The Lord of the Rings: The Rings of Power | Amazon

Masal zaten, tolkien peri masalları üzerine uzman bir adam. Yazdığı romanlarda özünde masallar en nihayetinde.

Hobbitin başarısından sonra dusunduklerimde haklı çıktım, peri masallari gercekten de yetişkinlere ait bir genre demiş
Aynen mesela bence Game of thrones in evreni daha çekici geliyor, her an bir entrika ne olacağı belli olmuyor daha gerçekçi ve daha sert

Aynen mesela bence Game of thrones in evreni daha çekici geliyor, her an bir entrika ne olacağı belli olmuyor daha gerçekçi ve daha sert
Yok yav, game of thrones cok materyalist, ejderhaları çıkarsan ortada fantastik bir öğe yok , walkerlar falan hariç.

Güzel hikaye ama fantastik değil, halbuki essek turin turambar'ın hikayesi bile ne kadar güzel

Bu arada dizi leşkan atmaya başladı harbiden, inşallah ikinci sezon bütün senaryo yönetimini falan değiştirirler.

Bu dizi bu vasatlikla 5 sezon gitmez. Rezalet bir seye dogru evriliyor

adamlar lore more birakmadi tuzla buz oldu silmarilin ne isi var misty mountainsta yahu soyut bir hikaye desen degil

gil galad git gide kevin spacey 'e benzemeye basladi gozumde

dizide tek iyi karakter durin yeminle bir de saclari olmasa da arondir mi anandir mi neyse legolas replikasi elf kardesimiz

Stranger ve Adar icin duyduğum en sağlam teoriler

Stranger

Yüzüklerin efendisinde hobbitlerin dancing pony de söyledikleri şarkı var. Şarkı Man in the Moon la alakalı. Yani kısaca hobbitler aydan gelen bir varlıkla alakalı bir şarkı yazmışlar. Aynı zamanda Tolkien in man in the moon la alakalı bir şiiri var (man in the moon came too soon). Bu şiirde de “meteor gibi düşüyor” gibi bir söz var. Strangerin bu şarkı ve şiir üzerine yazıldığını düşünüyorum.

Aynı zamanda Tilion diye bir maiar var lore da. Bu Tilios ay da yaşıyormuş ve hatta ayın yörüngesini belirliyormuş. Aynı zamanda arien diye kadın maiar var. Bu da güneşin yörüngesini belirliyormuş. Bu Tilion biraz da lakayt bir abimizmiş. Zaman zaman ayın asıl yörüngesi yerine kendi rotasını izliyormuş. Ariene yanık olduğu için hep Arienin ateşinin peşine düşüyormuş ve bu yüzdenden de kendi rotasını bile kaybediyormuş (bu konuda yalnız tam emin değilim). Bu esnada yani Arienin ateşini takip ederken Orta dünyaya düşmüş olabilir. Zaten Strangerin Noriye ilk sorusu Ateş ne/nerde tarzı bir şey.

Yani Tilion ve Hobbitlerin in the Moon daki bahsettikleri kişi aynı kişi oluyor. Strangerin da zaten Maiar gibi bir şey olması lazım. Hem elflerde bu Tiliona (ara sıra Orta dünyaya gelip Lorien de takıldığı için) Gezgin tarzı bir isim koyuyor. Haarfootlar zaten yörük gibi bir şeyler yani Tilionun ilk onların yanına düşüp bu isminin ona verilmesi de baya mantıklı geliyor
adar teorisi ? maedros mu cikacak yoksa? orayi agactaki silmarile baglarlarlarsa oha derim

Yok yav, game of thrones cok materyalist, ejderhaları çıkarsan ortada fantastik bir öğe yok , walkerlar falan hariç.

Güzel hikaye ama fantastik değil, halbuki essek turin turambar'ın hikayesi bile ne kadar güzel
Büyü de var

Fantastik tür olarak bahsediyorsan evet GoT da kısırlık büyücülük felan varda çok sınırlı ya.
Aynen bahtsız Turin reis ya çok üzüldüm onun hikayesini okurken aslında silmarilliondan bir çok film çıkar ama diziyle mahvettiler bence. Güzel film serileri çıkardı, dizi de koca bir evreni binlerce yılı bir araya sıkıştırmaya çalılmış sanırım

Belki linç yiyecegim ama bence orta dünya evreni abartılan bir evren. Kitaplarini da okudum filmlerini de izledim beni hiç içine çekmedi özellikle hobbit ve yüzüklerin efendisi kitapları masal gibi geldi. Silmarilionu onlara göre daha çok beğendim içinde güzel hikayeler vardı
silmarildeki her bir hikaye zaten yuzuklerin efendisinden daha dehset

hani diyorum bazen tolkien 300 yasina kadar yasasaydi o hikayelerin her birinde birer ucleme kitap cikartirdi adamin omu yetmedi malesef yine de nur icinde yatsin buyuk bir evren birakti geride

silmarildeki her bir hikaye zaten yuzuklerin efendisinden daha dehset

hani diyorum bazen tolkien 300 yasina kadar yasasaydi o hikayelerin her birinde birer ucleme kitap cikartirdi adamin omu yetmedi malesef yine de nur icinde yatsin buyuk bir evren birakti geride
Aynen diyorum ya keşke film olarak cekilseydi orda ki hikayeler

çok kötüye evrildi sinir bozucu düzeyde
Çok ufak nüans ve beyni olan bi yönetmen ile
Ve bu bütçeyle neler olurdu neler.

Ona sus buna sus özgün şeyleri kabullen falan derken acunun sihirli Annemi gibi Amazon'un yüzüklerin efendisi oldu

Eleşti videoları sapına kadar haklı

Aynen diyorum ya keşke film olarak cekilseydi orda ki hikayeler
amazonun silmarillion haklarini almamasi belki de buyuk bir nimet bizler icin yoksa tum lore u katledecekti adamlar

bunlar bence bu seri de basarisiz olacaklar ilerde silmarilleri ve birinci cagi anlatan kitaplara daha sadik bir ekip bunu devir alacak diye dusunuyorum

amazonun silmarillion haklarini almamasi belki de buyuk bir nimet bizler icin yoksa tum lore u katledecekti adamlar

bunlar bence bu seri de basarisiz olacaklar ilerde silmarilleri ve birinci cagi anlatan kitaplara daha sadik bir ekip bunu devir alacak diye dusunuyorum
Diziyi izlemedim ama numenor dönemini anlatmıyor mu? O kısım da vardi silmarillionda

Diziyi izlemedim ama numenor dönemini anlatmıyor mu? O kısım da vardi silmarillionda
numenor binlerce yillik bir krallik ama bunlar oyle bir anlatiyor ki sanki sadece bir kral var kizi var bir de gelecekte kral olacak danismani ulan 10 tane kral geciyor orda kac asirlik olay geciyor dizide sanirsin 10-20 yillik hadise bunlar

Doğru değil. Dondarrion gibi ölümden dönen adamlar var, Baratheonin kırmızı cadı eşinin güçleri de sayılabilir, devler falan da vardı, Aryayla uğraşan iki bin yüzlü adam vardı

Tabi lotr kadar fantastik ağırlıkli değil

Doğru değil. Dondarrion gibi ölümden dönen adamlar var, Baratheonin kırmızı cadı eşinin güçleri de sayılabilir, devler falan da vardı, Aryayla uğraşan iki bin yüzlü adam vardı

Tabi lotr kadar fantastik ağırlıkli değil
orta dünya evreni high fantasy bir evren. got dünyası ise içine biraz fantastik öğeler konmuş ortaçağ avrupası taht kavgaları ve entrika hikayeleri gibi. tolkien külliyatı çok epic ve masalsı bir dünya, ayrıntılı araştıranlar bilir. her tarafından epiclik fışkırıyor. ikisini fantastik eser olarak kıyaslamam bile şahsen

orta dünya evreni high fantasy bir evren. got dünyası ise içine biraz fantastik öğeler konmuş ortaçağ avrupası taht kavgaları ve entrika hikayeleri gibi. tolkien külliyatı çok epic ve masalsı bir dünya, ayrıntılı araştıranlar bilir. her tarafından epiclik fışkırıyor. ikisini fantastik eser olarak kıyaslamam bile şahsen

Kıyaslama yok ztn, lakin GoT dünyasında fantastik mevzusu sadece ejderhalar içermiyor.

Filmlerin izlediğimde midir nedir acayip sıkılmaya başladım. Bir hevesle izliyim dedim 40.cı küsür dakika da kapattım.

Tamam Lore'a uymuyorsun da neden yıkıcı bir şekilde hareket ediyorsun. Yani yazdığın senaryo ile Tolkien'den daha iyi bir şey mi yaptığını sanıyorsun resmen hakaret seviyesi işler olmaya başladı.

house of the dragon >>> rings of power izledigim kadariyla

can sikintisina karsi izlenir ama baglayici degil hic baya agir ve senaryosu zorla yazilmis gibi

Geri
Üst Alt