Süper Lig Sıralama Tahminleri | 2021-2022

Onur Yücel

10 Numara!
Lig başlıyorsa sıralama tahminleri de başlasın. 4 sezondur yaptığımız etkinlikte yeni sezon zamanı. Kadroların iyice oluşmasını bekledim ve artık her takımın aşağı yukarı kadrosu şekillendi

Süper Lig 2021-22 Sezonu Tahminleri;

1-Beşiktaş
2-Galatasaray
3-Trabzonspor
4-Fenerbahçe
5-Sivasspor
6-Karagümrük
7-Alanyaspor
8-Başakşehir
9-Göztepe
10-Hatayspor
11-Gaziantep FK
12-Kasımpaşa
13-Adana Demirspor
14-Antalyaspor
15-Rizespor
16-Altay
17-Kayserispor
18-Konyaspor
19-Yeni Malatyaspor
20-Giresunspor

Neden 1.sıraya Beşiktaş dedim? Kadrosunu Abou hariç korudu, hocası duruyor. Teixeira, Salih, Kenan gibi eklemeler de geldi. Forvete de doğru hamle gelirse en büyük favoriler. Elbette yaşlı kadro oldu ama bu sene için bunun sorun olacağını sanmıyorum, gelecek senelerde başlarına dert açacak. Tek eksileri ŞL öncesi ve sonrası oluşacak sorunlar, özellikle son yıllarda Türk kulüpleri çok yaşıyor bu sorunu

2.sırada Galatasaray? Galatasaray hala oyununu ve kadrosunu bulamadı, baya genç kadro kuruldu. Bu takımın gelişimi ve birbirine uyumu zaman alacak. Erken uyum sağlarsa ne güzel ama özellikle ilk haftalarda sıkıntı çekmemiz olası. Avantajımız Terim'in bu ligi her şeye rağmen köküne kadar bilmesi. Bir şekilde son ana kadar yarışta oluruz

3 ve 4.sıralar? Trabzonspor'u beğendim son maçta. Özellikle hücum hattı son derece korkutucu, uyumu da yakalamış gözüküyorlar. Cornelius'ta form yakalarsa yarışa son ana kadar tutunurlar. Tek sorun yerli kalitesi ve Hamsik, Gervinho, Wakaeme'nin temposuzluğu. Fb'de hala sorun çok. Forvet ve bekler belli değil. Çok fazla benzer tipte orta saha var, 3lü oynayacaklar ama uyum nasıl olacak göreceğiz. Özellikle Kiev maçında baya karşı karşıya pozisyon verdiler. Ayrıca 8 senedir şampiyon olamamak ciddi stres getirecek

Süpriz Takım Kim Olur? Karagümrük ve Göztepe. Karagümrük geçen sene sonunda Farioli ile beraber farklı bir oyun gösterdi ülkeye. Bu sene hem kamp yaşadılar hem de, önemli takviyeler geldi. Yapacaklarını merak ediyorum. Göztepe'de bence oldukça zevkli bir hücum oyunu oynayacak. İyi takviyeler geldi. Ünal Karaman'dan ümitliyim, taraftarın dönmesi de avantaj

Küme Düşenler? Hala 1 aya yakın süre var, bu sebeple kesin yargı doğru değil ama mevcut kadrolara bakınca bu 4 takım düşer diyorum. Konya hiç iyi takviye yapamadı, Milosevic ve Jevtovic gibi iki isim de gitti. Son 1 ay iyi takviyeler gelmezse iyi görmüyorum. Kayseri yine sürüyle topçu aldı. 2 senedir "öyle böyle" yırttılar ama artık çekirge 3 diyecek. Yeni Malatya kadrosunu da pek beğenmiyorum. Giresun bence en kötü takım. Takviyelerini de vasat buldum, son anda acayip fark yaratacak 3-4 isim gelmezse işleri zor

Evet.. bu seneki tahminler böyleydi, önceki senelerde çok iyi tutturduğum da oldu, hiç beklediğim şeylerin olduğu da oldu. Bakalım bu sene neler olacak?

Bjk aynı hakem destegini alabilecek mi bence hayır o yuzden 1.siraya koymak mantiksiz.

Lig bu hafta basliyor ama ben transfer donemin sonunu bekleyecem tahminlerim icin, cunku mevcut teknik heyet mevcut kadroyla ilk 3'e giremez.

1. Galatasaray
2. Trabzonspor
3. Fenerbahce
4. Besiktas
5. Sivasspor
6. Alanyaspor
7. Adanademir
8. Fatih Karagümrük
9. Basaksehir
10. Hatayspor
11. Göztepe
12. Gaziantep
13. Antalyaspor
14. Konyaspor
15. Kasimpasa
16. Malatya
17. Rizespor
18. kayserispor
19. Altay
20. Giresunspor

IMG_3501.webp

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bu sezon 4 takimin da uzun sure kafa kafaya gidecegini dusunuyorum.

Yemişim ligini be.Avrupaya gidilecek bir yerde bitirmek kafi.inanın şampiyonluk fln umrumda değil.zaten ülkenin en büyük kulübüyüz ve en fazla şamp bizde.ülke içinde rüştümüzü ispatlamışız.
Artık avrupada maç kazanan,tekrar prestij sahibi olan,rakip kim olsa adımızdan çekinecek günlerimizi istiyorum.yani kuruluş hedefimizi.Avrupada başarı gelmedikten sonra kıytırık ligimizde debelenip durmak,kalitesiz rakiplerle atışmak bana keyif vermiyor.

Geri
Üst Alt