Cevap: # Sulley Muntari
herkes sallamış muntariye .ama her zamanki gibi gsc kalitesine yakışır bir şekilde , sebep-sonuç göstermeden , sadece ya övmüş ya da yermiş.
ben kendisini biraz izlemiş biri olarak forumda kendisi hakkında rastlamadığım bazı bilgileri , olumlu/olumsuz bir şekilde kendi çapımda paylaşayım ;
inter'e gelene kadar performansını hep yükselterek devam etti , üst düzey liglerde , üst düzey takımlarda / turnuvalarda oynadı .
interdeyken jose mourinho her zaman şans vermiştir muntariye , güvendiği bir oyuncu olmuştur .
çok güçlü bir oyuncudur ve bir afrikalı "çapa" ya göre ortalama üstü tekniği vardır ( abartı bir tekniği yoktur ama fena değildir), sürpriz ,sert ve isabetli şutlar atar .
kendisinin gece hayatı falan gibi durumları yoktur , ayrıca müslümandır .
sorunlu falan denmiş , ama takım içinde sorun yaratan bir yapısı yoktur , sempatik bir adamdır ,hatta taffarel ile birlikte florya da en az onun kadar sevileceğine eminim. tek sorun sayılabilecek özelliği ; bazen oyunda kopmalar yaşayabiliyor .
ayrıca , herkesin bildiği üzere catania maçındaki hatası ( oyuna girer girmez , faul yapıp sarı kart görüp , faul sonrası kullanılan serbest vuruşta da ,top eline çarpınca 2. sarıdan kırmızı görüp ,takımı aleyhine penaltı kazandırmıştır , ve bunların hepsi top ayağına dokunmadan 1 dk içinde olmuştur )
böyle hatalar maç içinde olabiliyor , burada olayı trajikomik hale dönüştüren , oyuna girer girmez böyle bir şey yaşaması .
mesela buna bir benzer örnek , benim de çok sevdiğim ve bu başlıkta da muntari ile karşılaştırılan , lorik cana'nın başına gelmişti . bütün tirbün hep bir ağızdan haklı olarak kendisini alkışlarken , o da biraz daha hırs yapıp penaltı yaptırmıştı sami yen ' de .olabiliyor bazen böyle şeyler yani , futbolcu şanssızlığı .
sonuç olarak kişisel fikrim , iyi oyuncudur ,kariyeri sabittir , istikrarlıdır . orta 3lünün selçuktan sonra biraz daha defansif ve direnç arttıran gücü olacaktır .
kallströmden farklı oyuncudur.
şu anda geleceğini varsayarsak ,
selçuk-muntari-xxx yapısının 2. önemli parçası olur . (yekta ve culio da bu ikisinin alternatifi olur )
dip not : 3. isim yani xxx ;kallström olursa idda ediyorum , ligin en az gol yiyen takımı oluruz .