Tahir Kıran: "Burak Başkan gerekli operasyonları yaptı!"

Hıh bir Tahir Kıran gibi adamlar ile dostluk kurmadığın kalmıştı,

Ali Koç, TFF, Çebi, Tahir kucaktan kucaga dolastiriyorlar sayın başkanımızı.
Kastettiği kisiler Rezan ve F. T. (bunlar istenen sonuçları alamasalar da GS nin hakkını yedirmemeye çalisiyorlardi)
Konu sadece Oğulcan ve gedson dan ibaret değil.

%50’si için 6 milyon Euro çok fazla 8 milyona tamamen bor servisi alınabilecek bir oyuncuydu demekki indirme gitmemişler yönetime kızmak bence saçma
Nasıl bu kanıya ulastin?? Bize teklifleri 1.5 kiralama + 7.5 bonservis idi.
Çingene pazarlığı yapan ve alma niyeti pek de olmayan bizimkilerdi. Son sıraya atmışlardı bizimkiler öncelik olarak, kimseyi alamazsak nasıl olsa kulübüyle bizim için restlesmis adamı benfica göndermek zorunda, tüm ülkelerin transfer tahtası da kapanmış olacak, mecbur istersek bize istediğimiz fiyattan satacak gözüyle baktılar.

Son düzenleme:
%50’si için 6 milyon Euro çok fazla 8 milyona tamamen bor servisi alınabilecek bir oyuncuydu demekki indirme gitmemişler yönetime kızmak bence saçma
%50si 6 değil, 8 milyon euro. Kimse Rizenin verdiği 2 milyonu saymıyor :asd: Ayrıca senelik 1.6 milyon Euro maaş var.

Ne güzel manipüle ediyorlar camiayı. Kontrol kaybedildi çünkü. Hani şuna inanıp, içinde ekstra Elmas tepkisi doğan derin nefes alsın,muhakemesini tekrar gözden geçirsin.
Elmas'da artık gerçekten başkan gibi tepkiler versin. Bu space odalarında abuk sabuk insanlara,bizzat katılan Galayatasaray üyeleri tarafından, camia aleyhine karakter verilmesinin önüne geçsin mesela. Magazin medyasına düştük.Müge Anlı'dan bir önceki seviye ve dedikodudayız.Can Tango kim mesela.Can Tango resmen Galatasaray kanaat önderi oldu. Taraftar da toolamalı artık kendini. Özellikle temelinde Hoca olan vurun abalıya tavrının son bulması lazım

2 milyon sezon sonuna kadar kiralama bedeli Rize icin. Sonrası 6 milyon bjk icin. Birbirinden bağımsız sozlesmeler
Birbirinden bağımsız veya değil, totalde Benfica Gedson'un yarısını 8 milyon euroya sattı mı sattı. BJK ve Rize ortak danaya girer gibi girdiği Gedsona totalde %50si için 8 milyon Euro ve senelik 1.6 milyon euro para verdi. Bu çok yüksek meblağ açıkcası Gedson için.

Kitlemis? Bu adamın formda hali TR çıkışlı olsa bile 15-20 milyon eder. Ayni bölgenin oyuncusu kazma ndiaye bile 13 - 14 e gitti. Bjk yarısını alsa az da olsa kar elde eder. İlla satmak zorunda da değil. Oynat sana 6-7 yıl hizmet etsin.
Adam sakatlanmadigi veya zihinsel olarak futboldan kopmadigi sürece bjk her koşulda karlı.

Benfica çıkışlı olması bile etmemiş. Garip bir bakış açısı. Daha Larin'e imza attırmayan adamlar bunlar. Bizden beter borç batağında. Mayıs ayında seçimleri olacak. Avrupa yapabilecekler mi hala soru işareti.

Adamlar kendileri 6 Rize 2 olmak üzere 8 kayme verdiler. 10 kaymeye satış diyorlar, demek ki Benfica'nın başka planı da var. Bana göre 6 ay oynamamış, oynanamak için direniş adı altında bize gelmek için yaptığı şeyler de misal iş ahlakını sorgulatan sebepler. Transfer sürecinde profesyonel bakan biri nasıl olur da 6 ay boş boş yatmayı, kadro dışı olayını, en sonunda da uzatarak çıkış yapmayı bu kadar göze alır.

Oynamak istiyorsa niye bu yolu tercih etti... Bunları da sorgulamak gerek. Bizde söylenen tek şey jk maçında nasıl içinden geçti cümlesi. Tek piyasası Galatasaray'ın oynadığı ligde yapabilmiş. Görüşmeler bir hafta öncesinde kesilmiş ve o süreçte Avrupa kısmı da acıktı. Gerçekten bir futbolcu olsanız kariyerinizi bu denli üst noktaya taşımak isteseniz Rize'den mi başlarsınız ?

BB konusu geldiği için al-sat durumunu hayata geçirmek zorundayız. Pazarlama işinde iyi olmayan kulübümüz alsa ne olacaktı? Sneijder, Selçuk gibi adamlar bile günü doldurduğu an hadi yallah denildi. Siz uzun vadeden bahsediyorsunuz. Futbolda artık anlık başarılar hakimken.

Yönetimi çok eleştiren ve gitmesi gerektiğini hatta en başından gelmemesi gerektiğini diyen biri olarak menajer tuzağına düşmememizi doğru buluyor, asıl eleştiriyi de vazgeçtiklerini resmi siteden yapmayıp bugün de isteseydik alırdık demelerine ve yazdan beri de dünyada tek aday gedsonmus gibi davranmalarına yaparım, daha önceki yalanlarıyla beraber.

Transfer tutabilir, dediğiniz gibi de olabilir ama bu transfer de bakıldığında biraz kumar gibi duruyor. Diğer ihtimalde hep var.

Ne güzel manipüle ediyorlar camiayı. Kontrol kaybedildi çünkü. Hani şuna inanıp, içinde ekstra Elmas tepkisi doğan derin nefes alsın,muhakemesini tekrar gözden geçirsin.
Elmas'da artık gerçekten başkan gibi tepkiler versin. Bu space odalarında abuk sabuk insanlara,bizzat katılan Galayatasaray üyeleri tarafından, camia aleyhine karakter verilmesinin önüne geçsin. Magazin medyasına dahi düştük. Can Tango resmen Galatasaray kanaat önderi oldu. Can Tango kim mesela. Taraftar da toolamalı artık kendini. Özellikle temelinde Hoca olan vurun abalıya tavrının son bulması lazım
Tamamiyle Fatih Terim kaynaklı olaylar. Terim gitti diye kuyruk acısı millette. Elmasta yağ sürüyor herşeyin üstüne.

Tamamiyle Fatih Terim kaynaklı olaylar. Terim gitti diye kuyruk acısı millette. Elmasta yağ sürüyor herşeyin üstüne.
Ama son bulması lazım. Gerçekten Galatasaray'a zarar veriyorlar.Bence gayet farkındalar da. Buna bir çözüm bulunup artık GD gibi yan çar kıvamındaki adamlara rol vermekten vazgeçilsin.

Benfica çıkışlı olması bile etmemiş. Garip bir bakış açısı. Daha Larin'e imza attırmayan adamlar bunlar. Bizden beter borç batağında. Mayıs ayında seçimleri olacak. Avrupa yapabilecekler mi hala soru işareti.

Adamlar kendileri 6 Rize 2 olmak üzere 8 kayme verdiler. 10 kaymeye satış diyorlar, demek ki Benfica'nın başka planı da var. Bana göre 6 ay oynamamış, oynanamak için direniş adı altında bize gelmek için yaptığı şeyler de misal iş ahlakını sorgulatan sebepler. Transfer sürecinde profesyonel bakan biri nasıl olur da 6 ay boş boş yatmayı, kadro dışı olayını, en sonunda da uzatarak çıkış yapmayı bu kadar göze alır.

Oynamak istiyorsa niye bu yolu tercih etti... Bunları da sorgulamak gerek. Bizde söylenen tek şey jk maçında nasıl içinden geçti cümlesi. Tek piyasası Galatasaray'ın oynadığı ligde yapabilmiş. Görüşmeler bir hafta öncesinde kesilmiş ve o süreçte Avrupa kısmı da acıktı. Gerçekten bir futbolcu olsanız kariyerinizi bu denli üst noktaya taşımak isteseniz Rize'den mi başlarsınız ?

BB konusu geldiği için al-sat durumunu hayata geçirmek zorundayız. Pazarlama işinde iyi olmayan kulübümüz alsa ne olacaktı? Sneijder, Selçuk gibi adamlar bile günü doldurduğu an hadi yallah denildi. Siz uzun vadeden bahsediyorsunuz. Futbolda artık anlık başarılar hakimken.

Yönetimi çok eleştiren ve gitmesi gerektiğini hatta en başından gelmemesi gerektiğini diyen biri olarak menajer tuzağına düşmememizi doğru buluyor, asıl eleştiriyi de vazgeçtiklerini resmi siteden yapmayıp bugün de isteseydik alırdık demelerine ve yazdan beri de dünyada tek aday gedsonmus gibi davranmalarına yaparım, daha önceki yalanlarıyla beraber.

Transfer tutabilir, dediğiniz gibi de olabilir ama bu transfer de bakıldığında biraz kumar gibi duruyor. Diğer ihtimalde hep var.
Nesi kumar anlamadım zaten sende tutmuş bir oyuncu kalitesi belli oynadigi oyun belli. Siz daha önce Benfica’da oynarken de hiç izlememissiniz anlaşılan eufa maçlarında ?
Dünya'daki tek adam değil ama senin 6 aydır almaya ugrastigin adam.
Ülken her oyuncunun gelmeyi hayal ettiği premiere league değil.
Butcen de onların 10 da biri bile değil.
Avrupa'da sorunlu adamları biz alırız onlar bizden değil. (bknz ghezzal feghouli, mesut, gomis, nkoudu vs...hep yaşlı veya defolu oyuncular )
Bizden ancak formda ve istikrarlı hazir adamlari alırlar,
Lille yaz ayında Gedson a talip olacaktı eğer Renato Sanchez i elinden cikarabilseydi. Adam sakatlanınca Bayern e transfer i yattı. (Liverpool da ilgileniyordu) Benfica da bizden çok Lille den umutluydu.

Yanl
Birbirinden bağımsız veya değil, totalde Benfica Gedson'un yarısını 8 milyon euroya sattı mı sattı. BJK ve Rize ortak danaya girer gibi girdiği Gedsona totalde %50si için 8 milyon Euro ve senelik 1.6 milyon euro para verdi. Bu çok yüksek meblağ açıkcası Gedson için.
Yanlış biliyorsunuz. Sezon sonuna kadar benfica rizeye kiraladı futbolcuyu. Sezon sonunda ise bjk ile 6 milyon için %50 anlaştı.

Bu arada demeden edemeyeceğim transfer süreci açılmadan açıldıktan sonra da bu mevzu henüz yaşanmamışken birçok kez ifadem şu oldu, niye tok alıcı rolündeyiz, niye tek adama kitlenme olayından ders almıyoruz, niye bu takımın üç senesi Taylan ile geçiştiriliyor, bu iş yazın noktalanmalıydı gibi teşhislerim var. Yani bu transferi jk Rize ortaklığını çekemiyorum da ondan böyle döndüm gibi algılanmasın. Ben belki sadece bir kere toptan şunları yap diye adını geçirmişimdir o kadar. Olmayınca da çok üzülmedim. Üzüldüğüm şey bu beceriksiz yöneticiler tarafından yönetiliyor olmamız.

Gedson ne bunlara averajla kaptırdığımız şampiyonluk yanında. Bu daha skandaldı açımdan. Yoksa futbol tarihinde daha ne çalımlar görürüz. Yeter ki bir daha Elmas gibi adamı górmeyelim.

Bu transfer uygun maliyet ve imkânlar dahilinde isterdim. Bu bahsedilen sözleşme bana göre ağır. Yüzde elli kısmı sorgulayıcı. Şu an üç kulüp arasında oyuncak olması daha da tuhaf. Bu benim görüşüm.

Bu arada demeden edemeyeceğim transfer süreci açılmadan açıldıktan sonra da bu mevzu henüz yaşanmamışken birçok kez ifadem şu oldu, niye tok alıcı rolündeyiz, niye tek adama kitlenme olayından ders almıyoruz, niye bu takımın üç senesi Taylan ile geçiştiriliyor, bu iş yazın noktalanmalıydı gibi teşhislerim var. Yani bu transferi jk Rize ortaklığını çekemiyorum da ondan böyle döndüm gibi algılanmasın. Ben belki sadece bir kere toptan şunları yap diye adını geçirmişimdir o kadar. Olmayınca da çok üzülmedim. Üzüldüğüm şey bu beceriksiz yöneticiler tarafından yönetiliyor olmamız.

Gedson ne bunlara averajla kaptırdığımız şampiyonluk yanında. Bu daha skandaldı açımdan. Yoksa futbol tarihinde daha ne çalımlar görürüz. Yeter ki bir daha Elmas gibi adamı górmeyelim.

Bu transfer uygun maliyet ve imkânlar dahilinde isterdim. Bu bahsedilen sözleşme bana göre ağır. Yüzde elli kısmı sorgulayıcı. Şu an üç kulüp arasında oyuncak olması daha da tuhaf. Bu benim görüşüm.
Aslında tok alıcı rolünde değiliz burada mezarci rolundeyiz :)
Gedson'u istedikleri rakamlara alamayacağımiz için Kendisinden fedakarlık yapması beklendi. Tıpkı onyekuru da olduğu gibi.
Eğer oyuncu oynamaz ve sonrasında klube zorluk çıkarırsa klup ucuz yoldan elinden çıkarmaya bakar. Biz bunu bekledik. Tok olan benfica aslında.
F. T, taraftar ve oyuncu da problem yoktu taki yeni TD gelene kadar.
Yeni TD daha çok çift on libero ile oynamak istiyor. 8 numaraya sıcak bakmıyor. Yönetim para harcamak istemiyor çünkü paraları yok. Borçlanmak da istemiyor mart ayında mali yönden ibra edilebilmeyi garantilemek için........ (mart ayında UEFA dan gelecek para sayesinde sezon başında transfere harcanan para neredeyse çıktı bunu kullanacak genel kurulda)

Nesi kumar anlamadım zaten sende tutmuş bir oyuncu kalitesi belli oynadigi oyun belli. Siz daha önce Benfica’da oynarken de hiç izlememissiniz anlaşılan eufa maçlarında ?
Dünya'daki tek adam değil ama senin 6 aydır almaya ugrastigin adam.
Ülken her oyuncunun gelmeyi hayal ettiği premiere league değil.
Butcen de onların 10 da biri bile değil.
Avrupa'da sorunlu adamları biz alırız onlar bizden değil. (bknz ghezzal feghouli, mesut, gomis, nkoudu vs...hep yaşlı veya defolu oyuncular )
Bizden ancak formda ve istikrarlı hazir adamlari alırlar,
Lille yaz ayında Gedson a talip olacaktı eğer Renato Sanchez i elinden cikarabilseydi. Adam sakatlanınca Bayern e transfer i yattı. (Liverpool da ilgileniyordu) Benfica da bizden çok Lille den umutluydu.

Olacakti, yapacaktı edecekti.
Biz de Onye Gedson da fazla tuttu yine de gönderildi arkadaşım. O da gençti, o da yatırımdı. Bizim gelen giden yönetim pazarlamayı beceremiyor.

Bizim artık bunu hayata gecirmemiz şart.
Benfica nere bizim bi tarafı boklu lig nere.

Yakında şampiyon olan bile direkt Avrupa yüzü göremeyecek. Görmeyen takımın oyuncusuna epl, bundesliga, la liga, Seri A gibi ligler varken kim bu toprakların oyuncusuna çok ciddi diyorum o dediğiniz rakamları gömsün. Biz sonuçta yatırım amaçlı gençleşiyoruz. Ya bu futbolcular sizi sampiyon edecek, tur atlattiracak ya da satış ile. Bu ligde bunlar o liglerdeki kadar kolay mı... Bırakın bu seneyi belli yaşa erişmeyen hiçbir topçunun yolu buradan geçmiyor. Son dönemlerde bir Sneijder diyebiliriz ki biz öyle sükse yapmış adamı bile o manada değerlendiremedik.

Vadesi de yaşına göre kısa süreçte doldu.
Bu ligde hangi taraftar tayfası ya biz dur sabredelim de şu çocuklar pişsin bizi de üç yıl sonunda uçursun der. Ben realist bakıyorum. Anlık başarılar için yaşayan batmış bir ülke futbolu görüyorum. Milli takıma yabancı hoca getirip yayıncı kuruluşu yabancı olan tffnin saçma yabancı kurallarını baz alarak diyorum.

Çavuş ahbap ilişkilerinin hakim olduğu, siyasetin hüküm sürdüğü ortamı gördüğüm için diyorum. Bir gece ansızın kural değiştirecek insanlar tarafından yönetildiğimiz için bugünün bile garantisi yok, üç beş sene planlaması garip diyorum.

Maalesef bu hale getirdiler ve o rekabeti git gide BB ile küçültecekler.

Aslında tok alıcı rolünde değiliz burada mezarci rolundeyiz :)
Gedson'u istedikleri rakamlara alamayacağımiz için Kendisinden fedakarlık yapması beklendi. Tıpkı onyekuru da olduğu gibi.
Eğer oyuncu oynamaz ve sonrasında klube zorluk çıkarırsa klup ucuz yoldan elinden çıkarmaya bakar. Biz bunu bekledik. Tok olan benfica aslında.
F. T, taraftar ve oyuncu da problem yoktu taki yeni TD gelene kadar.
Yeni TD daha çok çift on libero ile oynamak istiyor. 8 numaraya sıcak bakmıyor. Yönetim para harcamak istemiyor çünkü paraları yok. Borçlanmak da istemiyor mart ayında mali yönden ibra edilebilmeyi garantilemek için........ (mart ayında UEFA dan gelecek para sayesinde sezon başında transfere harcanan para neredeyse çıktı bunu kullanacak genel kurulda)

Siz yönetim ve TD bazlı yorumluyorsunuz olayı. Ben 6-8 istemiyorum demedim. Yüzde elli pay hakkı, on milyona zorunlu olmasa da çıkış, kiralık verilmiş bir adamın üç kulüp tarafından yönetilmesi başlı başına tuhaf bir durum ki menajer de var işin içinde. Sözleşme şartları çok da yatırım ya da kullanım amaçlı uygun değil. Söylemek istediğim bu.

Siz yönetim ve TD bazlı yorumluyorsunuz olayı. Ben 6-8 istemiyorum demedim. Yüzde elli pay hakkı, on milyona zorunlu olmasa da çıkış, kiralık verilmiş bir adamın üç kulüp tarafından yönetilmesi başlı başına tuhaf bir durum ki menajer de var işin içinde. Sözleşme şartları çok da yatırım ya da kullanım amaçlı uygun değil. Söylemek istediğim bu.
Ben diğer yönden bakıyorum bjk olsyina. Gedsonu 30 yaşına kadar oynatmak için aldım 6 milyon vererek. Satmak için almadım. Bir bölgeye 6 milyon harcayarak önümdeki 7 sene oraya transferi dusunmeyecegim.. (çünkü yaşlı olup erken emekli olabiliyor veya tutmayamayabiliyor her transfer bunlarda extra maliyet hep kulüp için. Gomisi gönderip diagne Falcao gibi, 500 fark ödemekten kaçarken 40 milyon gömüyorsun -üstelik zamanında alamadıkları icin şampiyonlar ligine grup maclarinda forvetsiz çıktık sayelerinde. (diagne hiç olmazsa şampiyonluğu getirdi ilk senesinde ama değdi mi)

Son düzenleme:
Ben diğer yönden bakıyorum bjk olsyina. Gedsonu 6 milyona aldım ve 30 yaşına kadar 6 milyon vererek. Satmak için almadım. Bir bölgeye 6milyon harcayarak önümdeki 7 sene oraya transferi dusunmeyecegim.. (çünkü yaşlı olup erken emekli olabiliyor veya tutmaya izliyor bunlarda extra maliyet hep kulüp için. Gomisi gönderip diagne Falcao gibi 500 den kaçarken 40 milyon görmüyorsun - diagne hiç olmazsa şampiyonluğu getirdi ilk senesinde ama degdimi)

Ben sizin dediğinizi anladım. Satmasa da kullanarak bir bölge için kar elde edebilir. Tutarsa yani. Ama ülke şartlarında başarısızlık halinde ne olacak mesela?

Bakın diyorsunuz ya şampiyon olduk ama ne oldu, olup satış yapamadık. jkde oldu, o vitrine çıktı o da hiçbir satış yapamadı. Yapamayıp almak da sıkıntı olacak bir yerde. Bahsettiğiniz süreklilik sonucunun tek çıkışı üç kupadan en az ikisini almak, kupalara katılım hakkı elde etmek olur herhalde ki ekonominiz de sürdürülebilir olsun.

Bu sadece Gedson değil bundan sonra olan olmayan her şeyde dikkat etmemiz gereken bir husus. Kasada para yoksa zaten nasıl alacaktık, bu kez kimse elini cebine atmadı. Çünkü bunlarda da gördük sonu yani. Zaman gösterecek bunun kime yaradığını. Salih'i de alıp hava bastılar, başak'a gitti.

Yani bunlar oldu, olacak da.
Sorun şu anki yönetim şeklimiz.
Gedsondan bağımsız da hep kötüydü.
Kötü yönetiliyorduk. Bunu değiştirmedikçe de kim gelirse gelsin sanırım yalpalayacağız.

Geri
Üst Alt