tecavüze uğrayan çocukları tecavüzcüleri ile evlendirme yasası

Yasanin dogru olmadigina katilmakla beraber , kendime "peki cozum ne bu tip magdurlar icin" diye sorunca da verecek cevap bulamiyorum

Tecavüzcü aklama ile alakalı bir şey görmedim.
Tartışılması gereken şey yasanın suistimallere sebebiyet verip vermeyeceği olmalı.

Din öğretmeni, öğrencisinin 16 yaşındaki ablasına cinsel taciz iddiasıyla tutuklandı

CxitP-vXAAAQzMh.jpg:large

Simdi bu olaylar genelde su sekilde oluyor , yasi kemale gelmis biri , gelip 18 den kucuk bir kizla iliskiye giriyor , bu cogunlukla ortaya bile cikmiyor ,ama cikarsa ya hukuka intikal ettiriliyor ya da aile icinde evlendiriliyor bu cocuklar

Bu surecte kucuk mucuk , aile kuruyorlar, cocuklari bile oluyor , sonra hukuka aktarildi ise , veya sonradan ihbarla filan ortaya cikarsa bu adam yargilanip hapishaneye gonderiliyor

Fakat bu kez de adalet yerini buldu denirken , iyi kotu (yanlis bir yolla da olsa) kurulmus olan o aile dagiliyor , cunku tecavuz veya isteyerek , baska adamla birlikte oldugu bilinen kadinla kimse ilgilenmiyor , cocuklariyla ya da yapa yalniz kaliyor

zaten kader vurmus , bir de parasizlik ,gecim derdi vs vuruyor .. Yani olayi kabullenmekle cezalandirilan magdur , tam buna alismisken bir de yalnizlikla ,problemlerle sinaniyor

onleyici onlemler yetersiz kalinca hangi ceza yontemi olursa olsun konuyu tam adaletle , tam cozumle sonuclandirmak malesef mumkun degil

klasik AKP cinliği.komisyonda diğer partilerin görüşüne dahi sunma sonra torba yasa ayağına son saniyede araya ekle bu maddeyi!

Simdi bu olaylar genelde su sekilde oluyor , yasi kemale gelmis biri , gelip 18 den kucuk bir kizla iliskiye giriyor , bu cogunlukla ortaya bile cikmiyor ,ama cikarsa ya hukuka intikal ettiriliyor ya da aile icinde evlendiriliyor bu cocuklar

Bu surecte kucuk mucuk , aile kuruyorlar, cocuklari bile oluyor , sonra hukuka aktarildi ise , veya sonradan ihbarla filan ortaya cikarsa bu adam yargilanip hapishaneye gonderiliyor

Fakat bu kez de adalet yerini buldu denirken , iyi kotu (yanlis bir yolla da olsa) kurulmus olan o aile dagiliyor , cunku tecavuz veya isteyerek , baska adamla birlikte oldugu bilinen kadinla kimse ilgilenmiyor , cocuklariyla ya da yapa yalniz kaliyor

zaten kader vurmus , bir de parasizlik ,gecim derdi vs vuruyor .. Yani olayi kabullenmekle cezalandirilan magdur , tam buna alismisken bir de yalnizlikla ,problemlerle sinaniyor

onleyici onlemler yetersiz kalinca hangi ceza yontemi olursa olsun konuyu tam adaletle , tam cozumle sonuclandirmak malesef mumkun degil

yasi kemale ermis birinin 18 yasindan altindaki kizla iliskiye girmesi cinsel istismardir, bu manyakca yasa tasarisinda belirtildigi gibi
sen halki egitemiyorsan, 3 cocuk istiyorum, dogum kontrolu tarihin coplugunde diyorsan sonra da bu durumun onune gecmek icin yasaya gore cinsel istismar sucu islemis adami cinsel istismar ettigi kadinla evlenirse (ne boka yariyorsa "evlenmek") serbest birakiyorsun
zekice bir uygulama gercekten de, problemi engellemek yerine yasal hale getirme amaci tasiyor. tipki fiili rejim degisikligini yasal hale getirmek gibi

Lan daha 15-20 gün önce idamı getiricez, tecavüzcüleri de asacaz demiyor muydu bunlar? Ne ara bu sapıkları damat etmeye karar vermişler!!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
kandırıldık vol747373773

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu nasıl bir skandal arkadaş. Bir insanı tecavüz etmek, hele hele bir çocuğu tecavüz etmek direkt idam sebebi olmalı bence. Memleket zaten sapık kaynıyor. Bu karardan sonra artık ülkenin dört bir köşesinden tecavüz haberleri gelirse şaşırmayın.
O haberleri biz zaten her hafta alıyoruz. Artık düzenli olarak 2-3 günde bir alırız. Bu yasaya evet diyen amiyane tabirle anonim çocuğudur.

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Buradan da mağduriyet çıkardik elhamdülillah

Binali bey de mağdur demiş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu yasayı verenler zaten "Ne olacak canım yuva kuruyoruz hayırlı bir iş yapmış oluyoruz", "18 yaşından küçükmüş bizde zaten böyle birşey mi var dinimize göre kız 13 yaşında da reşittir" diye düşünüyor. Akılları sıra ailelere, tecavüzcüye, tecavüze uğrayana yardım ediyorlar. Kızın, ailesinin namusunu kurtarıyorlar güya...

Sizin ahlaki anlayışınız, namus anlayışınız, sapkınlaştırdığınız dini anlayışlarınız batsın.

Başka hiçbir şey demeye gerek yok

Bu durumda evlenen birine Nasıl tanıştınız diye bir soru sormak küfür gibi olur herhal yaw.

Yasanin dogru olmadigina katilmakla beraber , kendime "peki cozum ne bu tip magdurlar icin" diye sorunca da verecek cevap bulamiyorum

mağdurlar için bir çözüm olmaması faillerin korunmasını yada gözetilmesini gerektirmez.

Din öğretmeni, öğrencisinin 16 yaşındaki ablasına cinsel taciz iddiasıyla tutuklandı

CxitP-vXAAAQzMh.jpg:large

Şimdi söylersem olay çok farklı noktalara gidecek ama söylemesem de olmaz. Bu adama sorsan, "ne var bunda, peygamber efendimiz de kendinden 15 yaş büyük biriyle evlenmişti" der. O yüzden bu memlekette en büyük hokkabazlıkları her şeyi dine, peygambere göre yorumlayan adamlar yapıyor.

Ensar Vakfı bunu beğendi

geçenlerde adıyaman imam hatipte de 30 öğrenci istismara uğramıştı

Dindar nesil yetiştirme adı altında başlatılan olay, temel olarak alınan kurumlarda ortaya çıkan istismarlarla elde patladı. Bu da yetmedi dinden soğuma ciddi oranda boy gösteriyor bu olaylardan sonra. Dimyata Pirince giderken evdeki bulgurdan oluyorlar.

Son düzenleme:
su mevzuyu acikliga kavusturan bir vaziyet olmus dogrusu

resized_a91c8-9b0d6328afis.jpg

fft99_mf7499712.Jpeg

geçenlerde adıyaman imam hatipte de 30 öğrenci istismara uğramıştı

Dindar nesil yetiştirme adı altında başlatılan olay, temel olarak alınan kurumlarda ortaya çıkan istismarlarla elde patladı. Bu da yetmedi dinden soğuma ciddi oranda boy gösteriyor bu olaylardan sonra. Midyat'a Pirince giderken evdeki bulgurdan oluyorlar.

Dimyat

Sinan bey ne saçmalıyorsunuz yahu sabahtan beri ?

Aralarında büyük yaş farkı olan bir çiftin evliliğinden topluma ne gibi bir fayda sağlamış olacağız. Hatta tecavüzcüsüyle evlendirerek bu kız çocuğunun ileriye yönelik yaşayacağı psikolojik bozukluğun evlilikte şiddete dönüşmeyeceği yönünde bu yasayla bir garanti mi görüyorsunuz ? Ya da bu evlilikten olacak çocukların yaşayacağı sıkıntılar ne olacak bir gün sağdan soldan gerçeği öğrendiğinde karşısındaki adamı gerçekten baba diyerek sahiplenebilecek mi ? Şahsen tecavüz sonucu doğmuş bir çocuğun biyolojik bir bağı var diye bu adama itimat etmesini mi bekleyeceğiz ?

Ben fayda var dedim mi ? Yasa dogru dedim mi ?

Cozumunuz nedir bu tip aileler veya magdurlar icin dedim cevap gelmedi , "bana ne hapisteyse , benim cocugum ortada kaldi , ben ortada kaldim , ne ailem bakiyor ne gelirim var" diyen magdureye verecek cevabiniz ne dedim , ona da cevap gelmedi

Ben fayda var dedim mi ? Yasa dogru dedim mi ?

Cozumunuz nedir bu tip aileler veya magdurlar icin dedim cevap gelmedi , "bana ne hapisteyse , benim cocugum ortada kaldi , ben ortada kaldim , ne ailem bakiyor ne gelirim var" diyen magdureye verecek cevabiniz ne dedim , ona da cevap gelmedi

sinan aynı şey senin başına gelse rahatlıkla kızını verecek misin böyle sapık bir herife yoksa adamı alnının ortasından vuracak mısın?

O zaman sosyal devletim diye ortada dolaşmayacaksın kendi vatandaşını şiddetten tecavüzden aile baskısında koruyamıyorsan tecavüzcüsüyle evlendirmeyeceksin. Bu işleri bırakıp mağdurunu savunacak psikolojik destek, eğitim, maddi güç kazanmasını sağlayacak bir sistem kuracaksın. Bu işin çözümü budur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adlı kurumun görevi budur. Toplumdaki şiddet gören kadını çocuğu erkeği korumasıdır. Yapmıyorsan kapatırsın bakanlığı milletin cebinden vergisini yemesinler. Hem insanların vergisini al bunu sağlayacağım diye hem de daha büyük sosyal patlamalara sebep ver. Toplumun bu duruma tepkisizliği bir yürüyüşe dahi çıkmaması içten içe ne kadar çürüdüğünün göstergesidir.

Geri
Üst Alt