TFF, 2020-2021 Sezonu Harcama Limitlerini Belirledi

Malesef bu harcama limiti falcao ve kiralık turistler gibi daha fazla transfer anlamına geliyor ki tfb de bunu hedeflemektedir.
Dayı el mecbur. Tff'yi geçtim ffp gibi bi bela daha varken böyle tek yıllık sözleşmeler daha mantıklı geliyor bana. Mesela X oyuncuya bir yıllık 2 milyon vermek mi Babel gibi bi adama imza parası + 2 yıllık garanti sözleşme mi deseler şartsız şurtsuz X derim

Dayı el mecbur. Tff'yi geçtim ffp gibi bi bela daha varken böyle tek yıllık sözleşmeler daha mantıklı geliyor bana. Mesela X oyuncuya bir yıllık 2 milyon vermek mi Babel gibi bi adama imza parası + 2 yıllık garanti sözleşme mi deseler şartsız şurtsuz X derim

ewt... ama heriflerin 20 milyona alıp kiraya verdikleri heriflerde de mutlak suretle bir sakatlık oluyor. Zorlu 1 durum

Yahu bütçe olsa ne olur ? 2 milyon bulamadik diye kaan ayhani alamadik.

Delinirse UEFA FFP yi gelecek sene icin de gecerli yapmaz mi? O bize verilen kriterleri basaramazsak, belki o +/- transfer isi bir sene daha kalir.

Bilenler cevaplarsa sevinirim. Geçtiğimiz aylarda ortalık karışmıştı fener limiti aştı diye. Bazı fenerli muhabirlerde ceza seneye uygulanacak diye örtbas etmişlerdi.

Fener geçen senedeki limit aşımından ceza alacak mı, alırsa ne cezası alacak?

emoji842.png
Kulüpler, harcama limitlerini %16-20 bandında aşmaları halinde 1 puan silme cezasıyla

emoji842.png
%21-25 bandında aşmaları halinde 2 puan silme cezasıyla

emoji842.png
%26 ve üstünde aşmaları halinde ise 3 puan silme cezasıyla karşılacak.

(@SportsDigitale)

Bilenler cevaplarsa sevinirim. Geçtiğimiz aylarda ortalık karışmıştı fener limiti aştı diye. Bazı fenerli muhabirlerde ceza seneye uygulanacak diye örtbas etmişlerdi.

Fener geçen senedeki limit aşımından ceza alacak mı, alırsa ne cezası alacak?
Gecen sezon kurallara uydular mi bilmiyorum ama her turlu ceza olabilir;

Kulüpler, harcama limitlerini %15'ten daha fazla aştıkları takdirde puan silme cezası, transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımları ile karşılaşacak. Puan silme cezası, limit aşımının boyutuna göre değişiklik gösteriyor.

Hangi giderler harcama limitlerine dahil?

Oyuncu maaşları
Teknik ekip maaşları
Menajer ücretleri
Transfer harcamaları (bonservis bedeli, kiralama ücreti)

Takımlar harcama limitlerini nasıl arttırabilir?

Gelir artışı ile (sponsorluk anlaşması vb.)
Sermaye arttırımı ile
UEFA’dan gelen gelirler ile
Transferde gelir fazlası sağlayarak

BİLGİ | TFF talimatına göre Kulüplerin 2020/21 sezonu dahil son 3 sezonda UEFA müsabakalarından elde ettikleri/edecekleri yayın geliri, katılım payı, toplanan puan karşılığı alınan ücret vb. kalemler takım harcama limitleri belirlenirken dikkate alınmamıştır.

BİLGİ 2 | TFF talimatına göre, takımların oyuncu satması/kiralaması karşılığında kazanacakları bonservis bedelleri ve kiralama ücretlerinin yalnızca 1/3'ü harcama limitlerine artı (+) bakiye olarak eklenmektedir.

BİLGİ 3 | Takımlar, yaptıkları transferlerde harcama limitinin aşılmasına yol açan oyuncuları için lisans çıkaramayacak ve TFF'ye bildirilen resmi kadrolarında yer veremeyecekler.

@futbolverileri

Uefa sokar sana o zaman. Bilanco güzellestirme
Lan ne zaman soktular, herifler men alacağı sezon para cezasıyla kurtuldular. Sampiyonlar liginin resmi sponsoru adamlar.
Bu zamana kadar oyuncu maaslarini açıklamadılar, fenerin verdiği gider aciklansin denildi federasyon bu gizli bilgi dedi reddetti.
Nihat dahil herkes 3-5 birsey atıyor adamlarda gizli olduğu için bilancolaea yansimiyor.

Tepki koymamiz lazim , hem limiti as hem ceza verme ben bu iste buyuk art niyet ararim

Çok fazla düşmez Şl geliri 30 milyon euro ise al den 10 gelse 20 milyon euro fark olur sponsor stad isim geliri vs derken yine 400 milyon tl olur bana göre.

Gelecek sene o kafar ekstra sponsor mu bulacagiz? Stad geliride simdiki seviyede olursa, bunlar fazla fark yapmaz. AL de gruptan cikarsak, gelecek sene belki 20 milyon € fark olur.

Bence 400 milyonun altina bile düser bu durumda.

Geri
Üst Alt