TFF Tavrı ve Aysal'ın Yolu

yahu bırak gs taraftarını trabzon gibi bir kentten %60 çıktı.trabzona hiç gittin mi yada trabzonlu arkadaşın var mı bilmiyorum ama trabzonlu tanıdığı olan ne dediğimi anlar bu adamlar için önce allah sonra trabzonspor gelir burda en fanatik gs liyim fbliyim diyeni bile katlar nihayetinde şehir takımı bu adamlar şike sürecine rağmen %60 çıkarttı neyse konuyu siyasete çevirmeyelim.

başkana da 2 çift lafım var tüpçüyü koltuğundan indirirm tehdidini savururken düşünecekti arkasında hükümet olduğunu

Aslında Ünal Aysal gibi bir adamın,makamının durumu itibariyle ve etrafındaki deneyimli akıl hocalarıyla bunu bilmemesi olayı bana inandırıcı gelmiyor. Nitekim ilk geldiği zamanlarda "uğraştığımız yapı çok güçlü" demişti..Daha sonra yabancı kuralı değişmeyince "asıl muhataplarımızı öğreneceğiz" diye bir cümle sarfetti...

@İsa Maraş aysal galatasarayin azalan prestijini tekrar zirveye cikardi... Zaten kisa surede basari için fatih terimi tercih etti uzun vadede fatih hocanin basarili olması zordu. Çünkü bir sistemi yok sadece motivasyon gazla nereye kadar gidecek mantigindaydi başkan.. Bastan beri terimle arasi bu yüzden bozuktu

Unal yasal profesyonel bir yönetici bu basarilari sağlayan ekibi kendi toparladi gitti gecen sene şampiyonluğu getiren drogbayi kendi elleriyle aldi.. Fatih hocayi göndermesini hala doğru buluyorum o kalsaydi şimdikinden iyi olmazdik keza sene basinda da gördük. Mancini doğru isim mi tartisilir tabi ama futbolcuların da inanılmaz formsuz olduğu da bir gerçek. Gecen sene takir takir atan Burak bu sene bos kaleye atamiyor yani bunlar akil mantikla aciklanacak isler değil bence..

yahu bırak gs taraftarını trabzon gibi bir kentten %60 çıktı.trabzona hiç gittin mi yada trabzonlu arkadaşın var mı bilmiyorum ama trabzonlu tanıdığı olan ne dediğimi anlar bu adamlar için önce allah sonra trabzonspor gelir burda en fanatik gs liyim fbliyim diyeni bile katlar nihayetinde şehir takımı bu adamlar şike sürecine rağmen %60 çıkarttı neyse konuyu siyasete çevirmeyelim.

başkana da 2 çift lafım var tüpçüyü koltuğundan indirirm tehdidini savururken düşünecekti arkasında hükümet olduğunu

Boldladığım yazılar için diyebilecek hiçbirşeyim yok. Tek kelime ile rezalet zaten ne denilebilir ki? O yüzden olaylı ts-fb maçından ve seçimlerden sonra hep söylediğim birşey var; Trabzonspor hiçbirşeyi haketmiyor kimse kusura bakmasın. Benim kardeş kulübüm falan da değil. Mal topluluğu bir camia benim için başka hiçbirşey de ifade etmiyor. Kupa mupa da vermesinler bunlara. Fb den alsınlar kupayı kafidir. Bunlara ise değil kupa su bile vermesinler.

Ünal Aysal'ın ise o lafı etmesi hatadır bende kabul ediyorum. Ettiysen indireceksin. Ama şu bir gerçek ki arkasında siyaset olduğu sürece çok zor. Hadi bu sene sesimiz fazla çıkmadı ama gelecek sene de bu tff aynı kafayla giderse kan çıkacak bu ligde. Çünkü gelecek sene şampiyon olan 4. yıldızı takıyor. Bakma bu sene efendi efendi cevaplar geliyor yine yönetimden ama gelecek sene bu yönetimin bu kadar efendi olacağını sanmıyorum.

lobi yapacak çapın varsa indirirsin demiröreni,aydınlara ne oldu mesela, bilal gitti şekil yaptı fener kongresinde tapelerdede bb desteğini net olarak belli etti aydınlar ile ilgili ama aziz vurdu geçti mesela,olaylara tepkisiz kalınmaması güzel bir durum diğer kulüplerin aksine fakat başkan bu adamların ne amaçla oraya geldiklerini ve kukla olduklarını bilmiyormuydu iddialı sözler sarf ederken,önümüzdeki en büyük engel yabancı zırvalığıdır, bu konu ile ilgili 2 yıldır bir çalışmamız olmadı,rakipler karınca gibi çalışırken biz ağustos böceği gibi ense yaptık,bu doğrultuda planlama yapsaydık şu an bu durumda olmazdık,kendi hatalarımızdan bu haldeyiz,ne kadar önümüz kesilmeyi çalışıldı ise de..

kulüpler seçmiyor mu bu şahısları hiç mi etkinliğimiz yok bizim ,fener 3-4 hafta önce açıklama yapıyor ligden çekiliriz vs tarzı hemen bir hafta sonra istediklerini alıyorlar,biz ise belirli aralıklarla istifaya davet ediyoruz sadece,fener dışında bu adama oy veren çıkmayacaktır bir sonraki seçimlerde bjk ta vermez diye düşünüyorum o zaman bb ne yapabilir,tsluların yerel seçimlerde yaptığı mallığı herhalde 16 kulüp yapmaz bu sefer diye düşünüyorum

hangi ülkede yaşıyorsun fbnin gücüymüş lobisiymiş. kulüpler seçiyormuş.

Demirörenin değişmesi için hükümetin değişmesi gerek buda tüm kulüpleri aşar.

hangi ülkede yaşıyorsun fbnin gücüymüş lobisiymiş. kulüpler seçiyormuş.

Demirörenin değişmesi için hükümetin değişmesi gerek buda tüm kulüpleri aşar.

İzmir özerk bölgesinde yaşıyorum,20 milyon akpli renktaşımız oy verirken hükümet biraz zor değişir desteği çekmek lazım önce,17 kulüp hareket edersen tff değişir,fener oyunu kullanabilir istediği sekilde

kulüpler seçmiyor mu bu şahısları hiç mi etkinliğimiz yok bizim ,fener 3-4 hafta önce açıklama yapıyor ligden çekiliriz vs tarzı hemen bir hafta sonra istediklerini alıyorlar,biz ise belirli aralıklarla istifaya davet ediyoruz sadece,fener dışında bu adama oy veren çıkmayacaktır bir sonraki seçimlerde bjk ta vermez diye düşünüyorum o zaman bb ne yapabilir,tsluların yerel seçimlerde yaptığı mallığı herhalde 16 kulüp yapmaz bu sefer diye düşünüyorum

kulüpler seçmiyor tff kurul üyeleri seçiyor hem kulüp başkanları seçse daha boktan ya alayı feneri düşürmeyin bokunuzu yiyim naparız biz'in peşinde koşuyorlar.

İzmir özerk bölgesinde yaşıyorum,20 milyon akpli renktaşımız oy verirken hükümet biraz zor değişir desteği çekmek lazım önce,17 kulüp hareket edersen tff değişir,fener oyunu kullanabilir istediği sekilde

Burada Demirören'den kasıt, YD birey olarak değil, düşünce olarak. Sen TR'deki 1000 kulübü de toplasan, aa tamam hadi gitsin Demirören derler, yerine aynı kafadan birini getirirler. Başka aday olmadan ne yapacaksın? Belirlenmiş adaylar üzerinden kimi seçeceksin farklı?

Yok öyle bir şey. Hiç bir zaman yukardan emir gelmedikçe demokratik bir seçim olmadı olmaz da. Burdan başkana sallamak yanlış bir yol. Bunu ne fb ne de başka bir takım yapamaz.

Ayrıca 17 kulüp sadece seçim kararı verir ama binlerce kişinin oy hakkı vardır. milli futbolcular amatör kulüpler dahil bu iş bursa ts ve bizle olmaz.

Ayrıca 17 kulüp sadece seçim kararı verir ama binlerce kişinin oy hakkı vardır. milli futbolcular amatör kulüpler dahil bu iş bursa ts ve bizle olmaz.

Doğru çok kulüp var fakat büyük kulüplerin söz dinletme ve etkileme alanları yüksek. Burda bile demokratik bir seçim olmadığı aşikar. Ayrıca hükümet tarafından oraya getiriliyor yıllardır TFF başkanı fakat her ne hikmetse Ulusoy'un istifasından beri fb kimi isterse onu getiriyorlar. Tapelerde bu da vardır.

yahu ünal aysal ve yönetim kurulları yaklaşık 3 senedir mevcut düzene karşı hem masa başında hem de sahada mücadele ediyor.

bunu göremeyen kördür.

bütün engellemelere rağmen oldukça başarılıdır.

bu başarı hem siyasi hem de sportif arenada rahatsız edici boyutlara ulaşmaya başlayınca,

maalesef kendi içimizdeki bazı kişilerin de ön ayak olmasıyla bu sezon sekteye uğratılmaya çalışıldı, kısmen başarılı oldular

ama mücadele devam ediyor.

taraftar gözünü açsın. tabelaya bakıp yorum yapmasın.

Burada Demirören'den kasıt, YD birey olarak değil, düşünce olarak. Sen TR'deki 1000 kulübü de toplasan, aa tamam hadi gitsin Demirören derler, yerine aynı kafadan birini getirirler. Başka aday olmadan ne yapacaksın? Belirlenmiş adaylar üzerinden kimi seçeceksin farklı?

bbnın fener seçimlerine müdahalesi neyle sonuçlandı ?en güçlü adamlarından birini aydınların yönetime soktu önce hamdi akını,bilali yolladı seçimlere tavrını belli etti sonuç noldu,benzer bir şey yapılamazmı tekrar, 17 kulüp ortak bir aday belirleyebilir bence, gidip mal gibi demirörene atarlarsa tekrar futbol izlemeyelim boşuna

Yok öyle bir şey. Hiç bir zaman yukardan emir gelmedikçe demokratik bir seçim olmadı olmaz da. Burdan başkana sallamak yanlış bir yol. Bunu ne fb ne de başka bir takım yapamaz.

yahu ünal aysal ve yönetim kurulları yaklaşık 3 senedir mevcut düzene karşı hem masa başında hem de sahada mücadele ediyor.

bunu göremeyen kördür.

bütün engellemelere rağmen oldukça başarılıdır.

bu başarı hem siyasi hem de sportif arenada rahatsız edici boyutlara ulaşmaya başlayınca,

maalesef kendi içimizdeki bazı kişilerin de ön ayak olmasıyla bu sezon sekteye uğratılmaya çalışıldı, kısmen başarılı oldular

ama mücadele devam ediyor.

taraftar gözünü açsın. tabelaya bakıp yorum yapmasın.

Maalesef biz kendi içimizde didişmeye devam ettikçe başarılı da olacaklardır. Oyuncularımıza olsun,teknik heyetimize olsun herkese bir lakap takma,gönderme hezeyanı içindeyiz. Birlik olamıyoruz biz pek. Farklı fikirler olacaktır ama bunları biraz daha ortak akıl süzgecinden geçirmek lazım. Bu süzgeç de Galatasaray arması/menfaati olmalı.

@İsa Maraş aysal galatasarayin azalan prestijini tekrar zirveye cikardi... Zaten kisa surede basari için fatih terimi tercih etti uzun vadede fatih hocanin basarili olması zordu. Çünkü bir sistemi yok sadece motivasyon gazla nereye kadar gidecek mantigindaydi başkan.. Bastan beri terimle arasi bu yüzden bozuktu

Unal yasal profesyonel bir yönetici bu basarilari sağlayan ekibi kendi toparladi gitti gecen sene şampiyonluğu getiren drogbayi kendi elleriyle aldi.. Fatih hocayi göndermesini hala doğru buluyorum o kalsaydi şimdikinden iyi olmazdik keza sene basinda da gördük. Mancini doğru isim mi tartisilir tabi ama futbolcuların da inanılmaz formsuz olduğu da bir gerçek. Gecen sene takir takir atan Burak bu sene bos kaleye atamiyor yani bunlar akil mantikla aciklanacak isler değil bence..

renkdaş siz başarıyı direk ünal aysala mal ettiniz ben ne dedim terim ali dürüst ve albayrak dedim.

sadece terimin başarısıdır demedim. ama başkan kendi başarısı sandı bugün yanıldığını gördük.

sezon başında terimle kötü başladık ama kimse diyemezki o takım şampiyon olamazdı.

bi ekip vardı ve bildiğiniz gibi haziranda seçim yapıldı ekipten albayrak ve ali dürüst ayrıldı.

yine söylüyorum başarı yalnız terimin değildi.

başkan daha sezon yeni bitmişken kendi ayağına kurşun sıktı.

elbette terimin taktiksel anlamda eksiklikleri var gazla çalıştırıyo ama gaz maz şampiyon olmak istemezmiydiniz bu sene? bu riski almaya değermiydi?

başkan kumar oynadı ve kaybetti.

yine söylüyorum "seçim haziranda yapıldı ve ekip lig başlamadan çok önce dağıldı".

renkdaş siz başarıyı direk ünal aysala mal ettiniz ben ne dedim terim ali dürüst ve albayrak dedim.

sadece terimin başarısıdır demedim. ama başkan kendi başarısı sandı bugün yanıldığını gördük.

sezon başında terimle kötü başladık ama kimse diyemezki o takım şampiyon olamazdı.

bi ekip vardı ve bildiğiniz gibi haziranda seçim yapıldı ekipten albayrak ve ali dürüst ayrıldı.

yine söylüyorum başarı yalnız terimin değildi.

başkan daha sezon yeni bitmişken kendi ayağına kurşun sıktı.

elbette terimin taktiksel anlamda eksiklikleri var gazla çalıştırıyo ama gaz maz şampiyon olmak istemezmiydiniz bu sene? bu riski almaya değermiydi?

başkan kumar oynadı ve kaybetti.

yine söylüyorum "seçim haziranda yapıldı ve ekip lig başlamadan çok önce dağıldı".

Ben Ünal Aysala neden aslan payını verdiğimi söyleyeyim..(.Fatih Hocanın katkısını göz ardı ediyor değilim..) Başkan tartışmasız bizim prestijimizi yükseltti kendi tabiriyle seksi bir kulüp olduk..Avrupada saygınlığımız arttı bunu tüm takımların bize bakış açısından da rahatlıkla görüyoruz..BU işler sırf Avrupada 2 yıl üstüste grupptan çıkmakla olmuyor lobin de olacak gücün de bu sayede saygınlığın artıyor..

Ayrıca benim başkanı asıl takdir ettiğim nokta bu işe 0'dan başlaması ve kısa sürede başarıyı yakalaması..

Fatih Hocaya gelirsek geçen 2 sezon şampiyon olduysak bunda rakiplerimiz çok kötü olmasının da payı büyük..Biz geçen yılla aşağı yukarı aynı puanları topladığımız haftalar bu yıl Fenerin 8 puan gerisindeydik mesela.. Şl'de geçen yıl çıktığımız grubu gördü herkes o grupta bile ecel terleri döktük..BU yıl Real ve Juveli gruptan çıktık ki Juve dediğimiz takım ligde ilk yarı şampiyonluğunu ilan etti gibi bir durum oldu..

Ha başarıda Aysalı gösterip başarısızlıkta neden Terimi mi söyledim ? Çünkü birçok yanlış transferiin altına imza atan kişi Terimdi..Başkan ona çok geniş yetki verdi ama Terim maalesef bunu faydalı kullanamadı..Özellikle geçen sene Sneijder ve Drogba transferlerine soğuk bakması bile eleştirilmesi için yeterli ki Drogba ile şampiyonluk kazandığımız da gün gibi ortada..

Bu dönem Mancininin büyük talihsizlikleri oldu bunlar Fatih Hocada yaşanmayan şeylerdi..Selçukun ilk yılından sonradüşmeye başlayan formu bu yıl dip yaptı..Burak boş kalelere atamaz oldu tamam bir hınçla hoca suçlu dedik ama tüm suçu da ona atmak yanlış olur.. Burak-Selçuk 2'Lisi sene başından beri rezil durumdaydı Fatih Hoca varken de yani büyük ihtimal aynı tas hamam devam edecektik ki ben Fatih Hoca ile Şl'den çıkabileceğimize ihtimal vermiyorum... Çok iyi bir zamanda ayrıldı zirvedeyken bu da Fatih Hocamızın şansı oldu..

Son olarak Ünal Aysal hiç mi hata yapmadı..Bence en büyük hatası yardımcı antrenör seçimlerinin çok yanlış olmasıydı.. Hadi Ümit ve Hasan Şaşı Fatih Hoca istedi diyelim ama Tugayı getiren kişi başkanın ta kendisidir Mancini ne tanır Tugayı.. Tugay da sağolsun yaptırdı yerli trasnferlerle oyuncuların kendini iplememesiyle yanlış bir tercih olduğunu yüzümüze vuruyor..Hamza Hamzaoğlu gibi bir isim alınsaydı Mancinye yardımcı olarak çok daha faydasını görüreceğimizi düşünüyorum..Ayrıca Mancini ayrıldıktan sonra takımı emanet edebileceğimiz iyi bir hocamız olurdu..

Valla beyler benim de düşüncem şu ki; bu olay ve hareketlenmemiz bir milat olsun, sportif sonuçları bir kenara bırakıp başkanın arkasında olduğumuzu, mücadelesinde yalnız olmadığını tüm herkese ve bizzat başkana da göstermemiz gerekiyor. Taraftar demek insan gücü demek, insan gücü demek en büyük güç demek.

Geri
Üst Alt