The Lord of the Rings: The Rings of Power | Amazon

Kitapların tarihsel olarak sıralandığı Tolkien okuma sırası şöyle:

Silmarillion
Akallabeth ve Güç Yüzüklerine Dair

Hurin’in Çocukları
Beren ile Luthien Gondolin’in Düşüşü
Hobbit
Yüzük Kardeşliği
İki Kule
Kralın Dönüşü
Bitmemiş Öyküler 7

bu kanalda cok iyi icerik var buradan aradigin sorulara cevap bulabilrsin

Abi kitapları biliyorum zaten bunların hiçbiri 2. çağ özelinde kitaplar değil. 2. çağı ele alan doğrudan bir kitap lore olan şeyler kronolojik olarak major ve minor eventler var. 5 sezonluk bir diziyi dolduracak herhangi bir lore yok.

Abi kitapları biliyorum zaten bunların hiçbiri 2. çağ özelinde kitaplar değil. 2. çağı ele alan doğrudan bir kitap lore olan şeyler kronolojik olarak major ve minor eventler var. 5 sezonluk bir diziyi dolduracak herhangi bir lore yok.
Eğer öyle bir durum varsa 2. sezondan itibaren patlar senaristler.Onlarda peter jacksondaki aklın 10da 1 yok gibi.

tabiki değil ama o filmlerin kült olmasının sebebi o adamdır.Bunlar boşluk olan yerleri anlatmaya çalışıyorlar yapabileceklerini sanmıyorum.

Algıyla alakalı herkes bu evrene filmlerle girdiği için orada ne gördüyse onu doğru sanıyor. O bir yönetmenin bakış açısıdır. Yeni işlere şans vermek lazım ön yargı iyi bir şey değil.

20.dkda uyuya kalmıstım sımdı baslıyom 1

tabiki değil ama o filmlerin kült olmasının sebebi o adamdır.Bunlar boşluk olan yerleri anlatmaya çalışıyorlar yapabileceklerini sanmıyorum.
Filmleri kadar olamaz ama müzikler olsun görüntüler olsun çok iyiydi görsel olarak gerçekten çok üst düzey olmuş.

İlk bölümü izledim. Çok sıkıcı ve yavaş geçti. Direk aksiyon beklemedim lakin ilgi çeken karakterler yahut enteresan detaylar görmek isterdim.

Ikinciyi izleyecem

bundan guc aliyorlar istedikleri gibi kurgu yaratma sansi elde ediyorlar ama bu cok tehlikeli birsey.

keske silmaril haklarini da alsalardi morgothu ungolianti akraba kiyimini falan ilk bolumde daha detayli izleyebilirdik

Tam tahmin ettiğim gibi ve bağıra bağıra geldiği gibi , televizyon tarihinin en büyük sıçışı. Lore'a dair ne varsa içinden geçilmiş. Epilogue etkileyici olur diyordum en azından , orada bile hiç bir şey verilmemiş. Noldor niye döndü Orta Dünya'ya yarım yamalak da olsa açıklanmamış. İki Vala görürüz diyordum , yok. Greta bozması Galadriel ne hikmetse yüze yüze uçsuz bucaksız okyanusu geçiyor lan. O kadar saçma salak bağlanmış ki , liyakat özürlü senaristlerin , başarılı backgroundı olmayan dandik showrunnerların eline böyle efsane bir külliyatı vererek zaten baştan belli ettiler işi. Yüce Noldor Kralı , aman tadımız kaçmasın diye geziyor ortalıkta. Bütün erkek karakterler gerizekalı , hatta minik Greta'yı bullyliyorlar , dizi bildiğin böyle başlıyor. Erdem sinyalleyeceğiz diye Gil-Galad'ın Elrond'un içinden geçmişler. Murat Sönmez ağabeyin dediği gibi bu yapım Tolkien Fandom'ına göre değil. İki güzel cgia tav olacak değiliz. Elfler ile insanlar arasındaki tek fark kulakları bu arada, PJ üçlemesindeki havayı kesinlikle vermiyor elfler. Annatar falan da görmeyeceğiz bence baya Halbrand çıkacak Sauron.

gandalf yada saruman diye düşündüm bende ama
İkisi de olamaz, Gandalf ve Saruman yanlarında Radagast ve iki mavi büyücü (birinin adi pallandoydu galiba) ile batıdan Cirdanin reisliğini yaptığı limanlara gelirler.

Bir ihtimal kayıp öyküler veya mektuplarında mavi büyücülerin ikinci çağda gelmiş oldukları da yazıyormuş ( bizzat okumadim)

Gandalf dediğimiz arkadaş bir Maia , öyle gökten düştü diye kafayı yiyecek biri de değil. Adam manwe gibi bir valar tarafından maia olarak seçilmiş.

Geri
Üst Alt