIL - KİMLE - NE SÜREÇTE kısmı booooomboş . sadece karşı tarafı eleştirdiler o kadar.
kişi değil kazanan Galatasaray olsun dediğin gibi - gerisnin önemi yok.