The Lord of the Rings: The Rings of Power | Amazon

Lore, kitaplar falan her şeyi bir kanara attım izlemeden önce, sıfır beklenti ile keyifli bir fantastik dizi izlemeyi umuyordum. İlk iki bölüm de fazlasıyla tatmin etti. Diğer durumda beklentilerin karşılanmayacağı belliydi zaten. Şu an sanki bir Elder Scrolls serisinin ya da Elden Ring yapımının dizisiymiş kafasında keyifle izliyorum :asd:
adamlar sadece lotr kitaplarının eklerini satın alabilmişler diyorlardı onun üzerine senaristler hikayeyi çoğunlukla kafalarına göre yazmış büyük ihtimalle. okadar para verip sadece ekleri satın alabilmeleri de enteresan, tolkien vakfı baya ketum bu konuda belliki. ama dediğin gibi kitaplara bağlılığını göz ardı edersek orta dünya atmosferini güzel veriyor, görseller ve müzikler şahane bence. 2 bölümü gözümü kırpmadan izledim şahsen.

adamlar sadece lotr kitaplarının eklerini satın alabilmişler diyorlardı onun üzerine senaristler hikayeyi çoğunlukla kafalarına göre yazmış büyük ihtimalle. okadar para verip sadece ekleri satın alabilmeleri de enteresan, tolkien vakfı baya ketum bu konuda belliki. ama dediğin gibi kitaplara bağlılığını göz ardı edersek orta dünya atmosferini güzel veriyor, görseller ve müzikler şahane bence. 2 bölümü gözümü kırpmadan izledim şahsen.
1 milyar dolar mi ne verdi bu haklar icin ama daha yeni daha genis kapsamli olarak satisa cikti tolkienin tum haklari madem boyle olacakti amazon hepsini satin alip adam gibi loreá uygun daha kapsamli bir is cikarsaydi

tolkienin oyun haklarini kuzey avrupali bir firma satin aldi diye biliyorum buna film ve dizi haklari da dahil sanirim bakalim ne yapacak onlar.

keske viking dizisi ayarinda bir dizi gelseydi daha gercekci ve daha tarihsel kronolojiye ozen gosteren.onda da hatalar var ama olur o kadar.

1 milyar dolar mi ne verdi bu haklar icin ama daha yeni daha genis kapsamli olarak satisa cikti tolkienin tum haklari madem boyle olacakti amazon hepsini satin alip adam gibi loreá uygun daha kapsamli bir is cikarsaydi

tolkienin oyun haklarini kuzey avrupali bir firma satin aldi diye biliyorum buna film ve dizi haklari da dahil sanirim bakalim ne yapacak onlar.

keske viking dizisi ayarinda bir dizi gelseydi daha gercekci ve daha tarihsel kronolojiye ozen gosteren.onda da hatalar var ama olur o kadar.
o dediğin avrupalı firma hobbit ve lotr kitaplarının film,dizi,oyun vb haklarını çok eskiden satın alan bir firmadan satın aldı,tolkien vakfından değil. amazon 2.çağı anlatmak için dizi yapacağı için gidip lotr kitaplarının sonundaki bazı ekleri ve tolkienin bazı mektuplarından bölümleri alabilmişler yanlışım yoksa. 1 milyar dolar sadece haklar için değil ilk sezonun bütçesi de dahil şekilde harcanan miktar bildiğim kadarıyla

Haklar icin 250 milyon verildi diger 750 milyon dizi reklam gibi seyler icin ayrildi.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Sadece haklar için değilde tüm projenin bütçesiydi(sanırım 5 sezonluk dizi planlıyorlar) 1 milyar dolar hatta daha fazla diye hatırlıyorum

M2101K6G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

o dediğin avrupalı firma hobbit ve lotr kitaplarının film,dizi,oyun vb haklarını çok eskiden satın alan bir firmadan satın aldı,tolkien vakfından değil. amazon 2.çağı anlatmak için dizi yapacağı için gidip lotr kitaplarının sonundaki bazı ekleri ve tolkienin bazı mektuplarından bölümleri alabilmişler yanlışım yoksa. 1 milyar dolar sadece haklar için değil ilk sezonun bütçesi de dahil şekilde harcanan miktar bildiğim kadarıyla
hmm acikcasi soyle daha kallavi bir sinema sirketi ama WD yada WB olmamali alsa hatta lotryi ceken newline cinema idi sanirim keske onlar alsa silmaril ve lotr haklarini tum kitaplari ve bambaska bir ekiple silmaril hikayelerinden 6 filmlik bir seriye girisseler 15 senelik bir proje muthis olurdu

Sadece haklar için değilde tüm projenin bütçesiydi(sanırım 5 sezonluk dizi planlıyorlar) 1 milyar dolar hatta daha fazla diye hatırlıyorum

M2101K6G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
gidip biraz araştırdım da telif haklarına 250 milyon dolar, sadece 1.sezona 465 milyon dolar harcamışlar. mekanlar ve kostümler ilk sezon bütçesini arttırmış olabilir ama 5 sezon sonunda 1 milyar doları geçer gibi görünüyor.

LOTR ile ilgisinin olmadığı varsayımı altında kaliteli bir fantastik dizi olduğu söylenebilir.. Bilhassa Khazad - dum görselleri çok iyiydi..

Lakin ilk iki bölümde Galadriel ve Nori karakterlerine anlamsız bir şekilde fazla yüklenilmiş. Umarım tüm hikayenin ana odağı bu iki karakter değildir.. Galadriel hem oyunculuk hem de hikayedeki yeri açısından olmamış bence.. Gözler Cate Blanchett i arıyor..

Siyahi Elf ve Hobbit muhabbeti de niye bu kadar abartıldı anlamıyorum.. Eleştirenlerin büyük bir kesimi b.k atmak için bahane arıyor bence..

SM-N975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Demek bizim Aragorn, Elrond'un kızıyla ilişki yasiyormuş

LOTR filmlerini de sevmiyor musunuz mesela? Ben kitaplarını falan okumadığım için soruyorum. Okuyanlardan duyduğum kadarıyla filmlerinde de kitaplarla alakasız çokça şey varmış. Bu işe 1 puan vermek çok saçma geliyor bana,
Orada yapılan değişiklikler evrenin dinamiklerini etkilemeyen şeylerdi bir değişiklik hariç(Witch Kingin Gandalf'ın asasını parçalaması hiyerarşi bakımından namümkün). Burada bütün lore paramparça edildi. 1 puan bile fazla hatta ,evrenin dinamiklerini komple mahvettiler üstüne kendi yazdıkları senaryo da bir gerizekalı tarafından yazılmışçasına mantık hatalarıyla dolu.

Orada yapılan değişiklikler evrenin dinamiklerini etkilemeyen şeylerdi bir değişiklik hariç(Witch Kingin Gandalf'ın asasını parçalaması hiyerarşi bakımından namümkün). Burada bütün lore paramparça edildi. 1 puan bile fazla hatta ,evrenin dinamiklerini komple mahvettiler üstüne kendi yazdıkları senaryo da bir gerizekalı tarafından yazılmışçasına mantık hatalarıyla dolu.

Abartma o kadar kötü değil, şimdilik komutan galadriel harici anlattığın gibi bir durum yok.

Daha adamlar 2 bölüm yayınladı, ne ara anladın bu kadarını feanorcu kardeş

LOTR'ı izlemedin mi şimdiye kadar?
En az 3 defa izlemisismdir ama isimler aklimda degildi. Sadece 3 - 4 kisinin adi aklimdaydi. Buradaki yorumlari okuyunca yuzuklerin efendisi ile dizide ayni karakterler var mi diye goz atinca Elrond ile Galnier mi onlari gordum. Yalan yok Cate Blanchett'in karakterini tamamen unutmusum. Kitaptaki karakterlerin resmi cok iyi. Filmdekiler de iyiydi ama dizideki secimler olmamis.

@Adnan Korkut @Melih Peker

Bahsi geçen firma Embracer Group. Galiba şu an bünyesinde en fazla geliştirici stüdyoya sahip firma. Middle Earth Enterprises'ı komple satın aldılar. İleride bol bol oyun, film, dizi görürüz. Seri üretime sokarlar bu evreni tekrar

Bahsi geçen firma Embracer Group. Galiba şu an bünyesinde en fazla geliştirici stüdyoya sahip firma. Middle Earth Enterprises'ı komple satın aldılar. İleride bol bol oyun, film, dizi görürüz. Seri üretime sokarlar bu evreni tekrar
Dizi ve filmler artacak gibi duruyor. Newline cinema ve warner bros da 2024 te çıkacak bir rohan animasyon filmini duyurmuştu birkaç ay önce.

Beyler kitaplarını okumadımda kronolojik olarak yazacak varmı. Bir okuyayım bakayım.

basarili yapimlar gelir insallah ama genelde AAA oyun yapmiyorlarmis

Kitapların tarihsel olarak sıralandığı Tolkien okuma sırası şöyle:

Silmarillion
Akallabeth ve Güç Yüzüklerine Dair

Hurin’in Çocukları
Beren ile Luthien Gondolin’in Düşüşü
Hobbit
Yüzük Kardeşliği
İki Kule
Kralın Dönüşü
Bitmemiş Öyküler 7

bu kanalda cok iyi icerik var buradan aradigin sorulara cevap bulabilrsin

direk yüzük kardeşliğinden başlasak :D

O yukardan inme eleman saruman bence
pek ihtimal dahilinde degil yani neden saruman olsun radagast yada gandalf olma ihtimali daha fazla

ama hicbir istarinin olmamasi lazim kronolojiye uymuyor cunku

balroc cikarsa sasirmam sonucta o da bir maia ama bence bu iyi bir karakter cikacak yoksa hobbitlerin arasina koymazlardi

Geri
Üst Alt