suriyeli, pakistanlı ve afgan mültecilerin ülkeye akın etmesi

acayip iyi stoper olur bundan

a5po2cx.png

Sadece askerde AK-47 ile 3 kere atış yapmış ve onun dışında eline silah almamış bir insan olarak ciddi ciddi silah almayı ve evde bir köşeye saklamayı düşünüyorum. Nefsi müdafaa en doğal hakkım. Yarının öbür günün ne getireceğini kestiremeyeceğimiz bir ülkede yaşıyoruz artık. Ülkeyi bu hale bile isteye getirdiler.

Hatta ruhsatlı değil de seri numarası silinmiş bir silah mı alsam diye düşünüyorum arada lakin o minvalde bir silah ancak illegal yollarla ve çok daha pahalı bir şekilde edinilebilir diye biliyorum. O kadar param yok.

Sadece askerde AK-47 ile 3 kere atış yapmış ve onun dışında eline silah almamış bir insan olarak ciddi ciddi silah almayı ve evde bir köşeye saklamayı düşünüyorum. Nefsi müdafaa en doğal hakkım. Yarının öbür günün ne getireceğini kestiremeyeceğimiz bir ülkede yaşıyoruz artık. Ülkeyi bu hale bile isteye getirdiler.

Hatta ruhsatlı değil de seri numarası silinmiş bir silah mı alsam diye düşünüyorum arada lakin o minvalde bir silah ancak illegal yollarla ve çok daha pahalı bir şekilde edinilebilir diye biliyorum. O kadar param yok.
Dün aynı şeyi bende yazdım silahlanın diye ailenizi malımızı korumak gerekebilir gidişat cok boktan

@Alper Yılmazlar dostum konuya "bireysel silahlanma gerekli mi?" Evet/Hayır anket ekleyebilir misin?

merak ettiğim sorular
Sizce mülteci problemi bizi iç savaşa sürükler mi ?
Bireysel silahlanma sizce artık gerekli mi?
Gerekliyse kırsal için mi yoksa şehirle de güvende miyiz?

Harun Can'ın hikayesinde paylaştığı saptama da mantıklı.

Harun Can: 20 yılda toplumun seküler yapısını değiştirmeyi başaramayanlar, şimdi halkın içine yeni bir "toplum" enjekte ederek hedefine ulaşmaya çalışıyor.

@Alper Yılmazlar dostum konuya "bireysel silahlanma gerekli mi?" Evet/Hayır anket ekleyebilir misin?

merak ettiğim sorular
Bizim @Emre Ersoy müsaitse anket açabilir konuya
Ben pc ye ancak yarın gecerim

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merak ettiğim sorular
reyleyelim

Bilgi olsun diye not düşeceğim sadece. Belki radikal kesimi bilmeyen arkadaşlarımız vardır veya hala "Müslüman kardeşimiz" kafasında olan birileri okur da düşünmeye başlar.
Afganların, inanç itibarı ile senin benimle alakası yok. (Din konusuna uzun uzadıya girmek istemiyorum, temelde Türk halkı da benzer şeylere iman etmekte, fark sadece işin fiiliyata dökülüp dökülmemesi ile alakalı.) Böyle inanmış çok yakından tanıdıklarım oldu.

Temelden başlamak isterdim lakin dediğim gibi "din" hassas bir konu ve laf anlatmaktan bıktım. Hiç derine girmeden bakış açısını yazayım.

-İlk olarak Türkiye toprakları "dar'ül harp" tır. Yani savaş toprağıdır. Savaş toprağında "savaş hükümleri" uygulanır.
-Buradaki kadınlar kendilerine "Müslüman" diyen bu kesime göre cariyedir. Cariyenin hakkı yoktur, köledir, istenildiği yerde tecavüz edilebilir. Yani temelde ele geçirilmiş savaş ganimetidir. (Burada çoluk çocuk ayrımı yapmazlar, hatta erkek-kadın ayrımı yapmadıklarına da İngiltere'ye göç etmiş bir yazarın ağzından okumuştum.)
-İslam hükümleri ile yönetilmediği için kanunun bir hükmü yoktur. Kendileri "kanun" oluşturamazlarsa, kanunları ne kadar çiğnedikleri ile kendilerini değerlendirip, ne kadar "Müslüman" olduklarına bu yöntemle karar verirler. Çünkü bakış açısı "Allah'ın hükmü' dedikleri şeyin ne kadar uygulamada olup olmadığıdır.
-Özellikle "Müslüman kardeşimiz" diyen kesim için, bunlara göre dinden çok kolay çıkarsınız. Mesela oy kullanmak dinden çıkma sebebidir. Çünkü siz ülkenin hükümlerini "Allah'ın hükmü" nün üzerinde tutmuşsunuzdur ve tövbe etmezseniz cezanız idamdır. "Dinden dönenin katli vaciptir" gibi bir sözün sıklıkla kullanıldığını duyacaksınız. Belki çevrenizden de duymuşsunuzdur.
-Kafa kesme olayı şaka değil, İşid'de de görüldüğü üzere çok kullanılan bir infaz yöntemidir. Güçlü oldukları her yerde bunu uygulamaya koymakta sakınmazlar çünkü onlara göre Allah böyle emretmiştir.
-Onun dışında canlı bomba olmak üst aşamalardan birisidir. Şehitlik sayılır ve çoluk çocuk ölürse "Yahu zaten Allah onların ne olacaklarını biliyor, o kısımlar düşünülmez." sözünü bizzat kulaklarımla duydum.
-Peki niye Afgan sorununu radikaller üzerinden anlatmaya çalışıyorum? Basit bir araştırma ile fikirlerin ne kadar yakın olduğunu kendiniz de görebilirsiniz. Savaş ortamına doğmuş bir halk ve din adına temeldeki öğretiler aynı çünkü.

Genel bir profil çizdim sanırım, daha anlatacak çok şey var lakin buradaki sinir uçlarına da dokunmak istemiyorum. Az da olsa bu kesimden bihaber olanları uyarın diye yazdım. Çoluğunuzu çocuğunuza dikkat edin. Din ile kullandıkları beyin yıkama yönteminin bu kadar etkili olduğunu "muz yemeye" giden tarikatlarda bile görmedim. Bunlar Türkiye'de çok az bir kesim, çoğunluğu benzer fikirde olan Afganlar ile hareket edeceklerine de adım gibi eminim. Korkum da burada yatmakta zaten. İş "mülteci" boyutundan "din" boyutuna evrilirse işin içinden çıkılmaz. Sabah kalktığınızda komşunuz dinden çıktığınızı, sizi öldürmesi gerektiğini sonra da karınızı-çocuğunuzu cariye niyetine almak istediğini söyleyebilir yani. Tahayyül etmek güç olsa da kafa yapısı elverişli maalesef.

Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Selamlar/Sevgiler
Güzle yazmışsın renktaş. Afganların ve Suriyelilerin gözünde Türkiye ve Türk halkı kafirdir. Ben bunu kaç surinin ağzından duydum. Din ile alakanız yok filan diye. Ayrıca bu gelen mültecilerin afganları bilmem ama suriyeliler, bize kucak açtılar Türklere aman iyi davranalım gibi tavırları yok. Bir çoğu sizin yüzünüzden suriye bu halde bunun intikamı ile yanıp tutuşuyoruz diyor. Erdoğan konusunda da çoğu sevmiyor.

Aslında ilk düşmanları malum parti. Bunlar sanıyor ki bir ayaklanma olur müdahele ederiz hüküm sürdürürüz o silahlandırdıkları gruplar bakalım senin liderliğini kabul edecek mi!
Harun Can'ın hikayesinde paylaştığı saptama da mantıklı.

Harun Can: 20 yılda toplumun seküler yapısını değiştirmeyi başaramayanlar, şimdi halkın içine yeni bir "toplum" enjekte ederek hedefine ulaşmaya çalışıyor.
Harun Can'ı bilmiyorum ama güzel demiş. Bu malum partinin varoş insanları geçmişte neyden şikayet ediyorsa daha fazlasını yapıyor. Beyaz Türkler diye nefret ettiklerinden daha israfcılar daha hainler daha günahkarlar. Kendi bakış açılarından bakarsam.

Dünya dinamikleşiyor bunlar Türkiye geri kalır zannetti. Sanıyorlardı ki her yere imam hatip açınca toplum sünnileşecek en büyük inançsız patlaması bunların döneminde olmuştur. Bu malum partinin fakir tabanı dışında islamcı kalmadı zaten.

Mülteci olayıyla hayalleri bölgesel halifelikler. Ucuz iş gücü parasını vereririm ensesini tokatlarım diye özellikle o mültecilerin gelmesine ses etmiyorlar ama sen plan kurarken başka devletler bakalım ne planlıyor görecekler. Seni halife yaparlar çok beklerler.

Geri
Üst Alt