Tezkere Kabul Edildi!

Dun burada 3 banka 2 okul 1 akp binasi yaktilar.

Imansizlar bazi okullardaki kurani kerimleri bile yakmislar.

Bu ulkenin nasil bir virususunuz siz.nasil pisliklersiniz.

Inicez birazdan fatih.silopide polis yetersiz geldi.
G3 e bomba atarlari bagladik.biberin anasini aglaticaz.

Zaten burada pislik cudi mahallesi.
Analari dogurmamis bunlari.resmen s.cmis.

Bu arada Batmanda bizim temiz kanli Kurt kardeslerimiz PKK yi protesto etmis... Suan Facebookta bi video paylasmis biride cok sevindim, burada paylasmak icin youtube seyine bastimda cocuk telefonundan cekip direk fb a koymus galiba youtube kanali cikmiyr

Ey pisirik Türk halkı....
Lan cidden ne pisirik bir milletiz. Elin Kurdu soysuz sopsuzu aniriyor sokakta kürdistan diye.
Dun gece İzmir Alsancak'ta ufacık çocuk para istiyordu. Vermedim bende. Kurt olduğu belliydi. Dondu kufretti ana avrat. Dövmeye kalkışınca mitoz bölünme geçirip toplastilar. Her zamanki gibi pisirik türk halkımız ayırmaya çalıştı tepki koymak yerine.

Yeter lan istemiyoruz sizi bu ülkede. Soysuz sopsuzlar.
(Kürt arkadaşlarım var. Hepsi iyi insanlardır. Benim gözümde kürtler ikiye ayrılır. Soysuz sopsuz diye bahsettiğim kürt kesimi dun sokakta olan tipler. Irkciliksa ırkçılık. Bu ülkenin ağzına sıçan kurde tepki vermem irkciliksa irkcinin en önde gideniyim)

Dun burada 3 banka 2 okul 1 akp binasi yaktilar.

Imansizlar bazi okullardaki kurani kerimleri bile yakmislar.

Bu ulkenin nasil bir virususunuz siz.nasil pisliklersiniz.

Inicez birazdan fatih.silopide polis yetersiz geldi.
G3 e bomba atarlari bagladik.biberin anasini aglaticaz.

Zaten burada pislik cudi mahallesi.
Analari dogurmamis bunlari.resmen s.cmis.

Eline koluna saglik simdiden Bersan kardes, aksama soyle bi 10 - 15 kisiyi cobla veya gazla gel elini opecegim yemin ederim :)

Batman elazig vb yerleri kenara ayir hacim.ama bu silopi cizre bitik resmen.
Buralarda bdpli haric adam bulamazsin.vatansever adam bulamazsin.bitik buralar bitik.

Alayini vursalar benden mutlusu olmaz.

Benim gozumde dunyanin en buyuk lideri Mustafa Kemal Ataturktur.

Fakat savas zekasi olarak hitlerin ustune kimseyi tanimam.

Mevzu bundan ibarettir.
Buralarin ozeti dinsizler kitapsizlar vatansizlar bayraksizlar.

Hadi ben kactim.

Biraz pkkli pech avlayalim

Batman elazig vb yerleri kenara ayir hacim.ama bu silopi cizre bitik resmen.
Buralarda bdpli haric adam bulamazsin.vatansever adam bulamazsin.bitik buralar bitik.

Alayini vursalar benden mutlusu olmaz.

Benim gozumde dunyanin en buyuk lideri Mustafa Kemal Ataturktur.

Fakat savas zekasi olarak hitlerin ustune kimseyi tanimam.

Mevzu bundan ibarettir.
Buralarin ozeti dinsizler kitapsizlar vatansizlar bayraksizlar.

Hadi ben kactim.

Biraz pkkli pech avlayalim

Sen kendin guney dogudami kaliyorsun ?

Bizzat silopideyim.us bolgesinde.solumda cudi dagi arkamda gabar dagi.sag kolumdaku ilk koy suriye koyu.tam karsimiz kuzey irak.bundan daha iyisi olamazdi.hadi kactim ben

Yazdıklarından IŞID ile omuz omuza aynı cephede savaşacağımızı çıkardım.

Hayır. Tampon Bölge ve beraberindeki talepler şunu içeriyor: Koalisyon'un IŞİD'i vurmayı sürdürmesi, bu arada karadan giren Türk ordusunun(koalisyondan da girenler olur muhtemelen) sivil kürtleri korumaya alması ve oradaki kanton yapılanmasını dağıtması, devamında bu bölgelere yakın yerlerde ÖSO'nun eğit-donatının yapılması ve Esad'a karşı silahlandırılması.

Darbecilerin uydurma suclamalari iste, sen kendinde demissin... Bu adam bu yuzden idam edilmedimi, bu uydurma suclamalar yuzunden? Idam edilecek ne sucu vardi? Muebbette degil, direk idam! Ondan once idam edecek ne kadar adam vardi ve hala var bunuda belirteyim... Ilk olarak su kopek oglu kopegin sallanmasini gormeyi nasip eder Allah cumlemize insaAllah... Iste Apo yu bile asmadilar, idam karari ciktigi halde... Biz neden bahsediyoruz...

Benim bildigim o oyunlarinda batililarin eliyle bizim uzerimizde oynandigi, tipki suanki ISID olayi ve yillardir cektigimiz PKK da ayni taraftan yonlendiriyor... Heryerde parmaklari var adamlarin, hem itibarsizlastiriyorlar hem asiyorlar istedikleri gibi, olmadi bi helikopter kazasi, bi ucak kazasi gitti bu ulkenin onlarca bilim adami...

Aha Saddam da var, nukleer bomba dediler aha kac yil gecti nukleer bombayi bosver adamlar orta dogunun elinden optu... Dunde aciklama yapmis abd onceligimiz Petrol kuyulari diye, yok canimmmmmmmmmmmmmmmmmmm vallami? Biz bilmiyorduk yeni ogrendik, derler adama...

Hem o zamanki oyunlar, hem PKK hem Isid hepsi batililarin oyunu... Bizim buyumemizi istemiyorlar... Butun darbe seylerine bakin, darbe oldugu yillarda Turkiye ekonomik olarak ileri giderken olmus bu darbeler, tam kabugumu kirdim cikiyorum diyorsun adamlar bi darbe ile hayal mayal birakmiyor...
Nedenide hem buyuk Israil projesini gerceklestirmek hemde petrol a konuyorlar iste... Avrupa kitasinin madenlerimi var? Ne gazlari var, ne petrolleri var ne altinlari var, hic birsey yok... Varsada tek tuk... Bu yuzden Avrupanin ihtiyaci var orta doguya, bu yuzden hep bizi kiriyorlar zaten... Boyle olaylarda, kimin olaylar yuzunden kazancli cikacagina bakilsa sorunun koku bulunur zaten...

Irakta, Iran,da Suriyede petrol var ama dunyanin en pahali benzin/mazotunu biz aliyoruz/satiyoruz... Ne is? Adam taaa okyanus otesinde centlerle oderken litresini biz dolar dolar oduyoruz, yani basimizda oldugu halde petrolun... Hatta sunu soyleyim, bence Turkiyedede petrol var... Yani soyle dusun Irakta var, Suriyede var, Iranda var Turkiyedemi yok? Var ama az diyenler olur simdi... Az uz cikar millet 4 liraya alacagi mazotu bari hic olmasa 3.50 ye alir...

Tabi bide bizi durdurmalari lagzim, cunku bi imeklemeye baslasak (bosverin ayagi kalkip yurumeyi, imeklemeye baslasak durduramazlar bizi bence) tarih tekerrur edecek bunuda biliyorlar... O yuzden zaten bu PKK/DHKPC/Isid/Al kaide vesaire gibi gruplasmalari destekleyip egitim veriyorlar sonra tasmali kopekleri gibi saga sola saldirtiyorlar iste... Bide utanmadan Turkiyeye laf yetistirirler Turkiye bisey yapmiyor diye... O gruplari egitmeden, desteklemeden ongorecektiniz bu isleri beyler... 3000 km oteden Turkiye girsin demek kolay, sikiysa sen gel girsene... Bekara kari bosamak kolay icabi...

Umarim anlamisindir demek istediklerimi, elimden geldigince aciklamaya calistim durumu (bana gore olan durumu, yani bence boyle... Illa boyledir diye de israr etmiyorum ama benim takip ettigim, okudugum felani karariyla bu boyledir)
Öncelikle cevap için teşekkür ederim, hemen şunu peşinen belirteyim, menderes'in idam edilmesi her açıdan tam bir rezalettir ki bu eylemi gerçekleştirenler, orta ve uzun vadede o siyasi hareketin önünü açmıştır bu planlandı mı yoksa planlanmadı mı bu konuda birşey demek mümkün değil, kim böyle birşey iddia ediyorsa da sadece kendi görüşüdür,komplo teorisidir.

Menderes yargılanırken, cunta mahkemesinin ortaya attığı yalan,yanlış suçlamalar olduğu da aşikardır lakin bu uydurma suçlamalar adnan menderes'in yaptığı yanlış uygulamaları görmezden gelmeyi gerektirmez, kabaca birkaç örnek vermek gerekirse; gösteri ve miting özgürlüğünün kaldırılması, tahkikat encümeni'ninin olağanüstü yetkiler ile donatılması,basın özgürlüğünün tamamen ortadan kaldırılması ve daha bunun gibi pek çok gelişme

Yazında tam ekonomik durumumuz iyiyken, tam kafayı kaldıracak duruma gelince darbe oluyor demişsin lakin bunu DP dönemi için veya 27 mayıs için söylemek biraz komik kaçacaktır zira kalkınmamızı sağlayan zaten Truman yardımlarıdır, ayrıca bu dönemde yabancı sermayeyi teşvik gibi kanunlarda çıkmıştır, yani kısacası ekonomide liberalleşme adımları atılmıştır bu dönemde ki bu da tam ABD'nin veya batı bloğunun istediği şeydir.Ayrıca söylememe bile gerek yok Türkiye NATO üyesi olmadığı halde,NATO'ya destek amaçlı koreye DP döneminde asker yollamıştır.

Esas can alıcı noktaya gelecek olursak, soğuk savaş döneminde hiçbir darbe(sadece Türkiyede değil) ABD desteği olmadan yapılamaz lakin bu konu biraz karışıktır, iki tez vardır bu konuda birisi ABD'nin darbeyi planlaması, ikincisi ise ABD'nin arzusu dışında yapılan darbeyi,ABD'nin desteklemek zorunda kalması (darbe yönetimini) bunları incelemek için soğuk savaş dönemini çok iyi bilmek lazım, o dönemde batı bloğundan gelecek aşırı bir tepki darbeci yönetimin sovyetlere yakınlaşmasına sebebiyet verebileceğinden, batı kendi çıkarları doğrultusunda arzulamadıkları bir darbeyi destekleyebilir(fiil gerçekleştikten sonra) ayrıca büyük ülkelerin dış politika yapıcıları, sıradan insanlar gibi dualite biçiminde dış politika planlamaz daha çok matriks benzeri bir yapıdadır bu planlar, yani kısacası iyi-kötü gibi keskin ayrımlar yapmazlar, kısa vadede kaybettirip orta-uzun vadede kazandırmayı planlayabilirler.

Türkiyede ki darbelere genel olarak bakıldığında, gerçek zararı mhp çizgisi ve sol almıştır(kısmen'de milli görüş çizgisi)

Petrol konusuna gelecek olursak, aslında dünyanın en kaliteli petrolü venezuella'da çıkıyor lakin ABD orada varlık gösteremiyor, çünkü çok güçlü bir anti kapitalist kültür yeleşmiş vaziyette, bunun yanında oraya yapılacak bir hareketin domino etkisiyle o bölgeyi istikrarsızlaştırma potensiyeli olduğundan o bölge'de orta doğu'da hareket ettiği gibi hareket hem etmiyor hem de kısmen edemiyor, çünkü anayurtlarına çok yakın ve aklı başında bir devlet aklıda ülkesinin yanı başında kaos istemez, ayrıca abd'nin güneyinde de büyük petrol kuyuları var ve şuanda zaten işleniyor o petrol ve halkın kullandığı petrol'ün ucuz olmasının önemli sebeplerinden birisi bu, ayrıca bizde benzinin(halkın kullandığı) aşırı pahalı olmasının en büyük sebebi, petrol kaynaklarımız olmaması veya bu kaynaklara erişimimizin olmamasıdır,doğrudur lakin aşırı vergileride unutmamak lazım, aynı şekilde kuzey avrupa'dada benzin çok pahalı ancak adamların gelir düzeyi ile bir oranlama yapıldığında bizden 5 kat daha ucuza geliyor... Ayrıca şunu da belirtmeden geçmeyim, bugün biz akdeniz'de büyük bir petrol yatağı bulsakta çıkaramayız çünkü yeterli teknolojiimiz yok, bulsak yine o dev petrol şirketlerinin kapısına gideceğiz.

Ayrıca başka bir konuda pkk'nın 90'lı yıllarda ki durumu ile ilgili bir sohbet dönmüş onunla ilgili olarak birşey söylemek istiyorum, evet 90'lı yıllarda pkk tam olarak bitmedi doğru, ama askeri açıdan darmadağın edildi lakin sonrasında bir politika güdülmedi doğal olarakta varlığını sürdürdü.

Son düzenleme:
Kobani konusunda kurtler ne istiyorlar bizden tam olarak anlamis degilim

Hayır. Tampon Bölge ve beraberindeki talepler şunu içeriyor: Koalisyon'un IŞİD'i vurmayı sürdürmesi, bu arada karadan giren Türk ordusunun(koalisyondan da girenler olur muhtemelen) sivil kürtleri korumaya alması ve oradaki kanton yapılanmasını dağıtması, devamında bu bölgelere yakın yerlerde ÖSO'nun eğit-donatının yapılması ve Esad'a karşı silahlandırılması.

Bu dediğin hayal. Adamın ülkesine gireceksin ve orada o ülke için terörist olan bir grubu eğiteceksin öyle mi ?

IŞID'i sılahlandırdığımız yetmedi şimdi bir de ÖSO'yu mu silahlandıracağız?

Bu dediğin hayal. Adamın ülkesine gireceksin ve orada o ülke için terörist olan bir grubu eğiteceksin öyle mi ?

IŞID'i sılahlandırdığımız yetmedi şimdi bir de ÖSO'yu mu silahlandıracağız?

ÖSO terör örgütü kabul edilmiyor biliyorsundur mutlaka. Dha önce de silahlar verilmişti. Hem Türkiye hem batı verdi bir takım silahlar. Uluslararası hukuk açısından orada gayr-ı meşru olan rejim şu anda. Ayrıca IŞİD'i silahlandırdığımız iddiasıd a ayrı bir tartışma konusu da neyse oraya girmeyelim.

Öncelikle cevap için teşekkür ederim, hemen şunu peşinen belirteyim, menderes'in idam edilmesi her açıdan tam bir rezalettir ki bu eylemi gerçekleştirenler, orta ve uzun vadede o siyasi hareketin önünü açmıştır bu planlandı mı yoksa planlanmadı mı bu konuda birşey demek mümkün değil, kim böyle birşey iddia ediyorsa da sadece kendi görüşüdür,komplo teorisidir.

Menderes yargılanırken, cunta mahkemesinin ortaya attığı yalan,yanlış suçlamalar olduğu da aşikardır lakin bu uydurma suçlamalar adnan menderes'in yaptığı yanlış uygulamaları görmezden gelmeyi gerektirmez, kabaca birkaç örnek vermek gerekirse; gösteri ve miting özgürlüğünün kaldırılması, tahkikat encümeni'ninin olağanüstü yetkiler ile donatılması,basın özgürlüğünün tamamen ortadan kaldırılması ve daha bunun gibi pek çok gelişme

Yazında tam ekonomik durumumuz iyiyken, tam kafayı kaldıracak duruma gelince darbe oluyor demişsin lakin bunu DP dönemi için veya 27 mayıs için söylemek biraz komik kaçacaktır zira kalkınmamızı sağlayan zaten Truman yardımlarıdır, ayrıca bu dönemde yabancı sermayeyi teşvik gibi kanunlarda çıkmıştır, yani kısacası ekonomide liberalleşme adımları atılmıştır bu dönemde ki bu da tam ABD'nin veya batı bloğunun istediği şeydir.Ayrıca söylememe bile gerek yok Türkiye NATO üyesi olmadığı halde,NATO'ya destek amaçlı koreye DP döneminde asker yollamıştır.

Esas can alıcı noktaya gelecek olursak, soğuk savaş döneminde hiçbir darbe(sadece Türkiyede değil) ABD desteği olmadan yapılamaz lakin bu konu biraz karışıktır, iki tez vardır bu konuda birisi ABD'nin darbeyi planlaması, ikincisi ise ABD'nin arzusu dışında yapılan darbeyi,ABD'nin desteklemek zorunda kalması (darbe yönetimini) bunları incelemek için soğuk savaş dönemini çok iyi bilmek lazım, o dönemde batı bloğundan gelecek aşırı bir tepki darbeci yönetimin sovyetlere yakınlaşmasına sebebiyet verebileceğinden, batı kendi çıkarları doğrultusunda arzulamadıkları bir darbeyi destekleyebilir(fiil gerçekleştikten sonra) ayrıca büyük ülkelerin dış politika yapıcıları, sıradan insanlar gibi dualite biçiminde dış politika planlamaz daha çok matriks benzeri bir yapıdadır bu planlar, yani kısacası iyi-kötü gibi keskin ayrımlar yapmazlar, kısa vadede kaybettirip orta-uzun vadede kazandırmayı planlayabilirler.

Türkiyede ki darbelere genel olarak bakıldığında, gerçek zararı mhp çizgisi ve sol almıştır(kısmen'de milli görüş çizgisi)

Petrol konusuna gelecek olursak, aslında dünyanın en kaliteli petrolü venezuella'da çıkıyor lakin ABD orada varlık gösteremiyor, çünkü çok güçlü bir anti kapitalist kültür yeleşmiş vaziyette, bunun yanında oraya yapılacak bir hareketin domino etkisiyle o bölgeyi istikrarsızlaştırma potensiyeli olduğundan o bölge'de orta doğu'da hareket ettiği gibi hareket hem etmiyor hem de kısmen edemiyor, çünkü anayurtlarına çok yakın ve aklı başında bir devlet aklıda ülkesinin yanı başında kaos istemez, ayrıca abd'nin güneyinde de büyük petrol kuyuları var ve şuanda zaten işleniyor o petrol ve halkın kullandığı petrol'ün ucuz olmasının önemli sebeplerinden birisi bu, ayrıca bizde benzinin(halkın kullandığı) aşırı pahalı olmasının en büyük sebebi, petrol kaynaklarımız olmaması veya bu kaynaklara erişimimizin olmamasıdır,doğrudur lakin aşırı vergileride unutmamak lazım, aynı şekilde kuzey avrupa'dada benzin çok pahalı ancak adamların gelir düzeyi ile bir oranlama yapıldığında bizden 5 kat daha ucuza geliyor... Ayrıca şunu da belirtmeden geçmeyim, bugün biz akdeniz'de büyük bir petrol yatağı bulsakta çıkaramayız çünkü yeterli teknolojiimiz yok, bulsak yine o dev petrol şirketlerinin kapısına gideceğiz.

Affina siginarak, bu nedemk kardes (tahkikat encümeni) ? Hic duymadim boyle biseyide kusura bakma... Yazinin gerisinde bilmedigim bayagi seyler ogrendim, bu nedenle tesekkur ediyorum... Insanlar konusa konusa anlasirlarmis ya, super bi ornek aslinda... Dogru bildigim yanlislar, yanlis bildigim dogrular olabilir benimde (herkeste oldugu gibi) bu yuzden boyle aciklayici ve yetiskin/olgun bi yorum yazdigin icin sana tesekkur ederim.... Buraya uye olan herkes keske senin gibi cevap yazabilse veya bilgilendirse :hat:

ÖSO terör örgütü kabul edilmiyor biliyorsundur mutlaka. Dha önce de silahlar verilmişti. Hem Türkiye hem batı verdi bir takım silahlar. Uluslararası hukuk açısından orada gayr-ı meşru olan rejim şu anda. Ayrıca IŞİD'i silahlandırdığımız iddiasıd a ayrı bir tartışma konusu da neyse oraya girmeyelim.

Aynen biri silah yolladik diyor, oteki isid terroristleri biraktik diyor oteki bi baska bisey diyor, benimde kafam karisti :)

isidin onde geleni aciklamisti. tedavilerini turkiyede dogu ilinde bi hastanede oluyolarmis, bazi silahlarinida turkiyeden temin etmisler. tabiki tamamen tr silahlandirmadi. isid denilen orgut zaten irak ordusunun askerlerinden olusmakta. tank vs ordan kalma zaten

Geri
Üst Alt