Enes Dalmış
Ulubatlı Souness
- 29 Mayıs 2015
- 31.310
- 18.916
- 2.083
Bunların hepsinden onları bu memlekette kalmâ yolunda emeği geçen herkesten nefret ediyorum
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Gurbetçi arkadaşlar daha iyi bilir yurt dışında mültecilerden kavgaya, tacize, hırsızlığa vs karışanlar cezalarını çektikten sonra sınır dışı ediliyor mu ?
Gurbetçi arkadaşlar daha iyi bilir yurt dışında mültecilerden kavgaya, tacize, hırsızlığa vs karışanlar cezalarını çektikten sonra sınır dışı ediliyor mu ?
Burada en az 6 ay hapis cezası alanlar ediliyor.
Aynen öyle katılıyorum, Almanya'da ki boyut Türkiye'de ki boyutun yüzde onu bile değil. İlk başta öyle olacağa benziyordu ama adamlar ne yaptı etti bu akımı kestiler. Tabi bunda bizim Hükümetimizin de payı az değil, yapılan anlaşmanın önü arkası bize girdi.Türkiyedeki Suriyeliler meselesini Almanya üzerinden okuyamazsınız arkadaşlar, uzaktan yakından alakası yok çünkü.
Video'da evet dediğiniz gibi öyle aşırı tepki gösterilecek bir şey yok ama verilen tepki yalnızca video'ya değil, belli bir birikimin sonucu.
Plansız programsız bir şekilde 3 milyonu aşkın Suriyeli Türkiye'ye sokuldu, bunun Türk toplumuna sosyal etkisi daha çıkmış değil. Ortada ciddi bir suriyeli sığınmacı politikası yok, eğitim yok, iş yok, barınma durumu sıkıntılı. Bu şartlar altında ezik bir şekilde büyüyen suriyeli çocukların nasıl birer yetişkin olacağını kestirmek güç değil.
Son olarak; evet Türkiye'deki sol'un durumu pekala tartışılabilir ama şunu da kabul etmek lazım, bizdekilerin mülteci sorunlarıyla ilgilenme lüksü yok. Almanya'da şurada burada ilgilenirler tabi, bizim daha hayati problemlerimiz var.
Türkiyedeki Suriyeliler meselesini Almanya üzerinden okuyamazsınız arkadaşlar, uzaktan yakından alakası yok çünkü.
Video'da evet dediğiniz gibi öyle aşırı tepki gösterilecek bir şey yok ama verilen tepki yalnızca video'ya değil, belli bir birikimin sonucu.
Plansız programsız bir şekilde 3 milyonu aşkın Suriyeli Türkiye'ye sokuldu, bunun Türk toplumuna sosyal etkisi daha çıkmış değil. Ortada ciddi bir suriyeli sığınmacı politikası yok, eğitim yok, iş yok, barınma durumu sıkıntılı. Bu şartlar altında ezik bir şekilde büyüyen suriyeli çocukların nasıl birer yetişkin olacağını kestirmek güç değil.
Son olarak; evet Türkiye'deki sol'un durumu pekala tartışılabilir ama şunu da kabul etmek lazım, bizdekilerin mülteci sorunlarıyla ilgilenme lüksü yok. Almanya'da şurada burada ilgilenirler tabi, bizim daha hayati problemlerimiz var.
Bu dogru degil... Almanya´da mültecilere paralari, bedava biletleri yigecekleri, icecekleri veriliyor. Spor akteviteleri bile finanse ediliyor... Almanya´da bile mülteci krizi, kendi kendini finanse ediyor... Mültecilerin Almanya ekonomisine pozitif katkisi var. Eminim ki yaptiklari tüketim ile Türkiye ekonomisine de mültecilerin katkisi vardir...
Almanya´nin daha az mültecisi var, ama ayirdigi bütce daha yüksek. Buna ragmen ekonomiye pozitif etki etti mülteciler. Ve kriz kendi kendini finanse ediyor su an.
S&P: Multeci akını Turkiye ekonomisini buyutuyor - Fortune Turkiye
S ve P´de Türk ekonomisine pozitif degerlendirmis mülteci etkisini...
Hocam Allah aşkına bu nedir ya ? Rakamlarla pozitif etkisini İstanbul'daki boktan bodrum dairelere bile 1000-1500 arası kira verenlere anlatsınlar. Kiraların damına koydular, sosyal yaşantı zaten felç. Pozitif katkı dilenci ekonomisine ve ensesi kalınlara olduysa istatistiklere o etki etmiştir belki. Ha bi de EU'nun ve diğer güçlerin hibe paraları...
Türkiye mülteci konusunda çuvalladı, halkın yaşamı felç oldu ancak mültecilere de laf söylemeye utanıyorum kendimce. E sen adamın liderini (!) yıkıp başkentinde cuma namazı kılmayı düşünürsen beceremediğinde olacaklardan da sorumlu tutulursun.
Allah devlete, millete zeval vermesin.