Üye Görüşü Tek Kulvara Düşmek İyi Oldu

City Luton deplasmanında kupa maçı olmasına rağmen De Bruyne, Haaland vs oynatıyor Haaland 5 atıyor hatta, onların taraftarı böyle şeyler düşünüyor mu acaba. 3 maçla kupa kazanma şansın vardı eğer bu 3 maçtan dolayı ligi kaybedeceksen bu kadar maliyetli kadro kurmanın anlamı neydi.

Yönetime ya da hocayada bir şey demiyorum sene başı hata yapmışlardır devre arasıda bazı hataları olmuştur 1 seneyle silecek değilim tecrübe edinilmiştir en azından kötü tecrübe edindiğimiz yılda şampiyon olup bu tecrübeyi doğru kullanmak için iyi bir fırsat yaratabilmemiz lazım.

Fiziksel olarak bu sene 45 maça yaklaştık daha 11 tane lig maçı var ve süper kupa var toplamda 55+ maça çıkmış oluyoruz.

Prensipte katılıyorum ama bugün çıkan kadro şu olmalıydı

Günay
Turap Yeşilyurt Abdülkerim Berkan
Eyüp Sergio
Tete Ndombele Zaha
Vinicius

Bir sürü as oyuncu yoruldu. Barış Kaan gibi lazımoğlu lazım adamlar doksan dakika kendini paraladı. Fb karışmışken onlara moral olduk. Taraftarın havası kaçtı. Topçuların hevesi de kırılmıştır ardı ardına gelen kötü sonuçlarla. Önümüzde de kalan fikstürün en zor maçı var. Durum iyi değil maalesef

Şu an bu başlık pollyannacılık oluyor

Rahat rahat kupayı alalım diye martta falan şampiyonluğu garantilemiş olmamiz lazım bu mantıkla. Ben bunu kabul etmiyorum, tabiki takımında bilerek elendiğini dusunmuyorum. Vasata alışma bahanesidir kanımca bu tespit.

Avrupa yoruyor da kupa fazla yorucu değil Anadolu'ya seyahat etmediğin sürece. Genel olarak katılmıyorum o yüzden

Ha bu sezon için doğru. Temmuz'da açılan bir sezon, 14 Avrupa maçı, yaz ve kış transfer döneminde yapılan yapılmayan transferler fizik durumumuzun içine etti. Fb de benzer durumda.

2 Ts ve 1 muhtemel Bjk maçını kaldıracak gibi durmuyorduk o yüzden

Hurmanın takımına elenmek tabi ki sinir bozucu ama lig daha önemli ve malesef mevcut kadromuz tek kulvar için daha verimli olacak durumda sağ bek almışsın sakat oynayan adam sakat sakat idare etmeye çalışıyor 8 numaran yok gibi birşey kanatlara aldığın adamlar verimsiz geçen sezonki kerem-barış kanatlarıyla devam ediyoruz forvette icardi dışında etkili olacak adam yok kısacası 12-13 adamla götürmeye çalışıyoruz bu şartlarda tek kulvara odaklanmak en mantıklısı

Rahat rahat kupayı alalım diye martta falan şampiyonluğu garantilemiş olmamiz lazım bu mantıkla. Ben bunu kabul etmiyorum, tabiki takımında bilerek elendiğini dusunmuyorum. Vasata alışma bahanesidir kanımca bu tespit.
Bilerek elenecek olsak genç ağırlıklı çıkardık as ağırlıklı 11 çıkmazdık geçen sene bu zamanlardaki kadroya bakınca bir tek sol bek eksik + 5 tane taş gibi rotasyonda adam vardı

Bu sene bakınca sağ bek eksik + rotasyonda en fazla 1-2 adam var.

Bilerek elenecek olsak genç ağırlıklı çıkardık as ağırlıklı 11 çıkmazdık geçen sene bu zamanlardaki kadroya bakınca bir tek sol bek eksik + 5 tane taş gibi rotasyonda adam vardı

Bu sene bakınca sağ bek eksik + rotasyonda en fazla 1-2 adam var.
Aynı şeyi söylüyoruz, bilerek elenme değil, yetememe durumu söz konusu.

Ama bu kabul edilebilir, teselli bulunabilir bir durum degil

Hem avrupadan hem kupadan çok berbat ve rezil şekilde elendik.
Umarım şampiyon olmasak bile ligde iyi mücadele ederek bitiririz.
Bir karakter eksikliği var

Siz bu topçuları robot sanıyorsunuz herhalde. Büyük özgüven kaybıdır bu kadar beklentili sezonda tek kulvara düşmek.

kazanmak gibi kaybetmekte alışkanlıktır madem tek kulvar iyi baştan çıkar elenirsin oyuncularda bol bol dinlenir.
Sorun burada zaten Antalya maçında takımın perti çıktı 72 saat geçti yine perti çıktı ve 72 saat sonra beşiktaş maçı var.

Bu maç ilk 11 oyuncularını dinlendirmek zorundaydık umarım ligdeki beşiktaş maçına yansımaz.

Takım rotasyon olarak Avrupa Maçları'nı kaldırmazdı orası ayrı da Ziraat Türkiye Kupasıyla Lig'de de bence idare edilecek 1 kadromuz var elenmek hiçte iyi olmadı bence..

Hayır...Kadro yapın sağlam olursa, her kulvarda sonuna kadar gitmek istemeyecek kişinin taraftarlığı sorgulanır. Sorun tam da burada işte; mesela sezon başında talibi çıksa ve kendisi de gitmek istese gönderileceğini bildiğimiz Barış Alper takımı sırtlamasa, şu an lig için de karalar bağlamış durumda olabilirdik. Peki onca maliyetle alınıp umut bağlanmış Tete, Zaha, Ndombele, Ziyech dörtlüsü, üzerine Oliveira bu halde iken kadro yapımızın sağlam olduğunu söyleyebilir misin?..

Takım rotasyon olarak Avrupa Maçları'nı kaldırmazdı orası ayrı da Ziraat Türkiye Kupasıyla Lig'de de bence idare edilecek 1 kadromuz var elenmek hiçte iyi olmadı bence..
Mertens 37 yaşında o olmadığı maçlarda takım bitiyor 2 tane Trabzon maçı sakatlık riski doğurabilirdi rotasyon yapsak Zaha, Tete, Ndombele, Viniscius boşu boşuna takımdaki diğer oyuncular yorulmuş olacaktı bu adamların enerjisiyle bizim takımın Trabzon'a karşı turu geçmesi düşük ihtimaldi.

Hayır...Kadro yapın sağlam olursa, her kulvarda sonuna kadar gitmek istemeyecek kişinin taraftarlığı sorgulanır. Sorun tam da burada işte; mesela sezon başında talibi çıksa ve kendisi de gitmek istese gönderileceğini bildiğimiz Barış Alper takımı sırtlamasa, şu an lig için de karalar bağlamış durumda olabilirdik. Peki onca maliyetle alınıp umut bağlanmış Tete, Zaha, Ndombele, Ziyech dörtlüsü, üzerine Oliveira bu halde iken kadro yapımızın sağlam olduğunu söyleyebilir misin?..
Diyemem. Demem hatta. Sebebini sorumlusunu arar, bulursam hesap sorarım diyorum renkdaş.

Elendiğimiz iyi oldu dediğin anda herşeyi halının altına süpürmüş olursun diyorum.

Geri
Üst Alt