Taraftarların Kutuplaşması Hakkında

7 senedir kupa alamıyorlar, 14 senedir şampiyonlar ligine katılamıyorlar, en övündükleri basketbolda Ergin'in orrrr.....su oldular, efsane dedikleri obra Ergin'in altında ezildi ve ülkeden kaçtı, 6 senedir Galatasaray galibiyeti görmüyorlar, 2 yıldır Kadıköy'de karımız oldular, 2 sezon önce 30 hafta düşmemeye oynadılar sonra federasyon baktı bu mallar küme düşecek operasyon yapıp bunları kümede tuttu, kümede tutulduklarını kendi taraftarlarıda çok iyi biliyorlar. Yani çok uzatmak istemiyorum bunlar ya....ğı kökünden yemiş acınacak haldeler, iyice kafayı yediler, istedikleri kadar kudurabilirler ben sezon sonu Galatasaray şampiyon olduktan sonra onların kuduz köpek gibi birbirlerine saldırmalarını büyük bir zevkle izleyeceğim yıllardır izlediğim gibi. Biz şanslıyız arkadaşlar yıllardır kazandığımız başarılar ortada neredeyse çocukluğumuzdan beri hep bizim gerimizdeler öylede olmaya devam edecekler, o yüzden keyfini çıkarın.

Bu tespitim hakaret amaçlı değil bir durum tespitidir ; bu taraftar grubunun ekseriyetinin zeka problemi var. Maalesef istisnalar da kaideyi bozmaya yetmiyor. O sebeple kitlesel gerizekalılık ile kutuplaşmayı insanlık adına bir onur sayarım. Yaramıyorsa içme diye bir laf vardır , yaramıyorsa tutmayın kardeşim şu takımı , size de bize de yazık. Akp genel başkanı dahil federasyon başkanından tut alayı Fenerbahçeli ama bu gerizekalı güruh hala Galatasaray'ın kollandığı algısına inanabiliyor. Kardeşim siz ne zaman yönetimlerinizin başarısızlıklarını sorgulamaya başlayacaksınız yahu ? 20 küsür yıldır futbol izliyorum , sezon başında dahi söyledim belki Samatta hariç aldıkları 30 topçunun birini dahi yokluk içindeki kadromuza istemezdim. Siz önce bunları bir sorgulayın . biatçılığı bırakın. Galatasaray fetöcü iması yapan andaval bir arkadaşımı sildim geçen seneki derbi sonrası. Fetönün alçak savcılarıyla tesislerinizde oynattığınız maçı açıklayın siz önce. 30 yıldır ezile ezile psikolojileri bozuldu iyice. İşleri güçleri başarısızlığa kulp takmak , işte bu bizimle sizin farkınız. Galatasaray taraftarını lig şampiyonluğu artık kesmiyor oğlum , benim içim kan ağlıyor her CL başarısızlığında , kurası dahi sizin 7 senedir aval aval baktığınız lig şampiyonluğundan heyecanlıdır bizim için. Hocanın da dediği gibi bizim kulvarlarımız farklı.

Tarihin Arka Odası'nın bir programında Enver Paşa'nın torunu paşanın FB nefretinden bahsediyordu , baya kapatmaya çalışıyormuş kulübü. Keşke başarılı olsaymış da bu şer yuvasından çok daha evvelden kurtulmuş olsaymışız , yazık. 100 küsür yıllık koca bir israf.

Bu tespitim hakaret amaçlı değil bir durum tespitidir ; bu taraftar grubunun ekseriyetinin zeka problemi var. Maalesef istisnalar da kaideyi bozmaya yetmiyor. O sebeple kitlesel gerizekalılık ile kutuplaşmayı insanlık adına bir onur sayarım. Yaramıyorsa içme diye bir laf vardır , yaramıyorsa tutmayın kardeşim şu takımı , size de bize de yazık. Akp genel başkanı dahil federasyon başkanından tut alayı Fenerbahçeli ama bu gerizekalı güruh hala Galatasaray'ın kollandığı algısına inanabiliyor. Kardeşim siz ne zaman yönetimlerinizin başarısızlıklarını sorgulamaya başlayacaksınız yahu ? 20 küsür yıldır futbol izliyorum , sezon başında dahi söyledim belki Samatta hariç aldıkları 30 topçunun birini dahi yokluk içindeki kadromuza istemezdim. Siz önce bunları bir sorgulayın . biatçılığı bırakın. Galatasaray fetöcü iması yapan andaval bir arkadaşımı sildim geçen seneki derbi sonrası. Fetönün alçak savcılarıyla tesislerinizde oynattığınız maçı açıklayın siz önce. 30 yıldır ezile ezile psikolojileri bozuldu iyice. İşleri güçleri başarısızlığa kulp takmak , işte bu bizimle sizin farkınız. Galatasaray taraftarını lig şampiyonluğu artık kesmiyor oğlum , benim içim kan ağlıyor her CL başarısızlığında , kurası dahi sizin 7 senedir aval aval baktığınız lig şampiyonluğundan heyecanlıdır bizim için. Hocanın da dediği gibi bizim kulvarlarımız farklı.

Tarihin Arka Odası'nın bir programında Enver Paşa'nın torunu paşanın FB nefretinden bahsediyordu , baya kapatmaya çalışıyormuş kulübü. Keşke başarılı olsaymış da bu şer yuvasından çok daha evvelden kurtulmuş olsaymışız , yazık. 100 küsür yıllık koca bir israf.

Yönetimlerinin başarısız olma ihtimali yoktur. Yapılan 30 transfer muhteşem bir kadroyu oluşturur (ne yazık ki böyle düşünenler bu forumda da mevcut, muhteşem olduğunu düşünmeseler dahi bayağı bir ağız suyu akıtan gördüm), bu yüzden başarısız sonuçlarda en gözden çıkarılası Eröl'e yüklenirler, FB'nin büyüklüğünü kavrayamamıştır. Son olarak Nihat denen keltoşa dahi Galatasaraylı diyenler gördü bu gözler. Üstelik aklı başında, iş güç sahibi, yaşlı başlı arkadaşımdı kendisi..

Velhasıl kelam konu bu adamlar olunca fazla ciddiye almadan Allah kurtarsın deyip geçmek lazım. Bunları muhatap alıp cevap verdikçe seviyemizi düşürüyoruz. İsmini hatırlamadığım Galatasaraylı abimiz çok doğru söylemiş. Bunları seviyesi Rambo Okan seviyesidir.

Bilmiyorum sadece bana mı tuhaf geliyor bu yaşanılan olaylar, yaklaşık 4-5 aydır haklı durumdayken haksızmışçasına gösterilmeye çalışıyoruz, böyle bir ortam yaratılıyor sosyal medyada. Sadece sosyal medya değil tüm medyada durum bu şekilde. Kimse sesini çıkarmıyor işin garip yanı bu. Ben 20-25 yıldır böyle bir dönem yaşadığımı hatırlamıyorum, geçmişte yaşanmış mıdır bilmiyorum.

Bugun twitter'da fenerliler #tescilliYalanciGs gibi bir hash tag başlatmışlar ve resmi sitelerinde göz göre göre kendileri yalan söylüyorlar.
Stada 3000 kişi almadık işte kanıtı deyip şu görüntüyü paylaşmışlar:
Ekli dosyayı görüntüle 114701

Fakat maçtan önceki ortamı hepimiz biliyoruz:

Ekli dosyayı görüntüle 114702

Hiçbir şekilde küfür etmedik diye açıklama yapmışlar, ama maç öncesi edilen küfürleri yine hepimiz biliyoruz:

Küfürü geçtim, covid döneminde adam maskesini çıkarıyor tükürüyor, el hareketini yazmıyorum bile. Bu bile bir insanlık suçudur, çıkıp bir de açıklama yapiyorlar insan olan utanır bu açıklamaları yapmaya.

Ve işin enteresan tarafı, Fenerbahçe taraftarı uyutuluyor, nasıl oluyor bilmiyorum ama göz göre göre bu açıklamaların peşinden gidip hash tag'e destek veriyorlar. Aklı olan, gören, işiten herhangi bir insan evladı böyle bir açıklamanın peşinden gitmemeli, ama görünen o ki inanilmaz derece kudurmuşlar, hayatları umurlarında değil.

Bugün işyerinde bir fenerli arkadaş, siz yalancısınız ben senle konuşmuyorum dedi, okumuş etmiş kültürlü bir adam diyor bunu bana ve açıklaması da yukarıdaki bahsettiğim örnekler. Bu konuyu bu yüzden açma gereği duydum. İşin ciddiyetini kimse farkedemiyor ama çok garip bir ortama evriliyoruz. Başarıya ulaşamadıkça bizi düşman görüyorlar, şampiyonluk nedir ki bizim geçmişte 14 sene şampiyon olamadığımız dönem olmuş bu sadece bir eğlence, bunu reel hayata taşımak artık başka bir boyut.

Sırf şampiyon olabilmek için doğru/yanlış - haklı/haksız demeden kudurmuş bir şekilde sağa sola sataşıyorlar. Bu gidiş iyi bir gidiş değil, akıllarını kaybetmişler resmen. Bu düzen böyle giderse, bu şekilde yöneticiler taraftarları kutuplaştırırsa bu kudurmuşların sarı-kırmızı herhangi bir şey gördüklerinde fiziki saldırıya bile geçebileceğini düşünüyorum birkaç sene içerisinde. Ciddi anlamda normal değil hal/hareketleri. Bunun sadece bir oyun/eğlence olduğunu birilerinin bunlara hatırlatması gerekiyor, yoksa zıvanadan çıkıyor iş.

Tüm medyayı ele geçirdikleri için bu hale geldiler, sağ tarafa bakıyorsun medya Ali Koç'u güzelliyor, sol tarafa bakıyorsun tüm Türkiye'nin Fenerbahçe'ye düşmanmış algısı oluşturuluyor, her tarafı ele geçirdiler. Taraftarlar da bunlara bakıp düşünmeden/sorgulamadan haklı olduklarını düşünüyorlar her olayda. Sorgulama yeteneklerini ciddi anlamda yitirmiş durumdalar. Sosyal medyada geçen yıla kadar 10-20k fav alan tweetler ne hikmetse bu sene herhangi bir tweet bile 30-40k altına düşmemeye başladı, botlarla sırf psikolojik olarak fazla fav aldık haklıyız imajı vermeye çalışıyorlar taraftarlarına ve bunu yediriyorlar, taraftarları peşinden gidiyor.

Bu kutuplaşmaya artık birilerinin dur demesi gerekiyor, bizim yönetimde adam akıllı açıklama yapan biri yok diye sinirleniyoruz ama açıklama yaptıkça daha da kuduruyorlar ve Fenerbahçe taraftarı özel hayatında psikolojik olarak kendine zarar veriyor, maç/kupa/şampiyonluk gerçekten önemli değil, bugün iş arkadaşımın bu denli saçma bir sebepten ötürü benimle konuşmamasını gördükten sonra düşündüm de insan ilişkilerimize zarar vermeye başladı artık bu olay.

Resmi siteden yukarıdaki anlattıklarımı doğru bir dille, insanların daha da kutuplaşmaması adına sağduyulu bir şekilde açıklamak lazım, birçok taraftarın hoşuna gitmeyecektir bu ama bu gidişata anca biz dur diyebiliriz.

sonunda diyecekleri onlar fb forması giymiş Galatasaylılardır.. aziz yıldırım yapmıştı bunu.

Türk insanının özeti bu işte. futbolda da aynı siyasette de aynı. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları genelde KULA taparız.

Geri
Üst Alt