Tek Kurtuluşumuz Terim mi?

Cevap: Tek Kurtuluşumuz TERİM

Ne Fatih Terim'i ya? Galatasaray'in sorunu teknik direktor mu? Kesinlikle hayir. Bulmusuz Rijkaard gibi hocayi, begenmiyoruz. Adam ne yapsin, elinde kalitesiz orta saha olunca bundan fazlasi olmayacak tabi ki.

Aslina bakilirsa Terim'in gelmesi Rijkaard'in kurtulusu olur, bizim degil. Adam omrunde bu kadar dert gormemistir. Saclari beyazladi burda be. Benim anlamadigim hadi genc gelecek vadeden yabanci futbolculari alamiyorsun, kontenjan diyorsun, peki genc Turkleri neden almiyorsun?Tabi, bu da Rijkaard'in sucu olmali.

Fatih Terim gelse degisecek. Nereye degisiyor. Adamlar yasina bakmadan Turk oyuncularin kontratinin bitmesini bekliiyor. O zaman oyuncu aliyorlar. Bu gun sozlesmesi bitse Yusuf Simsek'i bile alirlar. O derece.

Mesela FB, bir ara ligde 6. falan olmustu. Ertesi yil kadroda koklu degisiklige gittiler. Butun goze batan genc oyuncular toplandi. U21'in neredeyse butun oyuncularini aldilar.

Gecen sezon ucuncu, bir onceki sezon besinci olmusuz. Bizde ise tik yok. Hala Baris, hala Sarp, hala yaslanmis Ayhan, alternatif bile yok. Sonra da gecip diyoruz ki, Fatih Terim gelsin. Nereye geliyor?

Galatasaray taraftari Fenerbahce taraftari degil gercek ortadayken kendini tatmin icin baska sebepler arasin. Galatasaray taraftari kandirilmaya musait taraftar degil. Bu gun yaptigin guzel is icin destek verir. Bu su anlama gelmez ki, yaptigin hataya boyun eysin. Sabretsin.

Fener taraftari gibi "ama bu adam insaat yapiyor, destek verelim" demez bu taraftar. Hata Rijkaard'da degilken, Rijkaard'i suclu ilan edecek kadar kor degil bu taraftar. Bu gun destek veren Galatasaray taraftari, yarin yapilacak yanlis iste Ali Sami Yen'de oyle "Istifa" diye bagirir ki, ortada desibel rekoru falan kalmaz.

değil ki fatih terimin gelmesi ben yönetim bile değişse yine rijkaard la çalışılması taraftarıyım..arkadaşlar 4-4-2 diye tutturuyorsunuz ama bu adam sistem adamı,bu eleman barçadaykende böyledi hala da böyle,bu yüzden ona niye 4-4-2 ye dönmüyorsun diye sitem edeceğinize bence yönetime yüklenin neden uygun adam almıyorsunuz 2 senedir diye..

değil ki fatih terimin gelmesi ben yönetim bile değişse yine rijkaard la çalışılması taraftarıyım..arkadaşlar 4-4-2 diye tutturuyorsunuz ama bu adam sistem adamı,bu eleman barçadaykende böyledi hala da böyle,bu yüzden ona niye 4-4-2 ye dönmüyorsun diye sitem edeceğinize bence yönetime yüklenin neden uygun adam almıyorsunuz 2 senedir diye..

Bu taraftar cok garip ya. Hem transfer yapilmadi diyor hem de Rijkaard takimi oynatamiyor diyor. Yahu sen transfer yapilmadi diyerek takimin yetersiz oldugunu kabul etmissin, Rijkaard'a yuklenmek diye. Renktas Insallah, dedigin gibi bu yil yonetim degisse bile Rijkaard takimda kalir.

bende bir rijkardçıyım ama rijkard için gitmesi daha iyi olur terim gelir adnan sezgin gibiler futboldan elini çeker.

Terim'in gelecek olması gibi bir ihtimali dillendirmek dahi iflasımızın resmidir. Spor kültürüne,fair-play değerlerine saygısı olan; gelecek kuşaklara bir nebze daha iyileşmiş bir düşünsel ortam bırakmak isteyen biri Fatih Terim'i nasıl tekrar ister? Unutmayın (o bile çok makbul değildi ya neyse) 2000 deki terim çoktan öldü. Floransa'dan Milano'ya giderken öldü, namazı Milano'da kılındı. Geriye kalansa huysuz, bencil, agresif, saygısız bir zombi. Eksik olsun çirkef futbolu, gölge etmesin yeter.

Aklıbaşında hiçbir taraftar bunun gerçekleşmesini istemez ama böyle bir konu açılması insanı işkillendiriyor.

Acaba yönetimle Terim kapalı kapılar ardında böyle bir değişimin anlaşmasını mı yaptılar. Yönetimin bu seneki pervasız tutumu Rijkaard'ın tazminat ödenmeden gönderilip yerine Terim'in getirilmesi için mi bilemiyorum...Transfer süreci bütün can sıkıcılığıyla sona yaklaşırken dilerim bu tür olaylar yaşamayız...Terim mazide güzel bırakalım güzel olduğu yerde kalsın...

Terim dönemi Galatasaray'da kapanmıştır.

Nitekim kendisi milli takımda da başarısız oldu.

Teknik direktörden yana sıkıntımız yok.

Bize iyi oyuncular lazım.

Yönetim Basiretsiz,Beceriksiz eldeki futbolcularda kabiliyetsiz diye suç hocanınmı oluyor?

Bizim hoca sıkıntımız yok

Abdullah AVCI da uçurur bu takımı. İlla Terim dedik diye Herkes Terime takılmasın.

Rijkaard bu şartlarda bu takıma bişi vermez. Rijkaard tarzı hocalar klas adamlarla iyi oynar ancak.

Abdullah AVCI ve Terim gibiler ise elindekinin maksimumum almaya çalışır.

Abdullah AVCI da uçurur bu takımı. İlla Terim dedik diye Herkes Terime takılmasın.

Rijkaard bu şartlarda bu takıma bişi vermez. Rijkaard tarzı hocalar klas adamlarla iyi oynar ancak.

Tamam.

Yok öyle bir Dünya...Futbol her zaman ve heryerde iyi oyuncularla oynanırsa futboldur...

bizi bu hale getiren terim kendi egoları yüzünden şl şampiyonluğundan olduk takım dağıldı kendide dağıldı zaten

Terim dönemi Galatasaray'da kapanmıştır.

Nitekim kendisi milli takımda da başarısız oldu.

Teknik direktörden yana sıkıntımız yok.

Bize iyi oyuncular lazım.

F.Terim milli takımda başarısız olduğu felan da yok abartmayın. Sanki milli takım her turnuvaya gidip yarı final felan oynuyo. Adam euro 2008 de 3 ü yaptı. 2010 a da gidemedik. Sonra istifa etti çekip gitti. Tazminat almak için kovmalarını beklemedi.

Başarılı olunca Fatih Terim yaptı, başarısız olunca takım gidemedi.

Bu yönetimin 2 seneden beri ne kadar iş bilmez olduğunu yazıyorum..İyice nefret ettirdiler kendilerinden...

Yok projeymiş,yok birleşmeymiş,yok stadmış hepsi palavra..Stad bile bu dönemde geçikmeye uğradı ve sonunda tokiye bıraktılar.(ben başkan olsaydımda zaten toki yapacaktı.)...Proje diye diyede Yiğit Şardanı ilah yaptılar..Elde var koca bir 0..Neymiş projeler Gs bonus,Gsmobil diğer büyük takımlarada uygulanan müthiş projeler..Sanki bu yönetim bulmuşta çıkartmış projeleri..Bider gökten zembille inmiş müthiş bir proje var şirketlerin birleşmesi.Zaten bu yönetim olmasa bunların hiç biri olmazdı..

Adnan Polat

Mehmet Helvacı

Yiğit Şardan

Adnan Sezgin

İlk önce bu işi bir hobi niyetiyle yapan kişiler gidecek..Parçalı formayı giydirmekten çekinmeyen,Ülker-Cafecrawn durumunu hazmedemeyecek kadar Galatasaraylı olan insanlar gelicek..

Ondan sonrada gerçeklerden bi haber olup bu klübün efsanelerine sallayanlar,Adnan Polat fanatizmliğiyle yok olup gidecekler..

Frank Rijkaard bana göre çok kötü bir teknik drektördür.Olaya sadece saha içi oyunu, taktiği olarak bakmayacaksın.Saha dışı konuşmalar,vücut dili,oyuncularla ilşkiler falan..Barcelona onun için çok büyük şanstır..

Gelelim sisteme..Biz Terim dönemimdeyken hiç pas yapmıyorduk heleki kanat akınlarını hiç beceremiyorduk öyle mi..

Gaz futboluymuş bunuda duydukya bravo..

Sistem mistem palavra,Alırsın akıllı,oyun bilgisi iyi olan oyuncuları onlar sana 4-3-3 de oynar 4-4-2 de oynar,4-5-1 de oynar...Alt yapıdada bütün sistemleri öğretirsin...Zaten hepsi birbiriyle bağlantılı...

Evet Rijkaarda verceksin Rosickiyi,Ladesmayı,Songu 4-3-3 oynatacak..Terime ikinci döneminde geldiğinde Kimse Rosicki verilsin,Ladesma verilsin,Song verilsin demiyordu ama..30 tane adam gitmiş gelmiş..Önce bakın bakalım kaç tanesi bonservisiyle gelmiş...

Tek kurtuluşumuz Terim diye birşey olamaz....Tek kurtuluşumuz Genel kurulun hatta seçilecek başkanın ahbap,dost ilişkisiyle değil,sözde değil gerçek anlamda Galatasaraya son derece bağlı nitelikli,zeki,mantıklı , medyaya ve rakiplere gerekli olduğu zaman gözdağı verebilecek bir yönetim...

Ve bu insanların atacağı futbol bilgisi ,zekası üst düzey olan profesyoneller...(bu profesyonellerde iyi bir Galatasaraylı olursa çok daha iyi olur..)

Evet Rijkaard çok kötü teknik direktör, öyle kötü kötü ki Rivaldo'lu,Kluivert'lı,Overmars'lı şampiyon olamayan Barcelona'yı alıp değiştirmiş bugünkü total futbol felsefesini uygulamış. Euro 2000'De tarihin en iyi Hollanda'sı nı kurmuş oynatmış. Çok kötü teknik direktörsün Rijkaard gözüm görmesin seni.Barcelona'yı ben de şampiyon yaparım.

Bir an konuyu açan Semik Taşar adlı arkadaşı Semih Yüksel ile karıştırdım.Neler neler düşnmüştüm.:D:DNeyse ki korktuğum çıkmadı.Oruçluyuz ya, cidden kafaya vuruyormuş.Konuyu açan arkadaşınkine nasıl bir vuruş yapmış oruç, düşünemiyorum.

Bir an konuyu açan Semik Taşar adlı arkadaşı Semih Yüksel ile karıştırdım.Neler neler düşnmüştüm.:D:DNeyse ki korktuğum çıkmadı.Oruçluyuz ya, cidden kafaya vuruyormuş.Konuyu açan arkadaşınkine nasıl bir vuruş yapmış oruç, düşünemiyorum.

Oruç tutmuyorum ama eğer Rijkaard şu kadroya 3 pas yaptıramıyorsa suçu kendinde arayacak. Tamam kapasitemiz belki sınırlı ama Sivas gibi Ayhan - M.Sarp gibi adamlardan dahi berbat ve kalitesiz orta sahası defansı olan takıma dahi 30 dk futbol oyyatamıyorsa kusura bakmasın. Destek orada biter.

Geri
Üst Alt