- 16 Haziran 2010
- 190.809
- 133.519
- 6.478
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi:
"Sahadaki hakemle VAR hakemini ayıracağız. Sahadaki hakem VAR'da maç yönetmeyecek." (TV100)
"Hakem atamaları, temsilci ve gözlemcileri yapay zeka ile atayacağız.. Yazılım yapılıyor şu an."
"Hakemler de dahil herkes mal varlığını beyan etmek zorunda olacak. 8 yıldan fazla görev yapmamış olma kuralını da getirdik. Tercihen spor konusunda ihtisas ya da kitabı olmasını istedik. Tercihen akademisyen olmasını istedik."
"MHK'de kadınlar da yer alacak."
"Yabancıyı sınırlayarak kaliteyi arttıramazsınız. Biz yeni yabancı kuralı getirmedik, olan kuralı 1 yıl uzattık. Çözülmesi gereken çok sorun var. Yurt dışından da gelen önemli insanlarla Türk futbolunu geliştirmek için yol haritası çizeceğiz. Gerekirse yabancı kuralını da kaldırırız."
"Süper Lig ve 1.Lig'in sosyal medya hesabını hemen başlatacağız. Bu ay sonuna kadar yetiştiririz inşallah."
"12 aylık enflasyon ve kur farkına baktığımız zaman %40 az bile. Kulüpler daha fazlasını istedi ama biz bunu uygun gördük."
"Ali Koç'un söylediklerinden sonra kendisiyle bu konuda bir konuşmayı gerek görmedim. Yarası olan gocunur. Kendisi şu an bize olumlu mesajlar veriyor, biz de ona veriyoruz."
"Fenerbahçe'nin açıklaması?"
Mehmet Büyükekşi: "Burada yanlış bir algı var. 17 Aralık'tan önce olan bir şey var. Soruşturma değil, mahkeme, devam ediyor. Onun için de burada gocunacak bir şeyimiz yok. Kardeşim için mahkeme süreci devam ediyor"
Candaş Tolga Işık: "1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Mehmet Büyükekşi: "Bizim çok önemli projelerimiz var, siz şimdi bunu soruyorsunuz."
C. T. Işık: "Bu sorunu ne zaman çözeceksiniz?"
M. B: "Bu sorun mu onu dahi bilmiyorum. Bana biraz haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. 1959 sezonu öncesindeki şampiyonluklarla alakalı şeyler benim önüme gelmedi. 2 yıl önce gelen şey hala çözülmemiş, biz daha 15 gün önce geldik, bana bunu soruyorsunuz."
C.T. Işık: "Nasıl sorun değil? Camiaların hakkı bu şampiyonluklar. Şampiyon olmuşlar, kupa almışlar. Sadece Fenerbahçe değil Beşiktaş'ın da var"
Mehmet Büyükekşi: “2010/2011 Süper Kupa finalinin oynatılmasının bana göre şu an hiçbir faydası yok.”
"Türk futbolunun en önemli sorunu güven. İnşallah biz bu ortamı yaratacağız. Herkes adalet istiyor ama 'Bana daha farklı şeyler yapılsın.' istiyor."
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kulüplerin talebi üzerine Spor Toto 1. Lig’in 5 Ağustos yerine 12 Ağustos’ta başlayacağını açıkladı.