tecavüze uğrayan çocukları tecavüzcüleri ile evlendirme yasası

Idam beklerken serbest kalacaklar ne kadar aci..
Ya tecavüze ugrayan erkek ise?
Ne yazsam bos ne söylesem bos..

Bu arada bu olay yasalasirsa , birden cok kisinin tecavuzune ugrayan kisilerin durumu ne olacak ? Iclerinden kizla evlenen mi kurtulacak ? Dedigim gibi sikinti var bu iste

Veya 3-4 yasinda tecavuze ugrayip yine de 18 ine gelince "evlenmek istiyorum o kisiyle" derse ne olacak ? Bunlar hep bugunden dusunulmesi gereken senaryolar .

Escinsel tecavuz durumlarinda ne uygulanacak ? Escinsel evlilige izin verilecek mi ? Cunku kanunlarda erkek-kadin esitligi var .

Tecavuz eden adam hali hazirda evli ise ne yapilacak ? Yasalarimizda coklu evlilik yok

Bu onergedeki kavram tecavuzu kapsamiyor belki , cunku cebir siddet vs yoksa diyor ,ama fiili olarak bu yukarida yazdiklarim da gundeme gelecektir .

Bu arada bu olay yasalasirsa , birden cok kisinin tecavuzune ugrayan kisilerin durumu ne olacak ? Iclerinden kizla evlenen mi kurtulacak ? Dedigim gibi sikinti var bu iste

Veya 3-4 yasinda tecavuze ugrayip yine de 18 ine gelince "evlenmek istiyorum o kisiyle" derse ne olacak ? Bunlar hep bugunden dusunulmesi gereken senaryolar .

Escinsel tecavuz durumlarinda ne uygulanacak ? Escinsel evlilige izin verilecek mi ? Cunku kanunlarda erkek-kadin esitligi var .

Tecavuz eden adam hali hazirda evli ise ne yapilacak ? Yasalarimizda coklu evlilik yok

Bu onergedeki kavram tecavuzu kapsamiyor belki , cunku cebir siddet vs yoksa diyor ,ama fiili olarak bu yukarida yazdiklarim da gundeme gelecektir .

Mesajlarından anladığım kadarıyla kararsız kalmışsın bu yasanın iyi yada kötü olduğuna karar vermekte.

Lakin kararsız kalmandan çıkardığım sonuç şu; bu yöntemi destekliyorsun ama burada ki çoğunluk sövdüğü için bunu açık şekilde dile getiremiyorsun. Tabii ki yanlış analiz etmiş olabilirim ama kesin bir cevabın olmaması düşündürücü.

Bu yasa o veya bu şekilde, hiçbir şekilde kabul edilemez. Gevelemeye gerek var mı sence?

Issizlik ve ekonomik kriz gunden gune yükseliyor. Vergiler ust uste bindirilirken bir yandan uluslar arasi arenada gunden gune marjinal ve dislanmis bir ulke haline geliyoruz.

Ancak devletimiz ve halkin yarisinin tek bir endisesi var. Nasil daha rahat cocuklarla sevisebiliriz?

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Özgür kibar yazmış. 13 yaşındaki çocuk ile sevişilmez, bu yaştaki çocuklara hallenen sapıkların yaptığı ırza geçmedir. Irzına geçilen çocuğunu tecavüzcüsü ile evlendiren baba da en hafif tabirle gavattır.

bu partiye oy verenler artık tecavüzcüleri ile gönül rahatlığı ile evlenebilirler yasalarımızda buna uygun hamdolsun.

Halen bunları savunanlar var. Koyunlardan bile beterler bu tipler.

Mesajlarından anladığım kadarıyla kararsız kalmışsın bu yasanın iyi yada kötü olduğuna karar vermekte.

Lakin kararsız kalmandan çıkardığım sonuç şu; bu yöntemi destekliyorsun ama burada ki çoğunluk sövdüğü için bunu açık şekilde dile getiremiyorsun. Tabii ki yanlış analiz etmiş olabilirim ama kesin bir cevabın olmaması düşündürücü.

Bu yasa o veya bu şekilde, hiçbir şekilde kabul edilemez. Gevelemeye gerek var mı sence?

aynısını yazacaktım.adam lafı oradan buradan büküp nasıl bu kararı aklarım derdinde!! yazık!

Anlatayim . Birincisi akparti secmeni olmadigim gibi siyasetle isim olmaz ,cunku kisa hayatta bana zirva gelen bir muhabbettir siyaset , o yuzden aklama ya da karsi cikmalarim toplum ne der diye olmadigi gibi , bir seye bagli olmadigim icin son derece adildir.

Konuya gelince

Yasanin adaletle alakasi yok , birincisi , verilmis bir ceza var , bu fiilin karsiligi bir ceza ongorulmus , bu fiili isleyenler de suclu bulunarak bu cezayi haketmisler . Eger bu cezanin o veya bu sekilde tamami ya da bir bolumu affedilirse , ortada diger suclar acisindan bir adaletsizlik dogmus olur , ceza kanunu butunuyle kabul edilmisken bazi cezalara af getirilmesi dogru olmaz

Ikincisi , yapilan eylem siddet ,tehdit ,cebir icermiyorsa deniyor ,fakat belirli bir yasin altindaki kisilere karsi "ikna" dahil olayi tecavuz kapsamindan cikarmamali dusuncesindeyim ,bu yuzden "riza" diye bir konu konusulamaz.

ucuncusu , bir kac mesaj once yazdigim , toplu tecavuz durumlari, erkege tecavuz , asiri yas farki olan durumlar, tecavuz edenin evli olmasi gibi sayilabilecek bir cok uygulamada sikinti doguracak tarafi var

peki o zaman bunlari biliyorsan neden net sekilde karsi cikmiyorsun diyenlere ..

biz olaylarin disaridan degerlendiricisi olarak yorum yapiyoruz , fakat bir dogu mezrasina gittiginizde , bu olay basina gelmis aileye sorsan , o cocugun o adamla bile bir sekilde evlendirilip ,kendilerince namus temizlenmesi ,bir de uzerine maddi yardim , kaymakli kadayif gibi geliyor.

zaten bu af konusu olmasa bile cok aile var ki , gerek tecavuzcusu ile hapiste evlendiren , gerek baska bir yasli adama kuma gonderen ,basimizdan gitsin bu lekeyle yasayamayiz diyen

simdi kalkip da bizim bilincimizdeki insanlarin bunu savunmasi mumkun mu ? fakat biz savunmuyoruz diye bu olaylar yok mu diyecegiz

isin daha beteri , kendi inisiyatifi ile , bir nevi "olan oldu ,basima bu geldi, omrum boyunca sahipsiz mi kalacagim" diye , para yok pul yok , kendi tercihi ile sucluyla evlenen tonla magdur olduguna ismimin sinan oldugu kadar eminim

"olamaz boyle sey" demeyin , oluyor..

yani onlarin bakisina gore , o adamin iceride olmasi , ailelere ve bazi durumlarda magdurun kendisine bile ikinci bir ceza gibi geliyor ... sen ben bunu anlayamayiz ama git mardine ,bitlise, sivasa , orada bir aile bul bu durumda, konus bak neler anlatacaklar sana

Benim dikkat kesildigim nokta burasi , magdur daha da magduruz diye secim bolgelerinde il baskanlarina vs iletiyor bunlari , onlar da partilerine ulastiriyor , sayi bahsedildigi gibi 3 bin 4 binlere vurdu ise gundeme gelmistir muhtemelen

olaylara bir cok acidan , en cok da magdurlarin penceresinden bakmak zorundayiz .. yoksa yazimin basinda anlattigim sekilde sakincalarini , yanlislarini yazdim

Söz konusu önergeyi okudum. Tarafsız şekilde değerlendireceğim. Yasada muhalefet edilecek 2 konu var. Üçüncüsü dördüncüsü de var diyen olursa yazsın çünkü benim aklıma başka bir şey gelmedi.
1) yargılaması süren olaylarda kızın ailesinin "elalem ne der" diyerek "rıza vardı" demesi ve kızı evlendirmesi nasıl engellenecek?

2) bundan sonra 13 yaşında biriyle evlenecek kişinin "ileride bir düzenleme çıkar, yırtarız" diye düşünmesinin önüne ne geçecek, nasıl geçilecek?

Bu önergeye "tecavüzcüleri aklama" gözüyle bakmak art niyetli olur. Çünkü, yasa bugünden sonrası için geçerli değil. Ve mahkeme tarafından cebir, şiddet, tehdit vs. herhangi bir zorlama görülerek cezalandırılmış davaları kapsamıyor. Konu bir parti meselesi değil. Sadece Akp'nin içinde olduğu bir konu da değil. Gördüğüm kadarıyla bir komisyon kurulmuş ve bu komisyonun içindeki diğer parti vekilleri de böyle bir yasanın çıkması gerektiğini ifade etmiş. Zira ortada yüzlerce, belki de binlerce kocası tutuklanmış çocuğuyla yalnız kalmış kadın var ve böyle bir yasanın çıkmasını bu kadınlar istiyor.

13-18 yaş arası çocukların bilinci oturmamış, rızası olmaz diyenlere de katılmıyorum. Avrupa'da katılmıyor. Onlarda cinsel rüşt yaşı ortalaması 14. 13 olan ülkeler de mevcut. Yani 13 yaşındaki kız rızasıyla ilişkiye girerse bu suç değildir, 13 yaş altında da rıza aranmaz bu tecavüzdür diyorlar. Avrupa'daki içtihadı geçecek olursam, çok net hatırlıyorum daha dördüncü sınıftaydım ilk kızla çıktığımda (Aynı sınıftaydık). Yani 10 yaşındaydım. 5. sınıf sonrası sınıflarımız değişti ve ayrılmıştık. Eğer devam etseydik belki de 15 yaşımıza geldiğimizde ilişkiye girecektik yani. (:
Bu 18 yaş meselesi çok saçma. 17,5 yaşındaki bir kızla ilişkiye girersen suç, 18 yaşındaki ile girersen suç değil mi yani?

Son düzenleme:
Yok Abi eskiden üzülüyordum Türkiyede yasayamadigimdan dolayi. Mutluyum ya. Ailem ve Galatasaray olmasa Ülkeyle komple baglarimi koparirim. Bu yasayi imzalayan ve isteyen, Halk arasinda iyi bulup koruyanlarin hepsi sucludur

@Mustafa

Bir limit koymak hukuk acisindan sart cunku yorum ile karar verilemez , yani 17,5 sacma ama 18,5 normal mi yi birak , 1 gun ile degisiyor resit olma olmama durumu . Ama o zaman ehliyette de 17 yil 360 gunluk adam araba kullanamaz da 18 yil 1 gun olunca sihirli degnek mi deger

bu yuzden genel kabul gormus bazi yas baremleri uygulanmak zorunda .. secimlerde oy kullanmaktan tut askerlige kadar.. bunu da oyle gormek gerekir

fakat bu yas eger avrupada yasalarda 14 ise bizde 18 olamaz . bu tip bir farklilik varsa , ben incelemedim , dogrusu onlarin yaptigidir , cunku biz hukukumuzu onlardan ithal ettik , gerci islam hukukunu savunan yazarlar da ne 18 i ya der dururlar

mantikli bir insan bunun kisi ozelinde degerlendirilmesi gerektigini bilir ama hukuk sistemine uygunluk acisindan bir yas koyulmak zorunda ..

Lan daha 15-20 gün önce idamı getiricez, tecavüzcüleri de asacaz demiyor muydu bunlar? Ne ara bu sapıkları damat etmeye karar vermişler!!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Idam isi sov amacli. MHP birden bukadar baski yaptiktan sonra, Akpliler ne yapacagina sasirdi. Adamlarin hic idam cezasi gibi birseyi getirme amaclari yoktu. Kendilerini bir anda bokun icinde buldular

Mesela riza ve zorlama konusunu gormezden gelirsek , size bir ornek vereyim , esitlik varsa , bugun 18 yasindan gun almis bir kiz cocugu , bir alt donemdeki 17 yasindaki sevgilisi erkekle iliskiye girdigi takdirde cocuga yonelik cinsel siddet ile yargilanabilir

peki bu konu 40 yasindaki bir adamin 17 yasindaki kiza tecavuzuyle mantiginiza gore ayni midir ? hayir degildir elbette ama hukuken bakildigi zaman her okulda tonlarca cocuk tecavuzcusu vardir cunku cinsellige baslama yasi cogu ilimizde 15 lere kadar dusmus durumda

sen simdi bursanin atiyorum heykel bolgesindeki bir ilk ogretim okuluna gitsen ve yalan makinesine baglayip 47 tane cocugun cinsel iliskisini tesbit etsen okul ici ,bunlarin hepsini cocuk tecavuzu ile suclayip 10 ar 15 er yil hapse atabilecek misin ?

Konulara sadece basina yansiyan huseyin uzmez meselesi , bebege tecavuz dehseti gibi konularla bakamazsiniz . Hukuksa her yonden ele almak gerekir

Idam isi sov amacli. MHP birden bukadar baski yaptiktan sonra, Akpliler ne yapacagina sasirdi. Adamlarin hic idam cezasi gibi birseyi getirme amaclari yoktu. Kendilerini bir anda bokun icinde buldular

kendileri cikardi ya idam isini
mhp akpnin ekosu oldugundan destek vermistir

@Mustafa

Bir limit koymak hukuk acisindan sart cunku yorum ile karar verilemez , yani 17,5 sacma ama 18,5 normal mi yi birak , 1 gun ile degisiyor resit olma olmama durumu . Ama o zaman ehliyette de 17 yil 360 gunluk adam araba kullanamaz da 18 yil 1 gun olunca sihirli degnek mi deger

bu yuzden genel kabul gormus bazi yas baremleri uygulanmak zorunda .. secimlerde oy kullanmaktan tut askerlige kadar.. bunu da oyle gormek gerekir

fakat bu yas eger avrupada yasalarda 14 ise bizde 18 olamaz . bu tip bir farklilik varsa , ben incelemedim , dogrusu onlarin yaptigidir , cunku biz hukukumuzu onlardan ithal ettik , gerci islam hukukunu savunan yazarlar da ne 18 i ya der dururlar

mantikli bir insan bunun kisi ozelinde degerlendirilmesi gerektigini bilir ama hukuk sistemine uygunluk acisindan bir yas koyulmak zorunda ..
Limit konusunda da ortak paydada buluşamayız ki hocam. Her kafadan ayrı bir ses çıkar.

Mesela, Avrupa'da 14'müş bizde de 14 olmalı diyenler grubu.
18 devam etsin diyenler grubu
18 fazla az aşağı çekin diyenler grubu
İslam hukukundaki gibi "bluğ çağı" öncelik olmalı diyenler grubu vs. vs.

Bunu geçecek olursam, 15 yaşındaki kız ile 16 yaşındaki erkeğin ilişkiye girmesi ile 18 yaşındaki kız ile 45 yaşındaki erkeğin birlikteliğini karşılaştıracak olursam, hangisi sapkınlıktır? Birincisi suç ikincisi yasal.
İşte 18 yaş sinirindaki en büyük açmazlardan biri de bu.

Bu nasıl bir skandal arkadaş. Bir insanı tecavüz etmek, hele hele bir çocuğu tecavüz etmek direkt idam sebebi olmalı bence. Memleket zaten sapık kaynıyor. Bu karardan sonra artık ülkenin dört bir köşesinden tecavüz haberleri gelirse şaşırmayın.

Anlatayim . Birincisi akparti secmeni olmadigim gibi siyasetle isim olmaz ,cunku kisa hayatta bana zirva gelen bir muhabbettir siyaset , o yuzden aklama ya da karsi cikmalarim toplum ne der diye olmadigi gibi , bir seye bagli olmadigim icin son derece adildir.

Konuya gelince

Yasanin adaletle alakasi yok , birincisi , verilmis bir ceza var , bu fiilin karsiligi bir ceza ongorulmus , bu fiili isleyenler de suclu bulunarak bu cezayi haketmisler . Eger bu cezanin o veya bu sekilde tamami ya da bir bolumu affedilirse , ortada diger suclar acisindan bir adaletsizlik dogmus olur , ceza kanunu butunuyle kabul edilmisken bazi cezalara af getirilmesi dogru olmaz

Ikincisi , yapilan eylem siddet ,tehdit ,cebir icermiyorsa deniyor ,fakat belirli bir yasin altindaki kisilere karsi "ikna" dahil olayi tecavuz kapsamindan cikarmamali dusuncesindeyim ,bu yuzden "riza" diye bir konu konusulamaz.

ucuncusu , bir kac mesaj once yazdigim , toplu tecavuz durumlari, erkege tecavuz , asiri yas farki olan durumlar, tecavuz edenin evli olmasi gibi sayilabilecek bir cok uygulamada sikinti doguracak tarafi var

peki o zaman bunlari biliyorsan neden net sekilde karsi cikmiyorsun diyenlere ..

biz olaylarin disaridan degerlendiricisi olarak yorum yapiyoruz , fakat bir dogu mezrasina gittiginizde , bu olay basina gelmis aileye sorsan , o cocugun o adamla bile bir sekilde evlendirilip ,kendilerince namus temizlenmesi ,bir de uzerine maddi yardim , kaymakli kadayif gibi geliyor.

zaten bu af konusu olmasa bile cok aile var ki , gerek tecavuzcusu ile hapiste evlendiren , gerek baska bir yasli adama kuma gonderen ,basimizdan gitsin bu lekeyle yasayamayiz diyen

simdi kalkip da bizim bilincimizdeki insanlarin bunu savunmasi mumkun mu ? fakat biz savunmuyoruz diye bu olaylar yok mu diyecegiz

isin daha beteri , kendi inisiyatifi ile , bir nevi "olan oldu ,basima bu geldi, omrum boyunca sahipsiz mi kalacagim" diye , para yok pul yok , kendi tercihi ile sucluyla evlenen tonla magdur olduguna ismimin sinan oldugu kadar eminim

"olamaz boyle sey" demeyin , oluyor..

yani onlarin bakisina gore , o adamin iceride olmasi , ailelere ve bazi durumlarda magdurun kendisine bile ikinci bir ceza gibi geliyor ... sen ben bunu anlayamayiz ama git mardine ,bitlise, sivasa , orada bir aile bul bu durumda, konus bak neler anlatacaklar sana

Benim dikkat kesildigim nokta burasi , magdur daha da magduruz diye secim bolgelerinde il baskanlarina vs iletiyor bunlari , onlar da partilerine ulastiriyor , sayi bahsedildigi gibi 3 bin 4 binlere vurdu ise gundeme gelmistir muhtemelen

olaylara bir cok acidan , en cok da magdurlarin penceresinden bakmak zorundayiz .. yoksa yazimin basinda anlattigim sekilde sakincalarini , yanlislarini yazdim

Böyle bir yasanın hiç bir türlü insanlığa sığmadığı açık. Bence uzun uzadıya kafa patlatılacak bir husus da değil.

Doğu'da tecavüze uğrayan çocuğun ailesinin örümcek kafasını değiştirmeye konsantre olacağımıza Atatürk'den sonra hep suçluyu nasıl az mağdur ederiz kafası ile işler yapıldı bu memlekette.

Geri
Üst Alt