Süper Lig 3. Hafta: Takımların Topla Oynama Süreleri ve Yüzdeleri

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1661244583008.webp

kaynak: [@InStatTurkiye]

Fenerbahçe 14, Fener top oynamıyor ki topla oynama süresi olsun.

Göreceğim birkaç hafta sonra.

En çok topla oynayan Hatay ve İstanbulspor'un 0 puanı varken en az topla oynayan Gaziantep'in 7 puanı var,

Mesele topla oynamak değilmiş demek. Çok paslaşmak gereksiz.

Biraz basit bir düşünce ve düz mantık olmuş.

Topla oynamak demek rakibe üstünlük kurmak demektir. Onu hataya zorlamak boşluk yaratmasını sağlamak demektir. Bizim ligde rakibi bekleyerek şampiyon olamazsın.

Anadolu takımları eskiye nazaran daha açık oynasalar da büyüklere karşı hâlâ ilk beklentileri gol yememek ve defans yapmak.

Çok paslaşmaktan kastın yan pas geri pas ise o konusunda haklısın ama. Bu ikisiyle topa fazla sahip olmanın bir getirisi yok.

Bu arada Hatay ve İstanbulspor'un kadroları çok rezil. O konumda olmaları sürpriz değil.

bu ligte kontra atak futbolu oynayabilmek için küçük takım olmanız gerekir. fenerbahçe bu taktiği uygulayabilmek için senelerdir anadolu takımlarına bir ton puan verdi.

şimdi ise bunun ekmeğini yiyor. biz geçtiğimiz sezon ligte 13. ken bile rakipler bize karşı kapalı savunma oynuyor kontra arıyordu.

Bir cok tartismalar oluyor ben yine gectigimiz 2 sezon oldugu gibi sorun dogru pas tercihler oldugunu dusunuyorum....

Kadromuz 1-2 transfer haricinde sadece lig icin yeterli diyorum.

En onemlisi ise kanat icin yunus ve kerem icin rekabet olacak biri digeri ise forvet. Gomisi saymiyorum... o son 20 dakika oyuncusu. Severovic sakatlanirsa su an tek alternatifimiz sahte 9 ile oynamak

pirlo tahtaya adamları güzel çizmiş ama koşun demeyi unutmuş sanırım

Geri
Üst Alt