Terim’den Pranjic’e Onay

Cevap: Terim’den Pranjic’e Onay

Almanya'da yasayan gurbetcilerden detaylı bilgi bekliyorum. Kimdir, nedir, ne oynar bu adam? Eger 90'ların klasik 3'lü defans sistemindeki 5'li orta sahanın dinamo diye tabir edilen kanat oyuncularındansa kalsın. Bu tip adamların genelini iyi bilirim. Cigerli adamlardır, ama ne defansları nede ofansları tam anlamyla mükemmel degildir.

Almanya'da yasayan gurbetcilerden detaylı bilgi bekliyorum. Kimdir, nedir, ne oynar bu adam? Eger 90'ların klasik 3'lü defans sistemindeki 5'li orta sahanın dinamo diye tabir edilen kanat oyuncularındansa kalsın. Bu tip adamların genelini iyi bilirim. Cigerli adamlardır, ama ne defansları nede ofansları tam anlamyla mükemmel degildir.

Aslinda tam dedigin oyuncu Mete. Ben cok begenirim. Ama Pranjic bildigin 3-4-3, 3-5-2, veya 4-3-3'te sol ic mevkisinin oyuncusudur. Defansi zayif. Solbek oynadigi maclarda o kanattan zorlanirsin. Topu ayaginda tutabilen takimda solbek olarak oynar. Ozaman o kanati cok iyi kullanabilirsin. Defans acisindan zorlanmasinlar, sonucta topu ayaginda tutabiliyorsun.

Pranjic dedigin gibi aynen o klasik oyunculardan. Pranjic'e sag acik demek Pique'e sol bek demek, Eboué sol acik demek, Xavi'ye on libero demek, Mustafa Sarp'a 10 demek gibi birsey. Istisna olarak o bolgede oynadi sakatlik donemlerinde. Ama sol ayagi cok iyi, sol kanattan gelen, Dzsudzsak'in daha az ofansif, defansa daha fazla yardim eden versiyonu.

pjanic bildigin caner dir aynisi ne eksik ne fazla ... tabi simdiki pjanic eski pjanic fazlaydi tabi

Ergün'ün biraz daha hızlısı Pranjic. Tek başına kanatta oynayacak 3-5-2'deki Reuter, Brehme ya da İbrahim Üzülmez(Sabri) değildir artık. O kadar enerjisi kalmamıştır. Onlardan bir farkı da mental olarak tipik çizgi(link) oyuncularına göre daha zeki ve saha görüşü vardır. Nasıl Ze Roberto geçliğinde sol açık iken, zihinsel ve teknik becerisisiyle orta saha göbek oyuncusuna evrilmişse, Pranjic'te iç-kanat oyuncusuna evrilmiştir. CM-FM tabiriyle MLC oynaması bence en uygunudur.

Sol bek için yetersiz kalabilir, arkadaşın dediği gibi ayağa top oynayan, top saklayabilen takımda Ergün'ün sol bek oynayışı gibi bek oynayabilir. Ofansif gücü toplamda sandığınızdan daha fazla bana göre. Çunku forumun geneli ofansif katkı derken sol açık olarak bindirme, dribling ve sıfıra inme direkt kaleye gitme gibi has sol açık özelliklerini dikkate alıyor. Pranjic belki bunları yapamaz ama düzgün bir ML + içe destek veren, iki yönlü oynayan, merkezle pas alışverişi ve genel top çevrimine katkı yapacak, takımın oyun zekasını yukselterek ofansif gucunu artırmış olacaktır. Pranjic sayesinde sağ kanada tipik bir sağ açık alabiliriz, ''bindirme, dribling ve sıfıra inme direkt kaleye gitme gibi has açık özellikleri'' olan.

hoca istiyorsa alınır, gerisi fasa fiso. adamın o kadar kredisi olsun.

Ergün'ün biraz daha hızlısı Pranjic. Tek başına kanatta oynayacak 3-5-2'deki Reuter, Brehme ya da İbrahim Üzülmez(Sabri) değildir artık. O kadar enerjisi kalmamıştır. Onlardan bir farkı da mental olarak tipik çizgi(link) oyuncularına göre daha zeki ve saha görüşü vardır. Nasıl Ze Roberto geçliğinde sol açık iken, zihinsel ve teknik becerisisiyle orta saha göbek oyuncusuna evrilmişse, Pranjic'te iç-kanat oyuncusuna evrilmiştir. CM-FM tabiriyle MLC oynaması bence en uygunudur.

Sol bek için yetersiz kalabilir, arkadaşın dediği gibi ayağa top oynayan, top saklayabilen takımda Ergün'ün sol bek oynayışı gibi bek oynayabilir. Ofansif gücü toplamda sandığınızdan daha fazla bana göre. Çunku forumun geneli ofansif katkı derken sol açık olarak bindirme, dribling ve sıfıra inme direkt kaleye gitme gibi has sol açık özelliklerini dikkate alıyor. Pranjic belki bunları yapamaz ama düzgün bir ML + içe destek veren, iki yönlü oynayan, merkezle pas alışverişi ve genel top çevrimine katkı yapacak, takımın oyun zekasını yukselterek ofansif gucunu artırmış olacaktır. Pranjic sayesinde sağ kanada tipik bir sağ açık alabiliriz, ''bindirme, dribling ve sıfıra inme direkt kaleye gitme gibi has açık özellikleri'' olan.

sence hangi pozisyonda daha verimli olur bizim 4-4-2'de? bir adam için sistem değişikliğine gitmez hoca sanırım bu kadar oturmuşken.

Emre Çolağı pjanic için yedek bırakmak bana pek mantıklı gelmiyor. Hele hele elde riera varken.

sence hangi pozisyonda daha verimli olur bizim 4-4-2'de? bir adam için sistem değişikliğine gitmez hoca sanırım bu kadar oturmuşken.

4-4-2 de sırıtmaz arkasında yine hakan olur, kaymalı oynayarak göbek daha dirençli olur. Sağ açığa gelecek ofansif adam daha serbest oynar. Kimi transfer edeceğin önemli değil birbirlerini tamamlayıp tamamlamayacakları önemli.

Sol öne Olcan'ı koysak. Beklerde savunmadan ziyade hücumu düşünen Eboue ve Pranjic, geride oynayan oyuncuların skora katkısını ne kadar etkiler?

30 yaşında ne işi var yav.Çok gereksiz transfer.

gereksiz bir transfer olur..

Hollanda'da oynarken çok begendigim bir oyuncu idi Pranjiç, ancak yerli olarak Olcan gibi formda isim varken bence tüm sartlar zorlanmalidir Olcan için..

Geri
Üst Alt