The Lord of the Rings: The Rings of Power | Amazon

Aslında evet tam anlamıyla öldü denmiyor açık kapı bırakıldı ama bu açık kapıdan Halbrand - Galadriel aşk hikayesine doğru götürmeye kalkmasınlar nasıl olsa senaryodan çıktık izleyicilere de Aragorn - Arwen yaptık diye övgüyle kendilerinden bahsedebilirler. Eğer bu senaryoya doğru gidiyorsa Gil Galad'da Sauron olur. :asd:
galadriel halbrand aşkı yaparlarsa dizi benim için tamamen biter şahsen. tolkien fanları bu sefer o dallamaları hoplatır, saçmalamanın da bi sınırı var :)

galadriel halbrand aşkı yaparlarsa dizi benim için tamamen biter şahsen. tolkien fanları bu sefer o dallamaları hoplatır, saçmalamanın da bi sınırı var :)
Bana kalırsa Halbrand Sauron çıkacak ama öyle olsa bir yaradan dolayı elf diyarına gitmesi de saçma geliyor normalde planlı şekilde gitse daha mantıklı olur ama bir yaranın iyileşmesi için oralara gitmesi de saçma olur. Halbrand olursa Annatar olma ihtimali de kalmıyor. Son 1 bölüm kaldı o kadar çok boşluk var ki nasıl dolduracaklar 6. bölüm en azından bir şeyler yolundayken 7. bölüm hiçbir şey anlatmayıp boş geçmişler tek Balrog'u bölüm sonunda gördük. 1 saatte en azından geçmişe dönerek ufak ufak boşlukları kapatsalar daha verimli olurmuş finale de hazırlık olurdu.

Yıllardır bu diziyi bekledik, bekleyenler arasından sıradan bir kişinin yazacağı senaryo emin olun daha güzel olurdu. Şu güzelim evreni ne hale getirdiler. Şöyle bir yorum gördüm ekşide ben de katılıyorum;
2. sezonun 2 yıl sonra vizyona gireceği açıklanmış. umarım bu durum jef bezos'un yapımcı ve senaristleri siktir etme düşüncesi nedeniyledir.

doğru düzgün bir ekip ile ikinci sezona girilir. galadriel birden rüyadan uyanır. 1. sezon aslında onu manipüle etmeye çalışan sauron'un işidir. galadriel bunu fark eder ve olaylar lore'a uygun şekilde gelişir.

Yıllardır bu diziyi bekledik, bekleyenler arasından sıradan bir kişinin yazacağı senaryo emin olun daha güzel olurdu. Şu güzelim evreni ne hale getirdiler. Şöyle bir yorum gördüm ekşide ben de katılıyorum;
2. sezonun 2 yıl sonra vizyona gireceği açıklanmış. umarım bu durum jef bezos'un yapımcı ve senaristleri siktir etme düşüncesi nedeniyledir.

doğru düzgün bir ekip ile ikinci sezona girilir. galadriel birden rüyadan uyanır. 1. sezon aslında onu manipüle etmeye çalışan sauron'un işidir. galadriel bunu fark eder ve olaylar lore'a uygun şekilde gelişir.
fanların baskı yapıp bezosa bu showrunner ikiz dallamaları kovdurtmaları lazım bence yoksa dizinin gidişatı iyi değil.

House Of Dragon'la bire bir aynı dönemde çıkması da iki taraf adına baskılar yaratmıştır şimdiden House Of Dragon yapımcıları fazlasıyla övgü alıyor bu tarafa bakarsak baya kötü durumda ilerliyor dizi de o kadar belirsizlik dolu ki muhtemelen ilk 7 bölümden tamamen memnun olan yapımcılar hariç yoktur 7. bölüm geldi dizinin adı güç yüzükleri daha yüzüklerden eser yok Sauron bilmecesiyle bölümler geçip gidiyor. Bu sezonu toparlasa toparlasa muhteşem bir sezon finali ve 2. sezona çok iyi bir başlangıç topalar aksi taktirde kötü bir sezon finalinden sonra insanlar tamamen soğuyacaklar.

Keşke 8 bölüm değil de 13 bölüm yapsalardı öyle aksiyon sahnelerine de gerek yok toparlayıcı bölümler olsa daha iyi olurdu çoğu sahnenin ucu açık kalıyor mesela Galadriel ve Halbrand karşılaşmasını en azından 1 bölümde detaylı ve güzel şekilde toparlayabilirlerdi hatta oradan Numenor'a geçmelerini ya da Numenor'dan Güney Topraklarına geçerken 1 bölümde anlatabilirlerdi. Her şeyi çok hızlı geçiyorlar ya da senaryolarda kopukluklar var altlarını doldurarak gitseler belki de bu kadar eleştiri olmayacaktı.

Son düzenleme:
Yüzüklerin efendisi ve Hobbit serilerinde elflerin saçları uzunken çok daha etkileyici olmuşlardı burada farklı yapmışlar bence uzun halde daha çekici oluyorlar.
Farklı yapmışlar evet ve yapmamaları gerekiyordu. Elf dediğin varlık güzel ve uzun saçlı tasvir ediliyor. Boy olarak da uzun olmaları lazım burada bakıyoruz Celebrimbor cüce gibi ve çirkin. Aklıma geldikçe küfür ediyorum Amazon’a.

Farklı yapmışlar evet ve yapmamaları gerekiyordu. Elf dediğin varlık güzel ve uzun saçlı tasvir ediliyor. Boy olarak da uzun olmaları lazım burada bakıyoruz Celebrimbor cüce gibi ve çirkin. Aklıma geldikçe küfür ediyorum Amazon’a.
Cüceler ve Khazad Dum hariç dizi de iyi bir şey yok dizi 10 kişi etrafında dönüyormuş gibi savaşlar olsun ya da diğer ırklar olsun çok az kişi oynuyor dizi başladığında Galadriel ve ekibi sadece 10 kişiyle Sauron'u arıyorlardı. :asd:

Cüceler ve Khazad Dum hariç dizi de iyi bir şey yok dizi 10 kişi etrafında dönüyormuş gibi savaşlar olsun ya da diğer ırklar olsun çok az kişi oynuyor dizi başladığında Galadriel ve ekibi sadece 10 kişiyle Sauron'u arıyorlardı. :asd:
Balrog un uyanışı efsane değil mi normalde cücelerin dağı kazmalarının sesi Numenor adasından duyuluyor, dizide yaprak 🍁 düşmesi ile Balrog hafif uykusundan uyanıyor. Tek kelime ile re zil lik !

Balrog un uyanışı efsane değil mi normalde cücelerin dağı kazmalarının sesi Numenor adasından duyuluyor, dizide yaprak 🍁 düşmesi ile Balrog hafif uykusundan uyanıyor. Tek kelime ile re zil lik !
Yaprakta elf kokusu var ve balroglar elf kokusuna bayılır.

Onları kışkırtır ve azdırır

balrogún uyanmasi enterasan eger balrog dagin derinliklerinden cikarsa buyuk rezillik zira tarihce ile uyumsuyor.

Balrog ucuncu cagin basinda 6.durin zamaninda uyaniyor yani yaklasik 1000 sene daha var uyanmasina 3.-4.sezonda olsa tamam dersin ama bunlar balrogu uyandirip durini oldurecekler kesin. Su an tahttaki durin III olmasi lazim bizim kizil kafa ise durin IV olacak.

Dizinin özeti kısaca, ekşiden denk geldim ne eksik ne fazla böyle :d
galadriel 3 bölüm kraliçeyi ikna etmeye çalıştı.
kraliçe ikna oldu.
5 gemiyle yola çıkmaya karar verdiler.
gemilerin ikisi limanda patladı.
kraliçe 3 gemiyle yola devam etti.
kraliçe 100 askeriyle karaya ayak bastı.
kraliçe ve ordusu adar'ı mağlup etti.
halbrand 15 köylünün kralı oldu.
bodrum'da butik pastane işleten bronwyn ile esmer elf öpüştü.
adar barajın kapağının anahtarını arkadaşına vermiş.
adar'ın arkadaşı barajın kapağını açtı.
sular volkanı patlattı.
adar orta dünyaya nuke attı.
kraliçenin 100 kişilik devasa ordusunun çoğu öldü.
kraliçe kör oldu.
kraliçe kör olduğunu ordusunun bilmesini istemedi.
kraliçe 5 dakika sonra gözlerini kumaşla sardı.
herkes kraliçenin kör olduğunu anladı.
kraliçe 1 gün orta dünyada kaldı.
kör oldu, mağlup oldu, kötülük uyandı.
kraliçe boku bokuna kör oldu.
ve numenor'a döndü.
halbrand ölmek üzereydi.
esmer elf halbrand'ın elf ilacına ihtiyacı var yoksa ölür dedi.
bodrum'da butik pastane işleten bronwyn otacılarını ot bulmaya yolladı.
gerek kalmadı.
halbrand iyileşti.
azıcık sekerek yürüdü.
atına bindi, gitti.
harfootlar yabancıya bir tane elma verip allahın dağından siktir etti.
yer bilmez dil bilmez yabancı tek başına dağdan aşağı yürüdü gitti.
(will the real slim shady please stand up please stand up)
dişi eminem harfootların kafilesini ateşe verdi.
harfootlara daha fazla zarar vermedi.
belli ki cana kıymak istemedi.
harfootlar köyün delisine uydu.
sabah siktir ettikleri yabancıyı bulmaya koyuldu.
cüce durin yaprak seviyor.
masasında yaprak bulunduruyor.
mitril yaprağı iyileştirdi.
evet, cüce durin elflere yardım edecek.
cüce kral elferden nefret ediyor.
cüce kral yapraklardan daha çok nefret ediyor.
yaprağı eline aldı.
amına koyduğumun yaprağı dedi delikten aşağı attı.
yaprak uçtu uçtu balrog'un önüne düştü.
balrog yapraklardan cüce kraldan daha fazla nefret ediyor.
amına koyduğumun yaprağını alın şu önümden dedi, kızdı.
yaprağı ateşe verdi.
uykusu artık bir kere kaçtı.
şer uyandı.

Geri
Üst Alt