The Lord of the Rings: The Rings of Power | Amazon

Sauron ilk başta hizmetkar, yani komutan. Savaş ( dizide bahsedilen ) ona karşı değil aslında. Filmlerdeki savaşlar ise direk sauron ve yüzüğe karşı.
Şimdi oldu
Kitapları okumayınca ,sağdan soldan okuduklarımla anca bu kadar
Yüzük dövülünce bildiğimiz sauron olucak o zaman

Şimdi oldu
Kitapları okumayınca ,sağdan soldan okuduklarımla anca bu kadar
Yüzük dövülünce bildiğimiz sauron olucak o zaman
Sauron morgothún hizmetkari

morgoth icin soyle diyebiliriz .insanlik tarihinde yazilmis tum fantastik hikayelerinin en kotu en guclu villain karakteri

yani marvel evrenindeki en guclu en kotu kozmik villain karakterleri dusun o seviyede. Tanridan bir alt seviyede bir varlik.

her neyse sauron morgothun komutanlarindan biri en guclusu degil ama en sinsisi diyebiliriz , buyuculuk , mucevher isciligi uzerine zanaatkarligi var.

morgoth yenilip hapsedildiginde 1.cagda ( dizideki hikayeden onbinlerce sene oncesi ) sauron morgothun biraktigi yerden liderligi alip orklari kendi banneri altinda topluyor ve orta dunyaya hukmetmek istiyor bu alanda bircok savas ve mucadele oluyor

Sauron istedigi emellerine ulasamiyor yeniliyor ve saklaniyor cok uzun bir sure , orklar bu donemde basi bos lidersiz ve gucsuz bir sekilde saga sola dagiliyorlar.

Sauron ayni efendisi morgothun yaptigi gibi olumsuzlugun getirdigi uzun yillar icerisinde sinsi planlarina devam ediyor. Guc yuzuklerinin dovulmesi bu planlarinin eyleme gectigi zamana denk geliyor ancak numenor ile iliskisi cok daha sonra.

yuzukler dovuldukten sonra olmasi lazim bir ara savaslardan birinde numenora yeniliyor ve esir dusuyor o donemde numenora goturuluyor ama bir sekilde ordaki krali etkisi altina alip bas danismani oluyor ve bu durum numenorun cokusune yol aciyor.numenor atlantis gibi batarken sauron fiziksel olarak oluyor ama fiziksel olmayan formu mordora geri donuyor ve eylemlerine devam ediyor

bu surecte tam sirasini hatirlamamakla birlikte yuzukleri celebrimbora dovdurecek asil tek yuzugu ise mordorda kendisi gizlice dovuyor. sonra elf ve cuce smithlere dovdurdugu yuzukleri calacak caldigi yuzukleri insan ve cucelere dagitacak insanlar bundan etkilenip insan krallari nazgul olarak hizmetkarina evrilirken cuceler etkilenmeyecek. Elflerin elindeki kalan uc yuzugu ise ele geciremiyor. bu yuzukleri hala yuzuklerin efendisi hikayesinde gorebilirsin birisi galadriel biri elron birisi ise gandalfin parmaginda ( gandalfa elf cirdan verioyr bu yuzugu )

son savasta `` the last alliance`` sauronun parmagi isildur tarafindan kesiliyor ve yuzuk isildura geciyor bu sekilde 2.cag bitip 3.cag basliyor.

bazi siralama hatalari olabiliur daha once paylastigim videoda kronoloji anlatiliyor ona bakiniz.

her sahneye güçlü kadın ve siyahi oyuncu sıkıştırmak netflixin her sahneye eşcinsel karakter sıkıştırması kadar mide bulandırıcı

yazıklar olsun yav got prequeli house of dragon daha iyi yazarken gerildim

galadriel'e arkadaşım çekip hafiften yanlayan elrond, taç takarken mevzu varmış gibi bakan gil galad. yav bunların arasında kaç kuşak var, gil galad, galadriel orta dünyadayken daha vitamindi. dizide daha yaşlı. damadı elrond desen gelmiş ahkam kesiyor, akıl veriyor kutsalımıza.

galadriel dediğin orta dünyanın en yüce varlığı. aragorn gibi sağa sola koşup ramboluk yapmaz. galadriel'e karşı kılıç bırakamazsın, kulağına elf mi lan bu diye bakamazsın.
Bu güçlü kadın başrol olayına çok gıcık oluyorum.. Netflix de güçlü kadın başrol Genre/teması var, ama Güçlü Erkek başrol genresi yok...filtreme imkanı yok.

Güçlü Kadın (başrolü)
Blackwashing / Zencileştirme akını
Eşcinsel akını

Kendimi modern ve liberal görmeme rağmen çok gicima gidiyor bu Woke akımı. Politika ve Film ayrı kalmalı.
Yakında Zenci ve eşcinsel bir Hitler dizisi de yaparlar bu Amerikan Woke Çocukları.

Dilerdim ki bu bütçe Christopher Tolkien'nin muhteşem külliyatının mantığına yakın olsun.. Celebrimbor , Galadriel ve Gil Galad ağaçları gören ve bu yüzden özel güçlere sahip yüksek elfler.. Özellikle Celebrimbor'u oynayan adam hiç yakışmamış.. Yani bunlar Feanor'u vs.. oynatsaydı bizim hayalimizdeki karakterleri yerle bir ederdi.. Hobbit ve Yüzüklerin efendisi filmlerinde elflerin bir ağırlığı vardı.. Burada gayet sıradanlar..

Konunun kitaplarla zaten uzaktan yakından alakası yok.. Milyar dolarlık bütçeyle güzel bir fırsat vardı Tolkien'in hayal dünyasını yansıtmak için ama yalan ettiler yeminle..

Ancak film kitabı bilmeyenler için güzel olur..

Bu güçlü kadın başrol olayına çok gıcık oluyorum.. Netflix de güçlü kadın başrol Genre/teması var, ama Güçlü Erkek başrol genresi yok...filtreme imkanı yok.

Güçlü Kadın (başrolü)
Blackwashing / Zencileştirme akını
Eşcinsel akını

Kendimi modern ve liberal görmeme rağmen çok gicima gidiyor bu Woke akımı. Politika ve Film ayrı kalmalı.
Yakında Zenci ve eşcinsel bir Hitler dizisi de yaparlar bu Amerikan Woke Çocukları.
Zaten böyle bir şeye ihtiyaç yok, açtığın filmlerin yaklaşık %98 i bu söylediğin kategoriye giriyor, rahatça açıp istediğini izleyebilirsin

Sinema Filmi kalitesinde dizi cekmisler hakkini vermek gerek. Senaryo simdilik idare eder ama ilk iki bölüm daha iyi olabilirdi daha cok ilgi cekmek icin.

Meteor herif Gandalf veya Saruman yaparlarsa sasirmam. Herifler herseyi degistirebiliyorlar , bir koca cagi öne cekip bir istari Hobbitlerin arasina patlatirlar.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Dizinin adı rings of power değilde başka birşey olsaydı şuan izleyenlerin geneli diziyi övgü yağmuruna tutuyordu. Diziye imbd den 1 verenler var şaka gibi
Sadece olması gereken şeyleri yapsalardı böyle olmazdı. Ne gerek var bu çağda hobbitlere ? Siyahi elf hobbit ve cüce nedir ? Bırak o evrenin yaratıcısı böyle bir şey koymamış sen koymak zorunda değilsin. Ayrıca savaşçı bir karakter olmayan Galadriel'i oradan oraya koşturmak ne demek ? Bu senaristler para alıyor bu işten bir de, şu evreni seven binlerce kişi daha iyi senaryo çıkarır ve herkes hayranı olarak izlerdi. Yine insan ve elf aşkı da serpiştirilmiş ne gerek var bu dizi aşk dizisi değil koyma gerek yok yani.

Dilerdim ki bu bütçe Christopher Tolkien'nin muhteşem külliyatının mantığına yakın olsun.. Celebrimbor , Galadriel ve Gil Galad ağaçları gören ve bu yüzden özel güçlere sahip yüksek elfler.. Özellikle Celebrimbor'u oynayan adam hiç yakışmamış.. Yani bunlar Feanor'u vs.. oynatsaydı bizim hayalimizdeki karakterleri yerle bir ederdi.. Hobbit ve Yüzüklerin efendisi filmlerinde elflerin bir ağırlığı vardı.. Burada gayet sıradanlar..

Konunun kitaplarla zaten uzaktan yakından alakası yok.. Milyar dolarlık bütçeyle güzel bir fırsat vardı Tolkien'in hayal dünyasını yansıtmak için ama yalan ettiler yeminle..

Ancak film kitabı bilmeyenler için güzel olur..
Yaşlı tonton amca gibi Celebrimbor aynen öyle bu nedir yahu, hiç mi cast yok ? Bu evrene yakışmayan bir yapım olarak ilerliyor bakalım ne olacak ilerleyen bölümlerde.

Sadece olması gereken şeyleri yapsalardı böyle olmazdı. Ne gerek var bu çağda hobbitlere ? Siyahi elf hobbit ve cüce nedir ? Bırak o evrenin yaratıcısı böyle bir şey koymamış sen koymak zorunda değilsin. Ayrıca savaşçı bir karakter olmayan Galadriel'i oradan oraya koşturmak ne demek ? Bu senaristler para alıyor bu işten bir de, şu evreni seven binlerce kişi daha iyi senaryo çıkarır ve herkes hayranı olarak izlerdi. Yine insan ve elf aşkı da serpiştirilmiş ne gerek var bu dizi aşk dizisi değil koyma gerek yok yani.
Hobbitler varlar bu çağda, ve gizlenmelerini ve istedikleri zaman neredeyse görünmez oluşları cok cok iyi olmuş

Galadriele katılmamak mümkün degil bu arada , haklısın

Yaşlı tonton amca gibi Celebrimbor aynen öyle bu nedir yahu, hiç mi cast yok ? Bu evrene yakışmayan bir yapım olarak ilerliyor bakalım ne olacak ilerleyen bölümlerde.
Zaten oynatamazlarmis, adamlar üçüncü kitabin sonundaki ekleri satın almışlar. Korkudan Felagund Finrod'un adı geçmiyor.

Böylece fingolfin reyis yırttı diyebiliriz. Fingolfine ihaneti kaldıramam

Hobbitler varlar bu çağda, ve gizlenmelerini ve istedikleri zaman neredeyse görünmez oluşları cok cok iyi olmuş

Galadriele katılmamak mümkün degil bu arada , haklısın
Yok demiyorum ama gerek yok eklemelerine, dahil olmuyorlar hiç bir olaya. İzleyici çekmek için yapılan bir şey. Ben saçma sapan Hobbit izlemek istemiyorum.

Dizinin adı rings of power değilde başka birşey olsaydı şuan izleyenlerin geneli diziyi övgü yağmuruna tutuyordu. Diziye imbd den 1 verenler var şaka gibi
sjw olayları ve lore'a fazla bağlı kalmayacaklarının aylar öncesinden belli olması diziye karşı kalabalık bir linç kitlesi oluşturdu , diziye 0 puan 1 puan vermek için dizinin çıkmasını bekliyorlardı sadece. zamanında last of us 2 oyununa yapılan düşük puan lincine benziyor biraz halbuki oyun başyapıttı. bu dizi tabiki bir başyapıt değil ama kaliteli bir dizi bence. amazonun bu sjw takıntısının olmamasını ve lore'a daha bağlı kalmalarını ben de isterdim ama yapacak birşey yok artık, aylar öncesinden bu durum belli oldu. dediğim bu 2 etkenden bağımsız sadece dizi olarak bakarsak o puanları haketmiyor kesinlikle

Yok demiyorum ama gerek yok eklemelerine, dahil olmuyorlar hiç bir olaya. İzleyici çekmek için yapılan bir şey. Ben saçma sapan Hobbit izlemek istemiyorum.

Yav ortada sadece ekler var, eklerde hobbit varsa kullanmışlardır.

Biz burada hitap edilen genele ait değiliz. Üzülürüz. Bunları çıkarmak lazımz bizim yerimiz reddit ve legendarium yerli ve yabancı kanalları.

Bosver yani bugün Zafer abinin dedigi gibi, sesi kapat görsellere bak

Geri
Üst Alt