suriyeli, pakistanlı ve afgan mültecilerin ülkeye akın etmesi

içişleri bakanı süleyman soylu: "buradan yürüyerek irak'a, suriye'ye gideceğimiz, hep beraber libya'daki kardeşlerimize 'selam olsun' diyebileceğimiz günler uzak değildir."

Herifler bizi mülteci yapma müjdesi vermiş

Eger düşündügüm şey ise cok riskli politika. Sanırım ileride ki politikamiz: bak bukadar insan barindiriyoruz A, B, C ülkesinden. Bu sebepten o ulkelerin ic siyasetine karışmak dogal hakkimiz diyebilir tepedekiler. Riskli siyaset

İnsanların sırf inançları, yaşam tarzları, kişilikleri yüzünden öldürülmeleri bizim düşüncemize aykırı değil diyen bir şahıs...

60 yıldır bilinçli şekilde din-mezhep diye ayrıştırılmış vatandaşları bi çatı altında birleştirmek için güzel bi süreç. biz en dibi görmeden ayağa kalkamayız. akpli küçük esnafın bile belediye başkanlarına postasını gördükten sonra o son ve yeni başlangıçtan çok uzak olmadığımıza dair umutlanmaya başladım. şu yoklukta kafasına beleş 1.5 kiloluk çay yiyip süper mario gibi zıplayan heriflere yapabilecek bişey yok tabi.

Daha önce yazmıştım galiba hatırlamıyorum yine yazayım.
Bunlar suriyeliler gibi olmaz, afganla uğraşılmaz. Başımıza nasıl bir bela sardıklarından haberleri yok.
Bu adamlar kendi insanlarına, Amerika işe el koysun diye dua ettirmiş adamlar. Bunlardaki inanç sebebiyle ortaya çıkabilecek zalimliği kimsenin midesi kaldırmaz bu ülkede(radikaller hariç).
Allah sonumuzu hayır etsin.

(Ne demek istediğimi tam oturtamayanlar için internette küçük bir araştırma ile "tecavüz edemeyince kafasını taşla ezdi" haberini okusunlar.
Toptancılık yapmıyorum, yetiştikleri iklimden, kafa yapısından bahsediyorum. Sen ben müslüman değiliz bunlar için. Haberdeki genç kendisini dini yönden suçsuz/günahsız saymıyorsa hiçbir şey bilmiyorum. Saymayacak Türkiye'den de bir çok adam tanıdım. Allah bunlara güç vermesin.)

Geri
Üst Alt