Teknoloji ile İlgili Soru ve Sorunlar

Selamlar Forum ademleri,

Son zamanlarda salona 75 inç bir TV alma hissiyatim oluştu. Ama bütçem en fazla 45000. Qled ve crystal UHD 4k modellere bakıyorum.

Axen, onvo, Profilo LG ve Samsung'un bazi modelleri isteklerimi karsiliyor. Ama tam bir karar veremedim.

Aradığım Tv'de en önemli ozellik fiyatına göre en iyi panele sahip olan ve bütçemi aşmayan bir model olması. Yani onu alacagima oled qned falan alırım diyemem. Ya da 10 daha köy filips ambilight zimbirtili olsun 120 Hz olsun dertlerim yok.

İsletim sisteminden de bir beklentim yok. Tvyi mümkünse kendi sistemiyle kullanırım yoksa Xiaomi tvbox 3 var onu kullanıyorum zaten onu bağlarım.

Bu bağlamda en iyi seçenek hangisi olur?

-Butce Max 45
-75 Inc
-mumkunse HDR +
- mümkünse Va değil IPS panel
- gece gibi siyah, oyun akıcılığı, zuper ses gibi dertlerim yok.

Selamlar Forum ademleri,

Son zamanlarda salona 75 inç bir TV alma hissiyatim oluştu. Ama bütçem en fazla 45000. Qled ve crystal UHD 4k modellere bakıyorum.

Axen, onvo, Profilo LG ve Samsung'un bazi modelleri isteklerimi karsiliyor. Ama tam bir karar veremedim.

Aradığım Tv'de en önemli ozellik fiyatına göre en iyi panele sahip olan ve bütçemi aşmayan bir model olması. Yani onu alacagima oled qned falan alırım diyemem. Ya da 10 daha köy filips ambilight zimbirtili olsun 120 Hz olsun dertlerim yok.

İsletim sisteminden de bir beklentim yok. Tvyi mümkünse kendi sistemiyle kullanırım yoksa Xiaomi tvbox 3 var onu kullanıyorum zaten onu bağlarım.

Bu bağlamda en iyi seçenek hangisi olur?

-Butce Max 45
-75 Inc
-mumkunse HDR +
- mümkünse Va değil IPS panel
- gece gibi siyah, oyun akıcılığı, zuper ses gibi dertlerim yok.
Abi çok anladığım yok bu işlerden ama öyle simsiyah olsun, cart curt Hertz hızında olsun derdin yoksa LG'nin QNED'lerine falan bakabilirsin. Ben geçen ay bir tane aldım LG'nin 75 inçlerinden QNED. Gayet güzel alet. Konuşma özelliğini pek kullanamadım, çok haşır neşir olmadığım için ama özellikle bir ekran renk profil ayarı falan çekersen (mesela Spor ayarı bayağı değiştiriyor) gayet sinematik şekilde izliyorsun maçları, filmleri.

Yalnız benim aldığım tv 55 bin civarıydı sanırım, 45 bin TL için farklı markaları bir zorlamak gerekebilir. 45 bin OLED için zaten tahmin ediyorum yetmez, yetse de 75 inçe yetmez. Çok da gerekli değil hani.

forum olarak hackerlik islerine kafa yorsak hep beraber ve galatasaray domain'li bir emaile erisim saglayabilirsek belki yaz transfer dönemini kurtarabiliriz bir kaç futbolcuya mantıklı teklifler götürürsek mail üzeri

alienware laptop icin hangi thermal paste onerirsiniz arkadaslar?

alienware laptop icin hangi thermal paste onerirsiniz arkadaslar?

alienware'de element31 var zaten heis 5 yıldan fln önce paste değişimi istemez, çok abuk bi şekilde kullanmadı isen makineyi
kesin repaste gerekiosa direkt dell servise götür, veya ara gelip yapsınlar
sıvı metal değişimi biraz ekipman/expertiz gerektiriyor, makineyi mahvedebilirsin istemeden

eski bi modelse honeywell ptm7950
karbon olarak thermalright tf8 (görece daha kısa süre gider ama daha ii perf)

Son düzenleme:
alienware'de element31 var zaten heis 5 yıldan fln önce paste değişimi istemez, çok abuk bi şekilde kullanmadı isen makineyi
kesin repaste gerekiosa direkt dell servise götür, veya ara gelip yapsınlar
sıvı metal değişimi biraz ekipman/expertiz gerektiriyor, makineyi mahvedebilirsin istemeden

eski bi modelse honeywell ptm7950
karbon olarak thermalright tf8 (görece daha kısa süre gider ama daha ii perf)
Valla işlemci 100 derece altına düşmüyor bariz throttle oluyor masaüstünde bile her daim 80 üstünde ilk sahibi ben değilim o yüzden bilemiyorum nasıl kullanıldı ama 3 senelik falan bir laptop batarya 72/82k mwh çok kötü durumda değil

Burda bilgisayar dükkanları var birisi corsair macunu kullanıyorum dedi genelde macunlar arasında pek bir fark olmuyor diye biliyorum 1-2 derece oynuyor ama ömürleri değişiyor

Dell arar sorarım ama servis ücretine bakmam lazım pahalı gelebilir

Valla işlemci 100 derece altına düşmüyor bariz throttle oluyor masaüstünde bile her daim 80 üstünde ilk sahibi ben değilim o yüzden bilemiyorum nasıl kullanıldı ama 3 senelik falan bir laptop batarya 72/82k mwh çok kötü durumda değil

Burda bilgisayar dükkanları var birisi corsair macunu kullanıyorum dedi genelde macunlar arasında pek bir fark olmuyor diye biliyorum 1-2 derece oynuyor ama ömürleri değişiyor

Dell arar sorarım ama servis ücretine bakmam lazım pahalı gelebilir

silikon/seramik paste olmaz alienware'e heis
galyum-silikon ya da benzer bi sıvı metal olması gerek. sökmesi de uygulaması da biraz farklı, köşebucak yerlere götürme makineyi

dell servis ücret istemior sen ara gelip yaparlar hemen

silikon/seramik paste olmaz alienware'e heis
galyum-silikon ya da benzer bi sıvı metal olması gerek. sökmesi de uygulaması da biraz farklı, köşebucak yerlere götürme makineyi

dell servis ücret istemior sen ara gelip yaparlar hemen
Birkaç yere sordum çoğu corsair macun kullanıyor

hiç tawsiye etmem heis

en temizi dell'i aramak
Ya bu dell de burada taşeronlarla çalışıyor muhtemelen. Düzgün bir telefon numaraları da yok adamların yarın bakarım

Bu element 31 dedikleri hybrid macun hakkında da yorumlar hiç iyi değil sökmesi de belaymış bakalım ne diyecekler

Reddit de biri dell uğraşmak istemiyor anakart sökğlmeai gerekir falan deyip başlarından savmış işte muhtemelen işin ehli adamlar çalışmıyor

Ya bu dell de burada taşeronlarla çalışıyor muhtemelen. Düzgün bir telefon numaraları da yok adamların yarın bakarım

Bu element 31 dedikleri hybrid macun hakkında da yorumlar hiç iyi değil sökmesi de belaymış bakalım ne diyecekler

Reddit de biri dell uğraşmak istemiyor anakart sökğlmeai gerekir falan deyip başlarından savmış işte muhtemelen işin ehli adamlar çalışmıyor

ewet heis galyum-silikon o
sökmek/uygulamak zor, köşebaşı elektronikçiler 95% ihtimalle gebertirler makineyi

redditi salla direkt ara sen dell'i

Geri
Üst Alt