Tezkere Kabul Edildi!

joe biden: biz türk hükümetine el kaide'ye yakın ve radikal dinci örgütlere mühimmat vermemesini söyledik fakat türk hükümeti esad'ın gitmesi için önüne gelen her radikal grubu silahlandırdı...

Eger soylediyse 1-2 gune kalmaz yine ozur diler diyecegim ama bunu dedigi icin ozur diledi bile biliyorum, tekrarmi etmis ?

ABD Dışişleri Bakanlığı: "Türkiye, Suriyeli ılımlı muhalifleri eğitme ve teçhizatlandırma programını kabul etti."
Açıklamayı yapan ABD Dışişleri sözcüsü Marie Harf, gelecek hafta Amerikalı bir ekibin Ankara’ya giderek bu konunun planlamasıyla ilgili askeri kanallarla görüşmeler yapacağını söyledi.

AYRINTILAR GELECEK...

Bop projesinde Irak ayağını tamamladılar.
İş Suriye'ye geldi Suriye ise kolay lokma olmadı kuvvetli bir direniş gösterdi.
Bizde ''BOP EŞBAŞKANI'' olarak direk Esad'ı hedef alan tezkere ile emperyalistlerin ayakçısı olacağız.
Suriye'nin bölünüp parçalanmasına katkı sağlayacağız kısaca ondan sonraki hedeflerde iran ve Türkiye olacak bkz: 4 parçalı kürdistan

Dünya liderimiz sağolsun.

ABD Dışişleri Bakanlığı: "Suriye'da ılımlı muhalifleri eğitmek için Türkiye ile anlaştık. Türkiye, Suriye'deki ılımlı muhaliflere eğit-donat programınına destek vermeyi kabul etti."

Bu ne demektir? Hangi ılımlı muhalifler PYD mi ?

Ilımlı muhalifler= Özgür Suriye Ordusu.

PYD'de de ÖSO'ya katılırsa belki onlar da olabilir ama sanmıyorum.

Hayır yahu ne kürtleri. ÖSO: Özgür Suriye Ordusunu eğitmeyi öngörüyor Türkiye.

ÖSO'da kürtler olabilir onu bilmem. Kürtleri eğitecek olsa silah gönderme teklifini kabul ederdi ve bunalr olmazdı zaten beyler lütfen düşünün biraz.

Kimin oldugu farketmez umarim dogru degildir bu haber

Oso mu kaldi yahu napmaya calisiyor bizim isbilmez hukumet

defolun gidin artik ulkeyi iyice batirmadan yahu

8 yaşında bir çocuk sınır çatışmasında ölmüş sanırım ekşide gördüm ama gerçekliğini bilmiyorum

Ilımlı muhalifler= Özgür Suriye Ordusu.

PYD'de de ÖSO'ya katılırsa belki onlar da olabilir ama sanmıyorum.

ÖSO şuan İŞİD'e karşı PYD ile birleşti diye biliyorum ben ama...

Edit:Çok farketmez aslında bu saatten sonra oraya gönderilen her silah oradaki kanın daha da artmasından başka bir işe yaramaz.. Silah ve Eğitim vermek yerine askeri destek ver daha iyi.. Tıpkı dün gönderdiğin silahlar gibi yarın göndereceklerin silahlarda saha dönecek çünkü ;)

Bizim stratejik serinlik Esad'ı devirip OSO'yu başa getirince Surıye'nin düzeleceğine inanıyor.

ÖSO şuan İŞİD'e karşı PYD ile birleşti diye biliyorum ben ama...

IŞİD zaten daha önce de ÖSO'ya saldırmıştı. PYD ile birlikte hareket ediyorlar mı bilmiyorum ama IŞİD ile ÖSO başka cephelerde de savaştalar zaten. Bizde sadece Ayn'el Arab propagandası yapıldığı için duymuyoruz. Dünya da seküler PYD'yi görüyor sünni Arapaları, Türkmenleri öldüren IŞİD'i görmüyor, dillendirmiyorlar.

Ayrıca PYD zamanında ÖSO'yu yalnız bırakıp, Esad ile üstü örtülü anlaşmasa daha rahat hareket edebilirdi. IŞİD ile Esad'ın da çatışmaması çok dikkat çekici. Masum şiilere saldıran IŞİD'in Esad'a az da olsa zarar vermemesi düşündürücü.

simdi egitip donaltacaklar, isid bittikten sonra bizim basimiza bela olmasinlar :S

IŞİD zaten daha önce de ÖSO'ya saldırmıştı. PYD ile birlikte hareket ediyorlar mı bilmiyorum ama IŞİD ile ÖSO başka cephelerde de savaştalar zaten. Bizde sadece Ayn'el Arab propagandası yapıldığı için duymuyoruz. Dünya da seküler PYD'yi görüyor sünni Arapaları, Türkmenleri öldüren IŞİD'i görmüyor, dillendirmiyorlar.

Ayrıca PYD zamanında ÖSO'yu yalnız bırakıp, Esad ile üstü örtülü anlaşmasa daha rahat hareket edebilirdi. IŞİD ile Esad'ın da çatışmaması çok dikkat çekici. Masum şiilere saldıran IŞİD'in Esad'a az da olsa zarar vermemesi düşündürücü.

İŞİD askeri eğitimleri iyi olduğu kadar siyasi eğitimleri de gayet iyi olduğu belli akıllı davranıyorlar birden fazla düşman edinmiyorlar sırayla gidiyorlar... Mesela bize de düşmanlar tıpkı Esad gibi lafta veya değil istedikleri anda Türkiye içini kan gölüne çevirebilecek kadar içerimizde yapılandırması olduğunu düşünüyorum aynı şekilde Süleyman Şah'a çoktan saldırmaları gerekirdi ona bakarsak... Şuan öncelik PYD, Kobani'yi indirirlerse şayet sonra sıradaki hedeflerine bakacaklardır ve muhtemelen Esad güçleri olacaktır..

Sevilmeyecek gibi mi Ahmet abi. İnce çok değerli bir siyasetçi benim nazarımda. Ayrıca 5 vakit namazında bir insandır. Bunu niye yazdım. Çünkü senelerdir CHP' yi dinsiz parti diye ilan edip durdular. Aralarında dört dörtlük ibadetini yapan çok sayıda siyasetçi var. Neyse her insanın ibadeti kendine o kısmı konuşmak bile beni rahatsız ediyor.

Konuştuklarına gelirsek, keşke her siyasetçi bu konuşmadan ders çıkarsa ve hep beraber uygulasa diyeceğim ama çok ütopik olur sanırım.

Sevilmeyecek gibi mi Ahmet abi. İnce çok değerli bir siyasetçi benim nazarımda. Ayrıca 5 vakit namazında bir insandır. Bunu niye yazdım. Çünkü senelerdir CHP' yi dinsiz parti diye ilan edip durdular. Aralarında dört dörtlük ibadetini yapan çok sayıda siyasetçi var. Neyse her insanın ibadeti kendine o kısmı konuşmak bile beni rahatsız ediyor.

Konuştuklarına gelirsek, keşke her siyasetçi bu konuşmadan ders çıkarsa ve hep beraber uygulasa diyeceğim ama çok ütopik olur sanırım.

Eray adam konuşurken o malum şahısların yüzündeki meymenetsizliği gördünmü. Hani işlerine gelmeyen şeyleri söyleyen İnce'ye alaycı tavırla bakışları ...

Geri
Üst Alt