Gamze Deniz
Parçalı Üye
- 7 Temmuz 2012
- 2.899
- 150
- 313
Idam beklerken serbest kalacaklar ne kadar aci..
Ya tecavüze ugrayan erkek ise?
Ne yazsam bos ne söylesem bos..
Ya tecavüze ugrayan erkek ise?
Ne yazsam bos ne söylesem bos..
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bu arada bu olay yasalasirsa , birden cok kisinin tecavuzune ugrayan kisilerin durumu ne olacak ? Iclerinden kizla evlenen mi kurtulacak ? Dedigim gibi sikinti var bu iste
Veya 3-4 yasinda tecavuze ugrayip yine de 18 ine gelince "evlenmek istiyorum o kisiyle" derse ne olacak ? Bunlar hep bugunden dusunulmesi gereken senaryolar .
Escinsel tecavuz durumlarinda ne uygulanacak ? Escinsel evlilige izin verilecek mi ? Cunku kanunlarda erkek-kadin esitligi var .
Tecavuz eden adam hali hazirda evli ise ne yapilacak ? Yasalarimizda coklu evlilik yok
Bu onergedeki kavram tecavuzu kapsamiyor belki , cunku cebir siddet vs yoksa diyor ,ama fiili olarak bu yukarida yazdiklarim da gundeme gelecektir .
Mesajlarından anladığım kadarıyla kararsız kalmışsın bu yasanın iyi yada kötü olduğuna karar vermekte.
Lakin kararsız kalmandan çıkardığım sonuç şu; bu yöntemi destekliyorsun ama burada ki çoğunluk sövdüğü için bunu açık şekilde dile getiremiyorsun. Tabii ki yanlış analiz etmiş olabilirim ama kesin bir cevabın olmaması düşündürücü.
Bu yasa o veya bu şekilde, hiçbir şekilde kabul edilemez. Gevelemeye gerek var mı sence?
Mesajlarından anladığım kadarıyla kararsız kalmışsın bu yasanın iyi yada kötü olduğuna karar vermekte.
Lakin kararsız kalmandan çıkardığım sonuç şu; bu yöntemi destekliyorsun ama burada ki çoğunluk sövdüğü için bunu açık şekilde dile getiremiyorsun. Tabii ki yanlış analiz etmiş olabilirim ama kesin bir cevabın olmaması düşündürücü.
Bu yasa o veya bu şekilde, hiçbir şekilde kabul edilemez. Gevelemeye gerek var mı sence?
Lan daha 15-20 gün önce idamı getiricez, tecavüzcüleri de asacaz demiyor muydu bunlar? Ne ara bu sapıkları damat etmeye karar vermişler!!
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Idam isi sov amacli. MHP birden bukadar baski yaptiktan sonra, Akpliler ne yapacagina sasirdi. Adamlarin hic idam cezasi gibi birseyi getirme amaclari yoktu. Kendilerini bir anda bokun icinde buldular
kendileri cikardi ya idam isini
mhp akpnin ekosu oldugundan destek vermistir
Limit konusunda da ortak paydada buluşamayız ki hocam. Her kafadan ayrı bir ses çıkar.@Mustafa
Bir limit koymak hukuk acisindan sart cunku yorum ile karar verilemez , yani 17,5 sacma ama 18,5 normal mi yi birak , 1 gun ile degisiyor resit olma olmama durumu . Ama o zaman ehliyette de 17 yil 360 gunluk adam araba kullanamaz da 18 yil 1 gun olunca sihirli degnek mi deger
bu yuzden genel kabul gormus bazi yas baremleri uygulanmak zorunda .. secimlerde oy kullanmaktan tut askerlige kadar.. bunu da oyle gormek gerekir
fakat bu yas eger avrupada yasalarda 14 ise bizde 18 olamaz . bu tip bir farklilik varsa , ben incelemedim , dogrusu onlarin yaptigidir , cunku biz hukukumuzu onlardan ithal ettik , gerci islam hukukunu savunan yazarlar da ne 18 i ya der dururlar
mantikli bir insan bunun kisi ozelinde degerlendirilmesi gerektigini bilir ama hukuk sistemine uygunluk acisindan bir yas koyulmak zorunda ..
Halen bunları savunanlar var. Koyunlardan bile beterler bu tipler.
Anlatayim . Birincisi akparti secmeni olmadigim gibi siyasetle isim olmaz ,cunku kisa hayatta bana zirva gelen bir muhabbettir siyaset , o yuzden aklama ya da karsi cikmalarim toplum ne der diye olmadigi gibi , bir seye bagli olmadigim icin son derece adildir.
Konuya gelince
Yasanin adaletle alakasi yok , birincisi , verilmis bir ceza var , bu fiilin karsiligi bir ceza ongorulmus , bu fiili isleyenler de suclu bulunarak bu cezayi haketmisler . Eger bu cezanin o veya bu sekilde tamami ya da bir bolumu affedilirse , ortada diger suclar acisindan bir adaletsizlik dogmus olur , ceza kanunu butunuyle kabul edilmisken bazi cezalara af getirilmesi dogru olmaz
Ikincisi , yapilan eylem siddet ,tehdit ,cebir icermiyorsa deniyor ,fakat belirli bir yasin altindaki kisilere karsi "ikna" dahil olayi tecavuz kapsamindan cikarmamali dusuncesindeyim ,bu yuzden "riza" diye bir konu konusulamaz.
ucuncusu , bir kac mesaj once yazdigim , toplu tecavuz durumlari, erkege tecavuz , asiri yas farki olan durumlar, tecavuz edenin evli olmasi gibi sayilabilecek bir cok uygulamada sikinti doguracak tarafi var
peki o zaman bunlari biliyorsan neden net sekilde karsi cikmiyorsun diyenlere ..
biz olaylarin disaridan degerlendiricisi olarak yorum yapiyoruz , fakat bir dogu mezrasina gittiginizde , bu olay basina gelmis aileye sorsan , o cocugun o adamla bile bir sekilde evlendirilip ,kendilerince namus temizlenmesi ,bir de uzerine maddi yardim , kaymakli kadayif gibi geliyor.
zaten bu af konusu olmasa bile cok aile var ki , gerek tecavuzcusu ile hapiste evlendiren , gerek baska bir yasli adama kuma gonderen ,basimizdan gitsin bu lekeyle yasayamayiz diyen
simdi kalkip da bizim bilincimizdeki insanlarin bunu savunmasi mumkun mu ? fakat biz savunmuyoruz diye bu olaylar yok mu diyecegiz
isin daha beteri , kendi inisiyatifi ile , bir nevi "olan oldu ,basima bu geldi, omrum boyunca sahipsiz mi kalacagim" diye , para yok pul yok , kendi tercihi ile sucluyla evlenen tonla magdur olduguna ismimin sinan oldugu kadar eminim
"olamaz boyle sey" demeyin , oluyor..
yani onlarin bakisina gore , o adamin iceride olmasi , ailelere ve bazi durumlarda magdurun kendisine bile ikinci bir ceza gibi geliyor ... sen ben bunu anlayamayiz ama git mardine ,bitlise, sivasa , orada bir aile bul bu durumda, konus bak neler anlatacaklar sana
Benim dikkat kesildigim nokta burasi , magdur daha da magduruz diye secim bolgelerinde il baskanlarina vs iletiyor bunlari , onlar da partilerine ulastiriyor , sayi bahsedildigi gibi 3 bin 4 binlere vurdu ise gundeme gelmistir muhtemelen
olaylara bir cok acidan , en cok da magdurlarin penceresinden bakmak zorundayiz .. yoksa yazimin basinda anlattigim sekilde sakincalarini , yanlislarini yazdim