tecavüze uğrayan çocukları tecavüzcüleri ile evlendirme yasası

Can Çelik

Tecrübeli Üye
[h=3]AKP döneminde gerçekleşmiş ve yasalaştırılmıştır efendim..[/h]

[h=3]Önergeye göre; tecavüze uğrayan çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi durumunda ceza ertelenecek. Önerge AKP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.[/h]
ÇOCUKLARINIZI VE YAKINLARINIZI İYİ KORUYUN..

Daha durun, nur topu gibi bir başkan doğacak 2019'da...

İnşallah altına imza atanların destekleyenlerin akrabalarının aynı şey başına gelir

Belki akılları başına gelir ama sanmıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

günde 7 8 saat tv başında 3 4 saat kahve köşelerinde 4 5 saat tel ve bilgisayarda boş zaman öldürenlerin başına böyle zatların gelmesi müstehak
koyun gibi yaşarsan olacaklar belli

Konu tecavuzu mesrulastirmak degilse de cocuk evliliklerini tesvik eden bir sey

Bunla ilgili açıklama yapılmış. Beni tatmin etmedi ama hayırlısı. Nasıl bir ülke olduk arkadaş

Yaşı gelmeyen demek 18 yaşından küçük demek yani çocuk

Üzerine birşey konuşmaya gerek yok

Aciklamada ozetle soylenen su . Tecavuzculeri , yani ailenin ya da magdurenin dik durdugu durumlari kapsamiyor , ikincisi sureklilik iceren bir yasa degil .

Bunun aciklamasi su , bir sekilde cocuk yastakileri kandirirsan , yat kalk yaparsan , sonra eyvah ben ne yaptim dersen ve evliligi filan kabullenirsen , bir kerelik limitli bir affa ugrayacaksin , evliligin sonlandirilmasinda bir sure olacak , yani disari cikacaksin ama o kisiyle de resmi nikahli olacaksin

iki turlu bakabiliriz , doguda cogu yerde cocuklarinin sayisini bile bilmeyen aileler dolu , bunlardan bazilari kendi cocuklarini baski ile ikna ederek evlendirip sucludan maddi taleplerde bulunacaklardir , bu kesin

bir kisim magdur ise , yas ilerledikce o sekilde yasamaktansa "cocuktum ama cok da beni zorladi denemez" diyerek suclu ile yasamayi kendi kabul edecektir (ozellikle hamile kalanlar)

bu tip evliliklerin buyuk bir yuzdesi normal bir evlilik hayati olmayacaktir, kagit uzerinde kalacaktir , ve cok fazla aile ici siddet , ayri yasama ,aldatma gibi sagliksiz durumlar olacaktir

yasanin savunulacak bir tane yani var ise , o da kararin magdura birakilmasidir ... zaten 15 veya 18 gibi sabitlenmis yas baremleri gercek hayatta uygulanabilir degildir , cunku riza ile tum dunyada bu yaslardan once de cinsellik yasanmakta

Böyle yasanın da, emeği geçenlerin de allah belasını versin.

Yaşı gelmeyen demek 18 yaşından küçük demek yani çocuk

Üzerine birşey konuşmaya gerek yok

Heis adamlar 18 yas bizim geleneklerimizde yok. Batıdan geldi bize diyor yaw.

yasa tasarısını getiren akp li yavşaklar bunlar:mad:

CxgCllhXcAAReQU.jpg

tasarının o maddesi kabul edilmedi ,toplantı yeter sayısına ulaşılamadı

salı günü tekrar oylanacak ve akp nin içinde de muhalifler olduğu için maddenin geçmeme ihtimali yüksek

ayrıca işin içinde cebir tehdit hile varsa suçlu taraf bu maddeden yararlanamıyor

bu haliyle bile konu istismara açık tabi ona lafım yok ama yasalaşmış bir şey yok henüz ve bundan sonrada yasalaşmaz zaten

Bu konu siyasetin degil (partiden bagimsiz) , toplumun kabahati . Kurallar net olmali ,toplum da buna uymali anlayisi yok bizde. Ornegin yurt disinda surekli 35 yasindaki ogretmen 16 yasindaki ogrencisi ile iliskiye girdi ve 5 yil hapse mahkum oldu haberleri okuruz

bizde son 10 senede kac tane boyle haber cikmistir ? 1 veya 2 dir herhalde

toplumda surekli erkegin kadina saldirisi haberlerini okuyoruz , bunlarin bazilarinda ise kadin coktan razi , sonra bunu silah olarak kullanmayi bastan planlamis

cozum nedir ? kurallarin net olmasi , 18 yasindakinden kucuk kadinla veya erkekle sunu yapamazsin , gerekirse kimlik kontrolu yapacaksin ,15 yasindan kucukse konu daha da ciddi gibisinden net olmasi lazim

ki oyle , ama agrinin tuncelinin yozgatin bilmem ne mezrasindaki olaydaki fiili durum boyle islemiyor , 17 yasindaki "cocuk" , 14 yasindaki baska cocukla irade dahilinde veya aile yonlendirmesi ile bunu yapiyor .. bunu siyasetci cozemez

baslik parasi , gorucu usulu , namus temizleme , besik kertmesi nasil topluma sinmis ise erkek egemen toplumlarda erkek kadina istedigini yapar ,kadin da kadin dogmus olmaktan oturu bir yere kadar sineye cekecek mantigi var

burada atip tutan (saygisizca kullanmiyorum bu tabiri) , ozellikle atip tutan diyorum , evliliklerinde hic aldatma yapmislar midir ? yapanlarin hepsi esleri de aynisini yapsa kadin-erkek esitliginden bu forumdaki kadar bahsedebilirler mi ?

basit bir soru , veya baska bir soru , kadinin kucuk yastaki erkek cocuguna cinsel istismari ile ilgili bir yogunluk olsa ve 4000 kadin serbest kalacak olsa bu sekilde bir tepki mi olur , yoksa pembe mi bakilir o zaman ?

İnşallah altına imza atanların destekleyenlerin akrabalarının aynı şey başına gelir

Belki akılları başına gelir ama sanmıyorum

Bizzat şahit olduğum bir olayı paylaşayım.

her ne kadar resmi nikahlı eşi de olsa ayrı yaşayan bir çift , iki kez rızası dışında ilişki ve iki kez hamile kalıyor.

kadın doğum ve psikiyatri polikliniğinde gerekli değerlendirmeler yapılıyor ve konsey kürtaj kararı veriliyor.

ilkinde kürtaj oluyor , ikinci tecavüzde yine aynı karar çıkıyor ama mahkemeler kürtaj kabul etmiyor , süreç uzuyor fetüs yasal sınırın üzerinde büyümeye devam ediyor.

kadın darmadağın..avukatları , hekimler uğraşıyor.

adam ise serbest , herhangi bir tutuklama yok.

sonucu ne oldu bilmiyorum , ben mezun olmuştum.

burası türkiye ..

Bu herif yine ne sacmalıyor, 3 tane roman yazmış konuya çocuk evliliklerini ve çocuğa tecavüzü yasallaştıranları aklamak için.

Yazilanlarin iceriklerini anlama noktasinda eksik kalanlar haliyle bu tip problemleri anlayarak yorum yapabilme kabiliyetinden de yoksun olanlardir

Öncelikle tecavüz eden sapıklar direk HADIM EDİLMELİ

Şayet bu hayvanlığı çocuğa yapıyor ise o zaman sorgusuz sualsiz direk İDAM EDİLSİN

Ama göz ardı edilemeyecek bir gerçek var ki o da şu;

maalesef bizim toplumumuzda erken evlilik ciddi şekilde yaygın bir konu

hepimiz etrafımızda mutlaka duymuşuzdur filanca kız filanca çocuğa kaçtı diye

Mesela kız 16 veya 17 yaşında ve kendi rızası ile 19-20 yaşında sevdiği birine kaçıyor ve birlikte oluyorlar

Sonra da evleniyorlar ama bu durumda dahi TCK 103 ve 104. maddeleri gereği yasalar kocayı hapise atıyor

işte bu durumda geride çocuğu ile kalan kadınlar da çok ciddi toplumsal bir sıkıntı oluyor

Bunun gibi yaklaşık 4 bin aile varmış mağdur olan

Bence bu mağdur ailelerin de sıkıntısı mutlaka ama mutlaka çözülmeli

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt