Umut Şimşek
Büyük Kaptan
- 21 Haziran 2012
- 25.365
- 21.341
- 2.238
bu kadar kolaysa atın yabancı sınırını
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ulkenin "Futbol Direktoru", "yerli futbolcularin gelismesi icin rekabet gerekli, yabanci yasagini kaldirin" dese, federasyon kaldirmayacak mi? Ama o bunu demiyor, her soruldugunda kem kum ediyor, "kaldirilsin" dememek icin, kendisini besleyen efendilerini uzmemek icin kiviriyor da kiviriyor.
Fatih Terim Galatasaray´da calisirken, aynen böyle dedi "Yabanci siniri antrenörleri ilgilendirir. Tartisip, anlasip hep beraber sonuca varilmasi gerekiyor"... Su an Fatih Terim aynen bunu uyguladi, hocalari topladi ve fikirlerini aldi. Yabanci sinirini kisitlayan ne Fenerbahce nede Demirören, bu olaya zamaninda müdahale eden hükümet oldu. Fatih Terim su an ancak fikir belirtebilir. Fatih Hoca´ya kalsa yabanci siniri diye birsey kalmaz zaten. Adam 6 senedir kalksin diyor, rekabet ortami Milli Takima daha cok fayda saglayacagini söylüyor.
Beni 6 senedir dedigi degil simdi dedigi ve yaptigi ilgilendirir.
Milli takimin basina gectiginden beri bu soru defalarca kameralar onunde kendisine soruldu, 1 kere dahi acik acik "kaldirilmasini istiyorum" demedi. Hep lafi kivirdi, "ben eskiden nasil dusunuyorduysam simdi de oyle dusunuyorum", "yasak olmasin demiyorum, ama olsun da demiyorum" dedi, politikacilar gibi konustu, soruya duz cevap vermek yerine kivirdi da kivirdi.
Bu ulkede kafasi calisan herkes biliyor su haliyle yabanci yasaginin futbola yarar degil zarar verdigini. "Futbol Direktoruyum" diyor, milli seferberlik baslatmaktan, hamle yapmaktan, programlardan bahsediyor. Neymis efendim ayin futbolcusu mu ne sececeklermis, bilmemne yapacaklarmis da, su bu. Sen madem o zaman bunun gibi ciddi problemlerle iligili program yapsana boyle abuk sabuk seylerle ugrasacagina, niye yapmiyorsun?
Cik madem "futbol direktoru"sun, de ki "yabanci siniri cok ciddi bir sorun, bu konuyu oncelik haline getirdik, bir program yaptik", Almanya'daki gibi kluplere altyapi yukumlulukleri getir mesela, yabanciyi da serbest birak. Sen "bizim basarili olmamiz icin bu lazim" dersen basinin, kameralarin onunde, Demiroren cikip "hayir, bizim futbol direktorumuz bu isten anlamaz, degistirmeyecegiz" mi diyecek? Diyemez, ama belki kizar Fatih'e "neden boyle yaptin, beni zor duruma dusurdun guzelim" der, Faith de onu uzmek istemez, ondan yapmiyor herhalde.
Ulan kebapçı
Terim'in kurallardan haberi yok. 5 sene Türkiye'de futbol oynamis yabancilar belirli sartlar yerine getirilirse türk pasaportu alabiliyorlar. Terim sadece hayal kuruyor, Niasse ve Donk'un yerli olma ihtimali yok.
Bu arada su adam milli takima alinir yakinda. Türk pasaportu var.
Rafael Marques - Spielerprofil - transfermarkt.de
5 sene ve daha fazla ülkede top oynayan adamlar türk pasaportu alabiliyor demistim. Buna göre hemen listeyi hazirladim. Türk pasaportu alabilecek adamlar sunlar:
Isaac Promise - Milli takimda oynayamaz
Bobo - oynayabilir
Jerry Akaminko - Milli takimda oynayamaz
Ante Kulusic - oynayabilir
Zydrunas Karcemarskas - Milli takimda oynayamaz
Marek Sapara - milli takimda oynayamaz
Gustavo Colman - oynayabilir
Tomas Sivok - milli takimda oynayamaz
Filip Holosko - milli takimda oynayamaz
Cristian Baroni - oynayabilir
Not: Batalla da türk liginde kalsa pasaportu alma ihtimali vardi. Artik ülkemizi terk ettigi icin o ihtimal ortadan kalkti.
Yani türk pasaportunu alip milli takimda oynayabilecek sadece 4 tane oyuncu var.
Bunlarda nekadar faydali olabilir orasini bilemem.