Şu anki takım Türkiye Ligi için çok kaliteli futbolculardan oluşuyor. Kadrodan dem vurmak cidden komik olmuş.
Bu kadroyu beğenmiyorsan Türkiye’deki hangi kadroyu beğeniyorsun? Açık ara en iyi kadro bizde. Buna rağmen büyük puan kayıpları yaptın. Bir tane öz eleştiri yapmadın. Senden tek duyduğum şey bazı oyunculara gereğinden fazla güvendiğindi ama sonra aynı oyuncularla maçlara çıkmaya devam ettin. Çok güvendim dediğin adam Adem Büyük mü yoksa Taylan mı?
Ayrıca bizde oyuncular geç geldi de, diğer takımlar transferi Haziran başında mı bitirdiler? Samimi olalım.
Şu anda lig lideri Alanyaspor’un orta sahasında beğenmeyip yolladığımız Ceyhun var. Sende Nzonzi var. İnsaf.
Beğenmediğimiz Mariano ve Nagatomo da bu ligin çok üzerinde bekler. Caner’i mi, Gökhan’ı mı İsla’yı mı Hasan’ı mı tercih edersiniz? Biraz gerçekçi olalım. Nzonzi bu ligdeki en iyi oyuncu benim görüşüme göre. Andone iyi bir forvet. Emre Mor çok etkili bir kanat ama sen kullanmıyorsun. Seri son maç haricinde iyiydi. Bir maçta daha çok pas hatası yapmıştı ama genel görüntüde Belhanda’dan çok daha iyi. Sık sık oynaması lazım. Sen onu zaten iyi oynadığı maçtan sonra tribüne gönderip kendine güvenini ve maç ritmini sıfırladın. Formayı adaletli dağıtmadın.
Oyuncuları hazırlayamadın. Haftalar geçti, takımda defansif ve ofansif sıkıntılar aynen devam ediyor. Organize yaptığımız tek şey yok. Kaliteli oyuncular ekstra bir şey yapacaklar mı ona bel bağladık. Geçen iki yılki şampiyonlukları Feghouli getirdi sezonun ikinci yarısında vites arttırarak. İşin gerçeği bu. Fatih Terim’in müthiş taktikleri falan yoktu.
Real Madrid maçında sahaya yine yavaş bir kadro çıkardın-Andone dışında. Emre Mor’u çok uzun süre yanında tuttun yine yavaş Feghouli’yi aldın. Babel yine tüm maç kötüydü ama tüm maç oyunda tuttun. Top kaptırmaktan ve poposunu rakibe dayayıp gelen topu geri vermekten başka bir şey yapmadı. Maç boyunca bir tane güzel çalımını gördüm o kadar.
İşin gerçeği şu: takımı hazırlayamıyorsun. 2 yılı aşkın süredir buradasın ve organize güzel futbol oynadığımız, oyuncuların oyun disiplini ile sahada dizildiği kaç maç vardı deseler, açıkçası aklıma bir tane bile maç gelmiyor. İyi rakipleri yendiğimiz maçları aklıma getirince genelde Feghouli’nin şapkadan tavşan çıkarttığı maçları hatırlıyorum.
Bir diğer sıkıntı da birbirini tamamlayacak bir kadro bile sahaya sürmüyorsun.
İnsan bir sorar bu çıkardığım kadroda topu ileri kim taşıyacak diye.
Takım yan ve geri pas manyağı olmuş bir tane çözüm üretemedin. Paslaşarak yavaşça rakip ceza alanının sağına veya soluna geliyoruz. Hiç bir oyuncu içe kaçmıyor. Kenardaki oyuncuya pası atan geride bekliyor. Ayağında top olan oyuncu iki kişiye karşı, çalım yeteneği olmadığı için geri dönüyor. Kanatta boş olsa ortada sadece bir oyuncu oluyor çünkü ileride çoğalacak oyunculardan oluşan bir kadro yok. Bu nedenle tekrar alıp gerideki arkadaşına veriyor, o orta sahaya, orta saha da yana veya kaleciye veriyor. Her maç şunu 500 kere yaşıyoruz. Neymiş, takım topa daha çok sahip olmuş. Kimin umurunda? Kaptırdığın toplarla sürekli pozisyon veriyorsun ve pozisyona giremiyorsun. İşin özeti bu. Real Madrid maçında kısa bir dönem ileride çoğalabildik uzun süre sonra ilk kez ve kafa toplarından da olsa pozisyona girebildik ama bu sefer de geri dönüşlerde inanılmaz sıkıntılar yaşadık ve her atak pozisyona dönüştü çünkü takımda disiplin yok. Oyuncular kafasına göre geri koşuyor.
Son sözüm şu: Yönetim büyük finansal zorluklara rağmen sana Türkiye Ligi için taş gibi takım yaptı. Algı operasyonuna gerek yok. İyi futbol oynatamıyorsan bu senin ve yardımcılarının suçu.