Düşme yarışı ile ilgili detaylı tahminim;
Bu sene böyle giderse düşme barajı çok yükselecek. 37 puanla düşen takım olabilir. Akhisar ve Erzurum bence düşecek. Geriye tek takım kaldı.
Göztepe her ne kadar 16.sırada olsa da zorlu maçların çoğunu atlattı. Başak ve Bjk deplasmanı dışında hep rakipleriyle oynayacak. İçeride Akhisar,Erzurum,Ankaragücü ile maçı var mesela. Bu 3 maçtan 9 yapsa kalır zaten. Kadrosu da forvette sorunlu olsa da gayet kaliteli.
Bursaspor, Sivas'ı yenerek adeta hayata tutundu. Son dakika golü gelmese bence bu moral bozukluğu ile zor toplardı. Kadrosu bence hala yetersiz ama mücadele gücü yüksek. Bu özgüven ile haftaya Ankaragücü'nü yenerse bizim maçta çok başka atmosfer olur Bursa stadı.
Fenerbahçe. Ben düşmeyi hak etse bile bir şekilde düşürülmeyeceğini söylemiştim. Son 2 maçtan 4 puan alması onları artık rahatlattı. Haftaya kaybetse bile Sivas'ı evinde yenip, AGücü ile en azından berabere kalırsa bizim maça rahat çıkarlar. 41-42 puan ile bitirirler bence ligi.
Rizespor. Aatif gibi önemli ismi ve 50 dakika 10 kişi oynamasına rağmen oyunları gayet iyi. Puan olarak riskli bölgede ama kadro olarak ilk 10 bile yapabilir. Haftaya içeride Kayseri'yi yenerse bu işi bitirir bence.
Kasımpaşa. Form olarak en kötü takım. Denizli ile inatla devam ediyorlar. Bu ciddi bir risk bence. Rahat konumdayken bir anda potaya sokabilir onları. Pazartesi Trabzon maçı çok kritik olacak. Kaybederse artık resmen potada olacaklar. Hücum gücü azaldı, savunması zaten kırılgan. Haftaya Göztepe deplasmanı var.
30 ve üstü puanda takımları koymuyorum şimdilik. Ancak bir anda o takımlarda potaya girebilir. Göztepe eğer Konya'yı yenerse 31-32 puanlı takımlar bile kendine dikkat etsin. Baraj 27'ye yükselecek çünkü.