Takımdaki Eksiklik Neye Bağlı?

Hayri Cund

expert üye
GSC Efsanesi
Renktaslar

Takimdaki yorgunluk, isteksizlik, takim ruhu eksikligi, maclara asilmama vs vs sizce neye baglidir

Kadronun yeterince kuvvetlendirilmemesi mi

Yonetim degisikligine mi

Teknik staff degisikligine mi

Yoksa zaten sorun bu takimin ecdadindaydi, three peat yapacak kapasitede bir iskelet yoktu hicbir zaman mi diyorsunuz

Başarıya doymuş dallama futbolcular 2 adım öteye pas atamamanın izahı yok çünkü

abi o başlık ne ya ? :D baya baya küfür ediyon sandım :D :D

geri zekali yerli bollugu ve zorunlulugu tek sorundur.

Bizim savunma oyuncuları ve forvetleri bir iq testine soksalar emin olun çok korkunç sonuçlar çıkar. Bunlar kötü futbolcu olmalarının yanında ciddi manada zeka olarak düşük adamlar.

Yani eşek bile aynı çukura 2 kere düşmez derler, bu herifler aynı hareketleri maç içinde 5-6 kez yapıyor. Sezonda kaç kere yaptıklarını siz takdir edin artık. Hani oyuncu iyi olur da ruhsuz olur, sahada yürür ona tepki gösterilir. Ama kötü oyuncu da ruh olsa nolur olmasa nolur. Selçuk olmuş 150 kilo, belini döndürecek hali yok, kalenin dibinde hala Burak'a pas vermeye çalışan bir zihniyeti var yani, bunun nesini tartışalım ki biz.

Tabi bide kalesine sağlı sollu 50 tane korner kullanılırken, deli gibi pres yerken kenarda süs bitkisi gibi izleyen teknik heyetin varsa bunların olması normaldir, olmaya da devam edecektir.

Profesyonellikten nasibini alamamış futbolcu müsvettelerine.

o kadar rezil ve salakça bir sezonu geride bıraktık ki yemin ediyorum şu fenerlilerin sosyal medyada paylaştıklarıyla sinir kat sayım artıyor.kendi topuğumuza sıkıp şu şerefsizleri sevindirdik.bana göre hepsi.bizde hatalıyız yönetimde başkanda futbolcuda.2 sene üst üste şampiyon oldun kadronu koruyup sağlam 1-2 takviyeyle bu senede almamız gereken şampiyonluğu bu haysiyetsizlere verip kendini memlekete rezil ettirdin.bari 2.ci oldu karı parası ye.zaten bjk elemelerde kim gelirse gelsin 4-5 yiyip geri döner.

Şimdi bu sene Galatasaray'ın çok büyük iki problemi var.

1-) Topu ilerde tutamaması

2-) Reboundları alamayıp rakip takımın hücumunu karşılamak zorunda olması

Milestone olarak bu aşamaya gelmemizi gerekitirecek olaylar.

-Topu ilerde tutabilen tüm futbolcular ya sakatlandı ya da takımdan gönderildi. ( Elmander, Necati, Riera )

-Takımın en önemli döneminde, kanat oynayabilen futbolcular gönderildi ( Kazım, Engin )

- Ujfalusi'nin sakatlanmasıyla yerine onun karakterinde, gerektiğinde topla birlikte çıkan bir stoper gelmedi.

- Zaten daralan kanat oyuncusu rotasyonu Amrabat'ın gitmesi, Bruma ve Aydın'ın sakatlanmasıyla bitti.

Son yazdığım aralarında en önemsizi, çünkü oyunu kanatlara yığabilmek için illa saf kanat oyuncunuz olması gerekmiyor. ( Örnek: Atletico Madrid )

Ama ilk üçünün etmeni, kadro planlamasında yapılan bir facia. Bugün topu ilerde tutabilen tek forvet oyuncumuz Drogba ve güvenemiyoruz. Yaşı sebebi ile istikrarlı performans sergileyemiyor. Melo her ne kadar yırtınsa da Selçuk'un formsuzluğu, Yekta ve Ceyhun'un istikrar gösterememesi ile hücumda ya duran topta rakibin aldığı topları ya kalesinde kontraatak ya da rakibin yaptığı set hucüm olarak gördü. Bu da Galatasaray'ın maç esnasında bir tempo yakalamasını, oyunu rakibe yıkmasını engelledi. Buna ek olarak hızlı oyun oynayabilen adamlarıda birer birer gönderilip kontraatak kapasitesi de kaybolunca Galatasaray çok statik, çok kısır ve savunulması kolay bir takım haline geldi. Bursa ve Akhisar'da biraz akıllı olsalar o skorlar oluşmazdı zaten.

Aranızda diyecekler olur ki, Engin 12 maç ceza aldı, Kazım sorumsuz, Elmander sakattı vs.

Haklısınız. Ama sen oyun planını bunlar üzerinden yapıyorsan, Elmander sakat diye gönderip üstüne bir de Necati'de gidiyorsa bunların yerine oynayacak oyuncu Burak değil. Kanat oynayabilen oyuncularını bir bir gönderip yerine istikrarsız Amrabat ve Aydın ile tecrübesiz Bruma'ya bu işi yıkmak haksızlık.

Ujfalusi yerine Chedjou geliyorsa hatta buna rağmen hala Burdisso geliyorsa birader hop. Yani bu oyuncuları gönderiyorsun tamam ama bunların yaptığı işi yapacak kim geldi yerine. Kimse..

Ancak yine de Galatasaray'ın bir kalitesi var. Ama en son o leş sezonumuzda olduğu gibi, ilk 6 haftada 4 beraberlik üzerine çöken moraller üstüne bu takım hiç toparlanamadı.

Velhasıl kelam yönetim, Terim (%95)&Mancini(%5) ve yönetim bu rezaletin sorumlusudur.

Şimdi bu sene Galatasaray'ın çok büyük iki problemi var.

1-) Topu ilerde tutamaması

2-) Reboundları alamayıp rakip takımın hücumunu karşılamak zorunda olması

Milestone olarak bu aşamaya gelmemizi gerekitirecek olaylar.

-Topu ilerde tutabilen tüm futbolcular ya sakatlandı ya da takımdan gönderildi. ( Elmander, Necati, Riera )

-Takımın en önemli döneminde, kanat oynayabilen futbolcular gönderildi ( Kazım, Engin )

- Ujfalusi'nin sakatlanmasıyla yerine onun karakterinde, gerektiğinde topla birlikte çıkan bir stoper gelmedi.

- Zaten daralan kanat oyuncusu rotasyonu Amrabat'ın gitmesi, Bruma ve Aydın'ın sakatlanmasıyla bitti.

Son yazdığım aralarında en önemsizi, çünkü oyunu kanatlara yığabilmek için illa saf kanat oyuncunuz olması gerekmiyor. ( Örnek: Atletico Madrid )

Ama ilk üçünün etmeni, kadro planlamasında yapılan bir facia. Bugün topu ilerde tutabilen tek forvet oyuncumuz Drogba ve güvenemiyoruz. Yaşı sebebi ile istikrarlı performans sergileyemiyor. Melo her ne kadar yırtınsa da Selçuk'un formsuzluğu, Yekta ve Ceyhun'un istikrar gösterememesi ile hücumda ya duran topta rakibin aldığı topları ya kalesinde kontraatak ya da rakibin yaptığı set hucüm olarak gördü. Bu da Galatasaray'ın maç esnasında bir tempo yakalamasını, oyunu rakibe yıkmasını engelledi. Buna ek olarak hızlı oyun oynayabilen adamlarıda birer birer gönderilip kontraatak kapasitesi de kaybolunca Galatasaray çok statik, çok kısır ve savunulması kolay bir takım haline geldi. Bursa ve Akhisar'da biraz akıllı olsalar o skorlar oluşmazdı zaten.

Aranızda diyecekler olur ki, Engin 12 maç ceza aldı, Kazım sorumsuz, Elmander sakattı vs.

Haklısınız. Ama sen oyun planını bunlar üzerinden yapıyorsan, Elmander sakat diye gönderip üstüne bir de Necati'de gidiyorsa bunların yerine oynayacak oyuncu Burak değil. Kanat oynayabilen oyuncularını bir bir gönderip yerine istikrarsız Amrabat ve Aydın ile tecrübesiz Bruma'ya bu işi yıkmak haksızlık.

Ujfalusi yerine Chedjou geliyorsa hatta buna rağmen hala Burdisso geliyorsa birader hop. Yani bu oyuncuları gönderiyorsun tamam ama bunların yaptığı işi yapacak kim geldi yerine. Kimse..

Ancak yine de Galatasaray'ın bir kalitesi var. Ama en son o leş sezonumuzda olduğu gibi, ilk 6 haftada 4 beraberlik üzerine çöken moraller üstüne bu takım hiç toparlanamadı.

Velhasıl kelam yönetim, Terim (%95)&Mancini(%5) ve yönetim bu rezaletin sorumlusudur.

Zaman ayırıp yazsam bu kadar güzel özetleyemem.Ek olarak yabancı sınırından direk etkileceğini bile bile (+2 bizim için çok önemliydi ) Türk alternatif yaratmamak da sezonun içine mıçtıran etkendi.

En büyük problem bana kalırsa teknik direktör ile takımımızın uyumsuzluğu.

Rijkaard'ın düştüğü hatalara düşüyor kendi oynatmak istediği oyunu oynayamayacak olsalar bile bizim oyunculara dikte etmeyi çalışıyor.

Aynı durum 3 yıl önce Atletico'nun da başında vardı. Manzano zamanı dersiniz bunlar ne biçim futbolcu hiç Atletico'ya yakışıyor mu? Ama Manzano gitti , Simeone geldi aynı takım başka hocayla uçtu ki kovulan İspanyol getirilen Arjantinli. Mesele uyum meselesi.

Mancini'ni o kadar zaman geçti uyum sürecini atlatamadı ve hiçte atlatamayacakmış gibi duruyor. Bu sebeple taraftar ismi çok büyük hocalar bile istemiyor. Lucescu'yu istiyor çünkü riski az daha önce uyduğunu biliyor. Ben iddialıyım Lucescu gelsin bu takım hiç takviye yapılmasa bile seneye başarılı olur.

Tamam oyuncular kötü bir performans gösteriyor ama Mancini bir tane oyuncudan bile maksimum verim alamaz mı? Bari çok ısrar ettiği Ceyhun'dan Selçuk'tan tam verim alabilse. Eboue-Selçuk-Burak-Sneijder-Drogba sadece bu isimlerden alabileceğimiz maksimum verimi alsaydık yine şampiyon olurduk. Bu sebeple bana göre en büyük sıkıntı Mancini'de. Mutlaka değiştirilmesi gerekiyor bu durum hem Mancini hem bizim için daha olumlu. Mancini de kendi kafasına uygun bir takım çalıştırsın.

Renktaslar

Takimdaki yorgunluk, isteksizlik, takim ruhu eksikligi, maclara asilmama vs vs sizce neye baglidir

Kadronun yeterince kuvvetlendirilmemesi mi

Yonetim degisikligine mi

Teknik staff degisikligine mi

Yoksa zaten sorun bu takimin ecdadindaydi, three peat yapacak kapasitede bir iskelet yoktu hicbir zaman mi diyorsunuz

Niye bilün mü.

Terim denen hıyartonun sene başında, nankör kedi kıvamında Aysal'la sürtüşerek tatmin etmeye çalıştığı ama elinde patladığı egolarının takım üzerinde yarattığı isteksizlik ve motivasyon kaybından kaynaklanan golf antremanı edasında çalışmalar.

+ Mancini'nin yerli futbolcularla güven kaybına neden olan iletişimsizliği

Çok beğenilen A.madrid,Bayern,REAL,Dortmund,Barca,Liverpool vs. takımlarının ilk 11 lerine 5 maçlık Burak,Selçuk ve Sabri'yi aynı anda koyun o zaman bizim takımdaki fazlalıkları görürsünüz..

Deve gibi bir takımız işte. Neresi doğru ki?

Yerlilerdeki yabancı fobisi ve bunu körükleyen yeteneksiz oldukları halde kendini dünya yıldızı zanneden yerlilerimizin takımı bölmesi.

Geri
Üst Alt