Tezkere Kabul Edildi!

Tezkere zaten çıkması gereken elzem bir olaydı

Temennim savaş çıkmaması. Çıkarsa da kendi adıma söylüyorum savaşa gitmem.Cezası ne ise verilsin. Askerime kurşun sıkan adamla aynı safta mı savaşacağım..

Hükümete muhalefet için tezkereye bile karşı çıkan tipler var. Allah'a havale ediyorum bunları.

Hükümete muhalefet için tezkereye bile karşı çıkan tipler var. Allah'a havale ediyorum bunları.
Savaş çıkartmak için "gerekirse süleyman şah" a birkaç bomba attırırım suriyeye gireriz diyen bir mit ve yardakçısı hükümete inananlar için aynı şeyleri düşünüyorum bende.

Konuyla alakası yok ama Mit deyince aklıma geldi :)

Musul elçilik personeli Türkiye ye geldikten sonra şöyle bir açıklama yapmıştı. Işıd bizi sınıra getirdi ama sınırda 4 saat bekledik Mit'in haberi olmadığı için.

Dün de Mit'e ödül verildi büyükelçilik personelini kurtaran operasyon için.

Resmen insanların aklıyla dalga geçiyorlar.

Işid'e tırlarla silah gönderen hükümete muhalefet etmeyin lütfen

yıllarca TÜRK askerine nizami savaş dışında vurkaç yapan şerefsiz pkklılar nizami savaş dışına çıkan bir örgütle mucadele edemiyor keklik gibi avlanıyor karşılıklı kayıp verin beter olun tezkereye gelince doğru hamle adamlar burnumuzun dibinde sınırda güçlü şekilde beklememiz ve ülkemize yapılacak herhangi bir saldırıya sert şekilde karşılık vererek işi başlamadan bitirmek adına doğru bir hamle ama inşAllah durduk yere saldırmayız yazık o kadar vatan evladına bir çok şehit olur o batağım içine girmemeliyiz bırakın pkk işid birbirini kıysın işimize gelir zaten işid'de o kadar salak değil bize şu noktada saldıracak kadar

Bi türlü anlamadığım nokta, sürekli türkiyeye destek destek diye kobani halkı ve kürtler ağlarken, hatta muhalefet bile bu konuda hükümeti eleştirirken,

şimdi çıkmış herkes sokaklarda tezkereyi protesto ediyor, sivil toplum örgütünden tutun da pkk yandaşlarına kadar herkesim tezkereyi eleştiriyor,

acaba benim kaçırdığım bi nokta mı var neyin nesidir bu durum?

Uygulamanın nasıl olacağına bir bakmak lazım, daha da önemlisi tezkereye ek yapılacak mı yapılmayacak mı bunları görmek lazım, şimdiden tamamen karşı olmak ve tamamen desteklemek anlamsız.

Bir bayrama daha savaş gölgesinde giriyoruz.. Burası bir bataklıktır umarım girmek gibi bir hata yapmayız İŞİD var, El Nusra var, PYD var, Esad güçleri var.. Hangi birine güvenip sırtını döneceksin kaldı ki teskere hepsiyle mücadele etme yetkisi veriyor yani hepsini düşman olarak belirlemişsin nasıl mücadele edeceksin ne yapacaksın suriyeyi işgal mi edeceksin nasıl çıkacaksın bu karışık coğrafyadan..

Zamanında Esad'ı indirmek için özgür suriye ordusuna verdikleri silahlar İŞİD'in ellerine geçmiş durumda.Senin gönderdiğin silahlar bugün sana dönecek.. Bugün savaşa girmemizin sebebi malesef mevcut iktidarın yönetemediği ve yanlış yönettiği dış politikalardır.. Esad'ı indirmek için yaptıkları Suriye'nin kuzeyinde kaos yarattı ve bu kaos ortamından İŞİD doğdu. Şimdi çıkıp başka partileri veya başka hedefleri İŞİD yanlısı, destekçisi olarak gösteriyorlar.. Umarım bu hatayı büyük can kayıplarıyla ödemeyiz ama bu işin dönüşü yok bu saatten sonra o bataklığa gireceğiz

Bi türlü anlamadığım nokta, sürekli türkiyeye destek destek diye kobani halkı ve kürtler ağlarken, hatta muhalefet bile bu konuda hükümeti eleştirirken,

şimdi çıkmış herkes sokaklarda tezkereyi protesto ediyor, sivil toplum örgütünden tutun da pkk yandaşlarına kadar herkesim tezkereyi eleştiriyor,

acaba benim kaçırdığım bi nokta mı var neyin nesidir bu durum?

Herkesin bu işten bir çıkarı var HDP ve yandaşları bu teskere de aradıklarını bulamadıkları için karşı çıkıyor PYD'yi silahlandırmak istiyorlardı ama Teskere'de İŞİD ne kadar yer alıyorsa PYD'de aynı şekilde yer alıyor protestolar bundan..

Ha bende protesto ediyorum çünkü Teskere de Esad'da var hatta bakınca sırf Esad için yapılmış bir teskere gibi duruyor... senin ne işin var Esad'la arkadaş seni şuan tehdit eden İŞİD ve PYD mi eyvallah ama sen oraya Suriye'yi daha da karıştırmaya giriyorsun.. Böyle girersen İŞİD'i bitirsen bile daha tehlikesini yaratırsın Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlamadıkça orası bizim için hep tehdit olacaktır..

bolgede guc gosterısı yapmak ıstıyor rte baska bısey degıl..2 gun once destek oldugu orgute karsı 18 yasındakı cocukları savastırcak yazık yemınle.abd nası kulagını cektıyse 180 derece donus yaptı

Ülke dısına cıkmamamız gerekirdi. Oraya gidecek askerin ve ailesinin psikolojisini düsünebiliyorum. Savası en son isteyen kisiler şüphesiz askerlerdir.

İnsallah can kaybı yaşanmaz. Gercekten cok zor bir durum. Allah hepsinin yardımcısı olsun.

bolgede guc gosterısı yapmak ıstıyor rte baska bısey degıl..2 gun once destek oldugu orgute karsı 18 yasındakı cocukları savastırcak yazık yemınle.abd nası kulagını cektıyse 180 derece donus yaptı

Bence kulak çekmek değilde bazı garantiler aldı mesela Gülen'in teslim alınması yada Esad'ın düşürülmesi gibi ;)

Herkesin bu işten bir çıkarı var HDP ve yandaşları bu teskere de aradıklarını bulamadıkları için karşı çıkıyor PYD'yi silahlandırmak istiyorlardı ama Teskere'de İŞİD ne kadar yer alıyorsa PYD'de aynı şekilde yer alıyor protestolar bundan..

Ha bende protesto ediyorum çünkü Teskere de Esad'da var hatta bakınca sırf Esad için yapılmış bir teskere gibi duruyor... senin ne işin var Esad'la arkadaş seni şuan tehdit eden İŞİD ve PYD mi eyvallah ama sen oraya Suriye'yi daha da karıştırmaya giriyorsun.. Böyle girersen İŞİD'i bitirsen bile daha tehlikesini yaratırsın Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlamadıkça orası bizim için hep tehdit olacaktır..

Anladım, yani bölgedeki herkese karşı bir meydan okuma var bu da zaten karışık olan şu günlerde çok tehlikeli, pkk ve unsurları da hedefte kendileri de olduğu için tepkili..

Anladım, yani bölgedeki herkese karşı bir meydan okuma var bu da zaten karışık olan şu günlerde çok tehlikeli, pkk ve unsurları da hedefte kendileri de olduğu için tepkili..

Yani orası zaten karışık gidip her güçlerle mücadele etmeye çalışmak ne kadar mantıklı? Senin öncelikli hedefin terör örgütlerini bitirip Suriye'yi tekrar bütünleştirmek olmalıydı

Bence kulak çekmek değilde bazı garantiler aldı mesela Gülen'in teslim alınması yada Esad'ın düşürülmesi gibi ;)
O kadar sığ değil mevzu ,
esas sıkıntı iran , maalesef son yıllarda o kadar rezil bir dış politika izlendi ki her konuda iran karşısında mevzi kaybetme derdimiz var ve bu büyük dert ,
birde " ne yapacaksın suriyeyi işgal mi edeceksin " diye sormuşsun üstte ....................................................................

Son düzenleme:

gulen konusu olabılır ama ben hala kulak cekme olduguna ınanıyorum...esad konusunda 10km ıcerı daldıgında rusyası cını ustune üşüşür agzını acamaz rte :D

Geri
Üst Alt