Terim vs Aysal "İşleyen Çarkı Bozmak"

Emin Güney

Cezalı
Adnan Polat ile yaşadığımız kötü günleri herkes hatırlayacaktır. Öyle kötü bir sezonun ardından başımıza Ünal Aysal geçip güçlü yöneticiler ile yönetim kadrosunu olusturmustu. Yanında ki ekip çok iyiydi gerçekten. Aksine başkan ben futboldan anlamam ama anlayandan iyi anlarım tarzında birşey demişti. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'in ısrarı üzerine tekrar başımıza Fatih hoca gelmişti. İşi gerçekten zordu. Ama hoca iyi bir ekip oluşturmustu. Nitekim bunların meyvelerini almıştık. İyi oynayan, savasan bir Galatasaray vardı. Hocanın bir sözü vardı. Kaybetsek bile alkışlanan bir takım olacak demişti ve gerçekten öyle olmustu. Cimbom sezonu şampiyon tamamlamistı. Ancak herşey şampiyonluk kadar iyi gözükmüyordu. Hoca ile Başkan arasında soğuk savaslar başlamıştı. Ancak yönetimdeki Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak olayları içten içe azaltmaya çalışıyordu. Aslında futbolcular arasında da kavga çıkıyordu. Melo ve Riera yumruk yumruga kavga etmislerdi. Ama bu krizi yönetim ve hoca çok iyi atlatmıştı. Yani sorunlar olsa bile bir şekilde ortadan kalkiyordu ve Galatasaray'in o sezon şampiyonluğu kazanması + çeyrek finale çıkması başkan ile hoca arasındaki sorunları örtüyordu.

Yeni sezon için Aysal'in kafasında kurumsallaşma vardı. 2 sezon yakaladığı başarıyı para ile profosyonellik ile yapacağıni sanmıştı ama yanılıyordu. Yeni yönetim kadrosunda Hocanın en çok anlastigi Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak yoktu. Bu içten içe hocayi da bitirmek için bir oyundu. Ama hoca ile yolları ayıramazdi. Çünkü iki sezondur iyi bir Galatasaray vardı. Ancak başkan çalışmaları başlamıştı. Sağ koluna Mancini ile temas kurması için talimat vermişti. Bu da tabi ki Fatih Hocanın kulagina gitmişti. Milli takımın kötü sonuçlar sonrası hoca arayisina girmesi, basbakanin baskısı ile Fatih Terim'e teklif yapıldı. Başkan da onay verince hoca hem Milli takımı hem de Galatasaray'ı çalıştiracaktı. Aynı günlerde Galatasaray'in hocaya sözleşme teklifi vardı ancak Aysal'in bir sözü vardı. Her sezon sonu sözleşme yenileriz diye ne oldu da sezon ortasında sözleşme yenileme fikri çıkmıştı. İkilinin inatlaşmasi devam ediyordu. Aysal, Terim'i sözleşme teklifine cevap vermediği telefonuna bakmadigi için yollar ayrilmisti. Güya kurumsallaşmış olacaktık. Ama o günden sonra yokuş aşağı düşüş başlamıştı. Aysal bu işi para ile kurumsallik ile halledecegini zannetmişti. Ancak Florya'nin ruhu gitmişti. Artık ne Abdurrahim Albayrak ne Ali Dürüst ne de Fatih hoca vardı. Artık futbolcular arasında kavga başlamiştı. Artık o işleyen cark bozulmuştu, O Galatasaray ruhu kaybolmustu...

[Atladığım veya kusurlarimin oldugu yerleri vardir. Telefondan yazdım, Şimdiden affola.]

şu terim laflarını bırakın artık o olay bitti. Bu takımı yüz üstü bırakarak satarak zamanında onca hakaret ettikleri adamlar için kendini bilerek kovdurdu.Artık o bizim için imparator değil adanalı fatih olarak kalacak herşey başarı değildir birazda adamlık gerek.

mancini ne kadar hatalı ise bu kadroyu planlayan oluşturan terimde o kadar hatalı terim eskişehir bursa deplasmanından bir puan iyidir diyordu içeride doğru dürüst kazanamıyordu rize antalya beraberlikleri keza deplasmandaki rezalet futbolda vardı şimdiki gibi baktı bir cacık olacağı yok bu takımdan milli takıma kapağı atıp dolgun maaş ile sağolsun aysal'da ekmeğine yağ sürdü kovarak farketmediki ihaleyide üstüne aldı şimdi ihaleyi manciniye yıkıyorlar mancinide çok hatalı ama bu süreçte herkes hatalı

+terime yapılmış bir teklif yok o süreçte, gstv aracılığı ile terim ile sözleşme uzattık diye bir açıklama yapıldı maksat biryerlere msj vermekti

"BANA SÖZLEŞME UZATMA TEKLİFİ GELMEDİ"

Kendisine sözleşme yenileme konusunda bir teklif gelmediğini kaydeden Terim şöyle devam etti, "Genel Kurul geçti, Emirates geçti, Süper Kupa geçti. Bu zaman zarfında, tek rahatsızlık yok. Mukavelenin bir defa gündeme geldiği yok. Fakat ne zaman Milli Takım ile o süs imzasını attık, birdenbire olaylar başka bir hal almaya başladı. Birdenbire Milli Takım'la taktik toplantısından çıktığımda müthiş bir telaş vardı. 3 Eylül'de yönetim kurulu uzatma kararı aldı. Daha da acısı ben bunu Galatasaray'ın resmi sitesinden öğreniyorum. Resmi site imzaladı diye verdi, sonra değiştirildi. Bu haberler olduktan sonra şaşırdım. Ardından 10 gün geçti. 3 ile 13 arasında geçen 10 gün içerisinde bana getirilen bir mukavele, sözleşme, öneri var mı? Ve bu konuyla ilgili bilgi var mı? Olmayan şeyi olmuş gibi gösterenler, böyle bir şey getirseler, buna destan yazmazlar mıydı? Buna gerek yoktu; çünkü başkanla karşılıklı bir söz vardı.

şu terim laflarını bırakın artık o olay bitti. Bu takımı yüz üstü bırakarak satarak zamanında onca hakaret ettikleri adamlar için kendini bilerek kovdurdu.Artık o bizim için imparator değil adanalı fatih olarak kalacak herşey başarı değildir birazda adamlık gerek.

Fatih Terim olayını hakikaten unutmak, geleceğe bakmak lazım artık, ben de katılıyorum buna da ne kadar kolay bir insandan "adamlık" sıfatını almak öyle. Hala başkan ile Fatih Terim arasındaki doku uyuşmazlığının, ayrılığın temel sebebi olduğunu anlayamayacakmısınız ? Eleştirin,ben de eleştiririm, eleştirdim de ama olayların iç yüzünü idrak etmeden Galatasaray'a hizmetleri dokunmuş birine sıfatlar takarak saygısızlık yapmayın.Eleştiri ve saygı unsurları arasındaki belirgin çizgiyi aşmak yakışmaz Galatasaray taraftarına...

Burada iki kesimin de hataları olduğunu ve olanın Galatasaray'a olacağını söyledik nitekim de öyle oldu. Mancini bu iki ego savaşının ortasında ihalenin üzerine yıkıldığı adam olarak hata düzeyi en düşüktür.

Ayrıca iyice Antu yaş düzeyine geriledik. Tarator lafını ilk Antu'da görmüştüm şimdi buranın da bir farkı kalmadı neredeyse.

14 yıl şampiyon olamadık ama ne başkana (futbolda 2 yıl üst üste şampiyonluk, basketbolda yıllar sonra gelen şampiyonluk yaşatan) , ne de teknik direktöre istifa diye bağırmadık hep armanın peşinde olduk. Karda kışta her ne olursa olsun destek olduk.

14 yıl boyunca başkanımıza, teknik direktörlerimize sahip çıktık. Yaşayanlara Allah uzun ömür versin, hayatta olmayanlara Allah Rahmet Eylesin.

Şampiyon olamadık

73/74 sezonu ligi 5.ci bitirdik, şampiyonla puan farkı 8

74/75 sezonu ligi 2.ci bitirdik, şampiyonla puan farkı 5

75/76 sezonu ligi 3.cü bitirdik, şampiyonla puan farkı 6

76/77 sezonu ligi 5.ci bitirdik, şampiyonla puan farkı 10

77/78 sezonu ligi 3.cü bitirdik, şampiyonla puan farkı 4

78/79 sezonu ligi 2.ci bitirdik, şampiyonla puan farkı 1

79/80 sezonu ligi 9.cu bitirdik, şampiyonla puan farkı 10

80/81 sezonu ligi 3.cü bitirdik, şampiyonla puan farkı 5

81/82 sezonu ligi 11.ci bitirdik, şampiyonla puan farkı 12

82/83 sezonu ligi 3.cü bitirdik, şampiyonla puan farkı 5

83/84 sezonu ligi 3.cü bitirdik, şampiyonla puan farkı 6

84/85 sezonu ligi 5.ci bitirdik, şampiyonla puan farkı 14

85/86 sezonu ligi averajla 2.ci bitirdik.

Başkanlar

Mustafa Pekin

Selahattin Beyazıt

Ali Uras

Ali Tanrıyar

Teknik Direktörler

Jack Mansell

Don Howe

Malcolm Allison

Fethi Demircan

Coşkun Özarı

Turgay Şeren

Tamer Kaptan

Brian Birch

Özkan Sümer

Tomislav İviç

Not : Anlayana

ünal aysalın goygoycuları yabancı teknik direktör hayranları bu durumlara gelmemizin en büyük sebebi.

sizin yüzünüzden biz cefayı çekiyoruz. işin başından beri bağırıyoruz. ünal aysal gafil diye. güçlü yönetimi saf dışı bırakmak teknik direktörü kovmak şişik egosunun sebebi. tayyip erdoğanın avrupalı versiyonu.

Yazıda çok -mıştı, -muştu kullanmışsın konsantrasyonumu bozdu. Yazdıklarına katılıyorum ben de buna benzer şeyler düşünüyorum zaten Ekim-Kasım döneminde buna benzer bir konu açmıştım bu forumda..

Yazıda çok -mıştı, -muştu kullanmışsın konsantrasyonumu bozdu. Yazdıklarına katılıyorum ben de buna benzer şeyler düşünüyorum zaten Ekim-Kasım döneminde buna benzer bir konu açmıştım bu forumda..

Yazınin dil açısından iyi olmadığını belirttim zaten. Telefonda olduğum için hızlı hızlı hiç geri dönüş yapmadan yazdım. Geçmiş zaman olduğu için mişler normal ancak çok olduğu konusunda haklısın.

# tapatalk #

Ünal aysal hadi dibe çökmüş takımı kurtarsın şimdi sıkıysa.... futboldan anlamam der kaçar nasılsa... ama mancinin tazminatını cebinden ödedikten sonra defolmalı...

Geri
Üst Alt