Taraftarlar Olarak Elimizdekinin Kıymetini Bilmeliyiz

Alp Ergün

Sarı Üye
Herkese merhaba öncelikle bu başlığı açmamdaki sebep Fatih Terim başlığında ve maç başlığında yazılanlar alelade herhangi bir adamdan bahsediyormuş gibi yallah,defol yazanlarla ve bir sürü hakaretlerle dolu ve bunlara çok şaşırdım benimde hocayı eleştirdiğim noktalar oldu ama bu kişi FT olduğu için bu çizgiyi hep korudum çünkü o FT bu kulübün gelmiş geçmiş en önemli efsanelerinden en büyüğü mü bilemem kişiye göre değişir görecedir ama en başarılısı mı evet en başarılısı daha iyisi yok daha iyisi bizde olmadığı gibi bu topraklarda da yok.

Şimdi bu adamı eleştirirken yererken bu kıstasları bilerek düşünerek yazmak eleştirmek lazım.

Ben bu "elimizdekinin kıymetini bilme" durumunu 3 başlıkta düşüneceğim o gözden bakacağım 1-Galatasaray taraftarı 2-Rakip takımlar ve taraftarları 3-Dünyadaki örnekler

1-Olaya Galatasaray taraftarı olarak baktığımızda bütün sevinç anlarımızda,başarılarımızda kulübün gurur duyduğumuz karelerinde bu adam var domine ediyor resmen yani bu renklere gönül vermiş herhangi bir kişinin Fatih Terim'i sevmemesi imkansız çünkü gönül verdiğin renklerin tüm fotoğraflarında bu adam var..Yerlisi yabancısı tek lafıyla,tek bakışıyla emrinde taraftarı desen aynı yani adam hem sahada hem sahanın dışında tam bir lider,otoriter,hırs küpü,başarılı,karizmatik elimizde böyle bir adam var ve hala başarı için hırs taşıyor başardığı onca şeye rağmen ve tüm bu özelliklere sahip adam tam bir Galatasaray aşığı ne kadar şanslı olduğumuzu anlamamız için illa elimizdekini kaybedip kötü şeyleri tatmak mı gerekiyor bunu anlayamıyorum hocayı yerden yere vururken gelen argümanda tek madde "4 senedir çok formsuz çünkü futbolu keyif vermiyor"...4 sene diye yerden yere vurulan süreçte 2 şampiyonluk 2 yerel kupa olmasıda ayrı bir olay ve kalan 2 senenin birinde tüm rüzgarı arkasına almış,gümbür gümbür gelen GS'nin önce pandemiyle rüzgarı kesildi sonra Rize'de ayakların kırıldığı maçta şampiyonluğun kayıp gitmesi unutuluyor..E geçen senede son maçta son dakikalarda sadece +2 gol averajıyla şampiyonluğu kaybettik yani bu "4 senelik süreç" yerden yere vurmak için çok insafsızca değil mi sizcede?TYabancı hocadır işini bilir sistem kurar diye ümitlendiğimiz Mancini gibi ayak uzatarak,Prandelli gibi hem tazminat kovalayıp hem takımı rezil edecek bir yabancı GS ile dalga geçtiğinde mi yoksa Terim'in yüzde 1'i etmeyecek bir yerli hocayı oyuncular pinpon topu gibi ordan oraya savurup kucağa alırken mi değerini anlayacağız hocanın?Sözün özü GS taraftarı olan her birey hocaya sahip çıkmalı yok çünkü daha iyisi hele hele bu ülke şartlarında bu ekonomide kendi ayağımıza sıkmak olur bu.Bu sene kabuk değiştiriyoruz gençlik,dinamizm hoca geleceğin takımını kuruyorum dedi mi dedi ama ben her şeye rağmen umut yokken bile bu puan farkını kapatıp şapkadan tavşan çıkarabileceğini düşünüyorum.

2-Bundan sonraki kısımları çok uzatmayacağım,rakip takımların gözünden baktığınızda Fatih Terim Fb ya da Bjkde olsa ya da şu an taptıkları hocaları bu başarıların hepsini değil bakın sadece çeyreğini yapmış olsa heykeller dikilmiş,mumyalanmıştı Bjkliler Sergen Yalçın'ı Terimimizi bulduk diye sevinip tapar hale geldiler hatırlayın lütfen FB desen kendi Terim'ini bulmak umuduyla 10 yıllarını heba ettiler neredeyse çünkü yok yabancısı sistem için sana niye gelsin bilmiyor mu 2 haftada istifa denileceğini sakala geliyor tazminat koparırım diye.Yerlisi desen yok hepsi çapsız ama senin elinde ise hem yabancı gibi dünya çapında ama yerli bir hoca var ve senin efsanen camiana aşık bir hoca işte rakiplerin arayıpta bulamadığı hoca Terim..

3-Dünya örneklerine gelecek olursak Simeone mesela Terim'e göre kulübü için daha az özdeşleşmiş bir isim formsuz dönemleri olmuşmudur oldu kupasız dönem oldu futbol desen bırak kendi taraftarını dünya nefret ediyor savunmacı diye ama Atletico taraftarı bırakır mı ? ASLA bir kez istifaya davet bile etmediler çünkü biliyorlar daha iyisi olmayacak hem kulübü seven kendini yırtan hemde başarılar kazandıracak adamı iki başarısızlıkta bırakırmıyız enayi miyiz derler...Alex Ferguson ile bir nesil büyüdü 26 senede 13 şampiyonluk acaba o 13 senede defol git,istifa dendi mi merak ediyorum? Mourinho Inter'e şampiyonlar ligi kazandırdı kaldı ki İnter başka bir hocaylada şampiyonluk kazanabilecek bir ekip ama ona kazandırdığı için Mourinho'nun arkasından ağladı biz esamesi okunmayan TR futbolunda bize avrupa kupası getiren adamı dehliyoruz eziyoruz.Her avrupa maçında rakip hocaların önünde saygıyla eğildiği,düğme iliklediği bir hocaya sahibiz elimizdekinin kıymetini bilelim kaybedince bilmek maalesef fayda etmiyor daha önce deneyimledik gördük işte.Hoca kendisi bırakıp gitmediği sürece amasız fakatsız takımın başında kalmalı..Formsuzluklar,kayıplar,kupa kazanamadığımız dönemler olur gelir geçer biz elimizdekinin kıymetini bilirsek daha çok başarı ve kupa bizi bekliyor olacak.

Son olarak fikrimi belirtiyorum ama bir soruyada cevap arıyorum Terim gitsin diyen GS aşığı arkadaşlar tamam Terim gitsin ama kim gelsin ve ne yapsın ki biz hem çok iyi futbol oynayan GS hem kupaları domine eden bir GS izleyelim..Allah aşkına bu ikisini yapabilecek yerli yabancı farketmez tek bir isim söyleyin çok merak ediyorum?Terim gitsin kolay ama arkası zor ben onu merak ediyorum.

Son düzenleme:
galatasarayı büyük yapan tıpkı bayern gibi başarısızlığa olan tahammülsüzlüğüdür. simone örneği doğru değil çünkü onlar real barca gibi iki devin arkasında zaten. terim 3 sezon şampiyon yapamadı ve kredisi biteli çok oldu, galatasaray ismi fatih terim ismi altında ezilemez. terim bi galatasaray efsanesidir ama oynattğı futbol da kendisi de ışık vermiyor. terimde ısrar etmek galatasaraya ihanettir, yeri geldiğinde bırakmayı bilmeli insan.

allllllaaaaah. terim gitsin de kim gelsin içerikli bir konu bi bitmediniz, kloop gelsin :D hatta sen gel daha iyi olur

galatasarayı büyük yapan tıpkı bayern gibi başarısızlığa olan tahammülsüzlüğüdür. simone örneği doğru değil çünkü onlar real barca gibi iki devin arkasında zaten. 3 sezon şampiyon yapamadı ve kredisi biteli çok oldu, galatasaray ismi fatih terim ismi altında ezilemez. terim bi galatasaray efsanesidir ama oynattğı futbol da kendisi de ışık vermiyor. terimde ısrar etmek galatasaraya ihanettir, yeri geldiğinde bırakmayı bilmeli insan.
Tamam görüşündür kabul ama bak diyorsun ki "oynattığı futbol ışık vermiyor " yani kupa kazandırdı etti ok ama futbol kötü,şimdi ben soruyorum bize hem iyi futbol oynatacak taraftarı doyuracak hem de kupa kazanacak tek bir isim rica ediyorum? şimdi gelen kişi dehşet-ül vahşet top oynattı ama kupa alamadı bu seferde iyi futbol tamamda e kupaya bakarım ben kardeşim olacak o eleştiriler biz Terim'den memnun değiliz her ikisinide arıyoruz peki bu isim kim?

Tamam görüşündür kabul ama bak diyorsun ki "oynattığı futbol ışık vermiyor " yani kupa kazandırdı etti ok ama futbol kötü,şimdi ben soruyorum bize hem iyi futbol oynatacak taraftarı doyuracak hem de kupa kazanacak tek bir isim rica ediyorum? şimdi gelen kişi dehşet-ül vahşet top oynattı ama kupa alamadı bu seferde iyi futbol tamamda e kupaya bakarım ben kardeşim olacak o eleştiriler biz Terim'den memnun değiliz her ikisinide arıyoruz peki bu isim kim?

Heh bak kupaya bakıyorum diyosun ee güzel abim niye Terim'i tutuyoruz ne kupası bekliyon bu adamdan

fatih terim olmasa futbolcular aralarında anlaşıp antrenman felan yapsa maça çıksa bundan daha kötü oynamayız

Geçmişle ovünülecekse kulübü tamamen hocanın üstüne yapalım nasıl olsa kimsenin bir daha ulaşamayacağı başarılara imza attı. Böyle şey mi olur.

Ayrıca Fenerbahçe'nin veya diğer takımlar ne yapıp yapmayacağından bize ne yahu? Biz Galatasaray'ın ve Galatasaraylı olmanın ayrıcalık olmasına ve başka hiç birşeye benzememesine inanan bir taraftar topluluğuz. O bahsettiğin kulüplerle bizim taraftar ve kulüp kültürümüz arasında dünyalar kadar fark var.

Terim'in büyüklüğünü anlatmak için bu haysiyetsiz ve şerefsiz kulüpleri kullanmaya gerek yok.

Hocanın herkesten fazla kredisi vardır ama olmayınca da olmuyor artık işte. Neyin zorlaması bu hâlâ. Başarısız olan gider.

o isim gelsin bu isim gelsin mevzu değil. büyük takım kimliğimizi korumamız gerekiyorsa başarısız olan ve kötü futbol oynatan hoca gitmelidir. yeni gelen isimle en azından yeni bi başlangıç dolayısıyla farklı bişeyler görebilme şansımız olur. terimin miadı doldu bunu göremiyor insanlar adam kaç yaşına geldi bu dakikadan sonra ne gibi bi beklentiniz var anlamıyorum, geçen sezon dedim rezil olmadan efsane şekilde bırakmalı diye. risk almadan başarı gelmez, terimin yerine kim gelecek anlayışı doğru değil. doğru t.direktörü bulmak yönetimin işi

Geçmişle ovünülecekse kulübü tamamen hocanın üstüne yapalım nasıl olsa kimsenin bir daha ulaşamayacağı başarılara imza attı. Böyle şey mi olur.

Ayrıca Fenerbahçe'nin veya diğer takımlar ne yapıp yapmayacağından bize ne yahu? Biz Galatasaray'ın ve Galatasaraylı olmanın ayrıcalık olmasına ve başka hiç birşeye benzememesine inanan bir taraftar topluluğuz. O bahsettiğin kulüplerle bizim taraftar ve kulüp kültürümüz arasında dünyalar kadar fark var.

Terim'in büyüklüğünü anlatmak için bu haysiyetsiz ve şerefsiz kulüpleri kullanmaya gerek yok.

Hocanın herkesten fazla kredisi vardır ama olmayınca da olmuyor artık işte. Neyin zorlaması bu hâlâ.
Zaten olayı basite indirgememek adına önce kendimizden kendi içimizden başladım elimizde ki bu değeri farklı olan bu GS topluluğu diğerleri gibi çöpe atmamalı harcamamalı diye arkasından bir nebzede olsa rakiplerin gözünden hocaya baktım ve dünyada bir kulüple özdeşleşmiş efsane olmuş hocaların yaşadığı kupasız,formsuz dönemlerden kesitler verdim lütfen haksızlık etmeyin.

Son düzenleme:
Heh bak kupaya bakıyorum diyosun ee güzel abim niye Terim'i tutuyoruz ne kupası bekliyon bu adamdan
Öyle diyorsun ama diğer hocalarla bu konuda niyet çeker gibi çekemeyiz Terim için elimizde hali hazırda referans var nedir o ; GS ile farklı dönemlerde kazanılmış sayısız kupa denenmişi yapılmışı var işte kazanacaksakta belli ki Terim ile kazanacağız bile bile ladese gerek yok.

Hoca eleştirilirken usluba dikkat edilmesi gerektiği konusuna katılıyorum.

Yalnız Terim'i öveyim derken Galatasaray'ı küçültmemeye özen göstermekde fayda var, çok sık yapılıyor bu. Bunu yapanlar bilerek yapmıyor tabi ama yazılarının alt metninde o anlam çıkıyor. Mesela ''kazanacaksak da belli ki Terim ile kazanacağız'' cümlesinden Terim olmazsa Galatasaray hiç bir şey kazanamaz anlamı çıkar.

Burası Galatasaray Spor Kulübü. 116 yıldan beri var olan ve var olacak bir çınar. Bu kulüp Fatih Terim ile var olmadı. Başarılarına eyvallah ama artık yeter. 116 yıllık bir geçmişi olan camia kişisel kaprislerini uygulayacak ve egosunu tatmin edecek diye bir adama ömür boyu katlanmak zorunda değil. Ki gönüllü olarak da yapmıyor bu işi bildiğimiz kadarıyla.
Artık kendisinin çalışma metodları çağın çok gerisinde kaldı ve kendisi bu işi tadında bırakmalı.

Zaten olayı basite indirgememek adına önce kendimizden kendi içimizden başladım elimizde ki bu değeri farklı olan bu GS topluluğu diğerleri gibi çöpe atmamalı harcamamalı diye arkasından bir nebzede olsa rakiplerin gözünden hocaya baktım ve dünyada bir kulüple özdeşleşmiş efsane olmuş hocaların yaşadığı kupasız,formsuz dönemlerden kesitler verdim lütfen haksızlık etmeyin.

Kimse hocanın değerini çöpe atmıyor önceki başarılarını yok saymıyor. Geçmişle yaşanmıyor işte. Günümüzde olmuyor işte ya, yapamıyor artık bunu görmek için daha neler yaşanması lazım.

Bizim insanımız tadında bırakmayı bilmiyor maalesef. Zamanında bırakmayı bilmediği için kendi kendine zarar veriyor kaç zamandır.

Kimse hocanın değerini çöpe atmıyor önceki başarılarını yok saymıyor. Geçmişle yaşanmıyor işte. Günümüzde olmuyor işte ya, yapamıyor artık bunu görmek için daha neler yaşanması lazım.

Bizim insanımız tadında bırakmayı bilmiyor maalesef. Zamanında bırakmayı bilmediği için kendi kendine zarar veriyor kaç zamandır.
GS olarak biz farklıyız ok ama dev dünya kulüpleriyle kıyaslarken biz farklıyız hamasetine girmem samimiyetsiz olur onlarda ki örneklere bakalım:

Barcelona-Guardiola == Kupasız formsuz kapattığı son senesinde kimse ona git demedi kendisi gitti.Bırakmaması için baskı yaptılar.
Man Utd-Ferguson == Kendisi emekli oldu.Bırakmaması için baskı yaptılar.
Bayern-Heynckes ==Kendisi emekli oldu.Bırakmaması için baskı yaptılar.
Chelsea-Mourinho ==Kendisi bıraktı.

Yani bizim için Terim daha mı az değerli?Ben gitmesin demiyorum ama bu çapta dev bir yaşayan efsanen varsa sen git demezsin o gider bu vefadır.

Daha önce çok ayıp ederek yolladık bir daha yapmamak lazım.

Hoca eleştirilirken usluba dikkat edilmesi gerektiği konusuna katılıyorum.

Yalnız Terim'i öveyim derken Galatasaray'ı küçültmemeye özen göstermekde fayda var, çok sık yapılıyor bu. Bunu yapanlar bilerek yapmıyor tabi ama yazılarının alt metninde o anlam çıkıyor. Mesela ''kazanacaksak da belli ki Terim ile kazanacağız'' cümlesinden Terim olmazsa Galatasaray hiç bir şey kazanamaz anlamı çıkar.
üstelik hamza gibi bi t.direktörle 3 kupa kazanmış takımın taraftarı söylüyor bunları. dursun beceriksizi riekerink,denizli gibi adamları getirince millet dünyada t.direktör yok zannetti iyice.

üstelik hamza gibi bi t.direktörle 3 kupa kazanmış takımın taraftarı söylüyor bunları. dursun beceriksizi riekerink,denizli gibi adamları getirince millet dünyada t.direktör yok zannetti iyice.
Hamza 3 kupanın mimarı mıdır bence değildir ama geçiş dönemi için iyi bir seçimdi Akhisarla iyi işler yapıp milli takıma çıkınca geldi zaten ama yerliler kucağa aldı mı aldı el kol yaptılar sürekli.

Geri
Üst Alt