TFF, Yabancı Kuralının 1 Sezon Daha Devam Edeceğini Açıkladı

Halen şu ülkede futbol yöneticiliği yapacak kimse yok. Futboldan, futbol ekonomisinden anlayan kimse de yok. Yahu bu kulüplerin borçlarının büyük kısmı bu yabancı sınırı nedeniyle milyon EURO harcanan TÜRK statüsünde oynayan adamlar. 100 bin EURO etmeyen adamlara 10 milyon EURO'lar ödendi yıllarca. Halen devam ediliyor. Yabancı oyuncularda zarar edilmiyor mu elbet ediliyor fakat büyük çoğunluğundan ödediğiniz kadar fayda veya satıp kurtuluyorsun. İyi kötü alıcı çıkıyor. Adama 10 milyon EURO veriyorsun senden sonra gidip asgari ücrete başka takıma imza atıyor. İyi bir TÜRK OYUNCU ZATEN PİYASA DA KAPIŞILIYOR. Bunların futboldan falan anladığı yok. Bu kafayla da futbol falan düzelmez. Altyapıdan adam çıkmıyor, çıkmaz herkes torpille çoluk çocuğunu sokuyor. Türkiye de hangi okulda ciddi futbol takımları var. Ciddi bir spor yapılıyor mu bu devlet okullarında. Yapılmıyor. Hatta futbol oynayan çocuğa aylak mı olacaksın dersini çalış diye baskı yaparlar. :D Daha fazla yazmak istemiyorum.

Bizi hic hatirlamadim ama Bursaspor'in B takimi ikinci ligdeydi ve galiba cikacak gibiydi. O zamankar ilk 3 direk cikiyordu.
Aynen sen söyleyince hatırladım. 2. ligde Bursa vardı. Yanlış hatırlamıyorsam 2. lig 3 gruptu ve her gruptan şampiyon olan geliyordu.

Ondan sonra kısa bir süre 5 grup oldu. O grupları ilk 2 bitiren play off (kalan 8 düşmemeye). Sonra orada da ilk 3 ve bugünkü tarda 2 + 6 sistemi falan.

En sonunda 1. lig gibi tek lig yapılınca Süper Lig ve 1. Lig halini aldı.

Aynen sen söyleyince hatırladım. 2. ligde Bursa vardı. Yanlış hatırlamıyorsam 2. lig 3 gruptu ve her gruptan şampiyon olan geliyordu.

Ondan sonra kısa bir süre 5 grup oldu. O grupları ilk 2 bitiren play off (kalan 8 düşmemeye). Sonra orada da ilk 3 ve bugünkü tarda 2 + 6 sistemi falan.

En sonunda 1. lig gibi tek lig yapılınca Süper Lig ve 1. Lig halini aldı.
Bir ara sadece 1 tane 2. lig vardi ve ilk 3 cikiyordu. Sonra 3 gruba ayrildi ama tam hatirlamiyorum.

Bir ara sadece 1 tane 2. lig vardi ve ilk 3 cikiyordu. Sonra 3 gruba ayrildi ama tam hatirlamiyorum.
İyi kafa jimnastiği oldu, bak şunu hatırladım. 5 gruptan ilk 2 geliyor 10 gruplu playof grubu.

Oradan ilk 2 direk çıkıyor (süper lige). 3,4 ve 5, 5 gruptan gelen (8 takım sonrası) 1. ler ile eleme usülü 8 takım play off ve 3. takım öyle yükseliyordu.

3. lige düşenlerde yine o diğer gruplardan.

İyi kafa jimnastiği oldu, bak şunu hatırladım. 5 gruptan ilk 2 geliyor 10 gruplu playof grubu.

Oradan ilk 2 direk çıkıyor (süper lige). 3,4 ve 5, 5 gruptan gelen (8 takım sonrası) 1. ler ile eleme usülü 8 takım play off ve 3. takım öyle yükseliyordu.

3. lige düşenlerde yine o diğer gruplardan.
Evet, hayal meyal hatirliyorum. 2. ligin formati cok degisti. Belki benim hatirladigim Bursa da tek ligli formata gecildiginde oldu eger 1990 1991 gibi degistiyse.

B takım iptal olmuş en azından bizim kulübün 1 takım alıp bu işi yapmamız lazım.

Yabancı serbest olsa bile bence kerem kalmalı..Burada da aynı fikri belirtenler oldu aidiyet duygusu olan yerlilere de ihtiyaç olacak ki sezon geneline baktığımızda zaman zaman kizsak da en çok katkı veren isimlerden biri keremdi..

Galatasaray B hangi stadyumda oynayacak

Yeni tesislere bir stad yapsak B takımı için

Rıza Çalımbay: "Yabancı antrenörler buraya gelince şaşırıyorlar. Dünyanın hemen hemen her yerinde yabancı sayısı serbest. Bizim gibi kısıtlanan yok. Yabancı sayısı serbest olmalı. Yabancı sınırı gibi geri kalmış bir zihniyet mi olur?"

[BeIN Sports]

Yabancı serbest olsa bile bence kerem kalmalı..Burada da aynı fikri belirtenler oldu aidiyet duygusu olan yerlilere de ihtiyaç olacak ki sezon geneline baktığımızda zaman zaman kizsak da en çok katkı veren isimlerden biri keremdi..
Kalabilir ama önüne adam alınmalı. Yoksa işimiz çok zor. Şampiyonlar Ligi'nde ozellikle küfür yer kaptırdığı toplarla

Geri
Üst Alt