TFF, Yabancı Kuralının 1 Sezon Daha Devam Edeceğini Açıkladı

Şöyle bir senaryo düşünün, takim farketmez ;

X kulüp 8 yabancı ile başladı maça.

Dakika 75, yerli oyunculardan biri sakatlandı.

O ana kadar sahada 4 oyuncu değişikliği de yapıldı ve hâlâ 8 yabancı ile oynanıyor

Sakatlanan oyuncunun yerine yedekte onun yerine alınabilecek oyuncu da yabancı diğer yerli oyuncular başka mevkilerde oynuyor.

Şimdi bu teknik direktöre yazık değil mi? Napsin herif sistemi bozacak başka bir çaresi yok çünkü yerine yedekteki yabancıyı alamıyor.

Böyle mi Turk futbolun geleceğini düşünüyorlar?
Sonra İrfan gibi mallar çıkıp Türk futbolu gelişmiyor desin keşke şu ligi izlemek icin bir sebebim olmasaydı.

Yerli oyuncu düşününce aklıma Alanyasporlu solbek Yusuf Özdemir geldi. Bizim maçta da etkiliydi, hatta penaltıyı alan oyuncuydu. Başka maçlarda da bazen dikkatimi çekti ama kanaat oluşturacak kadar izlemedim kendisini.

Yabancı da olsa, iyi solbek bulmak zor iş. İsmi geçen kaliteli adamlara bakıyorsun, TM da yazan bedelin 5-6 katına filan transfer yapıyorlar. Dünya Futbolunu bildim bileli en zor oyuncu bulunan mevkidir.

Yusuf veya bir başka yerli solbek bulmak suretiyle Kazımcan ile rekabete sokup verim alabilsek, yabancı kısıtı ile en sıkıntısı olmayan kulüp oluruz...

Bana göre özellikle bizim için doğru karar ,iyi bir yerli iskeleti kurmamiz için son şansımız
Ama kararın çıkış sebebi yalı kocla değil siyasetle alakalı net

Vasat yerli oyuncuları takımın seviyesine çıkarmak yerine, tüm takımları vasat yerlilerin seviyesine indirmeye çalışan bir karar.

Türk futbolunun Koç mafyasından kurtulması lazım.

Kanser abi bunlar kanser. Kesip atılamıyorlar da, tüm organlara sıçrıyorlar. Bir yandan seçim, diğer yandan bu, ulan 1 tane mi olumlu bir şey olmaz şu ülkenin ilerlemesi, değişmesi, çağ atlaması için. Yazık vallahi yazık, sabır, sabır, sabır, kaya maya olsa çatlamıştı ortasından bu neymiş artık . yerinde ya.

Yusuf + 5 milyon = Ugurcan. Iki takim birbirine sonraki satistan 20% pay versin bu is bitsin.

Biz Ugurcani uzun kullaniriz, onlarda Yusuf patlama yaparsa 2-3 milyon kazanmis oluruz.

Keremle filan hep oynayamayiz biz. Yeri gelecek sağ beki sol beki yerli oynayacağız. Önde iş bitirici adamlar olması lazim

Ligde oynatmadigin adami Daum gibi Avrupa maçlarında sahaya sürersen öperler herifi. Ama öyle hafif öpme olmaz şap şap diye ses gelir
Alsınlar ugurcani ozaman tatava yapmasın kulüp. Kereme muhtaç kalmak istemiyorum. Beni yoruyor. Aziz Behiç filan alsınlar napalim artik

Alsınlar ugurcani ozaman tatava yapmasın kulüp. Kereme muhtaç kalmak istemiyorum. Beni yoruyor. Aziz Behiç filan alsınlar napalim artik
Bu karardan sonra Uğurcan icin cift haneli rakam isteyeceklerdir o iş yaş.

Bir iki gurbo bulmak lazim yetenekli parası neyse versinler

Esas şerefsizlik ilk 11 de 3 yerli oynatma zorunluluğu, toplam 14 olması bu kadar batmıyor bunun yanında. Birkaç kritik yerlin uzun süreli sakatlansa yerine aynı kalitede adam koyamazsın çünkü yok yani. Milli takımın durumu ortada, sanki çok geniş bir havuz varmış gibi 3 yerli oynatın diyorlar.

Uğurcan-Batuhan Şen-Yusuf Özdemir-Umut Nayir...Kaleci ve solbek yerlileştiriliyor; forvete yerli alternatif...Yusuf sadece ön fikir düzeyinde; yeterli görülmezse başkasına bakılır...

Kaan' ın bonservisi alınır...

Orta sahaya ve sağbeke de yerli/gurbetçi birileri bulunsa iyi olur. Hemen oynamaları şart değil; zamanla rotasyona katılabilmelerini umarak da bazı hamleler yapılmalı...

Ugurcan gelip Muslera kalirsa basın bizimle cok ugrasir.

Adam olun oğlum biraz böyle kepazelik mi olur en az 5 yıllık bir karar alın sürekli bizim mevcut durumumuza göre karar çıkarmayın şerefsizlik yapmayın

Karar bence tamamen siyasi lakin yalı kocun devamini isteme sebebi Anadolu kulüplerinin guclenmesini istemiyor çünkü Anadolu kulüpleri güçlendiği de yiyeceği tokatlarin farkında
Ayrıca iyi tarafından bakın yalı koç 1 yıl daha fenerden gitmeyecek şayet şampuan olursak taraftarinin yapacağı şeyleri dusunemiyorum

Geri
Üst Alt