Telegol l TV8 (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Hedef Futbol ve Telegol l Kanaltürk

maa nin dönmesi demek, biran önce karar cikmasi demek.

maa düsürmemek icin ugrasir ama uefa begenmezse maa nin fenere verdigi cezayi, "olmaz" der.

yani play off öncesi kesin karar cikar, iyi yada kötü.

Evet öyle olur,küme düşürme olmaz.Ama puan silme cezası hemen uygulanabilir bu manada. Küme düşürmeyi unutun bence.

58 madde ne diyor : sike yapan kume dusecek..

sifir toleransli uefa: eh tamam, -25 puana raziyim.

abi bu nasil mantik, vallahi anliyamiyorum ya....

58 madde ne diyor : sike yapan kume dusecek..

sifir toleransli uefa: eh tamam, -25 puana raziyim.

abi bu nasil mantik, vallahi anliyamiyorum ya....

58. maddeyi değiştirecekler bu defa MAA gelirse. Bu defa kesin değişir gibi.Böyle olunca olur.

Yalniz bu 32.Gun'deki itiraflardan sonra puan silme olayi halen gerceklesebilirmi pek ihtimal vermiyorum buna cunku MAA ayni zamanda bu konusmalar (UEFA ile olan pazarlik) basina yansidigi anda hem UEFA hemde tff tarafindan yalanlanacagini soylemisti..Bu saat'den sonra UEFA bunu kabul edermi emin degilim ama iste ..

Abi yazılı kağıt vermiş UEFA MAA'ya bizim yönetim illa yazılı kağıt istemişti hatırlarsan MAA almış bu kağıdı UEFA'dan ve kulüpler birliği toplantısında ortaya koymuşlar buyrun yazılı kağıt demişler

Uefa hem soruşturma devam ederken 58. Madde değişmesin diyor..

Hem de 1 defalık değiştirirsin de diyor.

ligden düşürülmüştü. fakat tahkim kurulu tarafından düşme cezası kaldırıldı ve lige eksi puanla başlamasına karar verildi. yani bu takım küme düşmedi.

bunun üzerine uefa'nın avrupa kupalarına katılmasında sakınca görmeyeceği düşünülüyordu. fakat öyle olmadı.

uefa tarafından 5 yıl boyunca avrupa kupalarından men edildi. şöyle ki, önümüzdeki 3 yıl boyunca avrupa kupalarına katılamayacak. fakat, 5 yıl içerisinde ligindeki sıralamasına göre avrupa kupalarına 4 defa katılma hakkı kazanırsa, 5 yılı beklemesine gerek kalmadan 4. yıl turnuvalara katılabilecek. böyle de ilginç bir cezası var.

peki, küme düşmediği halde niçin böyle "uzun" bir ceza aldı?

uefa, avrupa kupalarına katılacak takımlara; "şike ve şaibeye karışmadıklarına dair" bir belge imzalatıyor. bu belgeyi imzalayan takım, herhangi bir şekilde şike/şaibe olaylarına karışmadığını bildirmiş oluyor. fakat, daha sonra bu ortaya çıkarsa, imzaladığı belge yüzünden "uefa'yı aldatmaya yönelik" davranış sergilemiş sayılıyor. yani volou'nun suçu, şike yaptığını inkar ederek uefa'yı aldatmak.

bizim takımlarımız da aynı belgelerin altına imza attılar. bu şike soruşturması sonucunda küme düşme/düşmeme kararlarından bağımsız olarak şike/teşvik olaylarına karıştıkları ortaya çıkarsa, ister küme düşsünler, ister puanları silinsin farketmeksizin uefa organizasyonlarından men edilecekler. yani, fenerbahçe veya beşiktaş klüplerinin şike/teşvik suçlamaları sonucu alacağı "herhangi" bir ceza, onları avrupa'dan siliyor.

(anafor, 11.08.2011 16:15)

UEFA hep aynı taktiği uyguluyor; uzun uzun karmaşık cümleler,bir iki okumakla anladığınla bir adım atarsan o cümlelerle senin sonunu hazırlıyor.

Olay net arkadaşlar Federasyon Fb yi kim gelirse gelsin asla ve asla düşüremez.Ama banko eksi puan alıcak play off öncesi.Ondan sonrada Cas davası Mayıs'ta nihailenecek ve Uefa disiplin soruşturması açıcak işte bu noktada küme düşme cezasıda geçte olsa gelicek ve Fb yi bulacak!

Evet öyle olur,küme düşürme olmaz.Ama puan silme cezası hemen uygulanabilir bu manada. Küme düşürmeyi unutun bence.

ben beklemiyorum küme düsme ama diger ynadan uefa nin isi belli olmaz diyorum iste.

fenere maa eksi 30 verir, fener kümede kalir ama uefa yunanistanda bu oldu, isvicrede bu oldu, polonyada bu oldu, senin verdigin ceza saka gibi, bunu kabul edemeyiz derse, iste o zaman kesin düser fb.

ne maa, nede baskasi birsey yapamaz

ama uefa isin üstüne gitmezse, eksi 30 ok dir derse, bilemicegim.

dedigim gibi, uefa ama kolay kolay brakmaz bu isi

cunku brakirsa, küme düsmüs takimlar vs uefaya saldirir

UEFA küme düşüremez yetkisi yok buna bu yönde tavsiye vermiş olabilir tehtit etmiş olabilir ama bunu UEFA'nın yaptığını kağıt üzerinde kimse ispat edemez

Ben anlayacağımı anladım.Olay çok net Tahkim kararı felan nihai karar olamıyor.Çünkü Uefa ; milli takımlardan girip,diğer külüp takımlarından çıkararak kendi istediği kararı Federasyona bir güzel aldırtıyor!

58. maddeyi değiştirecekler bu defa MAA gelirse. Bu defa kesin değişir gibi.Böyle olunca olur.

o madde degisecek ama bu oyun oynanirken degil, mac bittikten sonra.

uefa asla ama asla degistirme demis iste, hatali, tamam ama simdi olmaz demis.

cezalar aciklandiktan sonra madde kesin degisiyor

uefa ve fifaya göre yapilacak

Ben anlayacağımı anladım.Olay çok net Tahkim kararı felan nihai karar olamıyor.Çünkü Uefa ; milli takımlardan girip,diğer külüp takımlarından çıkararak kendi istediği kararı Federasyona bir güzel aldırtıyor!

Tamam kesinlikle doğru bu bizimkiler pazarlığı yapmış eksi puanda anlaşmış yazılı kağıdı almış eksi puanlar gelir konu kapanır yaw bu tartışmanın başlangıç noktası valounun tazminat davasıydı nerelere geldi :)

eziklerin son açıklamalarıda bu yönde değişmesini istiyorlar bunlar yine aralarında anlaştılar istifa et sürec uzasın puan silmeye herkes razı olsun diye baksanıza Erman bile puan silmeye başarı diyor.

Yazılı kağıt falan hikaye hemende inanılıyor MAA ya. Yazılı kağıt olsa o gün eksi puan işlemi uygulamaya konurdu.

Tamam kesinlikle doğru bu bizimkiler pazarlığı yapmış eksi puanda anlaşmış yazılı kağıdı almış eksi puanlar gelir konu kapanır yaw bu tartışmanın başlangıç noktası valounun tazminat davasıydı nerelere geldi :)

:) Uefa'nın aylar önce gönderdiği bir yazıyı Kısmet Erkiner'in yorumundan sonra anlayabildiğimizi varsayarsak,şuan o ellerindeki yazılı puan silme mevzuatını da anca Uefa'nın Fb yi düşürdüğünde anlama fırsatı yakalarız gibime geliyor :)

:) Uefa'nın aylar önce gönderdiği bir yazıyı Kısmet Erkiner'in yorumundan sonra anlayabildiğimizi varsayarsak,şuan o ellerindeki yazılı puan silme mevzuatını da anca Uefa'nın Fb yi düşürdüğünde anlama fırsatı yakalarız gibime geliyor :)

ahahaha orasıda meçhul valla :)

Vay arkadaş. Şike yapan adamın kupası da alınır küme de düşürülür lamı cimi yok. En azından biz bu şekilde düşünelim yoksa bizim de beynimizi yıkayacaklar. Lanet olsun yahu insanların değer yargısı kalmamış bu nedir?

Yazılı kağıt falan hikaye hemende inanılıyor MAA ya. Yazılı kağıt olsa o gün eksi puan işlemi uygulamaya konurdu.

UEFA'nın şartları var 1. genel kurulun bu kararı çıkarması 2. puan cezalarının ufak tefek olmaması

bunlar genel kuruldan geçiremediler ki

2. defa oylanmasına UEFA izin verirmi sizce?

Yarın Fifa yetkilisi gelsede ..Spor Bakanıyla görüşse.

Olan beşiktaş'a oldu tüpçüden kurtulucaklardı nerdeyse çok yaklaşmışlardı :)

UEFA'nın şartları var 1. genel kurulun bu kararı çıkarması 2. puan cezalarının ufak tefek olmaması

bunlar genel kuruldan geçiremediler ki

Genel Kurul,Federasyon'un kendi ayağına nasıl kurşun sıktığının uygulamalı curcunasıydı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt