Tam Kapanmanın İlk Gününde Yoğunluk Yaşanıyor

Aslan Karadağ

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla,
Yönetici
Moderatör
649461-1603705624.jpg

Türkiye, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 17 Mayıs’a kadar tam kapanma sürecine girdi.

Yaklaşık 16 milyondan fazla çalışanın muaf olduğu belirtilen tam kapanmada büyükşehirlerde ilk günden yoğunluk yaşandı.

Denetimlerin zaman zaman trafikte sorunlara neden olduğu bildirilirken İstanbul’da toplu taşımalarda da büyük yoğunluk dikkati çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) otobüslerinin doluluk nedeniyle bazı duraklardan yolcu almadığı bildirilirken metroda ek seferlerin düzenleneceği açıklandı.

Sosyal medya kullanıcıları da #BuNasılKapanmaki etiketi altında binlerce mesaj paylaştı.

Kullanıcılar özellikle hükümetin tam kapanmanın ekonomik etkilerini önleyecek bir karar almadığına dikkat çekerek insanların bu yüzden işe gitmek zorunda olduğunu belirtti.

İstihdamın yüzde 61’i muaf

DİSK Araştırma Merkezi (DİSK-AR) tarafından hazırlanan rapora göre, istihdamın yaklaşık yüzde 61’i (16.4 milyon) kapanmadan muaf sektörlerde çalışıyor.

Rapora göre istihdamın yaklaşık yüzde 22’si (6 milyon) kapanmadan kısmen muaf sektörlerde.

Kapanma kapsamındaki sektörlerde çalışanlar sadece yüzde 17 (4.4 milyon) civarında.

Independent

Toplu tasima araclarinda sosyal mesafe bile birakilmamis ne ise yaradi simdi bu?

Sabah bayağı yol gittim. Tek bir polis görmedim. Dostlar alışverişte görsün yasağı bu.

Dün akşam şehir de trafik bir kaç kronik yer dışında bünyemin alışmadığı şekilde olağan üstü boştu. Twitter da sefer sayılarının çok seyrek ve metro vagonlarının 8 den 4 e düştüğü geçiyor ben doğru olduğu kannatindeyim.

Bizim Fatih Belediyesi iktidar da akşam trafik yoğunluğunda çöp arabaları seferde olur. Geçen gün işten çıktığımda ana muhalefet de olan Şişli Belediyesi'de bizim Ali Sami Yen'in karşı tarafında o yoğunlukta çöp arabası.

Merkezi yönetim, yerel yönetimler al birini vur ötekine hepsi birbirinin aynısı rezalet.

Medyadan tam kapanma algısı yaratıyorlar ama bu olsa olsa kısmi kapanma olur. Kandırmayın artık, yeter !!!

Dolmuşta ve otobüste şoför izin kağıdı soracakmis güya daha özel araçlara yetisemiyorlar toplu taşımaya imkansiz

Kapanma yok ki.
Kim milleti kapanma var hazırlık yapın demiş se, kandırmış.
Yürüme mesafesi olan her yere gidebiliyorsun.
Fabrika, tıp, inşaat ve marketler açık.

Ben kapanma ya da tam kapanma göremedim.

Gscimbom mobil

Dün şehirlerarası yolculuk yaptım gördüğüm istatistiğe göre 1.2 milyon kişi yer değiştirmiş 2 günde otobüs hınca hınç dolu iftar vakti maskeler ister istemez iniyor buna bir önlem gelmeli ek sefer koyulup tekli oturulmalıydı ama devletimiz beni şaşırtmadı

Geri
Üst Alt