Maaşın imaj hakkı olarak ödenmemesi ile ilgili zaten araştırmadım. Çünkü onu biliyorum. Daha önce de mesajlarımda yazmıştım maaşının bir kısmının uefa reklam ve imaj hakkı altında ödenmesine izin veriyor diye.
Ama bunlar öyle yapmamış ki. Bir de gidiğ itiraf ediyor adam bunu.
Hakan Safinin kendi söylemine göre komple bütün transfer maliyetinin 3. Bir kişi tarafından karşılanması söz konusu. Burada oyuncu bonservisi aslında 3. Bir kişiye geçiyor. Uefa buna ilk maddeden karşı. İlgili maddenin ikincisinde ise bu sadece kulüpler arası olabilir diye yazıyor.
Gene paylaştığım Uefa'nın fair value kuralında makul bir rakam olursa sponsorluk ödemesi altında maliyet kabul edilebilir demiş. Ama bunlar gidip tüm transfer maliyetini başkasına ödetip kendileri fenerasyonda asgari ücret gösterip lisans çıkartmış. O zaman ffp limitlerini aşmak için usülsüzlük yaptılar demektir.
Yani her yönden sıkışmış durumdalar.
Tabi bu olayda fenerasyon üstünü kapatmaya çalışacak. Yapar da. Aynı şike olayında olduğu gibi. Ama şikede nasıl uefa bunları affetmedi. Olay oraya giderse bu konuda da gene affetmez yapıştırırlar cezayı diye düşünüyorum.
Ama kim oraya götürür bilemem işte.